Wki

Hoe je koelkast schoon te spoelen

Koelkasten hebben waarschijnlijk meer gedaan om een positieve invloed van de moderne keuken dan enig ander toestel. Grotendeels ondergewaardeerd totdat ze falen, moeten ze slechts een minimale hoeveelheid onderhoud om effectief uit te voeren. Dit onderhoud bestaat meestal uit een eenvoudige reiniging van de condensor op 12 maanden (of minder) intervallen. Dit is erg belangrijk, maar wordt snel en gemakkelijk uitgevoerd in een uur of minder.

Stappen

Hoe je koelkast schoon te spoelen. Omdat de condensor is blootgesteld aan de omgevingslucht op de koelkast, vereist regelmatige reiniging.
Hoe je koelkast schoon te spoelen. Omdat de condensor is blootgesteld aan de omgevingslucht op de koelkast, vereist regelmatige reiniging.
 1. 1
  Verbreken. Schakel de stroomonderbreker, verwijder de zekering of schuif de koelkast van de muur als nodig is om stekker van de koelkast uit het stopcontact. Sluit waterleidingen indien uitgerust met ijsblokjesmachine en water dispenser.
 2. 2
  Zoek de condensor. Er zijn twee sets van spoelen voor koeling apparaten zoals koelkasten, heten ze de verdamper 3 en condensor 1 coils. Overdreven vereenvoudigde, worden de twee spoelen respectievelijk gevuld met gas en vloeistof, en zijn delen van een complex "schakeling" die een compressor 4 en expansieventiel 2 dat het werk uit te voeren is. De gasgevulde verdamper ligt in de ruimte te koelen, en voert de taak door het absorberen van warmte uit die ruimte. Het wordt meestal beschermd tegen beschadiging en uit het zicht in het vriesvak. De "verwarmde" gas wordt gecomprimeerd door de compressor, waar het verder verwarmd (warm aanvoelt) door de compressie proces. Het verwarmde samengeperst gas en vloeistof wordt door de condensor die weg van de gekoelde ruimte bevindt. Deze condensor is waar een deel van de warmte in de vloeistof wordt vrijgegeven aan de omgevingslucht. De afgekoelde vloeistof wordt dan door het expansieventiel getrokken door de zuiging van de compressor, waar de vloeistof onmiddellijk kookt af naar een gas. Hierdoor wordt de temperatuur van het gas in de verdamper aanzienlijk dalen (onder het vriespunt). Het proces wordt herhaald totdat de thermostaat in de ruimte wordt voldaan. Omdat de condensor is blootgesteld aan de omgevingslucht op de koelkast, vereist regelmatige reiniging. Er zijn een paar locaties die de condensor kan worden gevonden:
  • Oudere koelkasten hebben de spoel (een rooster-achtige structuur vaak zwart geschilderd) gemonteerd op de achterkant van de koelkast.
  • Nieuwer koelkasten vinden vaak de condensor aan de onderkant. Het is waarschijnlijk dat een ventilator (die al dan niet direct zichtbaar) zijn gericht op de spoel te helpen met warmteafvoer. Gebruik een zaklamp om te helpen lokaliseren van de spoel en de ventilator indien nodig. De spoel zal toegankelijk zijn vanuit een van twee plaatsen:
   1. Teen ruimte panel. Verwijder het paneel aan de onderkant van de voorkant van de koelkast en schuif de opvangschaal uit (indien aanwezig, kan de condensbak water bevatten). Een visuele inspectie naar boven in deze ruimte kan een platte condensatorspiraal onthullen wanneer hier gevestigd.
   2. Toegangspaneel aan de achterkant. Indien niet gevonden achter de teen ruimte, zal de koelkast moeten worden geschoven van de muur verder werken van achteren. Ontkoppel waterleidingen, indien te kort om genoeg ruimte om te werken. Verwijder de bevestigingen dat een afdekplaatje op zijn plaats houdt. De condensor kan vlak, maar zal waarschijnlijk cilindrisch van vorm wanneer hier gevestigd.
  • 3
   De stroom uitschakelen. Serieus. Zorg ervoor dat de stroom naar de koelkast wordt losgekoppeld.
  • 4
   Stofzuig de spoel. Met een plastic spleet of borstel, zorgvuldig stofzuiger vuil en stof waar het wordt gezien. Gebruik de zorg niet aan de lamellen of beschadigen. Een stuitligging die in de spoel zal het koelmiddel te ontsnappen en zal waarschijnlijk resulteren in een dure reparatie.
  • 5
   Stofzuigen van de ventilator. Als de ventilator is zichtbaar en toegankelijk, zal het schoonmaken helpen lucht bewegen over de condensor zoals ontworpen. Vuil en stof, indien toegestaan ​​om zich ophopen op de ventilatorbladen, vermindert de luchtstroom, beïnvloedt balans en kan bijdragen tot vroegtijdige uitval van de compressor.
  • 6
   Borstel hardnekkig vuil en stof weg. Gebruik een smalle kwast om voorzichtig te verwijderen hardnekkig vuil en stof van de spoel en de ventilator als in staat om voldoende toegang te krijgen.
  • 7
   Schuif koelkast terug op zijn plaats. Steek de koelkast weer in het stopcontact. Schik alle waterleidingen en netsnoeren, zodat ze niet worden geknikt of geplet door de koelkast.

Tips

 • Afsluiten van waterleidingen is meestal niet nodig (tenzij losgekoppeld), maar dit kan tijd besparen schoonmaak gemorst water als de lijn verstrikt, gevangen en geript van de koelkast moet worden tijdens het verplaatsen van de muur af.
 • Verhoging van de frequentie van de reinigingen indien gevestigd in een stoffige of vuile plaatsen (garages, kelders, etc.) of als huisdieren zijn eigendom. Pet haar kunnen verzamelen over de spoel en schade aan de compressor circuit sneller dan vuil en stof alleen.
 • Overweeg het plaatsen van karton op de vloer om mogelijke schade aan het oppervlak te voorkomen bij het schuiven van de koelkast in of uit.
 • Als de koelkast is ingesloten in een kastframe, gebruik er een opening van 2 "is bovenaan en 0,5" aan de zijkanten.
 • Om ervoor te zorgen lucht krijgt om de achterkant van de koelkast plaats een stuk hout (2x4 of 2x6) plat op de vloer, waar de achterkant van de koelkast in te zullen worden geschoven.

Waarschuwingen

 • Haal de stekker uit het stopcontact voordat u de spoel en de ventilator te reinigen.
 • Indien uitgerust met een ijsmachine of water dispenser, de tijd nemen om ervoor te zorgen dat de waterleiding niet is geript van of verpletterd onder de koelkast bij het verplaatsen uit of in
 • Zorg ervoor dat het gebied waar de koelkast goed geventileerd en stof zal vliegen hebben.
 • Als u gevoelig voor stof gebruik goede bescherming zijn of vraag iemand die geen allergieën om dit te doen heeft.

Dingen die je nodig hebt

 • Stofzuiger met slang en bijlagen.
 • Eenvoudige handgereedschap
 • Zaklamp
 • Smalle kwast