Wki

Hoe je iemand die zich bezighoudt met de zelfmoord van een geliefde te helpen

Proberen om iemand te helpen omgaan met een dood is lastig en moeilijk en is een miljoen keer erger. Mensen die een geliefde niet te wijten aan de dood zelf hebben verloren, maar iets als pijnlijk en verschrikkelijk als zelfmoord, hebben niet alleen verdriet gewicht op hun schouders - ze ervaren woede,,,, horror en trauma's die verder gaat dan de "normale "na emoties van een overlijden. Zij mogen niet weten dat hun geliefde was ongelukkig, ze kunnen boos om achter te blijven zijn, ze kunnen zich schuldig voelen en haat zichzelf omdat het niet in staat om het te voorkomen. De slachtoffers van zelfdoding zijn niet alleen beperkt tot de persoon die het begaan - zelfmoord laat een leven lang stempel op al die eromheen.

Hoewel dat is een pijnlijke positie te zijn in, een ander probeert te iemand die hun in deze verschrikkelijke manier heeft verloren. Ieders emoties en reacties zijn verschillend, dat is precies wat maakt het zo moeilijk om hen te troosten. Mocht u praat het door met hen, of proberen om het uit hun hoofd? Mocht u hen gerust te stellen, of proberen om het onderwerp te vermijden? Moet je ze laat, of proberen om ze te laten genezen? Het helpen van iemand die een dierbare heeft verloren door zelfmoord is niet alleen onhandig en moeilijk als natuurlijke dood, maar ook, en soms pijnlijk. Het is echter niet uitgesloten. Hier zijn de belangrijkste manieren om iemand die probeert om te gaan met de zelfmoord van een vriend, familielid of in het algemeen een geliefde.

Stappen

Hoe je iemand die zich bezighoudt met de zelfmoord van een geliefde te helpen. Laat de nabestaanden om iets.
Hoe je iemand die zich bezighoudt met de zelfmoord van een geliefde te helpen. Laat de nabestaanden om iets.
 1. 1
  Houden. Als u met iemand die is en weet niet wat te zeggen, doe dan niets zeggen. Voel je niet verplicht om te spreken, want je kan heel goed te bereiken precies het tegenovergestelde van wat je van plan bent door te zeggen iets stoms. Zitten er in stilte kan voelen erg lastig voor u, maar enkele van de grootste hulp die u kan bieden is gewoon om naast je vriend, leg je arm om hun schouders en laat ze in stilte. Uw aanwezigheid naast die persoon zegt dat het een ding dat het meest nodig is in die momenten en zegt dat het meer welbespraakt dan je ooit zou kunnen in woorden. Het zegt, "en je bent niet alleen! "
 2. 2
  Laat de nabestaanden om iets... of helemaal niets zeggen. Op verschillende punten in het proces, zal je vriend waarschijnlijk willen schreeuwen tegen iemand. Wie dat "iemand" zal zijn verandert van moment tot moment. Kunnen zij willen schreeuwen tegen voor het niet houden van de van het gebeuren, bij de overleden dierbare te vragen niet om, bij iedereen en iedereen die ooit de overledene had nagelaten, waaronder zijzelf. Ze willen dingen die absoluut gek zeg. In die momenten, is het essentieel voor hen om te hebben en familie die hen in staat stellen om deze dingen te zeggen zonder oordeel advies of correctie. Als de persoon die rouwt zegt iets kwetsend of onjuist is of gewoon dom, het geen gebruik maken als een kans om uw gespreksvaardigheden pronken. Een eenvoudige verklaring zoals dit zal veel meer nuttig zijn: "Ik hou van jou Ik weet dat je pijn hebt dan wat ik ooit zou kunnen begrijpen, maar weet dat ik hier voor u elk gewenst moment je me nodig hebt, voor zo lang als je nodig hebt. me. En, ik geloof echt dat je gaat krijgen door deze. " De persoon weet waarschijnlijk dat wat ze zeggen is irrationeel (en is waarschijnlijk te voelen over het), zo onvoorwaardelijke acceptatie en op die momenten is krachtig.
 3. 3
  Houd je op. Een persoon die iemand heeft verloren zal zeer waarschijnlijk vinden dat hun is gestolen van hen. Ze zullen wakker in het midden van de nacht - als ze genoeg om in slaap te vallen in de eerste plaats waren - en de en verdriet zullen soms overweldigend zijn. Tijdens de eerste paar weken, is het essentieel dat de persoon iemand elk tijdstip, dag en nacht bellen. Ze kunnen het gevoel onhandig of zeggen dat ze het niet doen, maar ze kan heel goed vinden zichzelf nodig een luisterend oor om drie uur in de ochtend en je kunt genadig zitten en praat met hen voor zo lang als ze je nodig hebben. Fysieke duisternis kan verbeteren de duisternis iemand voelt binnen; hebben van iemand te praten ze de hele nacht door kan helpen de rouwende overlevende krijgen door totdat het herinnert hen er nog steeds.
 4. 4
  Dingen doen die laten zien dat u in plaats van alleen maar te reageren. Wanneer er een dood, sociale gewoonte zorgt ervoor dat de nabestaanden worden verdronken in, oproepen van sympathie en in de mail. Deze dingen zijn essentieel en gewaardeerd. Echter, met alle emotionele trauma's wordt behandeld, de meeste van die dingen zullen gewoon een waas om de persoon te zijn. Maanden later, ze waarschijnlijk niet kon vertellen wie specifiek stuurde een kaart of of genoemd in de dagen direct na de zelfmoord. Wat ze zullen herinneren, is echter de vriend die iets dat echt voorbij maatschappelijke plicht toont doet. Deze worden specifiek voor elke individuele omstandigheden, maar de sectie tips hieronder geeft enkele voorbeelden van dingen die anderen hebben geholpen in dezelfde situatie.
 5. 5
  Vergeet niet de moeilijke periode. Vanaf de dag van de zelfmoord totdat het kielzog, begrafenis, en de begrafenis zijn compleet (dwz - de eerste week of twee), zal de overlevende worden omringd door weldoeners. Echter, die menigte verdwijnt snel na de "officiële" maatschappelijke processen zijn afgerond, waardoor de griever alleen lang voordat de pijn weg is gegaan. Een manier kunt u die persoon dat ze niet alleen zijn denken is door het onthouden van de harde data. De "maand-markers" zijn de eerste die te binnen schieten in een zelfmoord. Als het hield op op 10 oktober, zal je vriend ongetwijfeld geconfronteerd worden met bijzonder-moeilijke dagen op de 10 november, 10 december, 10 januari, enzovoort. De eerste 6 maanden tot een jaar zijn vooral ruw door te komen (misschien meer voor sommige), en een gesprek of een opmerking over die maand merken zullen meer dan je je kunt voorstellen doen om te communiceren met de persoon die je echt zorg. Andere data die moeilijk zijn onder meer de overledene verjaardag, alle speciale dagen deelden ze (bijvoorbeeld als het een partner of echtgenoot die is overleden, de datum van hun verjaardag of een eerste date ) en speciale feestdagen. Hoe groter de vreugde eerder in verband met een datum, de grotere mogelijkheden voor verdriet nu.
 6. 6
  Weet dat je niet hoeft te worden een. Door te beseffen dat je niet alles moet oplossen, kunt u de 'first responder' wie helpt je zelfs tijdens de meest kritieke moment in die dagen na de slechtste dag van hun. Het houden van deze suggesties in het achterhoofd zal u mijlen afgezien van velen ingesteld die zal zijn, maar niet echt bezielen hoop aan een persoon die waarschijnlijk voelt alsof er geen reden zelfs om te kijken naar de.

Tips

 • Dingen te doen voor de persoon die echt zal opvallen is een zeer individueel proces. Drie voorbeelden:
  • Zorg ervoor dat je vriend is het eten goed. U zult merken dat je vriend hun eetlust verloren heeft, omdat, zoals men zich kan voorstellen, heeft de situatie van de persoon om te stoppen met zorgen te maken over hun veroorzaakte lichaam. Probeer ervoor te zorgen dat ze krijgen genoeg - zelfs als dat betekent dat u hen te voorzien van maaltijdvervangende drankjes voor een tijdje.
  • Bieden aan speciale evenementen bij te wonen met je vriend, met name die ze gebruikt om te wonen met de overledene. Stel bijvoorbeeld dat je vriend en zijn echtgenote (de overledene) zou gaan naar de bioscoop elke dinsdagavond. Bieden om te gaan met hen de eerste keer dat ze zou zijn gegaan zonder de.
  • Samen een van de muziek specifiek gekozen voor dat aanbod hoop zonder te beweren dat alle antwoorden te hebben. Dat soort dingen vereisen creativiteit en het denken, maar ze zullen nooit vergeten worden.
 • In plaats van het bestellen van bloemen of het versturen van een kaart, doe iets persoonlijks, zoals het nemen van een van de volgende handelingen uit om het huis. Niet alleen zal het wel wat last van het gezin, maar het gemak van de kosten en anderen te helpen tijdens de vreselijke tijd: een koeler met, plastic bestek, papieren borden, een of cake, soep, dranken, een verzameling van thee zakjes (kalmerende thee zonder cafeïne) of iets handgemaakt. Alles wat je zou willen terug moet uw naam eraan verbonden zijn.
 • Computerprogramma's kunnen groot helpt in het onthouden van de moeilijke periode. Als u gebruik maken van of een dergelijk programma voor uw afspraken, kunt u het opzetten van een herinnering voor zo ongeveer alles, met inbegrip van die dagen dat je moet onthouden om een vriend te bellen. Opgezet die herinneringen aan de maand-mark dagen of andere belangrijke dagen in uw afspraak programma of datum boek en stoppen door voor een of geef uw vriend een oproep op die dagen, het is een simpel ding dat boekdelen spreekt.

Waarschuwingen

 • Ga er niet vanuit dat je weet wat "herstel" zal uitzien. Realiseer je dat je vriend nooit meer dezelfde persoon die je eerder wist zullen zijn. Ze permanent zijn veranderd door deze tragedie. Dit is niet per se een geheel-slechte zaak, maar ze kunnen heel goed benadering van het leven met een beetje meer somberheid of omgaan met "blue" stemmingen meer dan voorheen.
 • Wees zeer voorzichtig met het geven van advies, vooral tijdens de eerste weken. Overleven het verlies van een dierbare tot zelfmoord is een heel lang proces dat maanden en jaren zal duren, niet dagen en weken. In de eerste weken van het trauma, zal het vermogen van het overlevingspensioen advies of kritiek krijgen ernstig worden verminderd. Als je gedwongen voelen om advies te geven, waarschijnlijk het beste advies dat je kan geven is heel voorzichtig om de persoon om een professionele praten moedigen therapeut of religieuze adviseur die opleiding en ervaring helpen van mensen in soortgelijke omstandigheden heeft gehad. Maar zelfs dan, forceer het niet! Altijd zijn en bemoedigend, nooit kritisch.
 • De persoon kan uit te halen naar je, meer dan eens. Ze kunnen het gevoel dat je "gewoon niet kan begrijpen", "snap het niet", of gewoon te boos en bang op dit moment rationeel en helder te zijn in de tijd, zoals eerder vermeld. Vergeet niet dat ze niet in een gemoedstoestand waar je hun woorden moeten ter harte nemen. Als ze willen ruimte en tijd alleen, dan zeker dat respecteren. Maar als ze lijken haatdragend, bitter, boos of zelfs hatelijk naar u, doe het niet als je normaal zou doen. Immers, dit zijn geen normale omstandigheden.
 • Aarzel niet om aan te bevelen dat je vriend zoeken naar de professionele hulp van een counselor, psycholoog of psychiater - vooral als er symptomen die niet kenmerkend zijn voor een "normale" verdriet reactie. Deze omvatten:
  • Schuldgevoel over andere dan de maatregelen die zijn genomen of niet genomen door de overlevende ten tijde van het overlijden dingen.
  • Gedachten aan zelfmoord.
  • Morbide preoccupaton met waardeloosheid.
  • Langdurige en duidelijke onvermogen om te gaan met je dagelijkse activiteiten.
  • Hallucinatoire ervaringen anders dan denken dat hoort men de stem van, of tijdelijk ziet het beeld van de overleden persoon.
 • Niet zomaar aan een "goede" tijd om te rouwen. Ieders rouwproces is uniek. De meeste zelfmoord overlevenden zullen u vertellen dat het duurt minimaal 1-2 jaar voor elk gevoel van routine of "normaliteit" om terug te keren naar een leven. Bepaal vanaf het begin dat je er zal zijn voor je vriend zo vaak als ze je nodig hebben, zolang ze je nodig hebben, en hen te herinneren aan dat feit vaak!
 • Patronen van rouwende kan heel verschillend van de ene cultuur naar de andere. Indien de nabestaanden persoon is van een andere cultuur dan je eigen, gedrag en emoties die ongebruikelijke of overdreven om u lijkt misschien een normaal en te verwachten reactie voor hen zijn.