Wki

Hoe je verf van koperen armaturen verwijderen

Oudere woningen hebben vaak messing heteluchtafvoer covers, raam handgrepen en sloten en deurknoppen die zijn bedekt met verf. Hier is een eenvoudige manier om uw antieke schatten te onthullen en te laten schitteren.

Stappen

Hoe je verf van koperen armaturen verwijderen. Verwijder de geschilderde koperen armaturen uit de deur of het raam.
Hoe je verf van koperen armaturen verwijderen. Verwijder de geschilderde koperen armaturen uit de deur of het raam.
 1. 1
  Verwijder de geschilderde koperen armaturen uit de deur of het raam.
 2. 2
  Plaats een paar armaturen tegelijk in een oude pan die je niet schelen. [De pan mag niet aluminium. Porselein of roestvrij staal of glas zijn echt de enige aanvaardbare materialen. Aluminium zal in unpredicatble manieren met azijn en messing reageren.] Plaats de pan op een brander van uw kachel of op een elektrische brander of hete plaat die je kunt aansluiten op buiten of in een goed geventileerde garage.
 3. 3
  Giet witte azijn in de pan totdat het dekt de beschilderde objecten.
 4. 4
  Schakel de brander aan en breng de azijn tot een langzame kook, draai aan de kook. De verf zacht worden en scheiden na enkele minuten. Weet stukken die niet zijn massief messing voor lange periodes niet koken, de azijn zal beginnen om de koperen beplating ontbinden op gebieden die zijn uitgedund door gebruik, dwz sjerp trekt (raamgrepen).
 5. 5
  Verwijder een van de stukken met een tang en plaats op krant.
 6. 6
  Het dragen van zware rubberen handschoenen en het gebruik van 002 staalwol, wrijven de bladderende verf. Gebruik bamboe stokjes, tandenstokers of een staalborstel te krijgen in eventuele moeilijke spleten.
 7. 7
  Verder af te vegen met 000 staalwol totdat verf is verdwenen.
 8. 8
  Herhaal dit voor de overige programma's, het toevoegen van meer armaturen aan de pot als je naar 'meer dan koken' te voorkomen.
 9. 9
  Polijsten van de armaturen met brasso, indien nodig.

Tips

 • Doe dit op een dag als je de ramen kan openen en zet een ventilator. De geur van de sudderende azijn kan worden overweldigend en sijpelen in je haar en kleren.
 • Voor grote armaturen, zoals vent covers, gebruik een goedkope braadslee.

Waarschuwingen

 • Heb pot of pan niet hergebruiken voor het koken, het maakt niet uit hoe goed je het schoon. Oude verf heeft een hoge kans op loodhoudende. Lood is poisonus en kan schade aan de hersenen bij kinderen en reproductieve schade aan volwassenen veroorzaken.
 • Het is niet aan te raden om deze techniek te gebruiken op schroeven. De meeste messing schroeven zijn niet massief messing, maar dun bedekt. Zij zullen elk spoor van messing verliezen binnen enkele minuten.
 • Armaturen zal heet zijn wanneer ze uit kokende azijn - zorg ervoor dat je het dragen van zware beschermende handschoenen.