Wki

Hoe kunt u uw hond te trainen voor een hondenshow


Denkt u dat uw hond heeft wat nodig is om een ​​show hond zijn? Als je je kunt voorstellen uw kostbare pooch winnen van een kampioenschap, dan kunt u altijd het huren van een handler om uw hond te tonen voor u, maar de beloningen en de ervaring van de behandeling van uw eigen hond kan het de moeite waard te maken. Echter, voordat je hond kan draven tot succes, het moet worden opgeleid voor het podium om het publiek te stelen.

Stappen

Hoe kunt u uw hond te trainen voor een hondenshow. Vul uw hond in uw lokale ring ambachtelijke klasse.
Hoe kunt u uw hond te trainen voor een hondenshow. Vul uw hond in uw lokale ring ambachtelijke klasse.
 1. 1
  Vul uw hond in uw lokale ring ambachtelijke klasse. Dit zal u helpen uw hond te trainen voor een show. Hoewel dit niet noodzakelijk is, is het sterk aanbevolen.
 2. 2
  Leer uw hond te "stapelen", of staan ​​vierkant en nog steeds. Sommige rassen zijn vrij gestapeld, met de handler die zich voor hen, terwijl de hond kijkt naar de handler en staat stil en alert. Andere rassen zijn "hand gestapeld" met elk been handmatig in positie gebracht terwijl de handler staat of knielt dicht bij hen. Erachter te komen welke je moet doen en consistent zijn in opleiding.
  • Soms met wiggly honden is het makkelijker om ze te stapelen op blokken, planken of stenen die verhoogd zijn een paar centimeter van de grond, zodat de hond leert te vertrouwen waar je zijn voeten te stellen en zich veilig voelt met je plaatsing, maar als hij beweegt zijn voeten op zijn zelf wordt hij onevenwichtig.
  • Schelden nooit, maar wel stevig. U wilt dat de stapeling ervaring positief te zijn en consistent, maar niet eng zijn voor uw hond.
  • Voorpoten moeten recht (of zo recht is toegestaan ​​voor uw ras) en moet onder de schouderbladen. Benen achteraan moet verticaal worden van de hak naar beneden (voor de meeste rassen, met name anders is de Duitse Herder, die een onderscheidende stack).
  • Voeten moeten naar voren worden geconfronteerd, tenzij gecontra-indiceerd voor uw ras.
 3. 3
  Werk aan expressie van uw hond. Je wilt dat hij ook kijken alert en gelukkig wanneer hij wordt gestapeld. De meeste rassen nodig hebben om hun aandacht te hebben voor de handler en de rechter, en hebben hun oren rechtop en hun ogen op je hand of rechtdoor. Om dit te doen heb je twee knoppen: de lead / kraag en het aas.
  • Het aas is uw hond behandelt, en de meeste pups worden gestart met knabbelen op aas terwijl het aas wordt gehouden op het niveau waar het hoofd en de nek zijn hoog en correct. Als uw hond gewend raakt aan zijn hoofd te houden hier, probeer trekken het aas snel weg om zijn aandacht te krijgen en zich richten op het aas.
  • Ook, zoals hij gewend raakt aan gericht op het aas, kunt u de halsband gebruiken om stil te houden zijn hoofd, door de invoering van de kraag van dichtbij achter hun oren en houden het op stevig, maar niet zo hoog dat hem rijgen omhoog en strek zijn nek te veel.
 4. 4
  Praktijk gaiting. Gaiting is het verplaatsen van uw hond op een manier zodat de rechter om hun beweging en structuur te zien. De juiste manier van lopen is een draf (met enkele uitzonderingen).
  • Een dravende hond rechter voorpoot en linksback been vooruit op hetzelfde moment, dan is de linker voorzijde met de rechtsback. Als de hond beweegt de voorste en achterste been aan dezelfde zijde van het lichaam samen, dit pacing. Pacing is onjuist (met uitzondering van het Oud-Engels Sheepdog) en moet worden vermeden. Draven is het juiste tempo, omdat het laat zien waar de structuur van de hond het beste. Dus, afhankelijk van de grootte van uw hond, moet u uw tempo aan te passen, zodat hond draaft op de juiste snelheid. De beste manier om dit te doen is de praktijk. U wilt uw hele lood in je linkerhand en de hond zal draf aan uw linkerkant houden.
  • Begin met het krijgen van aandacht van uw hond en neem een ​​paar stappen vooruit voordat u uw tempo. Draf uw hond in een rechte lijn - ongeveer 30-40 voeten - draai dan om en draf hem terug. Zodra u terugkeert naar de plek die je begon, krijgt uw hond de aandacht en proberen om hem naar vrije-stack zo goed als je kunt en zich richten op de traktatie die je hebt in je rechterhand. Dat is een "Down and Back ', een van de fundamenten van hoe uw hond zal worden geëvalueerd in de ring. Vaak, wanneer je laten zien, ben je alleen gevraagd worden om uw hond mee te nemen naar beneden en weer terug, en dan rond de ring aan het einde van de regel.
 5. 5
  Zoek een kennel club of praktijkgroep in uw omgeving en probeer te gaan naar groepslessen om je hond gewend om in een show ring met andere honden. Als je geen lessen kunnen vinden, op zoek naar lokale hondenshows die wedstrijden hebben. Wedstrijden zijn informeel, leuke shows die meestal worden beoordeeld door clubleden of aspirant-rechters en is goede oefening voor uw hond.
 6. 6
  Oefenen en hebben andere mensen handelen als de rechter en "gaan over" of beoordelen van uw hond. Zij zullen vooral nodig hebt om uw hond tanden en oren te onderzoeken, zoals veel honden hou niet van dat, en hem ook vragen op te halen voeten en kijk naar hen, til de staart (als uw hond er een heeft) en voel de testikels, indien van toepassing. Dit zijn allemaal dingen van de hond zal moeten worden gebruikt om vreemden te doen om hem als hij naar een show hond.

Tips

 • Controleer de regels en voorschriften van de kennel club, en de registratie lichaam van de shows die u invoert om vertrouwd te raken met de vereisten.
 • Kijk als veel handlers met hun honden als je kunt, kijk televisie shows en ook naar zoveel mogelijk shows in persoon mogelijk. Zie hoe uw ras specifiek wordt getoond en zoek naar de fijne nuances die uw ras uniek maken. Kijk professionals als ze laten alle rassen en zien wat onderscheidt hen in hoe ze hun honden behandelen.
 • Indien mogelijk, de praktijk stapelen en lokken in voor een spiegel, zodat u kunt uw hond te zien vanuit het perspectief van de rechter.
 • Voor de opleiding, denk niet dat je kunt gewoon gebruik maken van een gewone nylon of lederen halsband en riem. Je moet echt conformatie leads gebruiken of uw hond zal falen in de showring. Tevens moet u, om te trainen met de juiste leads of uw hond zal in hen niet comfortabel te zijn in de show. Er zijn twee hoofdtypen van leads die u kunt gebruiken:
  • Martingales leads zijn gemakkelijk te vinden, en de honden van hen houden! Dit komt omdat ze zijn comfortabel, en deze leads te helpen om uw hond te trainen om te houden haar hoofd hield hoog terwijl het tonen rechter hun manier van lopen, en terwijl stapelen. Deze kunnen komen in ketting of nylon rassen, niet te verwarren de keten variëteit met de keten lead. Dit wordt meestal gebruikt voor puppies of kleine honden, als miniatuur teckels, maar sommige grotere honden nog steeds te gebruiken. Op puppies, alleen gebruik maken van nylon martingales tot zij minstens 8 maanden oud.
  • De andere veelgebruikte lood is de keten en show-lood. Dit is niet zo elegant als de martingaal, maar veel handlers gebruiken dit op grotere, bokser rassen zoals de Rottweiler. Deze zijn ook uw hond helpen om haar hoofd hoog gehouden, en niet weg te lopen in de ring. De ketting wordt geleverd in drie kleuren. Dit zijn zilver, goud en koper. Het lood is zeer kort en wordt apart verkocht. Het lood kan in komen zoveel kleuren als de martingaal.
 • Het is makkelijker op puppies als je de martingaal gebruiken, en indien gewenst, wanneer de pup is minstens 8 maanden oud kun je alleen beginnen met het trainen is om de keten te gebruiken.
 • Ook sommige honden gewoon een duwtje. Dat is waarom je je hond moet trainen met hondenkoekjes of regelmatig voedsel om hen aan te moedigen en te zeggen goed werk!

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat je kentekenbewijs van uw hond (voor de kennel club), zijn vaccinatieboekje verplicht, en zijn stamboom papieren brengen.
 • Zorg ervoor dat uw hond is niet gesteriliseerd of gecastreerd, want als zodat de hond kan niet concurreren. (NB:.. In sommige landen, zoals Australië, is er een Neuter klasse UKC heeft ook gebeurtenissen van uw hond kan concurreren als ze worden gesteriliseerd of gecastreerd)
 • Vrouwelijke honden in warmte kan voorvorm in de conformatie ring, maar niet in junior handler klassen.
 • Zelfs als u denkt dat uw hond heeft wat nodig is om een ​​kampioenschap conformatie hond te zijn, niet altijd op rekenen.