Wki

Hoe maak je een addertje onder het gras in berber tapijt te repareren


Als klauw van een huisdier of een ander scherp voorwerp een lus van garen uit uw Berber tapijt heeft getrokken, kunt u het repareren met een paar eenvoudige hulpmiddelen en wat geduld. Berber bestaat uit lange strengen garen geweven in en uit de gaten in een vel steunmateriaal. Het repareren van een addertje onder het gras is vergelijkbaar met het werken een lus van draad terug in een trui.

Stappen

Hoe maak je een addertje onder het gras in berber tapijt te repareren. Plaats een breinaald, schroevendraaier of ander lang, dun voorwerp door de haken lus van tapijt.
Hoe maak je een addertje onder het gras in berber tapijt te repareren. Plaats een breinaald, schroevendraaier of ander lang, dun voorwerp door de haken lus van tapijt.
 1. 1
  Kijk goed naar de getrokken loop van tapijt. Identificeren waar het garen is verweven in het steunmateriaal en waar het vandaan komt uit naar de volgende lus te vormen. Het kan nodig zijn om te trekken op de snagged lus te identificeren waar het garen gaat volgende.
 2. 2
  Plaats een breinaald, schroevendraaier of ander lang, dun voorwerp door de haken lus van tapijt. Dit zal voorkomen dat u het trekken van de lus helemaal door de rug.
 3. 3
  Met behulp van een andere breinaald, schroevendraaier of ander lang, dun voorwerp, trek de volgende lus in het tapijt, zodat de haken lus terug naar beneden wordt getrokken. Dit kan enige kracht te nemen. Laat de oorspronkelijke haken lus net iets groter dan de omringende lussen van het tapijt, waardoor de nieuw uitgetrokken loop is iets kleiner dan de oorspronkelijke winkelhaak.
 4. 4
  Herhaal dit proces, het weven van het garen door de rug, telkens waardoor de nieuwe uitgetrokken lus van tapijt net iets kleiner dan de vorige. Eventueel kunt u het addertje onder het gras weer werken in de stof van het tapijt. De tijd en aantal lussen deze zal afhankelijk van hoe groot de oorspronkelijke winkelhaak is.
 5. 5
  Afwisselend, wanneer de berber garen meer dan alleen maar een paar lussen heeft getrokken, de rij (en) kan worden uitgesneden en een nieuw gedeelte van het garen kan worden vastgezet in het gebied nodig repareren. Dit kan bereikt worden als u een aantal links-over berber uit wanneer het tapijt oorspronkelijk was geïnstalleerd. Zo niet, dan kan een kleine kast worden gebruikt voor "donor" materiaal.
 6. 6
  Hoe dan ook, het gebruik van een nieuw, scherp mes en snijd de steun van het gebied dat moet herstellen. Snijd dicht bij de goede rijen garen zonder te snijden in hen. Neem je donor tapijt en overeenkomen met de patroon om de reparatie gebied. Snijd een patch om de reparatie gebied passen, te testen fit, verwijderen, zet klodder hete lijm op gebied van reparatie, plaats stuk terug in reparatie. Zorg ervoor gerepareerde deel is niveau met omliggende berber.
 7. 7
  Als kleine haken en ogen overal in berber worden genoteerd, gebruik scherp voorwerp en druk voorzichtig addertje onder het gras aan waar het niveau met omliggende garen.

Tips

 • Je moet echt je neus te krijgen in het tapijt te zien hoe de lussen van garen gaan door de rug. Een vergrootglas - of scherpe ogen jongere - kan helpen.

Waarschuwingen

 • Uw tapijt reparatie tools moeten sterk en stijf te zijn, bij voorkeur metaal. Het kost veel kracht om de lussen van het tapijt omhoog te trekken en neer.

Dingen die je nodig hebt

 • Twee lange, dunne, stijve metalen gereedschap, zoals breinaalden, ijspriem of schroevendraaiers.