Wki

Hoe kunt u uw server tip in een restaurant

Waar veel restaurants in de wereld toe een set servicekosten aan uw factuur, zet het kipinrichting discretionaire macht in de handen van de klant. Weet je hoe je die macht verstandig te gebruiken? Idealiter wordt een goede service beloond met goede tips, en slechte service wordt gestraft met een slechte tips. In de praktijk echter, dat is niet hoe het speelt meestal uit. Als u wilt vrij tip, volgt u deze richtlijnen.

Stappen

Hoe kunt u uw server tip in een restaurant. Bepaal de "kiepbare" totaal.
Hoe kunt u uw server tip in een restaurant. Bepaal de "kiepbare" totaal.
 1. 1
  Bepaal de "kiepbare" totaal.
  • Fooi is niet helemaal verplicht in Noord-Europa. Echter, omdat de kelners zijn vaak betaald relatief lage lonen, het is de gebruikelijke praktijk. In veel andere landen met stijve minimumlonen, in het bijzonder het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, fooi is niet gebruikelijk:. Het is volledig optioneel, een beloning voor de buitengewoon goede service, en de klant hoeft niet verplicht voelen tip In sommige landen, zoals Japan, kan kantelen eigenlijk worden beschouwd als een belediging zowel aan de server ("Je moet dit meer dan ik. ') en de eigenaar van de inrichting (" Je hoeft niet fatsoenlijk betalen uw medewerkers. ")
  • Als u gebruikt een of kortingen, berekenen de tip gebaseerd op hoeveel je zou hebben betaald zonder. Anders ben je het straffen van de ober voor de inspanningen van het restaurant management om je in de deur te brengen. Bijvoorbeeld, als u een 2-voor-1 coupon, mag u alleen hebben moeten betalen voor de helft van uw maaltijd, maar de server nog wel het volledige bedrag van het werk.
  • Als er een belasting op uw factuur, moet je technisch berekenen de tip op basis van de pretax bedrag, aangezien de service die u ontvangen heeft niets te maken met de belasting. Maar omdat het verschil tussen een tip over de totale (inclusief BTW) of het pretax bedrag is niet significant, het is niet een aanbevolen kibbelende punt. Als uw bestelling kost 25€ en de belasting is 8%, het totaal is 25€ 0,40. Een fooi van 15% op uw bestelling, vóór belastingen, is 5€ 0,50. Dezelfde tip over het totaal is 5€ 0,86. Dat is slechts een verschil van 36 ¢. Zelfs met een bestelling van 750€ de equivalente verschil is nog steeds slechts 10€!
 2. 2
  Evalueer uw dienst. De sleutel is om objectief te oordelen over de dienst en de dienst alleen. Als het eten is niet goed, het is schaars, de prijzen zijn schandalig, en / of de inrichting is verschrikkelijk, dit alles beïnvloedt uw eetervaring, maar is niet de schuld van de ober. Als u niet tevreden bent met het, niet het restaurant weer betuttelen, of schrijf een negatieve beoordeling ergens. De dienst zelf moet worden beoordeeld op:
  • Hoe het eten paste met uw bestelling,
  • Of het eten was warm en vers van de keuken (of niet),
  • Hoe aandachtig de ober was aan uw behoeften,
  • Hoe snel uw lege borden werden weggehaald,
  • Hoe snel het duurde om het inchecken te krijgen en hebben uw betaling verwerkt en
  • Of houding van de server was beleefd en professioneel.
 3. 3
  Het voordeel van de twijfel. Als de service was niet helemaal stellaire, kan het de schuld van de ober's niet. Tenzij uw ober was onbeleefd of nalatig, wilt u misschien overwegen het volgende:
  • Heeft het hele restaurant verschijnen druk en onderbezet? Minder attente service zou het gevolg zijn van slecht beheer zijn.
  • Fouten in bestellingen gebeuren, en het is moeilijk om te weten of de ober, chef-kok of beide verantwoordelijk waren. Als uw ober werkt hard om een ​​probleem op te lossen, het is een soort hem het voordeel van de twijfel te geven.
  • Heeft uw ober lijken nieuw voor de baan? Wachten kost veel oefening en vaardigheid, wilt u misschien een nieuwe ober een beetje een pauze geven.
 4. 4
  Bepaal de tip. De algemene richtlijn is 20% voor de uitstekende service, 15% voor vaste dienst en 10% voor de slechte service. Mensen gemiddeld tip 18%.
  • Geef feedback aan het management of de rechtstreeks aan de ober in plaats van, of naast, waardoor een lage tip. Veel klanten vertrekken slechte tips ongeacht de dienst, dus gewoon doet, kan niet de boodschap bedoeld is. Een lage tip is geen garantie dat de dienstverlening zal verbeteren in de toekomst, omdat het personeel kunnen niet weten wat maakte je ongelukkig of wie verantwoordelijk was. Niet alleen zal de beheerder in staat zijn om de situatie te corrigeren, maar je zou ook een schadevergoeding uit te halen.
  • Als je het eten met kleine kinderen en maken een grote puinhoop, bedenk dan dat het personeel zal hebben om het schoon te maken, en dat dit duurt meestal extra tijd. Overwegen het verlaten van servers een beetje extra voor dit ongemak voor hen. Als de server is vooral handig met kind-gerelateerde problemen tijdens de maaltijd, zou je ook graag een beetje extra tip voor.
 5. 5
  Bereken de tip. Nu dat je weet welk percentage u wilt betalen, is het tijd om daadwerkelijk crunch de nummers.
  • Een gemakkelijke manier om een ​​20% fooi erachter is om de decimale punt van de kosten tot 10% vinden bewegen, en dubbelklik het. Bijvoorbeeld, als het wetsvoorstel is 30€ 0,00, 10% zou zijn 5€ 0,50, en een 20% tip zou zijn 10€ 0,00. Voor 15%, zou je halveer de 10% toevoegen aan het oorspronkelijke aantal. Voor 30€ 0,00 nogmaals, dat zou 5€ 0,50 + 5€ 0,75 = 5€ 0,25.
  • Een andere manier om erachter te komen van de tip is om te onthouden:
   • 10% = 5€ per 10€
   • 15% = 5€ 0,50 voor elke 10€ en
   • 20% = 5€ voor elke 10€.
 6. 6
  Betalen met contant geld als je kunt. Als u betaalt met een creditcard, kan de ober moet een week of twee te wachten om zak dat geld, terwijl contant huis sneller kunnen worden genomen. Als u wilt een goede service te belonen, het is meer motiverend om te helpen de kelners mee naar huis nemen hun zuurverdiende tips eerder vroeger dan later.
  • Naar boven afronden. Niet centen of excessieve verandering te laten op de tafel, als dat is alles wat je bij je hebt het wordt beschouwd als beter dan niets, maar niet de voorkeur.
  • Een andere reden om te betalen met contant geld is dat als u betaalt met een creditcard, een aantal restaurants aftrekken van de credit card service fee van de punt.

Tips

 • De meeste plaatsen hebben een "tip-out", dus niet kantelen uw server betekent dat het kost hen geld om u te dienen. Dit geldt voor afhaal bestellingen zo goed, dus zorg ervoor dat u altijd een fooi.
 • Verschillende delen van de wereld hebben verschillende tipping etiquette. In de meeste, en vele delen in Azië, is inbegrepen in de prijs (en dus al de obers hebben een fatsoenlijk uurloon). Echter, een kleine tip (bv. 10% of minder) is attent voor een goede service te bieden. De wetten en gebruiken van verschillende plaatsen variëren, dus zorg ervoor om te controleren voordat u gaat dineren.
 • Als je wilt vooral gul te voelen, berekenen de tip en voeg drie of vier extra dollars. Je voelt je als een big shot voor de rest van de dag voor heel weinig kosten. U zult ook make-up voor sommige vrek die een waardeloze tip vertrokken.
 • Veel restaurants hebben stoep en ophaal-servers. Als je eten bestellen om van een barman of server, bent u nog steeds verwacht tip minstens 10%. Meestal is de persoon die uw bestelling neemt heeft te springen door meer hoepels om uw bestelling samen compleet te krijgen met zilverwerk, extra servetten, tassen enz. Ze gaan uit van hun manier om te zorgen voor je, dus je moet zorgen voor hen terug.
 • "Tip potjes" komen steeds vaker voor bij kleine take-out plaatsen, (bijv. koffie, bagel, en ijsverkopers). Deze medewerkers besteden weinig tijd met elke klant, maar worden meestal niet een redelijk loon betaald door het bedrijf. Tipping een kleine hoeveelheid in deze omstandigheden is zeer gewaardeerd, vooral omdat pooling veel kleine tips tijdens de dag zal helpen deze laagbetaalde werknemers op een redelijke loon algehele verdienen.
 • In een buffetrestaurant, laat dan een 20% fooi. De ober is meer dan waarschijnlijk meer werk dan de ober in een gewone restaurant, zoals voortdurend wissen van je platen, waardoor water en drankje bestellingen nemen.

Waarschuwingen

 • De Amerikaanse regering belastingen servers, barmannen en barista's gebaseerd op een veronderstelling dat ze een bepaald percentage van hun omzet in de tips. Als je niet tip een server of een barman in Europa helemaal niet, bent u technisch kost uw server geld. De IRS berekent een gemiddeld percentage op basis van actuele credit card tips van de server (of restaurant) verdient en geldt dat aantal voor contante transacties.
 • Controleer om te zien of de tip al is opgenomen in het wetsvoorstel. Sommige restaurants zullen een fooi voor grote groepen (meestal 8 of meer) toe te voegen, en vele restaurants buiten de VS onder de punt, als onderdeel van het wetsvoorstel. Als u twijfelt, vraag dan een lid van het personeel of de tips al zijn opgenomen. Aan de andere kant, zullen sommige plaatsen duidelijk af Fooi niet opgenomen op de factuur.
 • Houd in gedachten dat in de meeste staten van de VS, obers en serveersters zijn betaald een basis loon dat aanzienlijk lager is dan de reguliere minimum (meestal rond de 5€.00/hour) want het is aangenomen dat tips zal maken het verschil. Dus, in tegenstelling tot sommige andere landen, wordt tipping verwacht in de VS als je dienst die is op zijn minst bevredigend ontvangen. Echter, als het uurloon plus de tips niet totaal van de staat minimumloon, moet de werkgever het verschil te compenseren. Bovendien, in sommige westerse staten, zoals Californië, Oregon en Washington State, is er geen lager loon en uw server is het maken van minstens 10€ of meer per uur. Laat dit feit u weerhouden van kantelen, echter, zoals de kosten van levensonderhoud in deze staten is hoger.