Wki

Hoe je koeien en vaarzen natuurlijk fokken

Het is zo simpel als dit: Zet gras voor de koe, zet stier achter de koe. Met andere woorden, is de natuurlijke voedingsbodem gewoon een kudde stier blussen met een kudde koeien of vaarzen en laat hem zijn werk doen voor een paar weken of een paar maanden, hem vervolgens weer uit te trekken.

Stappen

Hoe je koeien en vaarzen natuurlijk fokken. Ontvang de stier sperma getest.
Hoe je koeien en vaarzen natuurlijk fokken. Ontvang de stier sperma getest.
 1. 1
  Kopen van een goede kudde stier. Zorg ervoor dat de stier is een afkalving-gemak stier als je wil natuurlijk vaarzen, of een kudde stieren die is geselecteerd voor het verbeteren van je, niet weerleggen fokken. Kijk naar het ras [s] uw koeien zijn opgebouwd uit en kies uw stier van daar. Misschien wilt u een aankoop van raszuivere stier op een kruising operatie, of een stier van dezelfde of soortgelijke fokken als uw koeien kalveren geschikt voor verkoop aan de markt of als vervanging te krijgen beginnen. Ongeacht de keuze, zorg ervoor dat het een verstandig iemand die je niet zal spijten tijdens het kalven seizoen.
  • Conformation is uiterst belangrijk in de selectie van een goede stier voor uw koeien en vaarzen. Als je een stier die arme conformatie heeft, hij ofwel zal niet erg lang duren of zal verwekken minderwaardig kalveren.
  • Koop de stier een paar weken of zo voor het broedseizoen, vooral als het een jaarling stier die is op een voer-keuringsstation alvorens te worden gekocht. Op deze manier de stier kan wennen aan je boerderij / ranch en je kunt beginnen met het krijgen van hem op een goede ruwvoer dieet in plaats van het graan dieet hij al op getest.
   • De uitzondering hierop is wanneer de stier heeft op voeder, geen graan, die steeds meer en vaker-plaats te wijten aan behoefte aan meer vee alleen worden verhoogd op gras getest.
  • Vergeet niet de bull-to-cow/heifer verhouding bij de aankoop van een stier. Voor de meeste kudden is de verhouding 1 stier 25-50 koeien, afhankelijk van de weide grootte en de leeftijd van de stier. Koeienbestanden in grote behuizingen vereist vaak een kleinere stier: koe verhouding dan wanneer die koe kudde waren in een kleinere behuizing.
   • Volwassen stieren hebben de neiging om meer koeien dan jaarling of maagdelijke stieren af ​​te wikkelen, zodat je nodig hebt om tegemoet voor dat ook. Een volwassen stier zal doorgaans paren met 30 tot 50 koeien per seizoen, terwijl met een jaarling stier, 10 tot 25 koeien of vaarzen is voldoende.
 2. 2
  Ontvang de stier sperma getest. Het wordt sterk aangeraden je dit gedaan voordat je de stier te kopen anders kom je uiteindelijk betaalt veel meer dan wat de stier eigenlijk waard is. Een gekwalificeerde groot dier dierenarts zal het sperma testen voor u doen.
  • Als je de stier getest nadat je hem koopt en ontdek dat hij een blindganger, dan moet je hem verkopen. De prijs die u krijgt voor uw stier zal een stuk minder dan wat je in eerste instantie voor betaald worden.
 3. 3
  Breng de stier om uw boerderij of landhuis. Zet hem in een stal met een goede, stevige omheining, voer en water al toegankelijk. Hij zal een beetje ongeduldig op het eerste, maar moet vestigen na een paar dagen.
  • Afhankelijk van uw veestapel gezondheidsmanagement criteria, kunt u of moeten quarantaine de stier om te controleren op mogelijke gezondheidsproblemen met seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals Trichomonas, Boviene Virale Diarree, vibriosis, etc. Als dat het geval is moet u de quarantaine bull drie tot vier weken voorafgaand aan hem te laten in met uw koeien en / of vaarzen ervoor zorgen dat hij test negatief voor eventuele soa's die schade aan de veestapel kunnen veroorzaken.
 4. 4
  Zet hem in met uw koeien of vaarzen in het begin van broedseizoen. Je hebt ook de keuze van het zetten van uw koeien of vaarzen met de stier, maar alleen als de kraal de stier is in groot genoeg is. U wilt niet naar een weide of stal die te klein is die snel verandert in een vuil hebben modderpoel, noch een weiland te groot, zodat de stier ook krijgt versleten of niet met succes al uw koeien of vaarzen regelen door hemzelf. Als het laatste het geval is, overweeg dan de aankoop een andere stier, idealiter een die niet van dezelfde leeftijd als de eerste die je hebt gekocht.
 5. 5
  Houd de stier voor zo lang als je broedseizoen zich meebrengt. Dit kan variëren van 45 dagen tot 120 dagen. Idealiter moet u uw broedseizoen tussen de 45 tot 60 dagen, maar natuurlijk dit varieert tussen de boerderij naar boerderij en ranch naar ranch.
  • Controleer de fokkerij [s] regelmatig te controleren op de vooruitgang van de stier met het fokken van de koeien / vaarzen. Op deze manier kunt u kijken en zien of de stier is actief fokken zijn vrouwtjes of als hij meer geïnteresseerd in het gras dan zijn meisjes.
   • Vaak besteden tijd (minstens een half uur tot een uur) kijken naar de kudde zal u een goed idee van hoe goed en hoe geïnteresseerd je stier is in uw koeien geven.
    • Als je bent het vinden van dat uw nieuwe stier is niet echt veel te doen of wat dan ook, kun je veronderstellen dat ofwel hij is een "night rider" (hij kiest meer actief te zijn fokkerij zijn meisjes 's nachts), heeft een soort van letsel u heb nog niet gemerkt dat is het remmen van zijn fok vermogen, of is gewoon niet geïnteresseerd (sommige fabrikanten noemen deze soort van stieren "gay stieren" of "gay kwekers").
 6. 6
  Aan het eind van het broedseizoen, verwijder de koeien van de stier. De beste en veiligste manier om de stier te trekken van de kudde is niet om de stier zelf te verwijderen uit de kudde, maar om de koeien te trekken van de stier. U kunt dit doen door de hele kudde in de pen van de stier, dan is het hoeden van de koeien uit, waardoor de stier in de pen.
  • Sommige producenten kiezen om de stier te verlaten met de koeien tot het begin van het afkalven seizoen, zodat hij niet gaat om alleen te zijn voor het grootste deel van het jaar. Je moet ervoor zorgen om de stier te trekken aan het einde van het broedseizoen al voor een periode van tijd, zodat u kunt elke detecteren voor ruiming doeleinden. Uiteindelijk, echter, de tijd die u wenst om de stier te trekken van de koe kudde na het broedseizoen is aan jou.

Tips

 • Gebruik en lichamelijk onderzoek om een ​​goede stier selecteren. Er zijn vele meningen over EPD's, en veel producenten zijn van mening dat EPD niet moet worden genomen voor verleend: vaak het uiterlijk en bepaalde fysieke kenmerken van een stier zijn genoeg voor een producent (zij het een ervaren iemand die weet wat te zoeken) om te vertellen of hij goed is voor koeien of vaarzen of niet van die producent.
 • Krijg altijd een stier sperma getest voorafgaand aan het broedseizoen te zorgen dat hij geschikt is en klaar om te gaan werken.
  • Merk op dat een spermatest toont alleen de levensvatbaarheid van de zaadcellen door te kijken of ze goede mobiliteit en normale celfysiologie. Het niet zien of een stier heeft het libido te fokken en is geïnteresseerd in het fokken van een kudde koeien en vaarzen.
 • Exterieur en temperament zijn cruciaal bij het ​​selecteren van een goede kudde stier. Niets is erger dan het hebben van een stier die verschrikkelijke conformatie heeft (of heeft gebreken die zijn gewoon te duidelijk om te negeren) of vervelende wanneer u in de buurt te krijgen of zich in dezelfde stal als hem.
  • Een stier reden heeft om een ​​beetje bezorgd wanneer je uit bent in de kraal waar hij zijn meisjes, maar hij moet niet zo bezorgd dat hij geeft je allerlei bedreigende verschijnselen zoals het tonen van zijn zijde en overkoepelende zijn nek, schudt zijn hoofd naar je, etc. Als hij met een van deze gedragingen jegens u of een mensen die moeten werken rond deze stier, het schip hem zo spoedig mogelijk.

Waarschuwingen

 • Wees je bewust van een stier tijdens het broedseizoen. Stieren kunnen zijn en daardoor een gevaarlijke situatie in deze tijd van het jaar, omdat hij voelt dat hij een harem te beschermen en kan je zien als concurrentie die moet worden behandeld meteen.
 • Een stier kan nog gevaarlijker zijn als hij je niet ziet als The Boss.
 • Neem het niet vanzelfsprekend dat een stier zijn werk kan doen, en denken dat je niet nodig hebt om hem te zien zijn werk te doen. Je zal altijd moeten controleren of hij daadwerkelijk krijgen de koeien gefokt of dat hij is meer geïnteresseerd in het houden van zijn buik vol.
  • De enige manier om dit uit te vinden is wanneer u de koeien zwangerschap-gecontroleerd na broedseizoen is voorbij.