Wki

Hoe je vierkante voet tuinieren oefenen

Vierkante voet tuinieren is een eenvoudige, minimale werk, lage onkruid en chemische-vrije manier om planten te kweken in een klein gebied. Oorspronkelijk geformuleerd door Mel Bartholomeuskerk in 1981 zowel in een boek en PBS tv-serie, heeft vierkante voet tuinieren populair geweest sindsdien, voor mensen met kleine en grote tuinen gelijk. Hoewel klein in oppervlakte, kan deze kleine tuin voedt intensief geteelde planten, wat resulteert in een zeer productieve tuintje.

De vierkante meter tuin kan ook een uitstekende manier om water te besparen zijn, het maakt niet zo veel water als gevolg van zijn ontwerp en dit kan worden geholpen door het toevoegen van een het nodig hebben. En voor het gemak van toegang, kan vierkante meter tuinen worden gebouwd en geplaatst op tafels zodat u gemakkelijk toegang voor mensen die het moeilijk vinden om te buigen of hurken lager. Zelfstudie deze beginner's worden de basisprincipes van het ontwikkelen van uw eigen vierkante meter tuin.

Stappen

Hoe je vierkante voet tuinieren oefenen. Kies een lay-out die gemakkelijk toegankelijk is.
Hoe je vierkante voet tuinieren oefenen. Kies een lay-out die gemakkelijk toegankelijk is.
 1. 1
  Kies een lay-out die gemakkelijk toegankelijk is. De vreugde van het vierkante voet tuinieren is de gemakkelijke toegang tot de gehesen tuin bedden. De meestal aanbevolen meting is 4 meter bij 4 meter, 16 sq ft (120cm x 120cm, 1,5 m2) bedden, met een gemakkelijke verbinding en goede groeiruimte.
  • Geconfronteerd met het bed in de richting staat om het meeste zonlicht krijgen.
 2. 2
  Selecteer drie voet looppaden voor gemakkelijke toegang. Trajecten moet breed genoeg zijn om comfortabel toegang en het vermogen om de neiging om de tuin in te schakelen.
  • Merk op dat sommige vierkante voet tuinders houden niet te veel wegen, omdat het gebruik ervan verdicht de grond rond de dozen. Overweeg strewing stro of ander zacht materiaal over de paden naar de impact van uw profiel te verminderen.
 3. 3
  Bouwen of te kopen materialen om uw dozen te bouwen. Gebruik geen chemisch behandeld om uw gehesen tuin dozen te bouwen. De vakken betrekking 6-8-inch (15-20cm) hoog is gebouwd; te hoog risico en zij omvallen met het gewicht van grond en planten.
  • Een open bodem houten doos kan worden gebruikt, met verdelers.
  • Als alternatief, bouwen de vorm doos van de grond af. Om dit te doen, nog wat 2x6 of 2x8 boards en snijd ze in te passen in de vier vierkante vorm van de voet. Nagel samen en plaats van de gekozen zijn van de bodem. Proberen schoon, vrij van chemicaliën gerecycled hout te gebruiken om geld te besparen en geven oud hout een nieuw doel.
  • Als het plaatsen van de tuin op een tafel of een ander verhoogd oppervlak, moet u een basis van multiplex te houden in de bodem toe te voegen.
 4. 4
  Vul de dozen met gewijzigde bodem. Tenzij u absoluut bekend met de kwaliteit van uw tuin grond en weet dat het goed is, is het niet aan te raden om het te gebruiken op zijn eigen. Ofwel verbeteren de tuingrond heb je met compost of een mengsel bestaande uit 1/3 compost, 1/3 turf en 1/3 vermiculiet om gewijzigde bodem te maken.
  • Goed verteerde mest is ook een goede aanvulling op de bodem te verbeteren.
  • De kwestie van de bodem is een complex onderwerp verdient zijn eigen lange discussie. Overweeg de suggesties van andere vierkante voet tuinders die hun advies over de bodem gebruik online of in relevante tuinboeken hebben gedeeld.
 5. 5
  Construct roosters van zestien 1 voet (30cm) segmenten met behulp van houten of kunststof overlays die zijn bevestigd aan de bovenkant van de planken of stenen gebruikt om de zijkanten van de tuin te creëren. De overlays zijn gelegd over uw tuin bed om de gebieden voor opplant markeren. Bevestig de overlays met schroeven of popnagels aan de overlays te beveiligen.
  • Andere manieren om de gedeelten in de doos te verdelen onder gewoon markeren met strijkers of schoenveters genageld aan de randen. Of, plaatst u dunne platen tot verdeeldheid die zitten in de bodem zelf te maken.
 6. 6
  Beslissen welke planten je wilt groeien. Elke verschillende plant of gewas zal in een ander veld worden geplaatst, hoogste planten aan de achterzijde en kleinere planten naar de voorkant.
 7. 7
  Maak gaten in de grond om zaden te planten. Gebruik je vingers om de gaten te maken. De diepte van elke hole is afhankelijk van de wensen van de individuele zaad's, dus zorg ervoor dat elk pakket controleren of dit vóór het maken van de gaten.
 8. 8
  Plant een ander type plant in elk segment. Gebruik de aanbevolen zaad afstanden bij het planten uw zaden - volg het zaad pakket voor begeleiding. Indien nodig, gebruik maken van extra segmenten (of vierkanten) om grote planten te planten, ze ruimte nog nodig hebben om te groeien, ook al zijn ze in dichter dan normaal. Om onkruid te houden van het groeien, de aanpak is om planten aan te raken zonder met elkaar concurreren voor voedingsstoffen hebben.
  • Voor elk gat, de meeste planten vereisen slechts 1-2 zaden per gat om kieming te garanderen. Echter, voor kleine zaden zoals wortel zaden, plant ongeveer 4-5 tot kieming te garanderen. Je kunt denken uit de zwakkere zaailingen later door ze af te snijden met een schaar, om niet aan de bodem van de planten liet groeien verstoren.
  • Verwachten dat veel planten een vierkant alleen zal vereisen, terwijl andere planten meerdere per vierkante voet kunnen passen. Bijvoorbeeld, kan een vierkante voet behandelen zestien wortelen of uien, vier bladgroenten (sla, spinazie, snijbiet, enz.).
 9. 9
  Water uw pas geplante zaadjes met zon opgewarmd water. Deze tuin kan worden besproeid met de hand, door druppelen tape of een soaker slang. Wees ervan bewust dat gehesen tuin bedden hebben de neiging om uitstekende drainage hebben, wat betekent dat de bodem droger sneller zal zijn. Houd de tuin bed goed bewaterd, zelfs in de winter.
  • Om te weten of voldoende water is het bereiken van de tuin natuurlijk, overwegen het plaatsen van een regenmeter ernaast en controleren dit regelmatig.
  • Overweeg het toevoegen van mulch om water vast te houden. Mulch tot een hoogte van 2-3 cm (5-7.5cm) maar de stengels van de groeiende planten niet aan. Voeg meer als het ontleedt.
 10. 10
  Vergeet niet om wat gewijzigd bodem elke keer dat je oogst voeg dan herplanten met een ander gewas. Zoals met elk organisch tuinieren werkwijze is ook cruciaal voor gewassen roteren rond de vierkante meter bed, de mogelijkheid voor de ziekte aan te slaan of om voedingstekorten in de bodem verminderen.
  • Het opstellen van een vruchtwisseling plan om u te helpen herinneren welke plant is in die afdeling op elk bepaald tijdstip van het planten en oogsten.

Tips

 • Als het planten van diverse gewassen, kunt u wensen om hier een gids voor metgezel planten, om ervoor te zorgen dat u geen installatie installaties die niet graag samen groeien te dicht bij elkaar.
 • Ongediertebestrijding is veel gemakkelijker met deze bevatte tuin - alles wat je hoeft te doen is het bedekken het kleine gebied betrokken zijn met een net, deksels of kooien als behoeften, in plaats van een enorm gebied van de tuin zoals typisch met een traditionele moestuin. Biologische plantaardige productie is zeer eenvoudig met vierkante voet tuinen!
 • U kunt een favoriete gewas in plaats van een selectie van gewassen te planten. Dit is belangrijk als u gebruik maakt van een paar kleine doosjes.
 • Bladsla is een van de makkelijkste planten groeien.
 • Een goed boek om te lezen over Vierkant Tuinieren is de bijgewerkte versie van Mel Bartholomew's boek All New Vierkant Tuinieren. Zie ook Mel's blog op: http://www.melbartholomew.com/category/beginners-guide/.

Waarschuwingen

 • Gebruik altijd verstandige voorzorgsmaatregelen bij de omgang met bodem, compost, verteerde mest, enz. naar uw luchtwegen te beschermen en om de overdracht van ziektekiemen te voorkomen. Draag handschoenen, en als je vatbaar voor infecties om welke reden bent, overwegen het dragen van een masker bij het omgaan met de bodem.

Dingen die je nodig hebt

 • Lay-out
 • Box frames
 • Gewijzigd bodem
 • Grids
 • Plantenzaden
 • Water
 • Loopbruggen, optionele