Wki

Hoe kunt u uw huisdier rat baden

Soms kan je rat vuil of stinkend! Je wilt niet dat, dus baden uw rat de juiste manier! Als u niet uw kamer kan heel goed uiteindelijk stinkende.

Stappen

Hoe kunt u uw huisdier rat baden. Voordat u begint, zorg ervoor dat je rat is comfortabel worden semi-ondergedompeld in water.
Hoe kunt u uw huisdier rat baden. Voordat u begint, zorg ervoor dat je rat is comfortabel worden semi-ondergedompeld in water.
 1. 1
  Voordat u begint, zorg ervoor dat je rat is comfortabel worden semi-ondergedompeld in water.
 2. 2
  Sluit de deur van de badkamer en vul de gootsteen ongeveer halverwege met warm water.
 3. 3
  Leg een handdoek neer naast de gootsteen, zodat ze kunnen springen en schudt het water. Ook hebben een handdoek klaar om ze af te drogen.
 4. 4
  Krijg je rat klaar in de ene hand, en hebben de shampoo in de andere (hondenshampoo, bij voorkeur havermout shampoo vanwege het is kalmerende en hydraterende eigenschappen. NIET GEBRUIKEN vlooien en teken shampoo op ratten).
 5. 5
  Voorzichtig zet je rat in de gootsteen, net genoeg om ze nat worden. Zorg ervoor dat je geen water in hun oren of ogen. Ze zullen het niet leuk dit te veel, dus het is belangrijk om ze te praten om hen gerust te stellen.
 6. 6
  Haal de rat uit het water en zitten zij op de handdoek. Schrob de shampoo in de vacht van de rat, maar niet te veel en geen krijgen op hun gezicht of het hoofd.
 7. 7
  Zet uw rat in de gootsteen weer af te spoelen de shampoo, zorg ervoor dat je niet hun gezicht nat.
 8. 8
  Blijven als nodig is.
 9. 9
  Laat uw rat spring uit de gootsteen en schud af.
 10. 10
  Handdoek uw rat droog.
  • Baden ratten is niet nodig, maar is handig voor shows of wanneer ze net een beetje stonk.
  • Zoek een klein dier shampoo met natuurlijke oliën, vooral als je ze baden meer dan een keer per maand. Het is belangrijk om uw rat meer dan een keer per maand schoon te maken als uw rat ziek is geweest of is ouderen, maar vergeet niet dat niet baden je rat te vaak of het zal je uitputten rat van natuurlijke oliën en heeft de neiging te veroorzaken huid te drogen. Zorg ervoor dat u babyshampoo of dierlijke shampoo mensen shampoo gebruiken, kunnen ernstige huidproblemen veroorzaken.

Tips

 • Als u niet wilt dat uw rat vechten elke keer als hij vuil is, hem te laten wennen aan het water zo snel mogelijk te openen. Een rat die alleen is al het water uit de fles zal veel meer benadrukt dan een rat geïntroduceerd om zwemmen vroeg op te zijn. De beste manier om een ​​jonge Ratlet starten op het pad te baden is het opzetten van een klein ratachtig zwembad voor sommige onder toezicht zomer plezier. Een ondiepe schaal of verf pan werkt goed voor dit.
 • Draag een lange mouwen sweater (waarvan je het niet erg nat) of lange handschoenen tijdens het baden van uw rat om krassen te voorkomen in het geval ze proberen om omhoog te klimmen je armen en stap uit het water.
 • Maak het baden een routine, het is niet verplicht, maar het is een goede zaak om te beginnen. Het kan stress de eerste paar keer, maar als je het genoeg dat ze went het uiteindelijk.
 • Test het water eerst om ervoor te zorgen dat het een aangename temperatuur.
 • Heb een paar praktijk baden dat er geen shampoo, geen dunken, geen stress, gewoon veel traktaties en de mogelijkheid om te zwemmen omvatten.
 • Als u niet beschikt over de juiste soort shampoo, geen enkele niet te gebruiken op alle. Het is zelfs niet nodig, tenzij je rat is stinkende. Als zijn vacht is gewoon vies moet spoelen zonder problemen.
 • Wanneer het spoelen van de rat, het werkt goed om het water (niet te hard) draaien op een leuke lauwe temperatuur en "douche" de rat.
 • Als uw rat is bang voor het baden, in plaats van de gebruikelijke dunken, probeer verleiden hem met zijn favoriete traktatie om vrijwillig in het water.
 • Als je klauwen van je rat trimmen, is het een goed idee om ze te trimmen nadat u wast uw rat / ratten. Dit zal de diepte van de krassen te minimaliseren, door te zorgen klauwen zijn kort (en soepeler-getipt dan wanneer je ze geknipt net vóór het wassen).
 • Wees klaar voor hen te kak. Hij vliegt uit hen als een raket in een bad!
 • Sommige producten voor "droog baden" fretten goed werken op ratten. Ze zijn in wezen een niet-toxisch licht schuim dat u kunt toepassen met uw hand.
 • Als je een groep ratten proberen baden ze allemaal samen. Alles is minder stressvol als je je maatjes rond.
 • Kitten shampoo werkt goed ook.
 • Als uw rat bang is door het lawaai van de föhn, gooi een handdoek of keuken lap over zijn rug en wrijf hem droog. Wat u ook kiest stuur uw rat nooit terug naar de kooi nog nat.
 • Laat je rat koud achteraf. Een föhn op de laagste warme omgeving en op het laagste ventilatorsnelheid kan helpen om te drogen en warm je rat tenzij hij bang is door het lawaai.

Waarschuwingen

 • Baden een rat kan zeer belastend zijn voor het, en het is meestal niet nodig, tenzij de rat iets rommelige heeft gekregen op zijn vacht. Wees voorzichtig met schichtige of zieke ratten.
 • Gebruik mensen shampoo nooit op je rat. Het is veel te scherp en kunnen ernstige huidproblemen veroorzaken. Gebruik alleen babyshampoo of klein dier shampoo.
 • Als u wast uw rat op regelmatige basis gebruik alleen shampoo elke andere keer. Teveel shampoo kan schadelijk zijn vacht en huid.
 • U kunt uiteindelijk krijgt bekrast, gebeten, drijfnat, of alle drie als uw rat is niet erg goed gedragen. Een rat kan je arm klimmen als een eekhoorn in een boom klimt.
 • Alle ratten zal een beetje bang op hun eerste bad dag te worden, maar als je rat is echt doodsbang stop. Als zijn eerste ervaring met water is een afschuwelijke een gevuld met dunken en douchen, het zal waarschijnlijk litteken het voor het leven en hij zal nooit het water te genieten. Ratten hebben uitstekende herinneringen en hij zal stoppen.> Onthouden als je ooit proberen om hem opnieuw te baden. Een slechte eerste bad ervaring leidt tot een vicieuze cirkel van bijten, krabben, en badderen.