Wki

Hoe maak je een bonsai boom groeien

In het Westen, de meeste mensen associëren de kunstvorm van bonsai met Japan. Hoewel de meeste bonsai vandaag gemaakt door westerse kunstenaars volg de traditionele filosofieën en technieken voor bonsai die in Japan zijn ontwikkeld, de wortels van bonsai zijn in China. Ongeveer 2000 jaar geleden, de Chinese literatoren, mannen van grote rijkdom en onderwijs, zou reizen van de steden naar het platteland te overwegen natuur, gedichten schrijven, en paint.They ontdekte al snel dat ze ook artistieke representaties van de natuur zou kunnen creëren door het verzamelen van kleine bomen van het platteland, het plaatsen van hen in potten, en trainen hen om hun full-size broeders lijken. Met behulp van draden, gewichten, en hendels, deze vroege bonsai kunstenaars gecreëerd bomen die het uiterlijk van de majestueuze, oude bomen die de extremen van de natuur had doorstaan ​​en overleefd hadden.

Stappen

Hoe maak je een bonsai boom groeien. Selecteer de zaden die u wilt gebruiken.
Hoe maak je een bonsai boom groeien. Selecteer de zaden die u wilt gebruiken.
 1. 1
  Selecteer de zaden die u wilt gebruiken. Sommige soorten die zijn makkelijker om te groeien zijn Maple, zwarte den, grove den, beuk en lariks. Vergeet niet dat er niet zoiets bestaat als speciale bonsai zaad, omdat bonsai bomen zijn precies hetzelfde als gewone bomen. U kunt ook uw eigen zaden te vinden vanaf dit wilde, maar ze hebben meer kans op ziekten, en zaden gekocht van de winkel hebben zou een grotere kans om te overleven. Als je niet zeer ervaren, beschouwen alleen het kopen van een boom, het is veel sneller en gemakkelijker.
 2. 2
  Week de zaden in water gedurende 24 uur.
 3. 3
  Leg de zaden in een vochtig keukenpapier en zet het in een afgesloten plastic zak. Plaats de plastic zak in de koelkast gedurende zeven dagen. Dit heet koude stratificatie, dat is wanneer je zetten de zaden in een koude omgeving die lijkt op winterse omstandigheden.
 4. 4
  Verkrijg de bodem mix. U kunt gewone potgrond gebruiken, maar bonsai bodem mix is ​​beter. Het is meer gratis aftappen en niet zoveel kunstmest bevatten. Als u wilt uw eigen te maken, gebruikt u een deel leem, twee delen veenmos, en twee delen graniet gruis. U kunt ook gebruik maken van pure turf, dat is het beste.
 5. 5
  Zet grondmengsel in de houder. Bedek de bodem met een dunne laag zand of grind voor drainage. De container moet ongeveer twee-derde van de weg vol grondmengsel. Vervolgens, druk voorzichtig de bodem.
 6. 6
  Verspreid de zaden op de grond. Vervolgens bedekken met een dun laagje grondmengsel, ongeveer twee keer de grootte van het zaad. Als de zaden zijn zeer klein, hebben geen betrekking op hen. Druk op de bodem neer heel voorzichtig.
 7. 7
  Water. Als de zaden zijn groot, je kunt ze normaal water geven, maar als de zaden zijn klein, water met behulp van een fijne nevel, zodat het niet de posities van de zaden te verstoren.
 8. 8
  Wacht tot zaden te ontkiemen (boomzaden kan vele maanden of zelfs seizoenen duren om te ontkiemen).
 9. 9
  Zorg ervoor dat wanneer een groene zaailing begint te lijken zij toegang heeft tot veel zonlicht en water, of het kan lang en dun geworden, evenals steeds ongezond dus ongeschikt voor een bonsai wordt gemaakt.
 10. 10
  Toen de jonge zaailing heeft zich ontwikkeld tot een kleine boom, met meerdere vestigingen en een ontwikkelde structuur, kunt u beginnen met de installatie te structureren, maar het is beter om een gerijpt zaailing kopen van een kwekerij.
 11. 11
  De eerste tak moet ongeveer 1/3 van de boom, dus afgesneden alle die hieronder kan zijn dat, zonder dat de natuurlijke groei van de boom te verstoren. Snoei de boom zodat een grote kloof is tussen elke tak, wil je niet dat je bonsai te kijken als een doos struik, herinneren de ruimten tussen de takken zijn net zo belangrijk als de takken zelf.
 12. 12
  Verwijder alle overtollige grond die zitten rond de stam, het verwijderen van alle van de dunne wortels tot aan de grotere wortels aan de basis van de stam te bereiken, zal dit helpen de boom hebben diepgang en maken het er beter uitzien.
 13. 13
  Re-pot de gesnoeide installatie in een speciaal ontworpen bonsai pot waarin grote afvoer gaten heeft aan de basis van de pot. Nu kunt u genieten van uw bonsai plant!

Tips

 • Zorg ervoor dat de container heeft drainage gaten.
 • Plaats de container nooit in direct zonlicht.
 • Hoezeer je misschien graag willen houden dat je planten binnen, bonsai's zijn normale boom is en zal sterven als binnen gehouden, dus zorg ervoor dat ze buiten gezet en alleen verplaatst wanneer dat nodig is.

Waarschuwingen

 • Grond die te nat is kan schimmelziekte moedigen. Wees voorzichtig, omdat je niet wilt dat uw boom om te sterven na zoveel hard werk.

Dingen die je nodig hebt

 • Dienblad
 • Bonsai pot
 • Potgrond
 • Zonlicht
 • Water