Wki

Hoe maak je een aardbeving te overleven

Aardbevingen zijn de meest destructieve natuurrampen. Aardbevingen gebeuren vooral in de buurt van de randen van tektonische platen, maar ze kunnen zowat overal gebeuren. Aardbevingen niet te voorspellen, maar uw kansen op overleving zijn veel beter als je voor te bereiden op voorhand en je weet wat te doen in geval van een aardbeving stakingen.

 • 1 Steps
  • 1.1 Als je in een voertuig
  • 1.2 Als u zich in een gebouw
  • 1.3 Als u bent Outdoors
 • 2 Tips
 • 3 Waarschuwingen
 • 4 Wat je nodig hebt
  • 4.1 Vital Items
   • 4.1.1 Vereiste
   • 4.1.2 Aanbevolen
  • 4.2 Supply Kit voor auto
 • 5 Gerelateerde Googles
 • 6 Bronnen en Citaties

Stappen

Hoe maak je een aardbeving te overleven. Stop zo snel als de veiligheid het toelaat en verblijf in het voertuig.
Hoe maak je een aardbeving te overleven. Stop zo snel als de veiligheid het toelaat en verblijf in het voertuig.

Als je in een voertuig

 1. 1
  Stop zo snel als de veiligheid het toelaat en verblijf in het voertuig. Probeer niet te stoppen in de buurt, of onder gebouwen, bomen, viaducten, en het nut draden. Ze kunnen vallen op uw auto.
 2. 2
  Blijf zitten waar je bent in je auto, en wacht tot het over is.
  • Auto's zijn gemaakt van metaal en dat metaal zal u en uw gezin te beschermen tegen de meeste puin en vallende voorwerpen.
  • De enige uitzondering hierop is als je in een garage of multi-level parkeerplaats. Als je in een garage, krijgen uit de auto onmiddellijk, en hurken zitten ernaast. Het metaal zal je niet beschermen tegen het beton dat zal vallen op het. Als je in een multi-level parkeergarage, survival komt voornamelijk neer op geluk. Ze beste manier om uw kansen op overleving te maximaliseren zou zijn om te doen wat je doet in een garage - hurken naast de auto.
  • Probeer niet te haasten terug naar uw huis. De meeste grote aardbevingen hebben naschokken, die niet moet worden onderschat.
   • Naschokken hebben de macht gebouwen die werden beschadigd in de grote aardbeving naar beneden te brengen.
   • Naschokken kan variëren van zeer klein, de kracht van de oorspronkelijke aardbeving zelf. Deze secundaire bevingen kunnen duren ongeveer 10 seconden of langer en kan levensbedreigend zijn. Helaas is er geen manier om te weten wanneer ze zullen gebeuren, dus er is geen andere keuze dan te blijven Alert.
 3. 3
  Doorgaan voorzichtig nadat de aardbeving is gestopt. Vermijd wegen, bruggen, of hellingbanen die mogelijk zijn beschadigd door de aardbeving.
 4. 4
  Wacht op de stad of de gemeentelijke hulpverlening. Je moet niet te wachten in de auto voor zeer lang voor hulpverlening aan te komen met voedsel, water, en benodigdheden.

Als u in een gebouw

 1. 1
  Steady jezelf. Vasthouden aan een vast voorwerp of naar de vloer, zodat je niet valt.
 2. 2
  Vallen, te dekken, en te houden. Dit is de nationale norm voor de aardbeving veiligheid in de Europa. De alternatieve advies is om naast een stevige meubelstuk krijgen zodat als een muur valt, zal het een kruipruimte waar je kunt overleven creëren. Deze "driehoek van het leven"-methode is echter in strijd is met onderzoek naar aardbevingen en niet aanbevolen door de Europese Rode Kruis, Structural Engineers Association van Noord-Californië Response, en Earthquake Land Alliance.
 3. 3
  Als je in een gebouw dat instort terwijl je in het, moet je eerst zorgen dat u en de mensen om je goed bent. Een veel voorkomende manier om dit te doen is om hun naam te roepen om met hen in contact komen. Vervolgens erachter te komen welke personen in uw groep blessures hebben, en hoe uitgebreid ze zijn. Als het iets is wat je kunt behandelen in het gebouw, zoals een kras, kan het niet wachten. Als je kunt, contact op met uw lokale politie of 911 om hen te vertellen waar je bent. Ook ruikt naar gas, of het nu aardgas, of de soort die je in je auto. Als u gas ruikt, proberen om de plaats van het lek met behulp van uw gehoor en zicht zijn. Praat met de mensen in je groep om te zien welke het dichtst bij het lek, en hebben ze u vertellen hoe erg het is. Doe hetzelfde met alle branden of als u ziet of ruikt rook. Kom niet alle branden. Als je licht kunt zien, proberen te gaan naar toe. Als er een puin verticaal staan ​​op een bepaalde manier dat je denkt dat je nodig hebt om te verhuizen naar het buiten, test het eerst, om te zien of het een dragende. Eerste, klop je knokkels tegen het object. Als het niet beweegt, duwen of zacht duwtje. Als het niet beweegt, Het is waarschijnlijk dragende, en daarom moet je niet knoeien met het. Als het verplaatsen, echter veilig vervolgd. Als je uit het gebouw, helpen iedereen uit zo snel mogelijk, zonder verwonden iemand verder. Tel elke persoon te zien als iedereen je met binnenkant met u is ontsnapt. Zo niet, ga niet terug in het gebouw om ze te krijgen. Een naschok kunnen op elk moment en val je binnen. Het is beter om te wachten op uw lokale politie of EMS om stil te komen en zorgen voor een persoon in het gebouw. Eenmaal buiten, ga dan naar een veilige plaats uit de buurt van hoge gebouwen, bomen, elektriciteitsleidingen, telefoonpalen en semi vrachtwagen trailers. In een naschok van een aanhangwagen, zoals een op de achterkant van een semi truck kan gemakkelijk worden omgestoten op iemand ernaast. Het is beter om een ​​plaats op de top van een heuvel of een vlak gebied vinden. Als sinkholes zijn gemeenschappelijk in uw locatie, let op tekenen van een sinkhole openstelling om je heen.
 4. 4
  Bedek uw hoofd en nek. Gebruik je handen en armen.
  • Je bovenlichaam moet ook worden gedekt, omdat dat is wat houdt je nek, die houdt je hoofd.
  • Als u een luchtwegaandoening, zorg ervoor dat je je hoofd bedekken met een t-shirt of bandana, totdat al het puin en stof is neergedaald. Ingeademde vuile lucht is niet goed voor je longen.
 5. 5
  Niet bewegen. Als het veilig is om dat te doen, blijf waar je bent voor een minuut of twee, totdat u zeker weet dat het schudden is gestopt.
  • Vergeet niet, naschokken zijn te allen tijde mogelijk, en waarschijnlijk na een grote aardbeving. Naschokken kunnen variëren van gevoeld door slechts een paar mensen aan het neerhalen hele steden. Ze kunnen instorten verzwakte gebouwen, vooral stacaravans.
 6. 6
  Krijg langzaam het huis uit. Zie wat er overblijft, en voldoen aan uw familie buiten. Net zoals in het geval van brand, wordt voorgesteld dat u te ontmoeten in een aardbeving-veilige plaats afgesproken door uw familie, zoals een nabijgelegen honkbal diamant of park. Hulp overheid moet binnenkort op de weg.
 7. 7
  Inspecteer uw huis voor iets dat zou kunnen zijn in een gevaarlijke toestand. Glasscherven, de geur van gas, of beschadigde elektrische apparaten zijn voorbeelden van gevaren.
  • Draai niet elektrische apparaten in-of uitschakelen. Gewoon schakelen een lichtschakelaar kan een vonk, die op zijn beurt kon je elektrocuteer en start een brand te creëren. Deze branden kunnen meer dodelijk, omdat ze in de buurt van elektrische snoeren.
 8. 8
  Controleren of er geen brand. U moet uw woning of het gebouw bent u in voor elke brand te controleren. Als je water nodig om een ​​uit te zetten, kunt u water uit een boiler, maar wees voorzichtig, het water is warm.
  • Cleanup gevaarlijk morsen. Benzine kan dodelijk zijn als het ontploft of raakt iets ontvlambaar. Als je alleen maar papieren handdoeken, gebruik maken van verschillende lagen van hen, omdat benzine is giftig en is zeer moeilijk te wassen. Afdekken benzine gemorst met enkele shovelfuls van zand is een goed idee, maar vergeet niet om het gebied te markeren, door het ophangen zelfs een handgeschreven teken dat 'hier Gasoline spill' zegt (tape aan een stoel of zelfs een auto in de buurt, bijvoorbeeld).
  • Blijf weg van beschadigde gebieden. Blijf uit de buurt totdat een politieagent, een loodgieter, een brandweerman of hulpverlener inspecteert de omgeving en spreekt het veilig om te gaan.
  • Drink geen water uit de gootsteen, omdat het misschien niet zuiver. De riolering zal worden beschadigd in de grote aardbevingen, dus maak je het toilet niet doorspoelen. In plaats daarvan, schakel het watersysteem van de hoofdkraan (een loodgieter doen dit werk voor u als u niet weet waar de hoofdkraan is). Zorg ervoor dat u de stekker omhoog afvoeren van wastafels en badkuipen tot alle rioolwater terugstroming te voorkomen.
  • Inspecteer de schoorsteen voor schade voordat u uw haard. Onzichtbare schade in deze plaatsen kan leiden tot brand.
  • Inspecteer nutsbedrijven.
   • Gaslekken. Als u gas ruikt of hoort blazen of sissend geluid, een raam open en snel het gebouw verlaten. Schakel het gas aan de buitenkant hoofdkraan als je kunt en bel het gasbedrijf van huis van de buren. Vergeet niet, als je het gas uit te schakelen om welke reden dan ook, moet het terug worden ingeschakeld door een professional, dus alleen het gas uit als u denkt dat gasleidingen zijn beschadigd of gas lekt.
   • Kijk voor elektrische systeem beschadigen. Als je ziet vonken of gebroken of gerafelde draden, of als je de geur heet isolatie, schakel de elektriciteit op het belangrijkste zekeringkast of stroomonderbreker. Als je een stap in het water te krijgen naar de zekeringskast of de stroomonderbreker, bel een elektricien eerst voor advies.
   • Controleer voor riolering en waterleidingen schade. Als u vermoedt riolering beschadigd zijn, vermijd het gebruik van de toiletten en een loodgieter bellen. Als waterleidingen beschadigd zijn, contact op met het waterbedrijf en vermijd het gebruik van water uit de kraan. U kunt veilig water te verkrijgen van gebotteld water of door smeltende ijsblokjes.
 9. 9
  Open uw kasten voorzichtig. De items kunnen op je vallen als je de deuren snel te openen. Inspecteer de schade, wees dan voorzichtig met glazen flessen, kunnen ze worden gekraakt en lekt. Wees extra voorzichtig met alcohol, zuren, schoonmaakmiddelen, of iets dat giftig is voor het menselijk lichaam. Containers kunnen lekken of omvallen.

Als je buiten bent

 1. 1
  Blijf daar. Observeer je omgeving, vooral als u in een stedelijk gebied. Houd in gedachten dat de aardbeving-proof gebouwen hebben een kans om te vallen, dus niet vanuit dat je volledig veilig zijn. Een sinkhole kan verschijnen in de grond als gevolg van de aardbeving, dus loop niet rond te veel.
 2. 2
  Buurt van gebouwen, straatverlichting, hoogspanningslijnen, en iets anders dat zou kunnen vallen. Ook zorg ervoor dat u niet in de buurt van een open storing. Mensen zijn overleden na een val in grote gaten die plotseling ten tijde van de aardbeving. Deze kunnen overal verschijnen, ook op wegen of parken.
 3. 3
  Schuilen in de buurt van een heuvel of ergens waar het puin is niet van plan om naar beneden vallen op je. Als je kunt, zoekt onderdak in een plaats waar je bent beschermd tegen de weersomstandigheden, maar zorg ervoor dat de rots en de grond niet te landen op je wanneer naschokken voordoen. Heb schuilplaats niet te zoeken onder een brug, zelfs een stevige ene. Sommige bruggen kunnen aardbeving-proof te zijn, maar niet helemaal veilig als voorwerpen, zoals borden of lichten, kan op vallen aan u.
 4. 4
  Blijf in je schuilplaats, en niet bewegen. De aardbeving is verspreid over honderden vierkante mijlen, dus rondlopen zou het ergste wat je kunt doen terwijl de aardbeving gebeurt te zijn.
 5. 5
  Acht gebouwen, hoogspanningsleidingen, of iets groot of te zwaar, die op u kan vallen als je in de buurt van het.
  • Stel je voor hoe ze je kunnen doden als je stond bij hen? Ook als in een sneeuwstorm, loop niet in de buurt van hoogspanningslijnen, gevallen straatlantaarns, of gebouw resten.
  • Glas ziet er glad en nog steeds, maar toen uit elkaar gebroken, kan een klein stukje je voet beschadigen. Dit is de reden waarom je draagt ​​zware schoenen aan je voeten te beschermen tegen zulke tijden.
 6. 6
  Wees voorzichtig wanneer u besluit te komen van uw onderdak. Het is waarschijnlijk dat er andere mensen in de buurt aan u of in de buurt van uw regio. Dingen zoals een mobiele telefoon zijn handig voor iedereen, want als een persoon gewond is, een ander kan 911 bellen voor een ambulance.
 7. 7
  Wacht een moment of twee na de eerste beving, voordat hij verhuisde naar een andere plaats. Het beste is om dit te doen, omdat de naschokken direct na een aardbeving zijn meestal de sterkste. U kunt ook naar buiten, maar zorg dat puin niet op je valt.

Tips

 • Aanstellen van een vertrouwde familielid uit het gebied als het aanspreekpunt in geval van een ernstige noodsituatie. Vergeet niet dat de telefoonlijnen zijn zeer waarschijnlijk worden vastgebonden, zodat de telefoon gebruiken met mate, vooral tijdens het eerste uur (en) na de beving.
 • Luister naar de meest recente gegevens over noodsituaties op een accu-aangedreven radio. Dit is erg handig als u hulp nodig hebt. Dit is de volgende stap, tenzij iemand gewond is en hulp nodig heeft.
 • Dial noodhulp voor slechts noodgevallen. De autoriteiten zullen weten dat er een grote aardbeving. Als je veilig de situatie zelf te behandelen of wachten op hulp, doen. De telefoonlijnen zal hoogstwaarschijnlijk worden vastgebonden met telefoontjes van mensen die nood hulp te doen.
 • Lees hoe een vulkaanuitbarsting overleven om meer te leren over overleven vulkanen, en welke impact het zal hebben op je.
 • Algemeen moet aardbevingen die een grootte van minder dan 6,0 hebben worden niet levensbedreigend. Bracing uzelf op een muur of een zware meubels als deze zwakkere aardbevingen staking werkt meestal.
 • Als je op een school, luisteren naar wat je leraren zeggen. In het algemeen moet je eend en bedekken onder een bureau, en bescherm je hoofd en bovenlichaam.
 • Een handje te helpen. Als je een grote aardbeving hebben overleefd, vrijwilligerswerk te doen wat je kunt om te helpen zoeken overlevenden, krijgen gezinnen en huisdieren herenigd, en opgeruimd na de ramp.
 • Help de gewonden, vooral de jongeren en de ouderen. Ze hebben speciale zorg nodig, en er is geen uitzondering op deze.
 • Als je gevangen zit, probeer autoriteiten te waarschuwen voor uw aanwezigheid. Zwaveldioxide (die ruikt naar rotte eieren) kooldioxide en andere giftige en gevaarlijke gassen kan schadelijk zijn voor je lichaam, maar kan geen geur bij allen hebben. Een fluitje of een hoorn kan mensen helpen om u te vinden, als je gevangen zit of als u niet zeker van uw veiligheid zijn.
 • Draag stevige, gesloten-toed schoenen om je voeten te beschermen tegen glasscherven, gevallen puin en andere gevaren.
 • Doe wat aardbeving boren bij u thuis met uw gezin, zodat je er klaar voor bent. Vergeet niet dat de beste plaats om te schuilen zou zijn lege ruimtes, of in de buurt van zware meubels.
 • Raak niet in paniek. Aardbevingen duren niet lang, meestal een paar seconden tot een minuut. De 1989 San Francisco aardbeving duurde slechts 15 seconden. Ook al zijn in een aardbeving gedurende 15 seconden kan een uur lijkt, zal het uiteindelijk stoppen.
 • Als je hoort van een tsunami-waarschuwing, laat de stranden direct. Duizenden mensen waren verdronken in de tsunami van 2004, toen mensen staarden naar de "lege oceaan." Even later, een krachtige tsunami de kust, verdrinking duizenden en vernietigen van vele gebouwen, en miljoenen meer zijn ontheemd. Zie Overleef een tsunami voor meer details.

Waarschuwingen

 • Pas op voor andere gevaren veroorzaakt door aardbevingen. Aardbevingen kan aardverschuivingen veroorzaken en kan tsunami's veroorzaken als u in de buurt van de oceaan of de zee wonen. Pas op voor schade aan gebouwen, wegen en andere constructies. Ook, pas branden na aardbevingen. Vulkanen met sneeuw op de top van de sneeuwgrens kan modderstromen, die zeer dodelijk voor mensen veroorzaken.
 • Ontvluchten nooit buiten een gebouw, toen een aardbeving stakingen. Veel mensen die proberen om een ​​gebouw te ontvluchten zijn gewond of gedood door glas, puin, het vallen, gevelbekleding, en instortende gebouwen en / of wanden. Wacht tot het schudden is gestopt om het gebouw zorgvuldig te evacueren.
 • Omdat op de bovenste verdieping (en) van een gebouw is gevaarlijker dan dat op de 1e verdieping. Terwijl u kunt krijgen verpletterd door puin van de bovenste verdiepingen als op de 1e verdieping, naar beneden vallen op het puin is veel erger. De kelder is niet de beste plek om te gaan, hetzij om dezelfde reden, maar het feit dat je volledig kan krijgen begraven, vooral als er meer dan een sub-niveau.
 • Wees voorbereid op het weer, als goed. Als een grote aardbeving slaat tijdens slecht weer, dan heb je ook om warm te blijven. Omvatten geschikte versnelling in uw noodpakket voor het overleven van het weer, ook. Onder andere dingen die je koel te houden in warm weer, als het weer zegt dat de warmte zal stijgen tot 90 ° C of zo.
 • Niet te negeren waarschuwingen, zelfs als ze zijn vals alarm. Veronderstellen dat als een waarschuwing afgegeven, direct bereiden. Ook al kunt u tijd te verspillen in een vals alarm, zou het 10 keer erger als je niet naar het deed luisteren helemaal.
 • In 1886, een aardbeving schudde Charleston, South Carolina op 31 augustus om 09:50. De magnitude was 7,3, geclassificeerd als belangrijk. De stad werd meer dan 250 mijl van de dichtstbijzijnde aardbeving schuld. Dit toont aan dat aardbevingen gebeuren niet alleen op breuklijnen.

Dingen die je nodig hebt

Vital artikelen

Nodig

 • Water-2 liter tot 1 liter per persoon, per dag.
 • Food-blik of individueel verpakt. Overweeg zuigelingen, huisdieren, en andere speciale dieetwensen.
 • First Aid Kit-voldoende, en vers gevuld.
 • Kritische medicatie en brillen, contactlenzen gevallen en benodigdheden
 • Blikopener
 • Radio-draagbare batterij aangedreven, reservebatterijen
 • Zaklamp-reserve batterijen en gloeilampen
 • Zware schoenen voor elk gezinslid
 • Zware handschoenen voor elke persoon schoonmaken puin
 • Messcherpe, of scheermesjes
 • Kleding-complete verandering droog gehouden
 • uw paspoort

Aanbevolen

 • Dekens
 • Brandblusser-poeder, het type ABC
 • Vrouwelijke benodigdheden
 • Baby benodigdheden (als je een baby) *

Supply kit voor auto

 • Niet-bederfelijke levensmiddelen-winkel in koffie blikjes
 • Gekookt water
 • EHBO-kit en de handleiding
 • Deken
 • Zaklamp-reserve nieuwe batterijen en lamp
 • Kritische medicatie, extra brillen
 • Tools-schroevendraaier, tang, draad, mes
 • Korte rubberen slang
 • Vrouwelijke benodigdheden
 • Stevige schoenen en handschoenen