Wki

Hoe kunt u uw huis gebouwd tuimelen compostvat gebruiken om compost te maken

Een tumbling zal snel maak rijke compost als je voedt het de juiste ingrediënten!

Stappen

Hoe kunt u uw huis gebouwd tuimelen compostvat gebruiken om compost te maken. Kies een warme zonnige plek aan de tumbler zetten.
Hoe kunt u uw huis gebouwd tuimelen compostvat gebruiken om compost te maken. Kies een warme zonnige plek aan de tumbler zetten.
 1. 1
  Kies een warme zonnige plek aan de tumbler zetten. De compost zal breken veel sneller als het wordt verwarmd door de zon.
 2. 2
  Sla uw groente keuken kladjes te voegen aan de tumbler, voorkomen dat het toevoegen van de zaden van groenten (zie tips).
 3. 3
  Het toevoegen van gras en ander niet-houtige tuinafval is essentieel (zie tips).
 4. 4
  De inhoud van de composter moeten vochtig maar niet nat. Pak een handvol en als je kunt knijpen water uit het - het is te vochtig - add droge mest of gemaaid gras, tuimelen, verlaten voor een week en test opnieuw. Evenzo, als te droog, het vermijden van het toevoegen van gras en droge materialen en voeg plantaardig materiaal tot vochtig.
 5. 5
  Tumble uw compostvat minstens een keer per week. Wanneer je het omdraaien, tuimelen langzaam een ​​aantal keer en laat de inhoud te mengen.
 6. 6
  In een compostvat die goed werkt, moet de inhoud voelen warm aan.
 7. 7
  Als uw compostvat is stinkende, voeg een handvol tuin kalk of dolomiet.
 8. 8
  Doe niet te veel de tuimelaar - Test en vult alleen 2/3 's tot 3/4' s volledig op elk moment. U vindt de inhoud compact als ze rotten. Werken op een 2-3 maanden cyclus van het starten van een belasting om het legen van het op uw tuin.
 9. 9
  Afhankelijk van hoe goed je het vochtgehalte in de tumbler evenwicht, dan krijg je 2 of 3 ladingen van rijke compost een seizoen.

Tips

 • Stinkende compostbak algemeen zijn te nat, of hebt gehad vlees bedorven restjes toegevoegd en zijn waarschijnlijk zuur. Toevoegen van kalk en / of dolomiet neutraliseert het zuur en geur en "sweetens" de mix, vrijgeven voedingsstoffen tegelijkertijd. De andere belangrijkste reden voor geur is dat de compost niet wordt genoeg (anaërobe bacteriën) wordt belucht. Dit is eenvoudig verholpen door vaker te draaien aan de compost.
 • Hak uw tuin stekken in kleine stukjes of versnipperen de afvalstoffen alvorens ze in het compostvat zal versnellen hun afbreken tot compost.
 • De compost is klaar als het vormt klonten lijkt op vers gelegde paardenmest en heeft geen herkenbare veggie restjes overgebleven.
 • Vergeet niet de temperatuur van de kern (dat wil zeggen het midden van de composthoop) volgen. Succesvol composteren hangt erg af van het bereiken van de optimale kerntemperatuur.
 • Woody tuinafval kunnen gebruiken, maar alleen als eerst versnipperd.
 • Als het compostvat correct werkt, moeten alle zaden in het af te breken, of worden gedood door de hitte. Echter, om paprika's te vermijden en pompoenen opduiken waar je de compost te verspreiden - net voorkomen dat ze binnen

Waarschuwingen

 • Het toevoegen van konijn, geit, schapen, lama mest van dieren die grazen niet blootgesteld aan ontwormingsmiddelen sterk zal helpen uw compost te breken met de verwarming van uw compost inhoud. (Die gegeven DE als ontwormingsmiddel dieren, de mest is veilig te gebruiken zonder veroudering of speciale behandeling)
 • Weet vlees, of gekookte groenten die zijn in olie of eieren of ei afval, tenzij je graag ratten en ongedierte aantrekken van niet toevoegen.
 • NIET compost hond of kat afval of afval materialen!
 • Paard en koe mest moeten worden verouderd gedurende enkele maanden voordat het toevoegen. Stro en hooi kunnen zaden bevatten, maar het beddengoed / voer kan worden gecomposteerd en gebruikt als een waardevolle toevoeging aan de bodem.