Wki

Hoe maak je een brand in een open haard branden

Het aansteken van een brand in een open haard is in het algemeen gezien als een gemakkelijke taak. Vanwege dit, kan een meerderheid van de mensen vergeten een paar belangrijke stappen in het proces die hen zou helpen genieten van hun vuur beter. Wat een leuke avond had kunnen zijn bij het vuur kan een met rook gevulde ruimte gemakkelijk geworden. Hier is een aanbevolen methode die, indien opgevolgd, moet helpen om uw vuur aangenaam vanaf het begin.

Stappen

Hoe maak je een brand in een open haard branden. Controleer of de klep open is.
Hoe maak je een brand in een open haard branden. Controleer of de klep open is.

Methode 1: het starten van een brand met een rooster

 1. 1
  Controleer of de klep open is. De demper is een apparaat dat de hoeveelheid lucht die door de schoorsteen regelt. Het is de doorgang of kanaal voor rook in een schoorsteen. Binnen voelt de schoorsteen of pop uw hoofd naar binnen om te kijken naar de demper met een zaklamp. Er moet een hefboom die je kunt proberen het verplaatsen van een of de andere manier zijn. Een richting zal de demper sluiten, de andere zal het te openen - controleren om te zien dat de klep geopend, of anders rook zullen terug gieten in de kamer. Dit is veel gemakkelijker te doen voordat het aansteken van een brand in daar. Zodra u hebt vastgesteld dat de demper open is, bent u klaar om te beginnen.
 2. 2
  Als uw open haard heeft glazen deuren, open de deuren 30 minuten voordat men gaat stoken. Hierdoor kan de binnenkant van de haard op kamertemperatuur te komen. Koude lucht is zwaarder dan warme lucht, dus als het buiten te koud is, kan het een rivier van koude lucht stroomt door de schoorsteen te creëren, in de open haard, en er gevangen door de deuren. Door de deuren te openen en waardoor sommige warme lucht uit je ruimte om te stijgen boven de schoorsteen, kan het genoeg zijn om het ontwerp naar boven beweegt beginnen.
 3. 3
  Controleer het ontwerp. Steek een wedstrijd in de buurt van de opening van het rookkanaal en kijk of het ontwerp is naar beneden of naar boven. Als deze nog steeds naar beneden, moet je een manier van het omkeren van het ontwerp en het krijgen van het op te gaan zoeken. In geen geval kunt u licht het vuur met het ontwerp naar beneden. Een methode is om een ​​starter blok (StarterLogg is een merk - afbreken een kwart een stok) gebruiken of een commerciële wax log (zoals Duraflame of Pine Mountain). Deze zal oplichten en blijven branden, het creëren van wat warmte in de haard en het helpen van het ontwerp start omhoog, en ze branden met weinig rook:
  • Sluit de klep. Dit zal de lucht stoppen naar beneden en duwen de lucht in uw woonkamer.
  • Zet het blok aan de achterkant van de haard schop, steek het aan en plaats deze boven in de open haard in de buurt van de schoorsteen opening. Wat je probeert te doen is om het bovenste deel van de haard te verwarmen.
  • Wanneer je het hebt opgewarmd (je nodig hebt om trial and error gebruiken om te bepalen hoe lang dit proces is) langzaam open de klep en met een beetje geluk en vaardigheid die je zult zien dat de warmte en het vuur van uw kleine blok zal de lucht dwingen door de schoorsteen. Wanneer het ontwerp volledig is omgedraaid (je zult de lucht zuigen het vuur en de warmte van de starter blok te horen), kunt u veilig licht je vuur.
 4. 4
  Opzetten van de basis van je vuur met krant en andere tondel. Krant of tondel zal licht het vuur en het scheppen van tal van vlammen in het begin.
  • Verkreukelen up vier of vijf pagina's van de krant in licht bundels en leg ze op het rooster als strooisel. Gebruik niet te veel, of je zult een hoop onnodige rook genereren.
  • Als u niet beschikt krant hebt, kunt u andere gebruiken om vuur te maken. Tinder is licht, droog materiaal zoals droog mos, stro, kleine takjes, of een krant dat een vonk neemt. Tinder krijgt zeer snel eerste en brandwonden verlicht. De sleutel is om genoeg tondel krijgen onder het aanmaakhout, zodat de aanmaakhout begint te branden.
 5. 5
  Stack aanmaakhout op je tondel in een raster, het creëren van een stabiele basis voor uw grotere logs. Aanmaakhout in brand makkelijker dan grote logboeken, het helpen genereren een grotere vlam in het begin en het behoud van de brand voor een langere periode van tijd.
  • Zorg dat u uw aanmaakhout horizontaal stapelen. Dit betekent leggen het neer vlak, niet staan ​​het op het einde. Bovendien, gaten laten voor lucht door te laten. Lucht is brandstof voor een brand.
  • Stapelen in lagen, doorkruiste. Stack twee of drie grotere stukken aanmaakhout op de top van de krant, en dan nog twee of drie stukken op de top van die bij een loodrechte hoek, het creëren van een soort van raster. Blijven stapelen kleinere stukjes aanmaakhout op de grid, elke nieuwe levels loodrecht op het laatste.
 6. 6
  Stapelen een of twee grotere blokken bovenop uw aanmaakhout basis. Afhankelijk van uw aanmaakhout plaatsing, kunt u in staat om een ​​paar logs over je aanmaakhout goed passen.
  • Over het algemeen kiezen voor kleinere blokken dan grotere. Grotere logs kan afkoelen mooier en leuker om te branden, maar ze hebben grotere oppervlakten, waardoor ze moeilijker te ontvlammen. Twee stammen die de grootte van een bijna altijd beter.
  • Stapel het hout hooguit tot tweederde van de hoogte van de open haard. Je wilt niet dat je vuur te woeden van controle als je het licht.
 7. 7
  Eerste licht de krant. Het aanmaakhout lichten van dat. Kijken naar de rook zorgvuldig voor het eerste half uur. De rook zou bijna niet op te sporen zijn als het opstellen van rechts door de schoorsteen.
  • Als de rook uit de schoorsteen zwart wordt, is het vuur niet genoeg zuurstof. Gebruik uw haard poker aan het hout stapel til; gewoon wrikken het een beetje, net als opvijzelen van een auto. Take care hier - alles wat je hoeft te doen is laten wat lucht te krijgen onder het. Als uw bed van kolen onder het rooster te hoog is, gebruikt u de pook om ze te verspreiden onder het vuur, waardoor een paar centimeter van het luchtruim.
  • Wanneer de rook grijs meeste brandbare materiaal rook via de schoorsteen plaats van de verbranding.
   • Heb je waarschijnlijk niet branden het vuur van boven.
   • U kunt gebruik hebben gemaakt van nat hout.
   • Het vuur is het krijgen van te veel zuurstof. Ja, dit is verwarrend - brand is een delicaat evenwicht tussen lucht en brandstof. Wanneer er te veel zuurstof, de brand heeft een harde tijd het vangen greep van de brandstof, en kan meer rook te maken dan normaal.
 8. 8
  Open lichtjes een raam. Als je nog steeds problemen met het krijgen van een goed ontwerp voor de open haard, en de rook komt terug in de kamer, probeer dan het openen van een raam ongeveer een centimeter. Dit werkt het beste als het venster op een muur tegenover de open haard, met weinig obstakels - u zult niet willen hebben mensen zitten tussen het raam en de open haard. Soms is deze breekt een soort "vapor lock 'op en maakt het gebruik van de rook stijgen de schoorsteen.
  • Als mensen zijn tussen de open haard en raam, zullen ze worden gekoeld omdat de open haard zal beginnen aan de lucht opzuigen. Het zal beginnen moeilijk te trekken uit dat raam, die een stroom van koude lucht die tussen het raam en de open haard zullen creëren.
  • Blijf uit de weg en laat het gaan - soms als de schoorsteen is niet hoog genoeg, dit is de enige manier om het ontwerp goed draait en houdt rook uit de kamer. De rest van de kamer moet warm blijven, het is gewoon het ontwerp pad dat zal wel een beetje koud.
 9. 9
  Toevoegen echt grote houtblokken. Als je probeert om een ​​avond te genieten, kunt u ervoor zorgen dat het vuur zal een tijdje gaan zonder de neiging door de bouw van het goed om mee te beginnen. Zodra het vuur goed gaat, moet je beginnen met wat rode, gloeiende sintels zie onder het vuur.
  • Als de kleinere hout vangsten en het vuur brandt heet, pak een grotere, dij-en kleinbedrijf stuk hout. Zet dat op de top van de brand zorgvuldig, die zo zeker mogelijk dat de stapel niet leunt kant naar elke richting.
  • Hoe groter hout duurt een tijdje om te ontvlammen, maar als het eenmaal doet, het zal een lange tijd branden zonder dat u hoeft op te staan ​​en roer het of het rond bewegen. De asdeeltjes zullen dingen warm te houden, en je heerlijk warm voor een paar uur op deze manier zou moeten zijn.
 10. 10
  Roer het hout naar beneden minstens een half uur voordat je het wilt om uit te gaan. Break it up met je poker en proberen om het zo veel als je kunt over het gebied van de vuurhaard verspreid. Hoe dunner het is verspreid, hoe sneller het zal opbranden en uitgaan. Controleer nadat de brand helemaal gedoofd is om te verzekeren dat de kolen en sintels zijn allemaal dood. Als dat zo is, sluit de klep, zodat je niet verliest kostbare huis warmte via de schoorsteen de hele dag lang.

Methode 2: het starten van een brand zonder rooster

 1. 1
  Zet twee grote blokken - Hoe groter hoe beter - Parallel ongeveer 15 centimeter uit elkaar. Zorg ervoor dat ze loodrecht op de ruit van de gesloten glazen deuren of open haard opening. Deze grote logs zullen het bed van het vuur en bevatten de sintels om het te voeden.
 2. 2
  Plaats een cross-bar aan de twee grote blokken. Dit logboek moet worden over de diameter van je onderarm, en het moet evenwijdig aan de ruit van de glazen deur of haardopening rusten, dichter bij de opening van de open haard.
  • Deze cross-bar zal de andere brandhout te houden en houdt een ontluchter openen waar de brand frisse lucht kan trekken om het te voeden van onderen.
 3. 3
  Crumple kranten (niet glanzend papier) op de bodem van de haard. Anders, gebruik maken van andere tonder zoals gedroogde takjes of houtkrullen als basis.
 4. 4
  Leg wat aanmaakhout op de bovenkant van de krant. Gebruik geen grotere houtblokken of brandstof niet bovenop nog. Als je kunt stapelen de aanmaakhout in een raster mode, waardoor er nog voldoende ruimte ertussen voor lucht door te laten.
 5. 5
  Steek het vuur uit de krant of tondel. Zorg ervoor dat de Kindle begint te branden - je wilt gekraak horen.
 6. 6
  Plaats wat logs in tussen de grote blokken op de top van de cross-bar. Nogmaals, moet deze logs zijn (ongeveer de helft van de diameter van je onderarm, rustend parallel Wit de dwarslat Houd deze regeling ten alle tijden:. Twee logboeken, een cross-bar op de top en brandhout in het bezit van de cross-bar.

Tips

 • Als u nog steeds problemen ondervindt met diepgang, is het mogelijk uw schoorsteen is niet hoog genoeg is, of je vuurhaard is te groot of te klein. Als je een korte schoorsteen, probeer dan krijg je een paar extenders - meestal kun je ze krijgen van open haard winkels, of plaatsen waar ze metselwerk benodigdheden verkopen. Gebruik wat dak patch om het vasthouden aan de bestaande schoorsteen. U kunt ook proberen het opstijgen van de vonkenvanger - soms de toppen zijn te dicht geplaatst bij het gesloten gedeelte. Gebruik wat gaas, zoals hardcloth over de bovenkant van de opening naar grotere vonken en sintels te vangen, maar laat de bovenkant eraf. Dit kan ook helpen een moeilijke ontwerp situatie.
 • Als de koude lucht is gieten in, gebruik dan een föhn. Gewoon open het rookkanaal en richt de hete lucht uit de droger de schoorsteen, wordt de koude lucht te keren.
 • Zorg ervoor dat u droog hout gebruiken voor uw haard. Nat hout is moeilijker te verbranden. (Het zal branden, hoewel, dus als het een noodgeval is, kan je verbrandt het nat.)
 • Controleer de windsnelheid. Als het meer dan 20 mph, dan de deuren te sluiten op uw open haard. De koude lucht zal zinken in de schoorsteen, waardoor de warme lucht en de koude lucht te laten circuleren, dus niet waardoor elke brand te ontwikkelen.

Waarschuwingen

 • Laat geen vuur in uw open haard zonder toezicht. Allerlei onverwachte dingen kunnen gebeuren - er kan een zak van vocht of sap in een logboek dat kan leiden tot het knallen met de hitte zijn. Als het naar buiten komt langs je scherm en eindigt op het tapijt of meubilair, in plaats van op de haard, kunt u wakker worden met een onaangename verrassing.
 • Zorg ervoor dat het ontwerp goed werkt voordat het aansteken van de brand.
 • Investeer in een paar vuurvaste handschoenen (lashandschoenen zal werken) in het geval van een brandend stuk hout valt uit en je nodig hebt om direct halen.
 • Zorg ervoor dat uw schoorsteen en open haard goed wordt schoongemaakt en onderhouden. Controleren op scheuren eenmaal per jaar zal ervoor zorgen dat u niet hoeft vuur te ontsnappen aan de schoorsteen en de verlichting het frame van uw huis. Dat zou niet goed zijn. Het wegwerken van creosoot opbouw (vette roet) van de binnenkant van de schoorsteen zal u houden van het lijden van een schoorsteenbrand, dat is een vreselijk ding - zeer moeilijk te blussen, en zeer destructief. Zie Hoe kan ik een open haard schoorsteen inspecteren.

Dingen die je nodig hebt

 • Tinder zoals krant
 • Kindling
 • Hout
 • Een apparaat om branden te starten (wedstrijden, lichter, enz...)
 • Openhaard gereedschap (pook, schep, tang, enz.)