Wki

Hoe je vogels kijken

Je hoort waarschijnlijk vogels elke dag, maar kunt u er een vogelzang uit het volgende te vertellen? Vogels kijken, of vogelen, is een steeds populairder hobby in vele delen van de wereld. Venturing uit te zoeken en te luisteren naar verschillende soorten vogels in uw plaats kan zowel verrijkend en ontspannend. Alles wat je nodig hebt is een verrekijker, een veldgids, en een bereidheid om te observeren.

Stappen

Hoe je vogels kijken. Krijg een verrekijker.
Hoe je vogels kijken. Krijg een verrekijker.
 1. 1
  Krijg een verrekijker. Een paar met redelijke vergroting (bijv. 7x of 8x) en lichter gewicht werkt vaak beter in rommelige omgevingen zoals bos of bos. Hogere vergroting (10x of 12x, en zwaarder gewicht) glazen zijn beter voor het open-en wetland vogels spotten, maar sommige mensen zullen ze moeilijker te hand vast te houden en dus lijden aan een meer wankele afbeelding te vinden.
  • Kies tussen porro prisma's of dak prisma's. De meeste serieuze vogelaars maken gebruik van top range dak prisma's, zoals de Swarovski EL, Leica Ultravid of Zeiss Victory FL bereik, de bovenkant van de range modellen gebruiken dit ontwerp als het is compacter en meer comfortabel te gebruiken. Goedkope verrekijkers zijn meestal porro; goedkoop dak prisma's (vooral die zonder fase-coating) zijn over het algemeen te worden vermeden.
  • Houden ook rekening met de verrekijker riem. Wanneer je in het veld, wordt u dragen van een dood gewicht op je nek voor uren in een tijd, dus zorg ervoor dat de band is breed en comfortabel. Sommige birders gebruik een harnas dat gewicht verspreidt aan de schouders en de rug in plaats van naar de hals.
  • Kalibreer uw verrekijker voordat je gaat vogelen.
 2. 2
  Krijg een veldgids. Sommige mensen verkiezen de gidsen met illustraties, omdat foto's kunnen leiden tot verwarring als gevolg van slechte belichting, flits, houding, etc. Maak er een gewoonte van het bestuderen van de gewoonten van de vogels ', gesprekken, en in het veld markeringen vóór vogelen. Op deze manier bent u klaar om een ​​bepaalde vogel te identificeren het moment dat u het ziet.
 3. 3
  Zoek andere vogelaars. Als je echt genieten van vogels kijken, zoeken online naar vogelen groepen en hoofdstukken in uw buurt. Veel lood vogel wandelingen die u kunt bijwonen. Contact op met de plaatselijke universiteiten of parken te vinden of klassen of wandelingen worden aangeboden. De meer sets van ogen en oren er zijn, hoe meer vogels je zult vinden, vooral als je met vogelaars die meer ervaring dan jij bent.
 4. 4
  Beginnen vogels kijken in de ochtend, wanneer vogels op zoek naar voedsel, en luister. De meeste van de tijd, wordt u omringd door vogelgeluiden en liederen, maar zal geen enkele vogel in zicht. Kijk voor beweging in bomen, en breng je verrekijker aan uw ogen. Probeer niet om de vogel te vinden door je verrekijker.
  • Als je niet kan gaan naar de vogels, brengen de vogels aan u. Ophangen van vogelvoeders en houden ze gevuld met verse vogel voedsel is een effectieve manier om vogels aan te trekken om uw eigen tuin. Wat te lezen om te bepalen welk type feeds alle vogels die je bijzonder geïnteresseerd bent in het waarnemen zal aantrekken. Zonnebloempitten zal een flink aantal rassen te trekken en wellicht leuk om mee te beginnen. U kunt ook de installatie van een vogel fontein. De meeste dingen die ondiep water kan vasthouden zal doen! Hardlopen of druppelend water vooral interesseert vogels.
  • Gepaste kleding, zoals u zou doen voor. Kleuren die in combinatie met het omringende landschap zal helpen om vogels te stoppen van het vermijden van uw aanwezigheid.
  • Doorgaan rustig. Luid praten of lachen kan leiden vogels te vluchten voordat je eens in de buurt. Het zetten van uw telefoon op trillen ook helpt.
 5. 5
  Identificeer de vogel die je hebt gespot in je veldgids. U zult merken dat vogels zich aan bepaalde reeksen --- range kaarten in je veldgids worden getoond. Richten zich niet op kleur, omdat dit alleen kan leiden tot verkeerde identificaties. Focus op vorm, grootte, markeringen, houding, gedrag, enz. Kijk plaatsen waar veld markeringen zijn normaal, net als vleugel bars of de staartveren.
  • Als je tijd hebt, en als je geïnteresseerd bent in het hebben van een visuele registratie bent, neem een foto van de vogel. Dit kan lastig zijn als je begint, vooral omdat je nodig hebt om een ​​camera op een statief te gebruiken in combinatie met een telescoop of verrekijker (een praktijk die bekend staat als digiscoping) om het schot te krijgen.
  • Om meer en verschillende vogels te vinden, kunt u wensen om reizen te plannen naar verschillende habitats: bossen, wadden, meren, rivieren, akkers / weilanden. Uiteindelijk kan u wenst te reizen verder naar plaatsen waar vogels die je waarschijnlijk niet te zien in de buurt van uw huis zal hosten plannen.
 6. 6
  Maak je "life lijst". Dit is een lijst van alle vogelsoorten die u hebt gezien. Uiteindelijk kan je doorstromen naar het creëren van diverse andere lijsten: werf lijsten, lijsten maand, jaar lijsten, state lijsten, etc. en je zou kunnen beginnen "trekkingen" (UK) of "jagen" (VS) - dat is, reis, zodat u kan het zicht van een zeldzame vogel te voegen aan je lijst vangen. Noteer de vogelsoorten, geslacht (als je kan vertellen), locatie en datum.
 7. 7
  Respecteer de vogels. Birdwatching etiquette en ethiek zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat als vogelen wordt steeds populairder, leefgebieden van de vogels niet worden verstoord. Enkele richtlijnen voorgesteld door de Europese Birding Association omvatten:
  • Laat de vogels niet benadrukken met opnames of kunstlicht.
  • Kom niet te dicht bij de nesten, broedkolonies, zitstokken, expositieruimtes, en belangrijke voedingsstoffen locaties; uw aanwezigheid kan interfereren met activiteiten van vogels '.
  • Respecteer prive-eigendom.
  • Vermijd reclame voor de aanwezigheid van een zeldzame vogel als het kan leiden tot verstoring leefgebied.
  • Niet aan te trekken vogels naar gebieden waar ze in gevaar zijn, bijvoorbeeld als uw kat van plan is op het eten van hen voor de lunch.

Tips

 • In gematigde zones, de beste tijd om vogels te gaan is in de lente en de herfst wanneer vogels migreren.
 • Zodra je meer ervaren, overweeg deel te nemen aan een vogel telling om wetenschappers te helpen meer informatie over vogelpopulaties en migratie.
 • Uiteengezet vogelvoeders! Dat is de beste manier om vogels te kijken zonder zich te verplaatsen van huis.
 • Sommige vogels lijken dus niet zeker zijn van wat vogels je naar kijkt.
 • Misschien wilt u verbergen in een tent voor vogels minder bewust van je maakt.

Waarschuwingen

 • Gaat u rustig terwijl vogelen tenzij je in een gebied met een hoge concentratie van beren...
 • Sommige vogels kunnen je aanvallen als je te dichtbij komt, zoals zwanen.
 • Tijdens de migratie, niet "foei", of lokken vogels door het maken van geluiden die de geluiden na te bootsen dat kleine vogels maken wanneer ze "gepeupel", of lastig te vallen, roofdieren. Dit benadrukt de reeds verzwakte vogel, en kan bijdragen aan de dood.

Dingen die je nodig hebt

 • Kijker
 • Veldgids
 • Notitieboekje en een pen om uw waarnemingen en notities opnemen
 • Geschikte kleding (voor seizoensgebonden weersomstandigheden)
 • Rubberen laarzen (je moet misschien het hoofd naar beneden een kreek)
 • Snacks (je kan honger krijgt. Breng geen knapperige snacks, zoals ze schrikken vogels weg)