Wki

Hoe kunt u uw planten vermeerderen

Het kweken van je eigen planten is een bevredigend en goedkope hobby. Vermeerdering van planten verwijst naar het produceren van meer planten door te delen, enten of het nemen van stekken van bestaande installaties. Als je een mooie plant in je tuin hebt gezien of ergens anders in het gebied, hier is uw kans om het te omvatten in uw tuin. In tegenstelling tot zaad, zal stekken en splitsingen van de planten resulteren in een identieke plant die dezelfde prachtige bloemen, bloesem etc. die waarschijnlijk aangetrokken om het in de eerste plaats zal voortplanten.

Stappen

Hoe kunt u uw planten vermeerderen. Graaf de plant wanneer de bloemen zijn vervaagd.
Hoe kunt u uw planten vermeerderen. Graaf de plant wanneer de bloemen zijn vervaagd.

Verdeling

 1. 1
  Graaf de plant wanneer de bloemen zijn vervaagd.
 2. 2
  Schud de aarde van de wortels.
 3. 3
  Breek de plant in verschillende stukken. De afdelingen moeten volgen vrij natuurlijk punten op de plant (bij knooppunten, of tussen de bladeren, etc.). Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat elk onderverdeeld stuk heeft scheuten en wortels op.
 4. 4
  Herplanten elk stuk in goede aarde in een pot of beschutte tuin bed en water grondig.

Het nemen van stekken

 1. 1
  Kies een geschikte pot voor uw snijden. Wilt u misschien een normaal formaat bloempot te gebruiken voor een plant of u kunt zelfs een aantal stekken in dezelfde pot te stellen, geplant van elkaar. Zaailing buizen zijn ook een goed idee voor veel planten.
 2. 2
  Bereid de pot. Hier krijg je een plastic (plastic zak) en plaats grind op de bodem van de tas. De pot zal hier worden geplaatst nadat u de snij hebt gemaakt. Vul de pot met geschikte bodem - zand en veen voor de afwatering vormen een ideale combinatie voor veel planten. Tenslotte moet de pot kunnen goed uitlekken (het water gaat naar het grind, dan pooling in de plastic zak).
 3. 3
  Snijd een stevige, jonge scheut van het huidige seizoen de groei. Het afgesneden net onder een blad of gezamenlijke (knooppunt).
 4. 4
  Bereid de snij. Zodra u de plant stuk, strook hebt gesneden of afgesneden enige bladeren op de onderste helft. U kunt strippen of afgesneden zo hoog als tweederde indien nodig. Als de bast lijkt alsof het scheuren, met een schaar. U kunt ook een kleine incisie aan de onderkant van de steel om wortelgroei stimuleren van deze "wond".
 5. 5
  Plaats het insnijden van zand en veen in de pot. Gebruik een spies, potlood of een soortgelijk object lang om een ​​gat te creëren voor het snijden te zitten inch Gebruik niet het snijden zelf te duwen in een gat of je zal beschadigen. Het idee is om voorzichtig laten vallen het snijden in het gat en zorgvuldig in te vullen met vuil.
 6. 6
  Plaats zowel de pot en het snijden in de zak. Zorg ervoor dat de pot stevig zit op het grind.
 7. 7
  Bind de bovenkant van de zak samen met een twist gelijkspel. Dit maakt het zeer eenvoudig om ongedaan te maken voor water en weer terug te plaatsen op.

Laatste stappen voor beide methoden

 1. 1
  Houd de grond vochtig. Niet weken of over-water het snijden of verdeelde plant of het kan rotten en niet beklijven. Waternevel werkt goed voor veel planten, maar zorg met sappige en harige bladeren. Zij zijn het best alleen direct bewaterd op het bodemniveau, anders wordt de combinatie van vocht en water kan schimmelgroei bevorderen.
 2. 2
  Trek het snijden of verdeeld fabriek zachtjes in ongeveer 6-8 weken. Als u weerstand voelt, zult u weten dat er wortels. De meeste planten zal wortel binnen 6 - 8 weken, hoewel sommige soorten van planten tot 12 maanden kan duren om! Doe je huiswerk op de plant als je niet zeker bent. Meest voorkomende tuin diverse planten zullen snel wortel.
 3. 3
  Transplanteren naar een grotere pot of de tuin bij de zaailing is goed ingesteld.

Begrijp het verschil tussen aseksuele en seksuele voortplanting

 1. 1
  Gebruik seksuele voortplanting voor het verhogen van planten nummers door kiemende zaad en de groei van de zaailingen naar volwassenheid. Dit is waarschijnlijk de meest gebruikte methode door de meerderheid van de telers, waaronder veel agrarische gewassen graan.
  • Er zijn veel verschillende manieren om voorbehandelen zaad poging ontkiemen in de kunstmatige omgeving van een kas. Deze processen zijn in een poging om zaaddormantie overwinnen en bereiken succesvolle kieming een menselijke aangedreven schema. Moeder Natuur doet een geweldige job van het overwinnen van kiemrust dus zaad zal ontkiemen in de veiligste tijd voor de zaailingen te komen tot een groei vriendelijke omgeving. We proberen om die processen te imiteren om planten binnenshuis succesvol te groeien.
 2. 2
  Gebruik ongeslachtelijke voortplanting voor processen die betrekken met behulp van het blad, stengel en wortel stekken. Al deze aseksuele planten te ontwikkelen die in wezen klonen van de oorspronkelijke monsters. Putting glijdt in een kruik water in de keuken raam totdat roots vorm zijn stam stekken. Deze werkwijze een hoog risico van schimmelvorming ontwikkelen.
  • Verdeel groepjes van planten, zoals hosta's, als ze erg groot is een andere vorm van ongeslachtelijke voortplanting.
  • Plant bits van een wortelstok wortel zal aanleiding geven tot nieuwe plantengroei en is een andere vorm van snijden. De praktijk van het enten die vaak wordt gebruikt met rozen en fruitbomen is een soort van ongeslachtelijke voortplanting.
  • Gebruik gelaagdheid met frambozen stokken waar ze boog zich voorover om de grond en bedekt met grond waar nieuwe wortels zal ontwikkelen.

Tips

 • Sommige mensen willen de uiteinden van stekken dompelen in een "wroeten hormoon". Dit voegt een beetje meer kosten, maar de groei bevorderen elementen geven het snijden van een betere start. Deze moet beschikbaar zijn op tuinieren winkels zijn.
 • Vermijd houtachtige of harde plantaardige stukken bij het snijden of verdelen. Deze zijn waarschijnlijk niet te staken. Hetzelfde geldt voor de zeer zachte en verwelkte stukken van een plant. Echter, soms waar een plant is zeldzaam of ongewoon, je mag geen andere keuze dan te doen met welke afdelingen of stekken je kunt krijgen.
 • Planten kunnen worden vermeerderd uit stek of door te delen op elk moment van het jaar, maar wees ervan bewust dat de wortels vormen veel trager tijdens de wintermaanden. Als je in een zeer koud klimaat, indoor propagatie is de enige geschikte methode in de diepten van de winter.

Waarschuwingen

 • Laat uw stekken uitdrogen, te heet of te nat. Houd ze in de gevlekte schaduw of binnenshuis totdat gevestigd.
 • Ook niet over-water of loopt u het risico het stimuleren van schimmelgroei of rotten.
 • Het mes wordt gebruikt om een ​​cutting maken moet schoon zijn, om elk risico van overdracht van ziekten aan de plant te voorkomen.