Wki

Hoe je rijst koken in een rijstkoker

Met behulp van een rijstkoker is een eenvoudige en effectieve manier om te koken. Veel rijstkokers houden de rijst warm na het gekookt. Er is geen noodzaak om de rijstkoker te kijken omdat dit apparaat wordt geleverd met een automatische timer die klikt wanneer de rijst klaar is. Dit artikel zal u tonen hoe om te koken van rijst met een rijstkoker, zodat u vaarwel zeggen tegen verbrande rijst en geruïneerd potten.

Stappen

Hoe je rijst koken in een rijstkoker. Meet de rijst met een beker en zet het in je kookpot.
Hoe je rijst koken in een rijstkoker. Meet de rijst met een beker en zet het in je kookpot.
 1. 1
  Meet de rijst met een beker en zet het in je kookpot. De meeste van de tijd, zal rijstkoker dozen een beker binnen te hebben of u kunt uw eigen scooper gebruikt voor de meting.
  • Een kopje ongekookte rijst zal ongeveer anderhalf kopjes gekookte rijst genereren.
  • De maatbeker die bij uw rijstkoker is niet van hetzelfde formaat als een standaard US maatbeker (240 ml of 1 kopje). Het is een kop van rijstkoker industriestandaarden (180 ml of ongeveer 3/4 kop). Tenzij het ​​recept speciaal voor rijstkoker cup metingen, moet u uw metingen dienovereenkomstig aan te passen.
 2. 2
  Spoel de rijst. Lees de verpakking, zoals sommige rijst geen wassen nodig hebben en is verrijkt met ijzer, niacine, thiamine, en foliumzuur; spoelen overbodig zijn en elk water-oplosbare vitaminen en mineralen in de rijst te verwijderen. Tenzij de verpakking erop dat de rijst niet worden uitgespoeld, maar het is veiliger en hygiënischer te spoelen elk pesticiden, herbiciden of verontreinigingen die aanwezig kunnen zijn te verwijderen.
  • Run kraanwater in de kom. Terwijl het water loopt, roer de rijst. Blijf roeren totdat de pot vol water.
  • Tip de pot in een hoek en laat het overtollige water uit. Houd de onderkant met uw hand, zodat u alle rijstkorrels die met het water kunnen vallen kunnen grijpen.
  • Herhaal dit totdat het water naar buiten komt duidelijk.
  • Zoveel mogelijk water als je kunt.
 3. 3
  Week de rijst gedurende dertig minuten, indien gewenst. Dit is niet vereist, maar sommige mensen liever het. Dit kan leiden tot stickier rijst.
 4. 4
  Meet het water. De meeste rijstkoker instructies aanraden koud water. Hoeveel water je toevoegt hangt af van wat voor soort rijst u kookt en hoe vochtig je liever. Een vuistregel is om de kookpot te vullen met dezelfde hoeveelheid kopjes rijst je gebruikt, met een extra 1/2 kop. Bijvoorbeeld, als je maakte 2 kopjes rijst, giet er 2 1/2 kopjes water. Er zijn ook gegradueerde markeringen op de binnenzijde van vele rijstkokers aangegeven hoeveelheid rijst en water worden toegevoegd. De Europa Rice Federatie adviseert volgens de aanwijzingen op de verpakking dat de rijst kwam in, of het gebruik van deze richtlijnen in een snuifje:
  • Witte, langkorrelige - 1 3/4 kopjes water per 1 kopje rijst
  • Wit, medium grain - 1 1/2 kopjes water per 1 kopje rijst
  • Wit, korte korrel - 1 1/2 kopjes water per 1 kopje rijst
  • Bruin, langkorrelige - 2 1/4 kopjes water per 1 kopje rijst
  • Parboiled - 2 kopjes water per 1 kopje rijst
  • Toch kun je niet echt fout gaan als je gewoon voeg twee of 2,5 kopjes water voor elk kopje rijst, je wilt niet dat je rijst te droog.
  • Voor Indiase stijl rices zoals Basmati of Jasmijn, is minder water nodig als drogere rijst wordt gewenst, gebruik maken van niet meer dan 1 1/2 kopjes water per 1 kopje rijst. Gebruik slechts 1 op 1 als u de rijst eerder gewassen. Het is ok om laurierblaadjes of kardemom peulen rechtstreeks aan de rijstkoker om de smaak te verbeteren.
 5. 5
  Voeg een beetje zout, boter of olie op dit moment, indien gewenst.
 6. 6
  Proberen om alle rijstkorrels rondom de pot weer in het water en het niveau van de rijst. Veeg de buitenkant van de pot met een doek of lap.
 7. 7
  Plaats de pot in de rijstkoker. Bedek het, sluit het fornuis in en druk op de schakelaar aan te zetten. De switch zal klikt, zoals een broodrooster, wanneer de rijst gaar is. In sommige fornuizen, zal de rijst worden opgewarmd tot u het fornuis stekker.
  • Til het deksel te controleren op de rijst. Het kookproces afhankelijk van de ontwikkeling van stoom in de pot, dus laat stoom ontsnappen door het openen van het deksel kan in onjuist gekookte rijst.
  • De rijstkoker wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de temperatuur in de pot overschrijdt wateren kookpunt (212 graden F of 100 graden C op zeeniveau), die niet zal gebeuren totdat al het vrije water is verdampt.
 8. 8
  Laat de rijst tot "rust" voor 10-15 minuten voordat u het deksel. Dit is niet verplicht, maar wordt algemeen aanbevolen in rijstkoker instructies, en is automatisch in sommige modellen. Loskoppelen van de rijstkoker of het nemen van de pot af van de hitte voor deze periode zal de hoeveelheid rijst die kleeft aan de pot te minimaliseren.
 9. 9
  Afgewerkt.

Tips

 • Gebruik uw rijstkoker voor havermout! 1 kopje havermout tot 2,5 of 3 kopjes water. Voeg appeltaart kruiden, gedroogde kersen en ananas (uit bulk-food afdeling), en een capfull van vanille-extract. Na het koken, voeg gesneden amandelen en pinda's en bananen. Giet nu in 12 ml water waarin je hebt geroerd (met een eetstokje of toverstok mixer) een half kopje van proteïne poeder. De 22 gram eiwit plus de havermout maken dit tot een snelle en smakelijke voeding gerecht. Probeer het eiwitpoeder en je zult nooit meer gebruiken melk op uw ontbijtgranen. Gebruik natuurlijke Xylipure te zoeten, in plaats van suiker.
 • Houd er rekening mee dat het wassen van de rijst verwijdert een deel van de oplosbare vitaminen uit rijst. Gebruik je gezond verstand. Als uw bron van rijst is twijfelachtig, was de rijst. Anders, niet de moeite om dit te doen. Stop niet met het wassen tot het water is redelijk duidelijk van vuil.
 • Gebruik een anti-aanbaklaag lepel die niet zal krassen op de binnenkant van de pot te roeren en "pluis" de rijst na het klaar. De beste tool voor dit doel is een plastic rijst peddel die bij de meeste rijstkokers. Om de rijst te houden van het vasthouden aan de peddel, temperen de peddel met koud water (werkt voor vingers, ook).
 • Als uw rijstkoker heeft een anti-aanbaklaag kom, was de rijst (vóór het koken) in een vergiet met enkele wasbeurten / spoelingen / riolering. Vervangende non-stick kommen zijn erg duur. Hoewel de instructies de wasmachine niet noodzakelijk, vooral met een keisenmai / musenmai rijst, een paar wascycli een beter afgewerkt consistentie promoten.
 • Het kan nodig zijn om aanpassingen te maken als je gebruik maakt van een rijstkoker op grote hoogte. Omdat het kookpunt van water daalt met 1 graad F voor elke 540 meter van de hoogte (1 ° C voor elke 300 meter), kan de rijstkoker uit te schakelen voordat de rijst werd blootgesteld aan een voldoende hoge temperatuur om goed te koken. U kunt dit compenseren met extra water zodat de rijst kookt langer - op 5000 meter hoogte, gebruik dan 3 kopjes water per kopje rijst in plaats van 2,5. Raadpleeg de rijstkoker instructies en contact met de fabrikant als u problemen ondervindt met onvoldoende gaar rijst op grote hoogten.
 • Voor de gezondheid-hellende, kan je wat bruine rijst toe te voegen in de mix. Bruine rijst toegevoegde zullen sommige "taai" beten geven. Als u wilt wat bonen (rode bonen, bonen etc) toe te voegen, genieten van de bonen een nacht voor het toevoegen aan de rijst.
 • Een fancy geautomatiseerde rijstkoker geeft betere resultaten met ongewoon kleine hoeveelheden rijst, omdat het beter kan detecteren gaarheid, en is dus nuttig voor iemand vaak koken voor een.

Waarschuwingen

 • Doe niet te veel de rijstkoker of anders zal overkoken en maken een puinhoop.
 • Als de rijstkoker niet automatisch de rijst warm te houden na het koken klaar is, moet je verbruikt of de koelkast het allemaal zodra het klaar is om voedselvergiftiging als gevolg van Bacillus cereus voorkomen.

Dingen die je nodig hebt

 • Rijst
 • Rijstkoker
 • Water
 • Maatbeker
 • Lepel of peddel