Wki

Hoe je vlinders verhogen


Kijk uit je en je ziet een mooie vlinder fladderen langs je heen. Verbazingwekkend, zo'n schoonheid is ontstaan ​​uit een centimeter lang, tuin woning rups die waarschijnlijk smulden op uw gewaardeerde. Als je staren verlangend naar de vlinder, denk je bij jezelf: "Was er maar een andere manier." En dan raakt je - "Hef ze zelf!"

Stappen

Hoe je vlinders verhogen. Bereid een goed geventileerde container.
Hoe je vlinders verhogen. Bereid een goed geventileerde container.
 1. 1
  Bereid een goed geventileerde container. Containers voor rupsen zijn te vinden in hobby en dierenwinkels, op het, of u kunt de mode een van items rond het huis. Bij voorkeur moet dit een gemaakt van gaas, de rups iets vast te klampen aan te geven. Een aquarium of een een-liter pot kan werken, ook, mits het wordt bekleed met een scherm of kaasdoek vastgezet met een elastiek aan de bovenkant. Gebruik geen pot deksels met gaten erin, echter, aangezien deze geen adequate ventilatie en kan ook snijden de delicate rupsen met scherpe randen rond de gaten. Een tweerichtings inch laag vuil en gras op de bodem.
 2. 2
  Kijk uit voor rupsen op uw planten. Plaats van spuiten of squishing de rups, identificeren (zie Waarschuwingen) en leg het uit te groeien tot een vlinder. Vlinder seizoen is vanaf de late lente tot de zomer, afhankelijk van uw regio. Als het niet rups seizoen, of je gewoon niet de tijd om te zoeken rups te gaan hebben, overwegen ze te kopen van een rups leverancier (zie Tips). Als je niet weet van een plek die rupsen graag frequent, raadpleeg dan een lokale veldgids om te bepalen welke planten de voorkeur "host" planten voor vlinders. Verschillende soorten vlinders liever verschillende hosts. Enkele veel voorkomende waardplanten zijn onder meer:
  • Milkweed - Monarch Butterfly
  • Spice bush - Spice struik Swallowtail
  • Paw-Paw - Glaucus
  • Peterselie, dille en venkel - Zwarte Swallowtail
 3. 3
  Coax de rups op een stok. Gebruik een takje (bij voorkeur van dezelfde waardplant) of een soortgelijk voorwerp. Behandelen ze heel voorzichtig, omdat ze kunnen sterven als daalde zelfs van een korte afstand. Niet halen met je handen, om drie redenen: het zal het moeilijker maken om ze in hun nieuwe huis (ze klampen vast aan oppervlakken ze lopen op en schrapen ze uit je hand kan pijn doen), bacteriën op je handen kan ze infecties geven, en sommige rupsen zijn giftig (zie Waarschuwingen). Plaats de stok met de rups op het in de container. De stick is belangrijk, want het zal de rustplaats voor de pop te bieden.
 4. 4
  Ga terug naar de bush of waar u vond de rups Snijd een kleine tak met enkele blaadjes. Meer dan waarschijnlijk, het is de waardplant (rups's eten). Sommige rupsen, zoals de Monarch Caterpillar eet alleen een soort plant - Milkweed. Andere rupsen eten van een verscheidenheid van planten. Als je niet zeker bent, echter, raadpleeg dan een veldgids en gaan en krijgen de bladeren van de waardplant (zelfs rupsen zoals keuzes!).
 5. 5
  Doe de bladeren in de container. Inspecteer het voor insecten en spinnen voordat u het in de container, omdat deze insecten kunnen verwonden en doden van een rups. Zorg ervoor dat de bladeren dagelijks vervangen, omdat de rupsen zal niet voeden met oude of droge bladeren. Om het eten nog verser te houden, zet het in bloemen tubes (beschikbaar voor zeer goedkoop bij de meeste bloemenzaken) met water. Heb een schotel, pot of vaas om het voedsel te houden, echter niet gebruiken omdat rupsen kan vallen in hen en verdrinken.
  • Als de rups is op het voedsel dat u probeert te vervangen, niet proberen om het af te trekken omdat ze zich vastklampen stevig en hun benen konden scheuren. In plaats daarvan, zet in de nieuwe vestiging, laat ze zelf hun weg naar het, en neem dan de oude tak.
 6. 6
  Houd de container buiten. Plaats het in een verborgen, beschut gebied dat wordt beschermd tegen extreme hitte of kou en de buurt van huisdieren of mensen die de zwangerschap zou kunnen verstoren. Als u woont in een droge omgeving, kan het verstandig zijn om mist de kooi af en toe, omdat rupsen liever een vochtige habitat. Maar beslaan teveel kan schimmelgroei bevorderen.
 7. 7
  Controleer uw rups elke dag. Opruimen na hun afval, genaamd frass, en eventuele schimmelgroei. Weersta de drang om te gaan, vooral als ze lusteloos of van kleur veranderen, omdat ze misschien beginnen te transformeren. Geef het vers voedsel en horloge voor de rups te veranderen. Het zal binnenkort veranderen in een pop (vlinder) of cocon (mot). Laat de pop onaangeroerd. Op dit punt zullen ze geen voedsel of water, alleen af ​​en toe een verneveling van een vochtige omgeving nodig.
  • Zorg ervoor dat de pop is opknoping in een gebied van de container, waar, wanneer blijkt, zal het genoeg ruimte om zijn vleugels om volledig uit te breiden zonder de grond of de zijkanten van de container raken hebben. Zij hebben behoefte aan voldoende ruimte voor hun vleugels om zich goed te ontwikkelen en te drogen, zodat ze kunnen vliegen wanneer ze zich voordoen, of anders de vlinder kan op de grond vallen en niet kunnen overleven. Indien nodig verplaatst u de tak of het object dat de pop is opknoping op zachtjes aan hun opkomst tegemoet.
  • De lengte van de tijd die het duurt voor een vlinder of mot te ontstaan ​​is afhankelijk van de soort. Als je heel scherp en kunnen de kleuren en andere markeringen van de rups goed te identificeren, probeer dan het onderzoeken van deze informatie in boeken over vlinders of op het internet. Sommige vlinders, monarchen bijvoorbeeld, komen uit de pop in 9-14 dagen. Andere vlinders zal in het pop podium blijven door een winter en komen in het voorjaar.
 8. 8
  Voed de nieuw opgedoken vlinder. De nieuw opgedoken vlinder zal niet eten voor enkele uren. Het moet om vloeistof te pompen in haar verfrommelde vleugels en laat ze drogen. Nadat u de vlinder vrij te stellen, zal het te voeden in uw tuin als u bieden nectar bloemen. Soms zullen ze drinken uit kolibrievoeders. Sommige vlinders als zeer rijp fruit als hun voedsel.
 9. 9
  Let op de vlinder voor een paar uur. Wanneer zijn vleugels droog zijn, kunt u uw vinger onder haar benen en het moet spring op je vinger. Loop naar buiten en leg het op een bloem voor een aantal geweldige foto's. Als u uw onderzoek gedaan, kan je dat de levensduur van uw vlinder - sommigen leven zo kort als een dag, dus bewust van deze zijn als die het zijn vrijheid.
 10. 10
  Stel uw vlinder gratis!

Tips

 • Treur niet als je uiteindelijk het verhogen van motten in plaats van vlinders. Nachtvlinders hebben opschriften net als een vlinder, terwijl zij zal een stuk minder kleurrijk, de markeringen zijn nog steeds waarschijnlijk ingewikkeld en verbazingwekkend. Zelfs de verschillende tinten van monotone kleuren zijn mooi om te zien in de natuur.
 • Kijk in een verscheidenheid van plaatsen voor rupsen, niet alleen je achtertuin. Probeer het park, of gebruik dit als een geweldig excuus om de familie uit te krijgen in de natuur.
 • Als de pop valt, bevestigt u de tip om een ​​stuk papier met hete lijm die enigszins is afgekoeld en wacht tot de lijm verhardt. Pin dan het papier op karton of kurk en plaats deze in de container.
 • De rups kunnen sterven, maar wees niet ontmoedigd. Caterpillar verhoging vergt enige oefening en experimenteren met soorten voedsel en het creëren van de juiste omgeving. Lezen over de soorten die u probeert te verhogen, zodat dat je weet wat het beste is voor het. Zorg ervoor dat je geen dode rupsen uit de container te verwijderen, voor het geval het overleden aan een infectie, zodat het geen invloed op de andere rupsen.
 • Bij het verzamelen van de rups van de Monarch, vinden de rups op de kroontjeskruid en snijd de stengel dat ze af zijn eten uit om in zijn plaats. Dat zorgt meestal dat de rups niet gewond raken.
 • Rupsen hebben geen watertoevoer nodig. Ze krijgen al het water dat ze nodig hebben om te consumeren van verse bladeren.
 • Vlinders en motten zijn koudbloedige, wat betekent dat ze hun lichaam warmte van de zon. Daarnaast moeten ze bloemen met nectar te voeden.
 • Probeer verschillende rupsen in uw regio en ontdek het verbazingwekkende vlinders die naar voren komen. In Noord-Europa, op zoek naar rupsen die er uitzien als vogelpoep, en hebben extra grote antennes, omdat deze groeien tot mooie donker blauwe vlinders.
 • Het verhogen van vlinders en motten is een goede hobby voor kinderen vanaf 5 jaar.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig met "heethoofd" rupsen welke uitgaan van een gif spugen bij aanraking als een afweermechanisme. Als het gif in uw ogen komt, kan dit leiden tot ernstige schade aanrichten.
 • Veel soorten van de Britse vlinders voeden uitsluitend op brandnetels, dus wees voorzichtig dat u zichzelf niet steken bij het verzamelen van hen!
 • Kijk uit voor zeer kleurrijke rupsen met scherpe stekels omdat ze giftig kunnen zijn. Als je eenmaal hebt enige ervaring verhogen vlinders, zou je voorzichtig proberen te verhogen dit soort rups omdat ze vaak groeien tot grote mooie vlinders.
 • Heb rupsen of vlinders die bedreigd zijn niet verzamelen of te verstoren, bedreigd, of anderszins beschermd.
 • Als je dat doet kopen rupsen, in gedachten houden dat in vele rechtsgebieden alleen geautoriseerde bedrijven zijn wettelijk toegestaan ​​om ze te verhogen.
 • Altijd proberen om je eigen rupsen lokaal verzamelen, in plaats van ze elders te verzamelen of ze te kopen van een bedrijf dat vlinders verhoogt. Introductie van niet-inheemse vlinders, of enige andere levende wezens, in uw omgeving kan schadelijk zijn voor de inheemse soorten en het ecosysteem als geheel, omdat deze 'invasieve soorten' kunnen out-concurrentiebeding inheemse soorten. Veel staten en landen hebben ook strenge wetten tegen de introductie van niet-inheemse soorten.

Dingen die je nodig hebt

 • Houder
 • Bloeiende planten