Wki

Hoe maak je een bruiloft toast maken


Als iemand dicht bij u gaat trouwen, ben je waarschijnlijk gaat willen een toast uitbrengen op hun bruiloft en laten het echtpaar hoe gelukkig je bent voor hen. Maar als je nog nooit een toast hebt gemaakt vóór, en je tong wordt vastgebonden en handpalmen zweterig net over te denken, kun je op zoek naar wat begeleiding. Terwijl wat je zegt op hun speciale dag is aan u, zijn er een aantal gemeenschappelijke conventies over hoe het wordt gezegd.

Stappen

Hoe maak je een bruiloft toast maken. Hef je glas naar de persoon met wie je roosteren.
Hoe maak je een bruiloft toast maken. Hef je glas naar de persoon met wie je roosteren.
 1. 1
  Schrijf de toast. Dit is uw kans om het echtpaar te eren, dus wacht niet tot de avond voor de bruiloft te bedenken wat je gaat zeggen. Zelfs als je wilt zijn spontaan, het is goed om een ​​toast geschreven in het geval je geest leeg gaat hebben. De toast moet kort, lief en persoonlijk. Een humoristische citaat of verhaal kan een leuke touch toe te voegen, maar hou het smaakvol. Anekdotes die naaktheid, dronkenschap, of ex-significante anderen van het paar te betrekken kan het moment erg onhandig voor jezelf, het paar te maken, en de gasten!
 2. 2
  Notities maken. Je zou kunnen krijgen flashbacks van het maken van presentaties op school, maar zetten notities op steekkaarten is echt een goed idee, vooral als je geen vertrouwen in je spreken in het openbaar vaardigheden. Weet je hele speech uit woord-voor-woord niet schrijven... Je wilt niet het geheel van de toast staren naar je index kaarten en klinken als een robot door te brengen. In plaats daarvan, zijn korte citaten of zinnen zoals "Praat over het ontmoeten van de bruid voor de eerste keer, vermelden hoe comfortabel ze waren met elkaar." Het idee is om de notitie te joggen je geheugen, maar de tekst moet van de bovenkant van je hoofd, mits u de volgende stap te volgen zijn.
 3. 3
  Oefen je speech. Krijg een kookwekker, een spiegel, en een publiek (een combinatie van mensen en opgezette dieren zal doen, zolang ze hebben ogen en kunnen nog steeds als attente bruiloftsgasten zitten). Repeteren uw toespraak in zijn geheel alsof je op de bruiloft. Wijzig uw steekkaarten als dat nodig is. Blijf oefenen totdat je op je gemak voelt met de toast.
  • Gaan door alle moties. Voorstellen waar het publiek zit, bijvoorbeeld, en doen alsof ze gebaren en oogcontact te maken in die richting.
  • Insert strategische pauzes te benadrukken. Daarbij zal ook helpen voorkomen dat u haasten door de speech.
  • Houd uw toast tot ongeveer twee minuten. Als je merkt dat je praat al snel (die waarschijnlijk als je nerveus bent) een bewuste poging om te vertragen.
 4. 4
  Wacht op je beurt. Timing is alles. De kans is groot, je bent niet de enige die wil een toast uitbrengen. Uw bestelling in de line-up hangt af van uw relatie met de bruid en bruidegom.
  • In formele huwelijken, wordt de toast meestal gegeven na de maaltijd. Als het paar is het snijden van een bruidstaart voor het dessert, is de toast gegeven na het snijden, maar voordat dessert. Maar als het een minder formele of middag huwelijk, het roosteren vindt vaak plaats na de eerste dans van het paar.
  • Als er een toastmeester (wat het geval in een formele, traditionele huwelijk kan zijn), volg zijn of haar signalen. Als er geen toastmaster, wellicht de beste man worden verwacht dat de toast coördineren.
  • Een traditionele volgorde voor toast is als volgt:
   • Om het echtpaar, door de vader van de bruid of een oude vriend van de familie.
   • Om de gezondheid van de bruidsmeisjes, gewoonlijk door de bruidegom.
   • Om de gezondheid van de ouders van het paar, gewoonlijk door de beste man.
  • Meer algemeen, de beste man geeft de eerste toast, gevolgd door de vaders, de bruidegom, de bruid, familie, vrienden, familieleden, dienstbode of matron van eer, de moeders en iedereen die zou willen.
 5. 5
  Stand up. Kijk rond en controleer of alle glazen (waaronder ondergetekende) vol zijn voordat de toast. Er moet worden wijn, champagne, of iets dat lijkt op wijn of champagne in je glas, zoals roosteren met water wordt offensief in sommige culturen.
 6. 6
  Hef je glas naar de persoon met wie je roosteren. Hoewel veel mensen associëren een toast met de zijkant van het glas te tikken met een gebruiksvoorwerp, van mening dat u fijne kristallen kunnen beschadigen bij een formele aangelegenheid. Om op veilig te spelen, zeggen: "Ik wil graag een toast uitbrengen" in een vaste stem en wacht.
 7. 7
  Kondig uw relatie met het paar. Sommige mensen op de bruiloft zou niet weten wie je bent, zodat het maken van dit duidelijk in het begin zal verwarring te voorkomen. Breng uw glas neer als je begint te spreken, maar verder houdt het in een hand (tenzij je houdt zowel een microfoon en notities).
 8. 8
  Geef de toespraak. Kijk naar de persoon met wie je toasten op, maar ook verschuiven oogcontact opzichte van de gasten af.
 9. 9
  Beëindig de toast op een positieve noot. Onder meer een formele aanwijzing om hen te informeren over de beëindiging van de toast en wat te zeggen volgende. Bijvoorbeeld: "Laten we nu proosten op het geluk van Jill en Jack Om Jill en Jack.!" Als je dit zegt, wuif je glas aan alle, en duw deze in de richting van de persoon die u toasten op, of klinken de glazen als je dichtbij genoeg. Klinken dan je glas voorzichtig met mensen om je heen en geniet (niet gulp of puf) uw drankje.
 10. 10
  Ga zitten en wachten op de volgende toast. Als de persoon die je geroosterd om biedt een toast in reactie, blijven zitten en niet uw glas niet te verhogen; gewoon zeggen "Dank je", glimlach en een drankje te genieten als ze klaar zijn!

Tips

 • De toast zal zeker worden gekleurd door de lens je het koppel bekijken via, maar controleren om zeker te zijn dat de ster in de toast is het paar (of tenminste de helft van het paar die je kent) en niet de persoon die het.
 • Omdat bruiloften zijn zo individueel als de koppels die ze hebben, voel je vrij om uw woorden en het roosteren conventies aanpassen aan de gelegenheid aan te passen.
 • Breng weefsels als u denkt dat u een paar tranen terwijl je spreekt.
 • Het kan verleidelijk zijn om een ​​korte, zoete en generieke toast doen. Maar het paar zou waarschijnlijk graag iets meer persoonlijk, anders kan het lijken alsof je niet de zorg over deze plicht, of dat het paar is niet interessant genoeg om het onderwerp van een toast.
 • Meestal, de mensen in de bruiloft meer vertrouwd zijn met de ene helft van het pas getrouwde stel dan de andere. Proberen om naar die andere persoon zo veel mogelijk te weten, en zijn iets dat betrekking heeft op een unieke aspect van zowel de bruid en bruidegom - iets over hun persoonlijkheid of hun belangen.

Waarschuwingen

 • Niet drinken voordat je toast. Uw toespraak gesproken zou worden, niet onduidelijk.
 • Toespraken die ingaan op hoe moeilijk het huwelijk is echter realistisch, kan het klinken als het echtpaar is gedoemd te mislukken.
 • Een publiek zal zeer vergevingsgezind zolang uw toast is oprechte, fatsoenlijk, en relatief kort. Een tv-commercial is slechts 30 seconden lang. Alleen vertrouwen luidsprekers moeten langer gaan dan een minuut en een half.
 • Vermijd inside jokes en andere referenties die ongeschikt is voor de gelegenheid zou kunnen worden beschouwd. Om deze reden, moet je waarschijnlijk voorkomen dat regels over hoe dit is helaas het einde van je vrienden 'wilde' dagen, zelfs als de twee van u was "partners in crime" zo te zeggen.
 • Vermijd overmatig gebruik van anekdotes die steevast beginnen met "Ik herinner me toen ik voor het eerst ontmoette..." of "Ik herinner me dat hij was gewoon een...". Vaak zijn deze zal direct uitschakelen een publiek als ze een lang uitgesponnen, zichzelf toegeeflijk halen herinneringen op kunnen anticiperen. De toast moet altijd over die worden geroosterd: de bruid en bruidegom als een eenheid, zelfs als u slechts een van hen voor een lange tijd heb gekend. Vergeet ook niet, je bent niet roosteren om de "goede oude tijd," je bent roosteren aan hun toekomst.
 • Heeft deze gebeurtenis niet als een manier om kick-start uw comedy carrière. Als je een grap en het bommen zeg, eindigen zo snel mogelijk.