Wki

Hoe je kat kattenbak problemen op te lossen

Als uw kat niet wordt gebruikt de kattenbak, kan er veel verschillende redenen zijn, maar gelukkig, ze kunnen allemaal worden opgelost met een beetje zorg en aandacht. Eliminatie aandoeningen bij katten kan worden veroorzaakt door angst, medische condities of de plaatsing van de kattenbak. Voor het grootste deel, het probleem is eenvoudig op te lossen met een beetje inspanning en geduld.

Stappen

Hoe je kat kattenbak problemen op te lossen. Let op de locatie van de lade.
Hoe je kat kattenbak problemen op te lossen. Let op de locatie van de lade.
 1. 1
  Let op de locatie van de lade. Plaatsing van de kattenbak kan het probleem zijn. Katten houden niet te worden blootgesteld bij het doen van hun bedrijf, want het is een tijd van kwetsbaarheid. Als de kattenbak is een gebied van veel verkeer, zoals bij veel mensen en andere dieren die door het regelmatig, zal er niet voldoende privacy zijn. Aan de andere kant, als de kattenbak wordt geplaatst ergens ver weg of ergens onaangenaam, zoals achter een lawaaierige apparaat of naar beneden in de kelder, waar de deur houdt het afsluiten en niet de toegang, de kat zal niet het gevoel dat de positie is toegankelijk en zal vermijden. Probeer het verplaatsen van de kattenbak weg van gebieden met veel verkeer, weg van luidruchtige toestellen, en in een gebied dat is gemakkelijk te bereiken met de privacy. Indien de plaatsing van de kattenbak is het probleem, kan dit het probleem oplossen.
  • Overdekte kattenbakken kan de kwestie van privacy een groot deel van de tijd op te lossen. Echter, deze moeten gemakkelijk te bereiken met de kat en ze moeten regelmatig reinigen, hoewel je niet kunt zien wat er aan de opbouw van binnen! Ook beseffen dat sommige katten als een kap en anderen niet, dus let op de reactie van uw kat zorgvuldig.
  • Kijk hoe dicht bij het voedsel en water kommen is de kattenbak. Een kat houdt van netheid zo veel als het liefheeft privacy en als de lade dicht bij het gebied waarin het voedt, de kat is waarschijnlijk haar neus zetten bij gebruik van het toilet. Proberen en ervoor zorgen dat de kattenbak is zo ver weg van het voedsel en water kommen mogelijk.
 2. 2
  Controleer de grootte van de kattenbak in vergelijking met uw kat. Is de lade te groot of te klein is voor uw kat of kitten? Denk na over het probleem logisch - als u een kleine kat, zou het niet kunnen in-en uitstappen van de tray en als er teveel katten of een grote kat met een kleine lade, kan het ook worden krap en dus uw kat is niet van plan te willen gebruiken.
 3. 3
  Beschouw het substraat wordt gebruikt in de kattenbak. Terwijl de mens misschien leuk gedesodoriseerd nestje met de zoete geur van lavendel wafting uit, zou de kat gevoelige reukvermogen net te denken het tegenovergestelde. Elke nest met een sterke deodorant geur heeft de potentie een kat uit te stellen van het gebruik ervan. Ook het type substraat belangrijk. Sommige katten verkiezen zandige soort ondergrond, vergelijkbaar met wat ze buiten zou gebruiken. Andere katten kunnen niet aan het klonteren nest dat raakt gevangen tussen hun poten en klauwen. Probeer verschillende soorten substraat als u vermoedt dat dit de oorzaak zou kunnen zijn en zien welke uw kat prefereert.
  • Als u de ondergrond te veranderen en uw kat nog meer afkerig om het te gebruiken, zich realiseren dat katten niet veel zorg voor verandering. Het kan erop wijzen dat het substraat is oke, maar iets anders is een probleem.
  • Wat is "goede kwaliteit" strooisel mag afhangen van de individuele kat. Vraag uw dierenarts om advies.
 4. 4
  Denk aan de vloer onder de kattenbak. De steun in het kader van de kattenbak zaken zoveel als de ondergrond. Als de kattenbak is op een gladde ondergrond die dreigt om uw kat te nemen voor een dia elke keer dat hij met betrekking tot zijn bedrijf, hij niet het leuk gaan vinden. Het is gebruikelijk om kunststof matten onder kattenbakken te maken aan de puinhoop te voorkomen gaan naar andere vloeren. Het probleem met dit te doen is dat veel katten niet leuk vinden, vooral als het glad of onzeker onder de voet. Probeer het verwijderen van alle gladde oppervlakken van onder de lade of het verplaatsen van de lade om een ​​non-slip oppervlakte van het huis en zien of dit verbetert dingen.
 5. 5
  Wijzig het nest regelmatig. Het beeld van nest gevuld met kat uitwerpselen is bruto genoeg, stel je voor wat het zou zijn om de kat te hebben om tijd te besteden tenen omheen. Haal de kat uitwerpselen regelmatig en verander het nest regelmatig, zodat het fris en schoon blijft. Immers, zijn de poten die wandelen in de kattenbak gaat binnenkort op je schoot.
 6. 6
  Neem de kat huishouden bevolking in aanmerking. Hoeveel katten heb je nog met een lade? De optimale verhouding van de kattenbak aan katten is een tray per kat. En elke kattenbak moeten worden geplaatst in een andere locatie, idealiter in een andere kamer.
 7. 7
  Als u al het bovenstaande hebt geprobeerd zonder resultaat, kan er een onderliggende medische of gedragsproblemen probleem dat oorzaak is van uw kat naar de kattenbak te vermijden. Een mannelijke kat zal de neiging om overal plassen in het huis als het castreren (hij zijn territorium afbakent op dezelfde manier dat de mensen zetten hekken) en zowel mannelijke als vrouwelijke katten zal de kattenbak associëren met pijn als ze een urineweginfectie (nodig cystitis) die opnieuw zal, stop de kat met het soms. Als al het andere faalt, is het tijd om uw lokale dierenarts bezoeken en misschien zien of er een medisch probleem.
  • Als uw kat bang is, kan je een gedragsprobleem hebben. Eliminatie aandoeningen kan behoorlijk complex zijn in termen van de onderliggende emotionele problemen en een aantal plagen uit de oorzaken vergt zorgvuldig te kijken naar de context, iets dat kan veranderen op verschillende tijden. Bijvoorbeeld, als uw kat poept bij de voordeur, misschien zag hij een vreemde kat buiten en dit is een angst gebaar. Ga er niet vanuit dat een kat iets doet om je doelbewust provoceren, er is altijd een reden achter het gedrag van de kat die is gebaseerd op hun behoefte om zich veilig te voelen. Spreek met een dier gedragsdeskundige.

Tips

 • Zorg ervoor dat je probeert alle stappen om te zien of je je kat kan overtuigen om de kattenbak weer gebruiken. Het is misschien zelfs wel het proberen waard om je kat te scholen.
 • Poezen kunnen territorium af te bakenen door plassen ook als ze hebben ervaren trauma. Het is niet gebruikelijk, maar het kan gebeuren.
 • Geef niet op hoop en zeker niet op te geven op uw kat. Het feit dat de kat plast overal in uw huis is niet per se de schuld van uw kat; vaak mensen zien de dingen niet zoals een kat doet en we dingen die leiden tot angst voor de kat doen.
 • Als de kat is plassen op jou, kan dit een teken zijn dat er veranderingen zijn gebeurd dat uw kat van streek hebben gemaakt, zoals een familielid, huisgenoot of minnaar verplaatsen in uw huis en schijnbaar nemen u weg van uw kat te zijn. In dit geval wordt de kat markering u als zijn eigen. Dit kan worden vastgesteld met angst medicatie, spreken met uw dierenarts.

Waarschuwingen

 • Nooit schreeuwen of smack uw kat als hij de kattenbak niet gebruikt. Dit zal de kat nog meer reageert en zal de relatie die je hebt met het te vernietigen. Een kat die lichamelijk letsel of luid ervaart schreeuwen van u zult u niet meer vertrouwen en zal alle toekomstige interacties vrezen.
 • Als uw kat is het vermijden van naar het toilet gaan allemaal samen, is er een grote kans dat het lijdt aan een urineweginfectie of een soortgelijk probleem dus zorg ervoor dat u medisch advies voor uw huisdier te zoeken.