Wki

Hoe kunt u uw hond drachtig te helpen of te leveren puppies

Meestal zal een hond natuurlijke instincten overnemen wanneer de arbeid begint. Afhankelijk van uw relatie met uw hond, echter, kan het meer troost als je in staat bent om het geboorteproces te wonen. Gedomesticeerde dieren kunnen minder vertrouwen in de bevalling hebben, en bepaalde zuivere rassen zijn goed bekend bij specifieke problemen met werpen (een hond-specifieke term voor bevalling) hebben. Praten met uw dierenarts over mogelijke problemen voordat u uw hond welpen is altijd een goed idee!

Stappen

Hoe kunt u uw hond drachtig te helpen of te leveren puppies. Voorspellen wanneer en hoe het zal gebeuren.
Hoe kunt u uw hond drachtig te helpen of te leveren puppies. Voorspellen wanneer en hoe het zal gebeuren.
 1. 1
  Voorspellen wanneer en hoe het zal gebeuren. De draagtijd (lengte van de zwangerschap) voor de meeste honden is ongeveer 60 tot 64 dagen vanaf de laatste dag van hun warmte. Zoals bij alle zwangerschappen, dit is geen exacte wetenschap, maar u kunt de vervaldatum ruwweg raden door deze schaal.
 2. 2
  Start een dicht oog op uw hond rond de uitgerekende datum. Ze zal waarschijnlijk beginnen met kleding of handdoeken te slepen naar een donkere locatie verborgen en weg van het verkeer en lawaai. Het zal moeilijker worden om haar te helpen door middel van het werpen proces of om een ​​oogje houden op de pups als ze verborgen, dus bereid een "werpkist" met wasbare artikelen als voering (handdoeken en oude baby dekens) en ten minste 6 - tot 8 -inch-lange zijden. Een kast vrij van afval of een kast kan worden ideaal zodat uw hond gemakkelijk in kunnen krijgen en uit. Honden algemeen liever donker en stil om de geboorte, dat is waarschijnlijk waarom de meeste bevallingen 's nachts gebeuren. Respect haar behoefte aan deze omgeving toen haar een beschermde werpkist verplaatsen.
 3. 3
  Begint te controleren of haar temperatuur rectaal op een dagelijkse basis als ze zeven tot acht weken van de zwangerschap bereikt. Toen haar temperatuur daalt tot onder de 100 (meestal dichter bij 99), zal de arbeid starten binnen de komende acht tot twaalf uur.
 4. 4
  Wees voorbereid op tussen twee en zes uur van de arbeid. Dit is niet een hard-and-fast regel, maar als het gaat over meer dan acht, wilt u waarschijnlijk naar een dierenarts gaan praten.
  • Arbeid begint in alle ernst als je hond onrustig wordt consequent. Ze zal onrustig zijn en dan neem korte dutjes te beginnen, maar de "grote show" zal worden gekenmerkt door een duidelijke afscheiding uit de vulva (ze zal waarschijnlijk werken hard aan het likken deze afstand) en regelmatige weeën. Je zal niet noodzakelijkerwijs in staat om de weeën te zien als je kunt met menselijke vrouwen, maar haar onderbuik zal voelen als een vaste rots onder je hand.
  • Honden meestal volgen hun instinct tijdens de geboorte, dus je hoeft eigenlijk alleen maar om haar te helpen als er lijkt iets mis gaat of als ze begint in paniek. Houd de geboren pups uit de buurt van haar voeten als ze rond zal bewegen tijdens het proces. Woorden van bemoediging en zachte geluiden zal helpen haar te krijgen door het proces ook.
  • Voorbeelden van momenten dat je hulp nodig zou kunnen hebben onder andere een ingediend pup (zachtjes pak de pup en trek voorzichtig, eventueel met om iets draai), een vertraging in het verwijderen van de vruchtzak (de zak van wateren de pup wordt vaak geboren in - geef mama ongeveer een minuut om het te kauwen uit voordat het helpen), en de noodzaak om de navelstrengen (ongeveer twee centimeter van de buik van de pup) te snijden.
  • Het proces van de bevalling zal meestal sprake van een pup vaak nog in de vruchtzak, gevolgd door een placenta. Af en toe zal de placenta van een pup uit te komen met de volgende. Het is natuurlijk en noodzakelijk voor de hond om het vruchtwater zakken en de placenta na (en tijdens) de geboorte verbruikt - dit vult een groot deel van de voedingsstoffen en energie die ze verliezen tijdens de geboorte.
 5. 5
  Houd een aparte schone handdoek bij de hand met die van de pups te behandelen als dat nodig is. Neonatale sterfte (doodgeboorte en levensduur van slechts enkele uren of dagen) zijn relatief normaal voor de meeste strooisel zoogdieren, dus wees voorbereid voor deze mogelijkheid, maar in sommige gevallen kan u helpen uw pups leven door hen zachte massages als je ze ziet problemen ademen of bewegen. Het is ook leuk om een ​​beetje winkel koopt puppy melk hebben voor het geval de moeder niet genoeg melk produceren.
 6. 6
  Zodra de pups geboren zijn, zorg ervoor dat uw hond heeft veel van de toegang tot haar eigen voedsel, en zorg ervoor dat er altijd voedsel in haar kom. Bieden veel water en, indien nodig, house-training pads voor onbenullige pauzes.

Tips

 • Was uw handen en voeten! Het houden van uw omgeving zo dicht mogelijk kiemvrij mogelijk zal uw pups geven de grootste kans om te overleven.
 • Houd een oogje op haar te allen tijde en zorg ervoor dat ze comfortabel is tijdens de bevalling.
 • Wassen en houd klaar eventuele handdoeken en dekens u wilt gebruiken.
 • Idealiter, je hond is je vriend, en je bent de hare. Omdat het rustig en gaf haar veel emotionele steun door deze tijd kan het verschil tussen vreugde en ramp betekenen.
 • Verzamel alle extra materialen die u zou willen gebruiken en bewaar ze in een zak of een ander beschermd gebied in de buurt van de werpkist.
 • Zorg ervoor dat je een 24 uurs dierenartsen nummer handig in het geval van een noodsituatie. Controleer met verschillende dierenartsen die in staat is om huisbezoeken te maken.

Waarschuwingen

 • Hoewel het gebruikelijk is om honden babyaspirine geven als pijnstiller tijdens andere tijden, NIET elke geven aan uw hond voor, tijdens, of na de geboorte. Aspirine is een bloedverdunner en kan de kans op bloedingen (bloeden eventueel tot de dood).
 • Het is gebruikelijk voor honden overgeven, rillen, niet willen tijdens de bevalling te eten of drinken, tempo, broek, of paniek. Blijf kalm en dat zal helpen haar ook rustig te houden.
 • Veel mensen zijn gefascineerd en aangetrokken tot het wonder van de geboorte, maar het is beter voor moeder en pups beide als er zo weinig mensen op de bevalling mogelijk te maken.
 • Bepaalde zuivere rassen zoals pugs, Boston terriers, en bulldogs kan ernstige bevalling problemen hebben. In deze gevallen contact op met uw dierenarts zodra u weet dat uw hond heeft genomen, zodat u de mogelijkheid een keizersnede kunnen bespreken.
 • Als uw hond ouder is of lijkt te zijn met problemen tijdens de zwangerschap (janken bij plotselinge pijn, zijn lusteloos, niet willen eten, etc.), kunt u uzelf voorbereiden door het bereiken puppy melk bij de moeder doet ofwel niet genoeg produceren om alle pups te voeden of zij maakt het niet maken door de levering.

Dingen die je nodig hebt

 • latex onderzoekshandschoenen (verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen)
 • schone handdoeken en oude dekens
 • ontsmet schaar (afgeveegd met alcohol)
 • een stevige doos (bij voorkeur niet karton als de pups worden kauwen op het op een bepaald punt)
 • steriele gaasjes
 • een telefoon met het nummer van uw dierenarts geprogrammeerd in het speed-dial