Wki

Hoe kunt u uw sprinklers kalibreren

In theorie is het gemakkelijk om het water een gazon, Zet gewoon op het systeem sprinkler's, laat het gewoon over tot het water in de straat en ganzen beginnen opzetten van nesten in het gras!
In werkelijkheid hebben de meeste mensen geen flauw idee van hoe lang hun sprinklers te verlaten op.

Hoewel u misschien denkt dat je doet het prima, zou je eigenlijk kunnen verspillen water met ruim water uw gras, en langzaam doden door onder-water te geven. Hoe lang moet u laat uw sprinklers op? De zekerste manier is om kleine gaatjes of wiggen in uw gazon, zoals beschreven in graven dit artikel. Als je niet enthousiast over dat, hoewel, hier is een eenvoudige methode die ook kan helpen bij het ​​functioneren van uw sprinklerinstallatie controleren.

Stappen

Hoe kunt u uw sprinklers kalibreren. Krijgt verschillende ondiepe blikken van gelijke grootte.
Hoe kunt u uw sprinklers kalibreren. Krijgt verschillende ondiepe blikken van gelijke grootte.
 1. 1
  Krijgt verschillende ondiepe blikken van gelijke grootte. Blikjes tonijn werken groot voor deze, maar zowat elke vlakke bodem container met een brede opening zal werken. De opening van de houder moet zo groot als de bodem (flessen, bijvoorbeeld, niet een goede keuze, omdat de opening is meestal veel kleiner dan de rest van de fles). Alle blikken moeten van dezelfde grootte. Je hoeft niet meer dan 3 of 4 blikjes per sproeierhoofd nodig, maar hoe meer je hebt hoe nauwkeuriger uw metingen zal zijn.
 2. 2
  Schik de blikjes (open einde omhoog) in het gazon rond uw sprinkler (s). Als je gewoon een sprinkler, het opzetten van de blikjes op verschillende plaatsen binnen het bereik van de sprinkler. Als u een irrigatiesysteem (sprinklerinstallatie) met meerdere sprinklerkoppen, opgericht meerdere blikjes binnen het bereik van elke sprinkler hoofd, het vermijden van gebieden met overlap (plaatsen die water krijgen uit twee of meer sprinklerkoppen). Probeer de blikken distribueren zodanige wijze dat elk gebied de sprinkler water proeven.
 3. 3
  Zet uw sprinkler (s) gedurende 15 minuten. Als je een sprinklerinstallatie, zet hem gewoon op. Als je een slang gebruiken met een spigot, u wilt dezelfde waterdruk gebruiken dat zou doen wanneer je normaal water. Als je meestal gewoon weer het water op volle toeren, doe dat. Zo niet, markeert een plek op het handvat met een marker of een stukje tape of touw, en noteer welke positie het merk is in wanneer u de hendel draaien om het gewenste debiet te bereiken.
 4. 4
  Meet de in de blikken opgevangen water. Zodra je het water uit te schakelen, het verzamelen van de blikjes en giet al het water in een container. De container moet exact dezelfde breedte als de containers die u gebruikt om het water te verzamelen. Gebruik een liniaal om te meten hoeveel centimeter water in het blikje. Als u test meer dan een sprinkler, meet elke set van blikjes (de blikjes rond elke individuele sprinkler) los van de sets van blikjes rond de andere sprinklerkoppen.
 5. 5
  Vind het gemiddelde aantal inches verzameld. Verdeel het totale cm gemeten in de vorige stap voor het aantal blikken gebruikt om het water op te vangen. Bijvoorbeeld, als u geregeld vier blikjes rond een sprinklerinstallatie en verzamelde een totaal van 2 ", het gemiddelde per blikje is 0,5" (2 "/ 4 cans). Dit is de gemiddelde hoeveelheid water verdeeld op uw gazon in 15 minuten.
 6. 6
  Uitzoeken hoeveel water uw gazon nodig heeft. Diep water is essentieel voor een gezonde, droogte-resistente gras te bevorderen. De hoeveelheid water uw gazon vereist afhankelijk van het type van gras u en de grondsoort.
  • In het algemeen moet je water bluegrass, zodat het water doordringt 6-8 "in de bodem, want de meeste andere soorten gras, je moet streven naar 8-12".
  • 1 "water op het oppervlak in het algemeen doordringen zandgrond tot 12", leemachtige grond 6-8 "en kleigrond tot 4-5".
 7. 7
  Bepalen hoe lang u uw sprinkler (s) aan te laten. Gebruik de meting die u verkregen om te berekenen hoe lang je nodig hebt om het water volgens de richtlijnen voor uw gras en bodemtype. Bijvoorbeeld, als uw maten aangeven dat uw sprinkler verdeelt 0.5 "van het water in 15 minuten, moet u uw sprinkler laat gedurende 30 minuten als je bluegrass en leemachtige grond, sinds 30 minuten van water zal uw gazon 1 geven" ( 2 X 0.5 ") van het water, en 1" van het water zal leemachtige grond doordringen tot een diepte van 6-8 ", dat is precies het nodig is voor bluegrass bedrag.
 8. 8
  Zorg voor voldoende, zelfs dekking. Als je het controleren van een sprinklerinstallatie en vinden dat een of meer sprinklerkoppen distribueren significant meer of minder water dan de anderen, moet u het probleem om te voorkomen dat water geven sommige delen van uw gazon meer dan anderen te bepalen. Dit kan gebeuren voor een paar redenen.
  • Als u verschillende soorten sprinklerkoppen, moet je ofwel veranderen de hoofden te zorgen dat ze zijn allemaal hetzelfde, of de zone van uw sprinklerinstallatie, zodat hoofden met een grotere stroom zijn in een aparte zone van die met kleinere stromen. Op deze manier kunt u zones met verschillende stromen en uit te schakelen afzonderlijk te zorgen dat elke zone wordt alleen zolang bewaterd als het moet zijn.
  • Als uw sprinklerkoppen zijn allemaal hetzelfde en je hoeft niet verschillende zones hebt, kunt u een probleem met uw sprinklerinstallatie hebben. Een gebroken sproeierhoofd kan te veel worden distribueren of te weinig water, of een obstructie of lek ergens in de lijn kon de stroom terug te brengen tot een of meer koppen.

Tips

 • Als je de blikken van rond elke sprinkler te verzamelen, ook de eventuele afwijkingen, zoals blikjes die veel meer of veel minder water opgevangen dan de andere blikjes rond dezelfde sprinkler. Dit kan u helpen bij eventuele problemen met uw water dekking diagnosticeren.
 • Als een container al het water je verzamelde niet zal houden, giet er zoveel water in de container als je kunt, meten, en dan giet het uit en giet meer water erin. Voeg de metingen bij elkaar en berekent vervolgens de gemiddelde op basis van dit totaal.
 • Deze werkwijze kan ook worden toegepast op andere planten die u water met een sprinkler. Het is echter belangrijk, om de diepte van de wortelzone bepalen voor elk type plant. Bepaalde groenten, bijvoorbeeld, kan wortelzones 4-5 meter diep.
 • Hoe vaak moet je water? Alleen als je het gras nodig heeft. Bekijk ook de gerelateerde Google-artikel over hoe je efficiënt water te geven uw gazon voor meer informatie over hoe om te vertellen wanneer uw gazon moet worden bewaterd.

Waarschuwingen

 • Nieuw geplaatste of sodded gazons vereisen ondieper, vaker spritzing (ook wel uitspuiten) om de bovenste laag van de bodem vochtig te houden.
 • Vermijd weglopen. Sommige bodemsoorten zullen niet in staat zijn om snel te absorberen de volledige hoeveelheid water die nodig is. Als je water lopen van uw gazon ziet, schakelt u de sproeiers om het water te laten weken in, en zet ze vervolgens weer aan om de aanbevolen beregeningstijd voltooien.