Wki

Hoe je vinyl vloerbedekking schoon

Vinyl vloerbedekking is populair in keukens en badkamers voor vele jaren. Vinyl is een goedkope vloerbedekking die er goed uitziet en heeft een gepolsterde kern, die vloeren comfortabeler om op te lopen en warmer dan tegels of hout maakt. Met de juiste verzorging en reiniging, kunnen uw vinyl vloer ziet er geweldig uit en houdt zijn originele glans voor vele jaren.

Stappen

Hoe je vinyl vloerbedekking schoon. Zuig of veeg je vinylvloeren vaak.
Hoe je vinyl vloerbedekking schoon. Zuig of veeg je vinylvloeren vaak.
 1. 1
  Zuig of veeg je vinylvloeren vaak. Kleine stenen, stukken van vuil en andere schuurmiddelen bijgehouden rond de vloer krassen op het oppervlak van de vinyl en stompt de glans.
 2. 2
  Dweilen uw vinyl vloer met een 50/50 mengsel van heet water en azijn of heet water en ammoniak. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, die de oppervlakte van de vinyl, of wasmiddelen die een kleverige resten achter te laten kan beschadigen.
 3. 3
  Reinig vinylvloeren met heet water en een beetje ivoor afwasmiddel als ze zwaar vervuild. Ivory afwasmiddel is een van de mildste op de markt en het geen residu achter. Laat het zeepwater te zitten op de vloer voor een paar minuten om het vuil los te maken, veeg het droog met een schone doek.
 4. 4
  Verwijder wax opbouw op vinylvloeren met een oplossing van alcohol en water. Meng een deel alcohol op drie delen warm water en schrob de vloer ook. Voorkomen dat je wasachtige opbouw door het vermijden Reiniger die wax bevatten.
 5. 5
  Wrijf schaafplekken en krassen off van vinylvloeren met een schone, witte doek met een kleine hoeveelheid lichtere vloeistof of verfverdunner. Was het gebied met schoon, warm water na markering wordt verwijderd.
 6. 6
  Dompel een schone witte doek in een een-op-drie-oplossing van bleekwater en warm water om hardnekkige vlekken te verwijderen. Leg de lap over de vlek en laat het zitten voor een uur. Was het gebied met warm water na het verwijderen van het bleekwater gedrenkte vod. Als de vlek blijft, wacht een tot twee dagen en herhaal de procedure. Sommige vlekken kunnen niet worden verwijderd uit vinyl vloerbedekking.

Tips

 • Gebruik een zachte nylon kussen of een zachte borstel om uw vinyl vloer schoon te maken wanneer er een doek of mop is niet genoeg. Deze tools kunnen u helpen resten achtergelaten door gemorst voedsel, lippenstift en kleurpotloden te verwijderen.

Waarschuwingen

 • Vinyl is een vloerbedekking en als zodanig kan het weg te trekken van de ondervloer en de oorzaak luchtbellen of vouwen. Vermijd dit door het verzorgen bij het verplaatsen van meubels of apparaten over de vloer.