Wki

Hoe je konijnen fokken

Overweegt u fokken konijnen? Dit kan een hoop werk te zijn, maakt niet uit hoe oud je bent. Dit artikel zal u vertellen hoe u konijnen van welke aard fokken.

Stappen

Hoe je konijnen fokken. Enige ras van gezonde, gelukkige konijnen.
Hoe je konijnen fokken. Enige ras van gezonde, gelukkige konijnen.
 1. 1
  Zorg ervoor dat u woningen voor de kits zal hebben voordat je dit doet. Controleer dat u reserve-hokken zal hebben voor wanneer de baby's zijn gespeend, en dat u in staat om de kosten van de fokkerij veroorloven zal zijn. Ook praten met kwekers en vrienden, kunnen ze klanten.
 2. 2
  Enige ras van gezonde, gelukkige konijnen. Als je konijn is agressief of ongezond, hem niet fokken / haar. Fokkerij agressief maakt (vrouwtjes) is vooral unrecommended, zoals je kan hebben om te inspecteren haar hok of kits (baby's).
 3. 3
  Zet het vrouwtje in hok van het mannetje. Kooi Een vrouwelijke zal ruiken als haar. Als je een man in daar zal hij meer tijd besteden rondsnuffelen dan aan het werk gaan.
 4. 4
  Vertrekken ze samen voor 5-10 minuten. Probeer bij hen te verblijven hoor. Deze tijd is afhankelijk van hoe lang het duurt het mannetje te fokken met de vrouwelijke. Als het vrouwtje is angstig, agressief of proberen om weg te komen van hem, scheiden ze meteen.
  • Laat de konijnen niet achter in elkaar permanent. Vrouwtjes kunnen twee keer zwanger! Hun baarmoeder is een Y-vorm, zodat ze kunnen twee nesten dragen tegelijk. Indien er een verschil tussen paringen worden beide nesten worden geschaad een prematuur zijn en de andere laat zijn. Veiligheid en gezondheid van de ouders is van het grootste belang. ARBA konijn rechters hebben aanbevolen probeert een paring een keer per week totdat het niet bestand tegen de vooruitgang van een mannetje wordt.
  • Er zijn geen harde en snelle manieren om te vertellen als een vrouw zwanger is Probeer niet om baby's te voelen in de baarmoeder. Je zult schadelijk voor hen zijn, en het is geen betrouwbare techniek. Ook dierenartsen kunnen ernstig verwonden van de baby's als ze dit proberen.
  • Zwangerschap duurt ongeveer 28-31 dagen afhankelijk van het ras. Probeer niet te re-mate tot ten minste 40 dagen zijn verstreken sinds de laatste fokkerij.
 5. 5
  Bieden veel extra hooi en beddengoed. (Weet handdoeken of vezelig materiaal niet gebruiken, hooi is prima.) Dit is voor de doe om een ​​nest te bouwen met. U kunt haar vacht vinden over het hok - dit is normaal, zal ze haar borst en buik te plukken om het nest te vullen. Echter, dit is niet een zeker teken van de zwangerschap als vrouwtjes hebben vaak phantom zwangerschappen als ze zichzelf ervan te overtuigen dat ze zwanger zijn.
 6. 6
  Geef de hinde rust en stilte. Haar niet optillen, tenzij u absoluut moet, en als je dat doet, haar niet optillen aan haar maag!
 7. 7
  Voed de hinde meer. Zodra de kits zijn geboren, geef haar zoveel droog voedsel als ze wil als het voeden kits zal haar weglopen. Stop niet met haar groenten, enz., maar niet verhogen en stoppen helemaal als haar uitwerpselen los komen te zitten.
  • Luister naar "cheeping." Kits klinken als baby vogels, en het horen van hen is een manier om te zeggen of de moeder is bevallen. U kunt ook vertellen door het zien van beweging in het nest, of als de hinde heeft een beetje bloed op haar neus. Laat haar om het als je de vangst haar bevalling, hoewel de kans groot dat alles zal worden gedaan en lange opgeruimd voordat je wakker bent. Baby's hebben de neiging om geboren te worden voor de dageraad.
  • De hinde zal het hok schoon te maken om ervoor te zorgen er geen roofdieren ruiken het bloed of andere geuren en onderzoeken.
 8. 8
  Weten hoe ze de moeder te behandelen. Als hinde is blij voor u om beroerte haar en normaal handelen (en je hebt een zeer goede relatie met haar), is het misschien een goed idee om haar te laten uit voor een kleine oefening (voor niet meer dan een uur) als ze worden aan gewend. Dit geeft je een kans om het nest te inspecteren en verwijder alle dode kits geven. Probeer niet te gaan in de buurt van het nest als de hinde vertrouwt je niet of boos wordt! Ze zal afzien van de kits als je dit doet en ze zullen sterven, tenzij je het geluk hebt om met succes de hand achter de kits, wat onwaarschijnlijk is.
 9. 9
  Als u constateert dat het veilig is, laat de hinde uit het hok. Heeft normaal bevallen aan de bedekte zijde van het hok, dus uiterst voorzichtig bij het openen van deze kant, als het nest er sprake kan zijn. Als u vermoedt dat de hinde heeft het nest aan de bedekte zijde gemaakt, de beste ding om te doen is afstappen van het idee.
  • Voordat u het nest, wrijf je handen met stro uit het gebied de hinde defecates in om ervoor te zorgen dat je haar geur op je handen.
 10. 10
  Controleer de temperatuur van het nest. Alvorens dit te doen, zorgen ervoor dat uw handen niet koud zijn, en dat het weer is niet koud. Slip een paar vingers in het nest om de temperatuur te controleren. Als het koud is, moet u alle dode kits te verwijderen en op te warmen de resterende snel. Het nest moet heel warm, alsof er een warme kruik eronder. De kits kunnen wiebelen en goedkoop naar je, maar dit is normaal.
  • Als je eenmaal hebt ervoor gezorgd dat de kits veilig en verwijderd alle doden zijn, vervang het nest als je het verplaatst en laat de kits alleen.
 11. 11
  Controleer op de kits per dag, tenzij uw relatie met de hinde is niet sterk genoeg. Altijd doen dit halverwege de ochtend / middag als de hinde zal ze voeren vroeg in de ochtend en laat in de middag. Misschien wilt u de moeder voeden van de kits te bekijken, maar zorg ervoor dat ze je niet zien of ze kunnen stoppen met te voederen.
 12. 12
  Houd de hinde's routine normaal. Laat uw doe tijdens de dag, maar houd in gedachten dat ze haar op haar buik en borst zullen hebben verloren, en zetten haar op nat gras of in de kou kan onverstandig zijn.
 13. 13
  Kijken naar de kits. De baby's over het algemeen hun ogen te openen op ongeveer 10 dagen, maar sommige zullen langer of korter duren.
  • De babes start knabbelt er aan de hinde's eten heel snel. Dit is normaal, laat ze.
 14. 14
  Spenen van de baby's in 6-8 weken, afhankelijk van hun grootte. Kleinere dient met de hinde blijven langer dan de grotere ondernemingen om hen te laten inhalen.
  • De baby's kunnen worden geherhuisvest in acht weken als ze gespeend dan, maar het is het beste om te wachten tot 10 weken.

Tips

 • Proberen om dicht bij de vrouwelijke krijgen voordat fokken haar. Hoe beter je relatie, hoe meer interactie die je kunt hebben met de kits.
 • Verwijder nooit runts uit het nest. Runts kan heel goed gedijen in nesten, en de grotere broers en zussen zal niet per se hun groei belemmeren.
 • Nooit alleen maar bij elkaar blijven twee konijnen en hopen op het beste. Alleen fokken gezonde, gelukkige konijntjes, en pas na denken dat het door.
 • Denk na voordat je fokken! Schuilplaatsen zijn vol te vol met konijntjes kunnen ze niet thuis vinden. Niet fokken konijnen op te voeden de kinderen op de feiten van het leven, dat is wat boeken voor. Deze zijn levende, ademende wezens die het verdienen te worden gerespecteerd en geliefd.
 • Zorg ervoor dat beide konijnen zijn minstens 7 maanden voor de fokkerij.
 • Nooit fokken voor financieel gewin - het zal niet gebeuren. Konijnen zijn tijdrovend en duur zijn. Konijnen zijn geen geld te maken, zijn ze geld kost. Je moet ze alleen houden voor de liefde.
 • Fokken nooit een konijn als het geen diskwalificaties die kunnen schadelijk zijn voor de bok, hinde, of kits.
 • Niet inteelt, dit veroorzaakt problemen en moet niet worden gedaan.
 • Voeden altijd de moeder veel tijdens haar zwangerschap. Hoe meer je haar voedt het meer baby's ze heeft.
 • Laat kinderen nooit verantwoordelijk zijn voor een konijn! Konijnen moet de verantwoordelijkheid van een volwassene, maar kinderen kunnen helpen.
 • De hinde kan zeer beschermend van haar baby's, dus je kon goed verleiden haar weg van het nest met een smakelijke traktatie terwijl u op de kisten te controleren en verwijder alle dode degenen. Laat dit altijd tot de tweede dag tenminste, nooit op de eerste dag!

Waarschuwingen

 • Raak niet in paniek als het hok ziet eruit als een bloedbad. Geboorte is bloederig. Echter, er is reden om te zorgen als de hinde is nog steeds bloeden en / of lusteloos of verzakte.
 • Veel eerste keer mama's zullen nog steeds geboorte nesten; worden voorbereid voor dood kits.
 • Als de hinde is in arbeid voor een tijdje, maar geen kind toont, of als ze worstelt, bel dan uw dierenarts. Verplaats haar niet, tenzij in opdracht van een dierenarts als ze kunnen gewoon worden neemt haar tijd.
 • Fokken nooit uit een konijn, dat is meer dan een jaar oud: als ze al niet een nestje gehad, kan je haar vermoord.