Wki

Hoe kunt u uw kinderen weg van TV


Lijkt het dat het zijn vergeten wat de tuin eruit ziet of het park aan de overkant? Wordt hun gesprek bezaaid met lingo en doen ze hun volgende week de planning rond wat er op baseren? En de grote vraag - zijn uw kinderen vastgelijmd aan de hele tijd? Zo ja, tijd om controle te nemen en geef ze een nieuw leven dat niet draaien rond de doos.

Stappen

Hoe kunt u uw kinderen weg van TV. Ontwikkel een plan TV reductie.
Hoe kunt u uw kinderen weg van TV. Ontwikkel een plan TV reductie.
 1. 1
  Vertel de kinderen dat de free-for-all is ten einde. Leg hen uit dat het niveau van het bekijken van een point of no return bereikt heeft en dat andere activiteiten in het leven worden verwaarloosd. Vertel hen dan dat de tijd gaat voortaan worden geregeld. Er zal worden zeuren, er wordt ruzie en er zullen de typische slimme rationalisaties die beroemd om zijn. Blijf bij uw beslissing - de tijd is dat afgeschaft!
 2. 2
  Ontwikkel een plan TV reductie. In overleg met, zitten samen en plot TV kijktijd. Hier krijg je een kopie van de wekelijkse tv-programma van uw gewone papieren of tijdschrift. Vraag de kinderen wat aantoont dat ze het beste vinden. Vertel hen dan dat die zullen worden de enige programma's die ze kunnen kijken. Ook overwegen om een ​​tijdslimiet van 1 - 2 uur per dag (of minder, vooral op school-avonden, etc.) van het bekijken en niet meer. Als er meer dan uur programma toegewezen, de kinderen zullen worden gedwongen te kiezen.
 3. 3
  Zet het uit. Alleen toestaan ​​dat de TV te zijn over wanneer het programma wordt in de gaten gehouden. Laat het niet te draaien als achtergrondgeluid. Het zal afleiden van de kinderen en trekken ze terug naar het, zelfs als het programma is niet een die in eerste instantie geïnteresseerd hen. Een optie is om een ​​adapter te gebruiken om de voeding van de tv regelen, alleen zodat ze letten op bepaalde tijden van de dag.
 4. 4
  Cold turkey gaan voor het hele gezin. Allen voor een en een voor allen. Een drastische maatregel is om zich te ontdoen van de televisies. Ja, het is drastisch, maar als je een familie die zeer verslaafd aan tv, kan het de enige manier om dit plan kickstart zijn. Geef de TV aan een familielid of vriend te houden voor een week tot een maand, terwijl het hele gezin gaat cold turkey en relearns wat zij plachten te doen voordat de tv werd uitgevonden. Een woord van waarschuwing - niet wenden tot de, videospelletjes en andere bronnen van elektronische entertainment op zijn plaats. In plaats daarvan, breng die oude bordspellen, speelkaarten en puzzels te doen samen als een familie.
 5. 5
  Neem televisies uit slaapkamers. Alleen maar omdat een tv is betaalbaar en houdt het uit je haar wil niet zeggen dat het hebben van TV's in slaapkamers aanvaardbaar is. Slaapkamers zijn naar rust en stilte spelen. Tv's niet inboezemen rust en vrede, met name niet-programma's, die bewust gericht zijn op het houden van kinderen geïnteresseerd door stimulerende hen. Houd de TV (of tv) in alleen in openbare ruimtes: ergens dat is gemakkelijk voor u om te controleren. Als je een groter gezin, moet u mogelijk een extra tv overwegen om te veel te delen confrontaties te vermijden, maar in de belangrijkste, delen en compromissen zijn twee belangrijke vaardigheden te leren uw kinderen.
 6. 6
  Heb een tv / dvd / video niet te houden in uw auto. Het is verbazingwekkend hoe veel ouders rekenen op een dvd-of videorecorder in hun voertuig om de kinderen "stil" te houden. Weg reizen of met de auto boodschappen zijn een geweldige tijd voor de kinderen om te tekenen, boeken lezen, spelen met Barbies of Transformers, praat met ouders, naar muziek luisteren, of gewoon kijken naar de omgeving uit het raam. Kinderen hoeven niet te worden vermaakt de hele tijd. Ook, niemand nodig heeft om het extra geld te verspillen.
 7. 7
  Zorg voor alternatieven. Kinderen leren over hun wereld elke dag. Zorg ervoor dat de meeste van hun leren komt van zelf-ervaring en niet uit te horen over dingen via het medium van de televisie. Om hun zelf-exploratie te helpen en te perk hun nieuwsgierigheid, bieden een waaier van alternatieve activiteiten. Houd een activiteit kast vol met activiteiten zoals:
  • Wetenschapsuitrusting projecten (uitbarstende vulkanen, magneten, 3D-modellen, elektronica kits, weersvoorspellingen kits, natuurlijke ontdekking boeken en kits, etc.)
  • Ambacht, kunst en tekenmateriaal.
  • Bordspellen, speelkaarten, knikkers, miniaturen (voor oudere kinderen), Lego, bouwpakketten, enz.
  • Een goede bibliotheek van kids 'boeken die gericht zijn op hun leeftijd, over een breed scala van onderwerpen.
 8. 8
  Moedigen outdoor en sportieve activiteiten. Houd een goed aanbod van ballen, knuppels, rackets, shuttles,, frisbees, fietsen, en andere outdoor objecten handig. Ga naar de parken, het, of het voetbal veld en samen actief zijn. Moedig oudere kinderen om te gaan door zichzelf en sporten met vrienden. Inschrijven kinderen van alle leeftijden in de sport klassen, hetzij team of individu, afhankelijk van je kinderen 'blijken van belangstelling.
 9. 9
  Gaan op uitstapjes samen. Bezoeken, parken, science centra, aquariums, en Amuesment parken, pretparken, mini-golf, de bioscoop, het strand - waar dan ook dat ze krijgt uit de buurt van de TV. Reizen op de trein naar het einde van de lijn gewoon om te zien waar het naartoe gaat en komt weer terug. Helpen met projecten. Doe een verscheidenheid van dingen die te stimuleren de kinderen om hun wereld te verkennen en te zien, aanraken, proeven, ruiken en horen het voor zichzelf, voelt dat er geen tv-programma kan ooit echt te stimuleren of te repliceren.
 10. 10
  Beloon vasthouden aan het plan TV reductie. Zodra het plan TV vermindering routine is geworden en de kinderen kijken minder tv (alleen het hun toegewezen programma's), versterking van hun veranderde focus met beloningen. De beloningen kunnen zijn op activiteiten gebaseerde, zoals naar een pretpark of het theater of ze zouden kunnen worden materiaal, zoals nieuwe, boeken of.
 11. 11
  Een goed voorbeeld. Het moet vanzelfsprekend zijn dat je gedrag zaken. Wat je doet zal tonen aan de kinderen wat goed is om te doen. Kijken minder tv zelf, verwijder alle TV van uw slaapkamer, deelnemen aan activiteiten van de kinderclub, en actief te zijn in de sport, fitness, en. Je zult niet alleen het instellen van uw kinderen een goed voorbeeld, maar je zult moeten doen jezelf een plezier, ook. Zien hoeveel meer tijd ontstaat in je dag als je het TV-kijken te beperken!

Tips

 • Een goede regel-van-duim voor TV kijken is:
  • Geen TV voor kinderen onder de leeftijd van 2. De TV kan nooit een substituut voor het leren over de wereld om hen heen zijn.
  • Een tot twee uur en niet meer per dag voor kinderen ouder dan twee. Ook geschikt voor volwassenen.
 • Koppel de kabel. De meeste kabel-providers hebben verschillende tv-stations gericht op kinderen, en velen hebben tv-stations die cartoons toon alle dag. Zonder "tv-stations van kinderen," uw kinderen daadwerkelijk kan zich verheugen op het opstaan ​​op zaterdagmorgen naar tekenfilms kijken.
 • Verkoop je TV. Willen gaan over de top? Wil kinderen die dol op lezen? Wil kinderen die aandacht besteden op school? Wil je creatieve en zelf-entertainment te bevorderen? Wilt u meer tijd besteden aan het communiceren, spelen, enz.? Wil je de persoon die de waarden in plaats van alle vreemdelingen met hun vreemde ideeën uit televisieland zijn? Wilt u uw kinderen zetten voor een veel gezondere levensstijl? U kunt altijd een film kijken op uw computerscherm, een film die je geselecteerd.
 • Vervangen niet de tv met de computer-of videospelletjes. Als je dit toestaan, kan je goed worden het instellen van de kids voor een alternatieve verslaving. Proberen om alles met mate en met duidelijke grenzen toestaan.
 • Kopen of huren van de tv-programma's die u wilt bekijken en bekijk ze na de kinderen gaan slapen. Veel netwerkprogramma's zijn ook beschikbaar op aanvraag op het internet binnen een week van uitgezonden op televisie. Door dit te doen, kunt u televisie kijken op uw eigen schema zonder dat uw kinderen op uw shows.
 • Het is een goed idee om te controleren wat je kinderen kijken. Als je dat niet doet, zult u niet weten wat ze zien en dit kan zich uiten in zeer negatieve zin als zij getuige zijn van geweld, seksueel expliciete inhoud, of zelfs gewoon te veel reclame. Vergeet niet, moet TV-kijken kwaliteit zijn, wat er ook gebeurt. Nog belangrijker, het toezicht op wat ze kijken houdt je betrokken bij het leven van uw kind.
 • Maak er een regel dat er geen tv kijken voordat wordt gedaan. Ontspannen na school moet worden ontspannen, niet om hyperactief in de voorkant van de TV.
 • Het kan een goed idee om kinderen uit de tv tijdens de zomer de eerste zijn. TV is meestal re-runs en redelijk saai. En het is veel makkelijker om eruit te komen van de deuren in de zomer! Zodra de routine is op zijn plaats voor de zomer, de geleidelijke vervanging van indoor tv als de maanden worden donkerder met indoor-activiteiten, zoals spelletjes en lezen. Blijven gaan naar musea, ijsbanen en indoor sporten plaatsen zoals je deed tijdens de zomer.
 • Plaats uw TV in de kast. Het verwijderen van de TV van het centrum van uw leefruimte communiceert dat het niet langer het middelpunt van je leven.
 • Bespreek uw TV-reductie met de ouders van uw kind vriend. Als ze weten wat je wilt voor je kinderen kunt helpen stoppen met tv kijken weg van huis.
 • Verminderde blootstelling aan reclamespots zullen hebben vele voordelen voor uw kinderen: verminderde verlangen en impulsen om junk food of snoep, eet verminderd verlangen / impulsen om de nieuwste speelgoed en andere rages kopen.
 • Niet dat kinderen televisie kijken kan u geld besparen. Kinderen zijn zeer gevoelig aan de invloed van reclamespots. Zonder commercials, mag je kinderen niet zo bewust merk, en ze zullen niet vragen dingen in tv-commercials zien ze niet.
 • Bespreek TV met uw kinderen en te zien wat ze denken. Vertel hen wat je wilt. Als ze helemaal verslaafd, beperken elk tv-tijd. Periode.