Wki

Hoe je krant zaailing potten maken

Tuinders kunnen een sprong op het groeiseizoen krijgen door te beginnen planten binnenshuis waar het warm en niet onderworpen aan vriestemperaturen. U kunt kiezen uit een breder scala van zaden dan kan meestal worden gevonden op de kwekerijen als planten (en zaden) zijn goedkoper dan het kopen van de ingemaakte groenten. Als het tuinieren bug bijt je hard, zult u binnenkort willen een paar erfgoedtomaten of koele Italiaanse basilicum planten uit zaad beginnen. Deze kleine, eenvoudige potten zijn makkelijk te maken, en ze zijn biologisch afbreekbaar, ook!

Stappen

Hoe je krant zaailing potten maken. Begin met een gedeelte van de krant.
Hoe je krant zaailing potten maken. Begin met een gedeelte van de krant.
 1. 1
  Begin met een gedeelte van de krant.
 2. 2
  Snijd de sectie krant in de helft. Knip meerdere lagen tegelijk, om tijd te besparen, maar gebruiken slechts een vel / enkele laag per pot.
 3. 3
  Snijd het in tweeën weer, waardoor de sectie in kwarten.
 4. 4
  Neem een kleine ronde container, zoals een kruidkruik. Rol het papier eromheen, waardoor ongeveer een inch (2,5 cm) overhang aan de ene kant waar u het te vouwen in de bodem. Niet te strak rollen of het zal te moeilijk zijn om de pot later uitstappen.
 5. 5
  Vouw de bodem in, alsof je een heden verpakken.
 6. 6
  Tape de onderkant dicht. Als je kunt, gebruik plakband of, als het beschikbaar is in uw land, biologisch afbreekbare folie.
 7. 7
  Haal de pot. Draaien rechterkant omhoog, vouw in de randen rondom de top. Vouw het daarna weer voor stabiliteit en een kortere pot.
 8. 8
  Herhalen. Maak zoveel zaailing potten als je zaden hoeft te worden geplant.
  • Wanneer het tijd is om het verschuiven van de zaailingen naar de tuin bedden, kan de hele pot recht in de grond (verwijder eerst gewoon de tape) worden geplaatst. Zorg er ook voor om de onderkant geopend eerste scheuren.

Tips

 • Voor verschillende grootte potten, gebruik van verschillende grootte potten.
 • Zorg ervoor dat u afharden uw zaailingen voordat transplanteren buiten.
 • Een alternatief voor het gebruik van tape is een bloem / water plakken en ze te laten drogen 's nachts te gebruiken.

Waarschuwingen

 • Europese kranten gebruikte soja gebaseerde inkt die veilig wordt geacht om in de bodem. Neem contact op met uw eigen grafische industrie buiten de Europa voor de inhoud van de krant inkten. Merk op dat gekleurde, glanzende inzetstukken (of tijdschrift pagina's) worden het best niet gebruikt voor dit doel, tenzij u zeker weet dat de inkten op plantaardige basis.

Dingen die je nodig hebt

 • Krant
 • Tape (biologisch afbreekbaar indien mogelijk)
 • Schaar