Wki

Hoe maak je een ceder rooster compostbak bouwen

Deze bak is gebouwd met behulp van een 4x8 blad van de extra dikke rooster panelen. De "open"-functie van het rooster zorgt voor snellere, gemakkelijkere compostering. Het is gemakkelijk uit elkaar te halen, dat is alles wat je hoeft te doen als je wilt de compost te gebruiken. Deze flinke doos is het beste voor plantaardige tuinders - een plek om compost van uw gras, wortel bovenkanten,, tomatenstengels - iets van uw tuin.

De 24-inch dimensie betekent dat geen enkel deel van het interieur is steeds meer dan 1 voet uit beschikbare bronnen van zuurstof en stikstof - kritisch voor complete. Dit betekent dat u niet hoeft om uw compost te raken na het gooien van het in - geen roeren, geen weg, geen gelaagdheid, niet hoeven te dragen van de ene bak naar de andere. De 2-meter smalle dimensie verzekert dat uw tuinafval, enz. zal compost gelijkmatig en volledig in de loop van het composteren jaar. Als u sneller composteren nodig, Bouw een tuimelende compostvat.

Stappen

Hoe maak je een ceder rooster compostbak bouwen. Koop 1 4-door-8 panel van de extra dikke ceder rooster.
Hoe maak je een ceder rooster compostbak bouwen. Koop 1 4-door-8 panel van de extra dikke ceder rooster.
 1. 1
  Koop 1 4-door-8 panel van de extra dikke ceder rooster. Dit wordt meestal gemaakt met 3/8-inch dikke cedar strips.
 2. 2
  Snijd het vel over 4 voet dimensie in drie delen van gelijke lengte. Elk stuk moet dan 32-inch met 48-inch.
 3. 3
  Snijd een van deze 32-by-48-inch stukken doormidden. Nu heb je twee stukken elk 24-by-32-inch. Zie de bijgevoegde foto's. Wanneer u klaar bent zul je eindigen met een compost doos 48-centimeter lang, 24 centimeter breed en 32-centimeter hoog.
 4. 4
  Rundvlees van alle 32-inch kanten door het aanbrengen van 32-inch stukjes van 2-bij-2, 1-op-4, of zelfs schroot multiplex. Dit wordt getoond in de foto's hierboven, waar de vier afgewerkte stukken worden aangelegd. voor de schroeven door de ceder te splijten te voorkomen. Gebruik heldere afwerking wandplaat schroeven met kleine ringen - opnieuw om splijten te voorkomen.
 5. 5
  Koop 8 sets van haak-en-oog sluitingen en installeer deze zoals afgebeeld. Deze moeten 4-6 cm vanaf de bovenkant en dezelfde van de bodem. Testboren gaten maakt het veel gemakkelijker om schroef deze inch Zet de haken aan de lange zijde en de ogen aan de korte zijden - het maakt niet echt een verschil maken, maar consequent maakt het veel gemakkelijker om de doos te monteren.
  • Deze beelden bieden een mooi uitzicht op de schroot wordt gebruikt om rundvlees van de zijkanten van de panelen.
 6. 6
  Bevestig de lange kanten aan de korte zijden met haken en ogen en - voila!
 7. 7
  Plaats deze bin ergens in de tuin, enerzijds, aan een uiteinde of hoek, of in het midden. Op deze manier, wanneer het tijd is om uw compost te verspreiden, hoeft u de zijkanten en verdeel de inhoud met een hark - niet hoeven te vullen en dumpen een kruiwagen. Volgende groeiseizoen plaats de bak ergens anders in de tuin.
 8. 8
  Laat de bak blootgelegd. U kunt laat het open staan ​​voor de regen. Het water sijpelt door en voert voedingsstoffen naar de wortels van de dichtstbijzijnde planten. U zult merken deze planten naast de bak zullen groeien als ze op steroïden. Als u wilt dat uw bak te dekken, dit doen met iets dat zal laten in wat regen of water uit uw sprinkler - een stuk triplex met gaten geboord in het - of zelfs een paar planken. De ruimtes tussen de planken zal laten in wat water.

Tips

 • U kunt de reguliere 1/8th-inch rooster gebruiken, maar je moet de lange zijden brace zoals in de twee begeleidende schoten. De 1/8-inch of 3/16-inch panelen zijn gewoon niet sterk genoeg om compost opgestapeld tot 32 centimeter te houden. De extra dikke ceder rooster heeft het extra voordeel van het duren voor meerdere jaren.