Wki

Hoe maak je een defecte elektrische schakelaar of stopcontact te vervangen

Dit artikel bespreekt het vervangen elektrische schakelaars en stopcontacten met 3 en 4-weg schakelaars en aardlekschakelaar beveiligd verkooppunten.

Stappen

Hoe maak je een defecte elektrische schakelaar of stopcontact te vervangen. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld op het circuit dat u bezig bent.
Hoe maak je een defecte elektrische schakelaar of stopcontact te vervangen. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld op het circuit dat u bezig bent.
 1. 1
  Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld op het circuit dat u bezig bent. Je moet een lamp (eerst testen) stekker in het stopcontact dat u wilt veranderen en zet de stroomonderbreker om de lamp uit gaan. Test zowel de boven-en onderkant van de uitlaat, of "duplex bakje", omdat sommige winkels hebben twee circuits en anderen kunnen een wandschakelaar die de boven-of onderkant van een dubbele / stopcontactplaat bestuurt. Als het stopcontact niet werkt helemaal niet, en je bent niet zeker weet welke breaker het wordt uitgeschakeld, dan kunt u de hoofdschakelaar uit te zetten. Dit zal het afsluiten van het hele huis, maar het is beter te voorkomen dan om elektrische schokken te riskeren. Een voltage detector ("power sniffer") is ook nuttig voor het opsporen van spanning.
 2. 2
  De lampen zijn meestal op de onderste amp automaten (meestal 15 ampère). Als je de lampen op, het geeft je een betere belichting te werken aan de stekkers en schakelaars.
 3. 3
  Verwijder het stopcontact of schakelaar afdekplaat. Traditionele afzetmarkt platen hebben meestal een schroef per outlet (maar sommige inclusief GFCIs hebben twee), en de schakelaar platen twee per switch. Er kunnen meerdere schakelaars of stopcontacten in een doos, maar u kunt slechts een vervang indien nodig. Als u nodig hebt om te vervangen meer dan een, werken op een tegelijk, zodat je niet verwarren de bedrading. Maak een schema (of neem close-up digitale foto's) om een duidelijk overzicht van hoe het eruit zag voordat je iets losgemaakt te hebben.
 4. 4
  U ziet twee schroeven, een aan de bovenkant en een aan de onderkant, dat de schakelaar / stopcontact in de elektrische kast te houden. Verwijder de twee schroeven los en trek voorzichtig de schakelaar of stopcontact.
 5. 5
  Voor verkooppunten: Label de draden met een soort van merkteken op masking tape rond elke draad. Gebruik hetzelfde merk voor elke draad verbonden met dezelfde terminal schroef van het apparaat. De "hot" (meestal zwart of rood) draden worden aangesloten aan de zijde waar de kortere plug slot is en algemeen goudkleurige schroeven. De "neutrale" witte draad moet worden aangesloten op de kant die de hogere stekker slot is op en over het algemeen hebben zilveren schroeven. De kale-koper of groene draad zal verbinden aan de groene grond schroef bevestigd aan een van de outlet montagebeugels. Er kunnen een of twee draden aangesloten op de uitlaat, afhankelijk van de locatie in het circuit en het maakt niet uit welke draad een paar gekleurde gaat de schroeven.
 6. 6
  Voor aardlekschakelaar (aardlekschakelaar) houders (deze hebben "test" en "reset" knoppen en worden gebruikt in badkamers, buitenshuis, en andere locaties binnen 6 meter van een waterbron): Label de draden met een soort van merkteken op masking tape gewikkeld rond elke draad. Gebruik hetzelfde merk voor elke draad verbonden met dezelfde terminal schroef van het apparaat. Kijk voor een indicatie van "LINE" en "LOAD" op het lichaam van de stekker in de buurt van de terminals. Elke LINE en LOAD kant heeft een gouden en zilveren schroef. Het is erg belangrijk om aandacht te besteden aan dit detail. Stroombron heet (waarschijnlijk zwart of rood) moeten aansluiten op de LINE goud schroef. Stroombron neutraal (hoogstwaarschijnlijk wit uit dezelfde kabel die de stroom heet) moeten aansluiten op de LINE zilveren schroef.
 7. 7
  Een GFCI kan bieden "downstream" bescherming aan andere houders. Bijvoorbeeld kan een GFCI in een keuken andere keuken houders beschermen. Als u nog andere "downstream"-apparaten die zijn aangesloten zodat ze beschermd worden door de GFCI-aansluiting, zal er een andere kabel (s) in het vak te zijn. De kabel (s) die de beschermde apparaten voeden moet worden aangesloten op de LOAD goud en zilver terminals, en ook de reden (groene)-aansluiting. Als u een van deze kabels verkeerd aansluit, zal u bodembescherming en / of beschadiging van het apparaat storing verliezen.
 8. 8
  Sommige dingen moeten niet worden aangesloten op aardlekschakelaar houders vanwege de mogelijkheid voor "onnodige schakelingen", bijvoorbeeld, koelkasten, tl-lampen, laserprinters, vuilnis desinvesteringen, trash trilplaten, vaatwassers, wasmachines en drogers, huis verwarmings-en koelsystemen, geboorde put en gedreven punt jet pompen, en diepvriezers.
 9. 9
  Voor schakelaars: Label de draden met een soort van merkteken op masking tape rond elke draad. Gebruik hetzelfde merk voor elke draad verbonden met dezelfde terminal schroef van het apparaat. Bepaal het type schakelaar je hebt. Een eenpolige schakelaar (een schakelaar regelt de lamp (en)) zal twee schroeven en "ON" en "OFF" te zijn gemerkt als een toggle type, een 3-weg schakelaar (twee schakelaars regelen de lamp (en), kenmerkend bij elk uiteinde van een schacht) hebben drie schroeven, waarvan er een zwarte en een 4-weg schakelaar (drie schakelaars controle van de lamp (en)) zal vier schroeven, waarvan er twee zwarte. Zowel de 3-weg en 4-weg schakelaars hebben geen "ON" en "OFF" markeringen. U moet dezelfde soort schakelaar die u wilt vervangen gebruiken!
 10. 10
  U moet nu elke draad hebt gemarkeerd in de doos per apparaat met een label, en hebben de nieuwe vervangende apparaten aan te sluiten. Ongeacht de manier waarop het werd bedraad als je de doos, elektrisch apparaat (contactdozen, schakelaars, enz.) opende terminals zijn ontworpen voor een ader per klem. Bovendien zijn apparaten niet toegestaan ​​om "compleet" een circuit - dit wordt ook wel "doorlussen". Dit betekent dat je niet moet vertrouwen op het apparaat om de macht te behouden voor de rest van het circuit. Dit is heel eenvoudig te realiseren door gebruik te maken wirenuts en "vlechten" (een 6 - 8 cm lang stuk draad met gestripte uiteinden). Gewoon verzamelen van de draden die hetzelfde merkteken hebben, en een "varkensstaart" en draai al deze draden samen en zet ze vast met een wirenut. Vouw zacht dit wirenut bundel naar de achterkant van de doos, waardoor de varkensstaart uitsteekt naar de voorkant van de doos. Plaats hetzelfde label op de varkensstaart als die onder de wirenut dat je gewoon op. Dit is de nieuwe single wire dat de groep die was verbonden aan het apparaat toen je begon vertegenwoordigt. Herhaal deze procedure voor elke draad met hetzelfde label. Uiteraard, als er geen draden die unieke labels hebben, ze moeten niet pigtailed, tenzij ze zijn te kort om eenvoudig verbinding te maken met een terminal.
 11. 11
  Nadat u stevig hebt aangedraaid de draden (wikkel de draad met de klok mee rond de schroef, i. E., In de richting van de schroef draait als het scherpt) om de nieuwe schakelaar of stopcontact, duw de draden terug in de doos en zet de uitlaat / schakelen naar de elektriciteitskast. Controleer op beschadigde isolatie / blootgesteld geleiders. Tape van blootgestelde geleiders. Vermijd wikkelen elektrische tape over wirenut verbindingen. Plaats het deksel en zet de stroom weer aan. Test de schakeling om ervoor te zorgen dat deze goed werkt.

Tips

 • U kunt upgraden naar een dimmer, maar zorg ervoor dat het is er een die hetzelfde is als de bestaande schakelaar (enkelpolig of drieweg) functioneert. Ongeacht het aantal schakelaars die een licht of een groep lampen controleert, kan slechts een dimmer worden geïnstalleerd. Dit betekent dat als er twee 3-weg schakelaars en een 4-weg schakelaar die 2 lampen regelt, slechts een van de 3-weg schakelaars wordt vervangen door een dimmer, de rest blijft onaangeroerd.
 • Als de schroeven niet zijn kleur gecodeerd alleen niet vergeten dat het zwarte (hete) draad gaat naar de kant met de kortere stekker slot en de witte (neutraal) naar de hogere slot.
 • Teken een schets of markeer de draden met tags gemaakt van tape om u te helpen bij het zetten ze terug op dezelfde locatie.
 • In het algemeen, zwarte draden gaan naar het goud terminals, wit tot de zilveren, en kale of groen op de groene grond schroef.
 • Gebruik nooit een dimmer te dimmen met neonverlichting of een controle van de snelheid van een fan.
 • Als een socket heet wordt, zet dan onmiddellijk de hoofdschakelaar om een ​​brand te voorkomen. Markeer de breaker 'buiten de orde' en niet weer aan totdat het is opgelost.

Waarschuwingen

 • Bij het vervangen van een stopcontact, neem de defecte bakje met u naar de bouwmarkt, en vraag een "erkende elektricien" om u een vervanging te krijgen. Er zijn veel elektrische opties de gemiddelde huiseigenaar mijn niet bekend zijn met, en vele ijzerhandel medewerkers opgeleid NIET om begeleiding te bieden aan klanten, zoals de winkel aansprakelijk kan worden gesteld. Enkel een erkende elektricien kunt u wettelijk en correct te helpen. De meeste van de grotere winkelketens zullen hebben ten minste een erkende elektricien op het personeel.
 • Isoleer uzelf van kwaad! Een groot vuistregel gebruikt door professionals, is om altijd aannemen dat de stroom is ingeschakeld, zelfs wanneer het niet. Zo draag altijd beschermende isolerende handschoenen, en gebruik gereedschap met geïsoleerde rubberen handvaten, zodat je niet de "grond" voor een live draad geworden moet je ooit per ongeluk aanraken van een hete draad.
 • Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld voordat u zelf elektrische reparatie. Alleen maar omdat een 'lamp' zal niet langer ingeschakeld wanneer aangesloten op de boven-of onderkant bakje, het betekent niet dat het vak niet nog wonen. Vaak draden van meerdere circuits kan passeren via de binnenkant van een gemeenschappelijke doos. Voor de amateur doe-het-zelver, is het veiligst om ofwel uitschakelen van de hoofdschakelaar om het hele huis, en / of het gebruik van een 'tester' om te testen alle kabels binnenkomen en verlaten van een elektrische doos.
 • Ook gebruik maken van een zeer goede "Reserveren" verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten of bibliotheken, die tal van eenvoudig om foto's te begrijpen om je weg te werken door middel van de stappen bevatten.
 • Als je voelt dat dit buiten je vermogen, contact opnemen met een professionele plaats.
 • Vervang nooit een "twee riek" stekker met een "drie riek" geaarde stekker, tenzij er een vaste grond bron beschikbaar in de doos. Dit wordt bepaald met een meter en door middel van inspectie, geen test licht. Een metalen mantel "BX" kabeltype is geen garantie voor een geaard circuit. Contact op met een elektricien om te upgraden naar "drie riek" verkooppunten met een goede aarde.
 • Controleer uw lokale bekabeling kleursysteem. In veel landen is de bedrading kleuren zijn verschillend.
 • Als je moet werken op een stopcontact, maar weet niet welke zekering wordt geassocieerd met in uw zekeringenkast, in plaats van het uitschakelen van al uw vermogen dat u kunt aansluiten op een draagbare radio (boom box) in het stopcontact dat u wilt werken met en zet de radio op luid genoeg dat je het kunt horen in uw kelder (of waar je zekeringenkast is). Vervolgens kun je uit te schakelen en op uw zekeringen totdat u degene die wordt uitgeschakeld uw radio wanneer u deze flick vinden. Ten slotte kunt u ook schrijven het nummer van de zekering aan de achterkant van de sockets faceplate voor toekomstige referentie.