Wki

Hoe maak en gebruik een kluit tillen bloempot

Tijdens de koudere weer maanden, zijn sommige planten best gezaaid binnen in bloempotten. Na een paar dagen of weken, kan de kleine fabrieken buiten worden gebracht, in de tuingrond. Een kluit opheffen bloempot maakt het eenvoudig om de installatie (s) te nemen met wortels en kluit uit de pot.

Stappen

Hoe maak en gebruik een kluit tillen bloempot. Monteer het materiaal dat nodig is.
Hoe maak en gebruik een kluit tillen bloempot. Monteer het materiaal dat nodig is.

Bereid de materialen

 1. 1
  Monteer het materiaal dat nodig is. Voor een systeem, zult u twee identieke kleine plastic bloempotten, een dunne plastic plaat nodig (bijvoorbeeld het deksel van een margarine doosje) en een schaar. De potten op de foto zijn ongeveer 5 cm (2 inches) hoog en 5,5 cm (2,2 inch) breed.
 2. 2
  Maak een "insert" door het wegsnijden van ongeveer twee derde van de kant van een plastic bloempot. Dan heb je een bloempot en een insert.
 3. 3
  Snij een "lift strip" van een dunne plastic plaat (bijvoorbeeld een deksel van een doos margarine). De strip kan rechthoekig of lepelvormige. Buig de strip aan een uiteinde. Het korte deel van de strip moet passen in de insert.

Gebruik de materialen

 1. 1
  Zet een insert in een lege bloempot.
 2. 2
  Zet een lift strip in het lege insert. Op de foto ziet u twee systemen, een met een rechthoekige lift strip en een met een lepelvormige strip te zien. Beide systemen werken goed, hoewel misschien de lepelvormige ene beter werkt in grotere potten.
 3. 3
  Schrijven informatie over het lange deel van de lift strip. Vul het inzetstuk met (pot) grond. Druk een beetje aan de bodem. Lag zaden op de grond.
 4. 4
  Bedek de zaden met (pot) grond. Wacht tot de planten zichtbaar zijn.
 5. 5
  Het opheffen van de kluit (stap 1): Wanneer planten zijn zichtbaar, trekt u het plaatje uit de bloempot.
 6. 6
  Het opheffen van de kluit (stap 2): Trek de strip een paar millimeter (ongeveer 1/4 inch) boven. Laat vervolgens de strip. De kluit zal eerst los te maken van de insert en dan weer terug te keren naar zijn positie. Het zal niet meer plakken.
 7. 7
  Het opheffen van de kluit (stap 3): Neem de kluit tussen uw duim en vingers. Zet de kluit op zijn gewenste positie (bodem, een andere bloempot etc).

Het planten in de grond

 1. 1
  Zet de bloempot met insert en strip in het gat. Vullen de ruimte rond de bloempot met aarde. Druk op de aarde rond de bloempot.
 2. 2
  Neem de bloempot uit de grond.
 3. 3
  Neem het plaatje uit de bloempot.
 4. 4
  Til de kluit en neem het uit.
 5. 5
  Zet de kluit in het gat in de tuingrond.

Tips

 • Spuit wat water op de (pot) grond voor "tillen". Dan is de (pot) grond zal niet uit elkaar, zodat gemakkelijk vallen tijdens het hanteren.
 • Probeer het opheffen procedure voor het leggen van zaden op. Dan kunt u testen of de potgrond vochtig genoeg is. "Feel" hoe de procedure werkt. Indien oke, zet de kluit weer in de pot door het doen van de stappen in omgekeerde volgorde. Indien niet in orde, het reinigen van de onderdelen en helemaal opnieuw te beginnen bij stap "Zet een insert in een lege bloempot".
 • Koop goedkope mini-blinds bij garage verkoop en het gebruik van de 1 "latten voor uw kluit tillen project, voor tuin markers, wanneer zaaien zaailingen, enz. Ze zijn snel en eenvoudig op lengte te knippen en kan worden geschreven met permanent markers die laatste door de groeiseizoen.

Dingen die je nodig hebt

 • 2 identieke kleine plastic bloempotten
 • Een dunne plastic plaat (bijvoorbeeld het deksel van een doos margarine)
 • Schaar