Wki

Hoe kunt u uw kat schoon te maken wanneer hij zelf niet kan doen

Er zijn verschillende redenen waarom uw kat plotseling niet in staat om zichzelf te reinigen: gewichtstoename, orthopedische problemen, artritis, en als secundair probleem andere ziekte. Wanneer uw kat stopt met het schoonmaken zelf, bosjes en gematteerd gebieden ontwikkelen rond achterzijde van uw kat, geur ontwikkelt, en - indien daaraan geen halt lang genoeg - ruwe plekken op de huid. Om dergelijke ongemakken en gezondheidsproblemen te voorkomen, moet u een nieuwe verantwoordelijkheid in het reinigen van uw kat zelf te krijgen. Hier is hoe.

Stappen

Hoe kunt u uw kat schoon te maken wanneer hij zelf niet kan doen. Scheer uw kat als het een zwarte of grijze kat.
Hoe kunt u uw kat schoon te maken wanneer hij zelf niet kan doen. Scheer uw kat als het een zwarte of grijze kat.
 1. 1
  Scheer uw kat als het een zwarte of grijze kat. Als het probleem ernstig is, zal het gemakkelijker zijn voor u om eerst te scheren achterkant van uw kat. Het maakt het reinigingsproces veel sneller en gemakkelijker op hem ook.
 2. 2
  Gebruik stompe getipt schaar zorgvuldig. Als uw kat is erg gespannen of moeilijk te hanteren, zou hij niet tolereren het geluid van de tondeuse en je kan hebben om toevlucht te scharen, die langzamer en meer riskant om te gebruiken zijn. Gebruik stompe getipt schaar om de kans op letsel te verminderen als uw kat worstelt.
 3. 3
  Baden het gebied dat moet worden geknipt. Een eerste bad kan het gemakkelijker maken om zijn achterste handmatig trimmen en om irritatie te verlichten om zijn huid. In deze omstandigheden, als je kunt, kort onderdompelen achterkant van uw kat in platte, ondiepe, lauw water om los te komen klonten en gematteerd gebieden, en het ergste van de geur en vlekken te verwijderen. Als uw kat niet zal tolereren, probeer dan een sentimenteel nat washandje op zijn achterste gevolgd door drogen hem met keukenpapier zoveel mogelijk vuil te verwijderen. In ieder geval, als na de eerste reiniging kunt u zien dat de huid van de kat is schurftige, rood, of lekt, neem hem mee naar de dierenarts toch voor medicatie om de ontsteking en infectie te verminderen. Terwijl u daar bent, vraag de dierenarts voor advies over het knippen achter de kat.
 4. 4
  Houd regelmatig trimmen. Nadat uw kat de eerste "butt-bad ', moet u wellicht even schoon te maken en te werken aan het trimmen achterzijde van uw kat elke dag of twee voor een tijdje, afhankelijk van hoe ernstig het probleem is en hoe goed je kat tolereert dit proces.
 5. 5
  Reinig uw kat dagelijks. Nadat hij eindelijk is opgeruimd, moet u hem elke dag of zo schoon met babydoekjes eenmaal voor onderhoud. Regelmatig kammen of borstelen helpt het behoud van deze "make-over".

Tips

 • Meer aandacht zal helpen geruststellen uw kat gedurende deze zeer persoonlijke makeover, zodat je nog steeds vrienden tegen de tijd dat hij begint zich weer schoonmaken. Zorg ervoor dat u uw kat voldoende aandacht en genegenheid, vooral als uw kat te zwaar is. Sommige katten eten om emotionele redenen, net als mensen doen!
 • In het algemeen zal katten gewicht te verliezen op een ingeblikt dieet beter is dan zullen ze op droogvoer. Vergeet niet om een ​​dieet geleidelijk verandert te maken. (Zie waarschuwingen voor meer informatie)
 • Wanneer het proberen om een ​​kat te wassen of nat onderaan de achterkant, is het het beste om de kat in een ondiepe gootsteen met een handdoek erin gezet. De kat zal vastklampen aan de handdoek (als het klauwen) en zal veiliger (en geen krassen op je) te voelen. Als de kat niet klauwen hebt, kunt u zachtjes wikkel de kat in een handdoek voor het bevochtigen van de achterkant te houden van klimmen je schouder en over je rug. Doe dit alleen als je iemand om je te helpen niet kunt vinden.
 • Als je out-of-vorm kat wordt meer fysiek fit en lenig, zal hij beter in staat om zichzelf te reinigen. Probeer het verhogen activiteitenniveau van uw kat door te spelen met hem vaker.
 • Wanneer de kat is een kitten, baden zij zo nu en dan om het te krijgen gewend. Het maakt het leven makkelijker als ze ouder worden.
 • Als uw overgewicht kat gewicht verliest, zal hij beter in staat om zichzelf te reinigen. Uw dierenarts kan u helpen bij een speciaal dieet voor uw kat te selecteren.

Waarschuwingen

 • Het voeden van een kat een strikt ingeblikt voedsel dieet zal zijn kansen voor tandheelkundige problemen later te verhogen. Echter, wanneer een kat de leeftijd van 11 bereikt, + is het beter om te beginnen met het voeden zachter voedsel, zoals semi-vochtig en ingeblikt voedsel.
 • Net als mensen, sommige katten zijn van nature vet. Neem dus uw kat naar de dierenarts om te controleren of het echt nodig om op een dieet.
 • Als het houden van uw kat schoon is een continu probleem, en je hebt om uit te gaan van de stad, hetzij boord van uw kat bij de dierenarts of bereid zijn om uw kat-sitter echt een leuk cadeau (voor onderhoud boven en buiten plicht) te brengen wanneer je terugkeert!
 • Als u nog andere katten, kunnen zij niet zoals het dieet voedsel; stiekem hen behandelt als je kunt, maar laat je dikke kat zie je!

Dingen die je nodig hebt

 • Babydoekjes
 • Huisdier clippers
 • Kat kam
 • Handdoeken
 • Medicatie, indien nodig