Wki

Hoe maak je een blote wortel boom te planten

Het planten van blote wortel bomen is een leuke en voordelige manier om weelderige groene bomen op uw woning te hebben zonder de hogere kosten van de aanschaf gevestigde bomen. Hoewel het niet moeilijk om te doen, is het belangrijk om in gedachten een aantal specifieke richtlijnen om het maximaliseren van uw kansen op succes te houden. Door het volgen van deze eenvoudige stappen, kunt u uw bruine duim te zetten in een groene duim in geen tijd.

Stappen

Hoe maak je een blote wortel boom te planten. Pak de blote wortel boom uit de verpakking of het materiaal waarvan het kwam.
Hoe maak je een blote wortel boom te planten. Pak de blote wortel boom uit de verpakking of het materiaal waarvan het kwam.
 1. 1
  Pak de blote wortel boom uit de verpakking of het materiaal waarvan het kwam. Wees voorzichtig om geen van de wortels beschadigt tijdens het uitpakken proces. Als je dat doet schade een paar, kneep ze af met een paar van gesteriliseerde snoeiers.
 2. 2
  Zet de boom in een emmer gevuld met water. Laat de boom om vóór het planten genieten gedurende 4-6 uur. Hierdoor kan de wortels van de boom om te genieten van het water en niet uitdrogen tijdens de eerste schok van de beplanting.
 3. 3
  Graaf een gat iets groter dan de diameter en diepte van de boom en bodem breedte. Bijvoorbeeld, als de boom wortels en de bodem zijn 50 cm / 19.6 "breed, een gat graven 60 cm / 23.6" breed te zorgen voor maximale wortel spread.
 4. 4
  Controleer of er geen grote onkruid wortels in het gat dat je hebt gegraven. Als deze er zijn vertrokken, zullen ze concurreren met de nieuwe boom en zou de groei beperken. Voeg uw organisch materiaal aan de greep en meng goed. Dit zal uw jonge boom uitstappen om een ​​goede start.
 5. 5
  Plant de boom, zodat wanneer de wortels aan de voet van de boom. Dit staat bekend als de "root collar" en het moet gelijk met de grond zijn. Het plaatsen vuil rond de boomstam boven de kluit zal de boom groeien op een manier die waarschijnlijk via vroegtijdig dalen maakt.
 6. 6
  Schop het resterende vuil uit de container. Meer toe te voegen indien nodig in het gat, zorg ervoor dat de bodem pakken stevig rond de boom.
 7. 7
  Bouw een waterbassin rond de buitenkant van de boom. Geef de boom veel water.
 8. 8
  Voeg een mulch gebied van een meter / 1 0,1 meter breed en 5 cm / 1,9 "diep rond de boom baseren. Vergeet niet te laat de mulch raak de boom zelf. Laat een oppervlakte ongeveer 4 tot 6 centimeter rond de stam van de boom. Het laat de boom naar adem en een ruimte om de basis voor eventuele problemen of schade door insecten te controleren.
 9. 9
  Opnieuw en opnieuw water de boom. Water het elke twee weken, gedurende zijn eerste zomer. Als uw omgeving beleeft een zware langdurige droogte, de tijd nemen om uw jonge bomen water te geven in de winter ongeveer om de 2 weken. Bomen raken erg gestresst onder die soort weersomstandigheden en moet de extra vocht om hen te helpen overleven en gedijen.
 10. 10
  Stake grote bomen. Als de boom is vrij groot, het zal moeten worden ingezet voor een jaar. Hamer een meter lang (39 ") staak in de grond voor het planten van de boom, in een hoek van 45 graden en voor driekwart van zijn lengte, in een positie, zodat de bovenkant van de inzet is boven de plaats waar de boom wordt geplant. Vervolgens binden de boom stam aan de paal met een rubberboom gelijkspel.
 11. 11
  Verwijder het spel staat na een jaar. Na een jaar, moet de boom veilig verankerd zijn, en de inzet zal de toekomstige groei van de boom belemmert. Verwijder de rubber boom das, en zaag de brandstapel op bodemniveau. Wees voorzichtig dat u de jonge boom ongeluk verwonden met de zaag.

Tips

 • Probeer voorzichtig los van de wortels van de boom een ​​beetje voordat het planten van de boom. Wortels die vernauwd niet zo goed groeien en kunnen niet zoveel water naar de boom, wat essentieel vooral tijdens de kritieke periode wordt de boom eerst geplant verschaffen.

Waarschuwingen

 • Wees er zeker niet om meer dan een dag of twee wachten om een ​​blote wortel boom in de grond gezet na aankoop. Indien de blote wortel boom niet is geplant in de tijd, is er een kans dat het kan uitdrogen van de wortels en dood de boom. Als je niet kunt planten het meteen, hebben betrekking op de wortels volledig met nat zand of grond als tijdelijke maatregel.

Dingen die je nodig hebt

 • Een schop
 • Sommige mulch
 • Een gieter of slang
 • Bodem
 • Een emmer