Wki

Hoe je huisdier braaksel reinigen van tapijt

Elke hond of kat eigenaar weet dat op een of ander moment, zullen ze moeten opruimen braaksel uit het tapijt. Wanneer dit heeft plaatsgevonden, is het mogelijk om het gebied te herstellen in zijn oorspronkelijke toestand, althans schoner dan nu.

Stappen

Hoe je huisdier braaksel reinigen van tapijt. Halen het grootste deel van het braaksel met een paar droge, gevouwen papieren handdoeken.
Hoe je huisdier braaksel reinigen van tapijt. Halen het grootste deel van het braaksel met een paar droge, gevouwen papieren handdoeken.

Onmiddellijk of zodra het huisdier braakt handelen. Als u oude of gedroogde braaksel, kan deze worden verwijderd door nat het tapijt zo goed, en vervolgens met behulp van de volgende methoden.

Zeep en water methode

 1. 1
  Halen het grootste deel van het braaksel met een paar droge, gevouwen papieren handdoeken. Let er dan op squash het neer in het tapijt.
 2. 2
  Zacht en zwaar deppen natte gebieden met meer droog papier.
 3. 3
  Hier krijg je een schone spons erg nat met warm zeepwater, en begin zachtjes schrobben van de gebrandschilderde plek.
 4. 4
  Controleer het gebied om ervoor te zorgen dat de vlek is weg, spoel de spons, en terug te keren naar het zeepwater en zeepsop die zijn gebleven deppen. Herhaal dit tot alle sop zijn verdwenen.
 5. 5
  Druk droge handdoeken of papieren handdoeken tegen het natte gebied tot zo veel van het water wordt geabsorbeerd mogelijk. Laten drogen en vervolgens vacuüm.

Staalborstel methode

 1. 1
  Spuit het gebied met water. Zorg ervoor dat het gebied is vochtig, maar niet drijfnat.
 2. 2
  Gebruik van een draad huisdier borstel, kam het gebied. Kam eerst van je af, dan van links naar rechts totdat het braaksel grotendeels is verdwenen.
 3. 3
  Spoel de borstel met water en een papieren handdoek, laat deze dan in bleekwater.
 4. 4
  Zet een oude servet over het gebied tot meestal droog. Als je een plek hebt gemist, te herhalen.

Gedestilleerd water methode

 1. 1
  Pak de bulk met droge, gevouwen papieren handdoeken. Probeer het niet te squish in het tapijt.
 2. 2
  Schar en scrub het gebied met een washandje gedrenkt in zout water.
 3. 3
  Het washandje zal trekken de resterende puinhoop in een soort van magnetische weg.
 4. 4
  Druk droge papieren zakdoekjes om het gebied droog.

Tips

 • Het is waarschijnlijk het beste dat u uw hond of kat te geven wat tijd alleen na een korte episode van braken. Het zal niet wreed zijn op dit moment aan een hond in zijn bench of beperken van een kat naar haar eigen kamer. Houden ze rust zal de kans dat ze weer zal overgeven in de nabije toekomst te verminderen, en zal hen ook voorzien van een aantal broodnodige downtime.
 • Deze techniek is eenvoudig, maar tijdrovend en hard werken. Laat het ongeveer een half uur, afhankelijk van hoe grondig je wilt zijn, en hoe slecht de vlek is.
 • Wees niet boos of roepen op uw huisdier - het is niet in staat om dingen als het runnen van een wc begrijpen wanneer het ziek voelt.
 • Niet zeker over hoe uw tapijt zal het proces? Spot test op een hoek of een gebied die meestal verborgen onder iets.
 • Als je een dure of speciale tapijt (bijv. een shag tapijt, Oosterse tapijten, dierlijke huid deken), kunt u overwegen om de hond of kat uit die kamer. Geef ze genoeg te doen in een andere kamer en houden de deuren naar die kamer gesloten, als er deuren. Zo niet, dan kunt u een baby hek, of iets zwaar en massief die kan worden gestut in het kozijn aan de buitenkant van de kamer, zodat uw huisdier kan niet zomaar druk hem naar beneden te gebruiken. Merk op dat de poort / object methoden niet zal werken als je een behendige kat, dus dienovereenkomstig plannen.
 • Stoomreiniger machines zijn te huur bij de meeste supermarkten voor redelijke prijzen - ze zijn gemakkelijk te gebruiken en zal een goede baan op de hele tapijt of vloerkleed.
 • Geen tijd? Huur een professionele reiniger - je moet meer dan een kamer gedaan te krijgen, maar denken hoe leuk dat kan zijn. U kunt zelfs bedanken uw huisdier na het heeft gedaan!
 • Gebruik een brede spatel eten (hamburger turner) te scheppen grootste deel van de rommel.
 • Vloeistof (handen wassen) afwasmiddel werkt het beste - het is zachte maar goed in het snijden door food-based grime.
 • U kunt ook gebruik maken van spray-on tapijtreinigers beschikbaar in de meeste winkels - op zoek naar degenen die een borstel op de dop top te hebben - je zult nog steeds nodig hebt om wat schrobben doen.
 • Laat het drogen. Klinkt vreemd, maar dit lijkt goed te werken. Als je kunt staan ​​laten zitten een paar dagen, als het droogt, is het gemakkelijk om opzuigen. Maak dan gebruik van de normale reinigingsmethoden om de rest van uw tapijt te verwijderen. Verrassend, meestal wordt het tapijt nog in perfecte conditie.

Waarschuwingen

 • Als uw huisdier is relatief ziek, bewaar ze in een kamer met hardhouten vloeren of donkerder vloerbedekking indien mogelijk.
 • Als uw tapijt / vloerkleed is zeldzaam of duur is, moet u overwegen het inhuren van een professionele reiniger die gespecialiseerd is in het type tapijt je hebt.
 • Wees voorzichtig niet te trekken op uw tapijt vezels te hard als het braaksel droog is, of u kunt het tapijt beschadigen.