Wki

Hoe je het verschil tussen de stieren, koeien, ossen en vaarzen vertellen

Er zijn veel mensen in de wereld die denken dat ze weten wat vee eruit, maar kan niet goed het verschil tussen een koe, stier vertellen, sturen of vaars. De meeste van deze mensen hebben niet geleerd hoe om onderscheid te maken tussen de vier. Deze stap-voor-stap artikel is bedoeld om u op te leren hoe om goed onderscheid te maken tussen deze verschillende soorten vee.

Stappen

Hoe je het verschil tussen de stieren, koeien, ossen en vaarzen vertellen. Leer de relevante definities.
Hoe je het verschil tussen de stieren, koeien, ossen en vaarzen vertellen. Leer de relevante definities.
 1. 1
  Leer de relevante definities. Deze zijn:
  • : Een volwassen vrouwelijke runderen die geboorte heeft gegeven aan ten minste een of twee kalveren. Informeel, de term "koe" is ook in verwijzing naar het Bos primigenius soorten van vee, ongeacht leeftijd, geslacht, ras of type. Maar voor de meeste mensen die met werken of vee te fokken, wordt deze term niet gebruikt in de dezelfde referentie als eerder opgemerkt.
  • Stier: een rijpe, intacte (heden en niet verwijderd testikels) mannelijke runderen bestemd voor de fok doeleinden.
  • Steer: een mannelijke runderen (of stier) die is gecastreerd voordat zij geslachtsrijp en wordt voornamelijk gebruikt voor rundvlees.
  • Stag: een mannelijke runderen (of stier) die is gecastreerd na of bij het ​​bereiken van seksuele rijpheid en wordt voornamelijk gebruikt voor rundvlees, maar kan en wordt ook vaak gebruikt als een " Gomer bull "voor het opsporen van koeien en vaarzen in warmte.
  • Vaars: een vrouwelijke runderen (vaak onvolwassen, maar verder dan de "kalf" fase) van minder dan 1 tot 2 jaar oud die nooit heeft gekalfd. Zulke vrouwen, als ze nooit verder dan twee jaar hebben gekalfd kan ook worden opgeroepen heiferettes.
  • Gefokt vaars: een vrouwelijke runderen die met haar eerste kalf zwanger is.
  • Eerste drachtige vaars of First-calver: een vrouwelijke runderen die geboorte heeft gegeven aan haar eerste kalf, en is vaak rond 24 tot 36 maanden, afhankelijk van het ras en toen ze werd voor het eerst gefokt.
  • Ox (meervoud: Ossen): een rund dat wordt opgeleid voor trekwerk (trekken van karren, wagens, ploegen, enz.) Dit is een begrip dat in de eerste plaats verwijst naar een mannelijke runderen die is gecastreerd na de vervaldag. Echter, kan een os ook vrouwelijke runderen (koe of vaars) of zelfs een stier die is opgeleid voor hetzelfde doel zijn. In de bijbelse tijden, een os was een algemene term die wordt gebruikt, net als met de term "koeien," om een ​​gedomesticeerde runderen ongeacht leeftijd, geslacht, ras, type of ontwerp doeleinden.
  • Kalf (meervoud: Kalveren): een onvolwassen runderen (mannelijk en vrouwelijk), die is aangewezen op melk van het moederdier of uit een fles om te overleven en te groeien. Een kalf is bekend uit geboorte tot ongeveer 10 maanden.
  • Stierkalf: een onvolwassen intacte mannelijke runderen (omdat alle mannen worden geboren met testes) dat is aangewezen op melk van zijn moeder of een fles voor groei en overleving.
  • Steer kalf: een onrijpe mannelijke runderen die is gecastreerd een paar dagen tot een paar maanden na de geboorte, en is afhankelijk van melk van zijn moeder of een fles voor groei en overleving.
  • Vaarskalf: een onrijpe vrouwelijke runderen die is aangewezen op melk van haar moeder of een fles voor groei en overleving.
  • Freemartin: een onvruchtbaar of steriel vaars of vaarskalf. Dergelijke onvruchtbaarheid is een gevolg van het moederdier verbroederd met een stierkalf die placenta weefsels werden gedeeld in de baarmoeder. Tijdens het eerste trimester, voortplantingsorganen beginnen te vormen en geslachtshormonen beginnen in de foetus te produceren. Bij mannelijke en vrouwelijke foetale kalveren elkaar samengebracht, testosteron door de mannelijke remt oestrogeenproductie in de vrouwelijk. Dit resulteert in abnormale, onderontwikkelde of hermafrodiete voortplantingsorganen de foetus. Dit is niet voor de man. Freemartins worden soms aangeduid als "hermafrodiet" als ze zijn geboren met de voortplantingsorganen van beide geslachten. Daardoor dit soort freemartins vaak secundaire mannelijke geslachtskenmerken (gespierde kam via hals, breed voorhoofd, enz.) optreden na de puberteit.
  • Runderen: algemene meervoud term voor meerdere runderen
  • Cattlebeast / runderen / dier: een unieke term voor een rund waarvan het geslacht niet kan worden bepaald, met name wanneer bekeken op een afstand. De meeste mensen willen een rund van onbekende (of "onbekend") gender als 'koe', gewoon bellen omdat het een veel meer bekende en populaire term te gebruiken dan "runderen" of "cattlebeast." Dit is echter vaak niet het geval rondom ervaren veehouders en cattlewomen of "boeren" (zoals sommigen graag noemen) die nooit gebruik maken van de term "koe" bij de verwijzing naar een rund dat is allesbehalve een koe. "Animal," "critter", "wezen" of elke andere term, grof of niet, worden het meest gebruikt via term is "koe."
 2. 2
  Begrijp de mythen rond het vermogen van de mogelijkheid om het geslacht of het geslacht van een rund te onderscheiden.
  • Alleen stieren zijn gehoornde; koeien worden opgevraagd: Dit is een mythe. De realiteit is dat beide geslachten (of geslachten) gehoornde en / of opgevraagd kan worden. Als u vertrouwen op of een rund is gehoornde of niet als een indicatie van het geslacht (man of vrouw) of geslacht van het dier, vergeet dan niet dat dit de minst betrouwbare manier van vertellen of dat runderen is ofwel een koe of een stier. De beste manier om te zien of een koe is een koe en een stier is een stier is te kijken tussen de achterpoten op de aanwezigheid van een uier of een scrotum, respectievelijk.
  • Stieren zijn solide gekleurde (vaak bruin) individuen, terwijl koeien zijn alleen zwart en wit: Dit is ook een mythe. Stieren zijn niet primair solide gekleurde, noch zijn koeien voornamelijk zwart en wit. Eerlijk gezegd, kan de verkleuring worden en heel vaak is omgekeerd: Rasechte, Holstein-Freisian en Freisian stieren zijn altijd zwart en wit net als hun vrouwelijke tegenhangers, en vele koeien, zowel zuivel (zoals met, Brown Swiss, koeien) en rundvlees (inclusief Gelbvieh,, rode angus, Red Brangus, Santa Gertrudis en fullblood Simmental koeien) zijn overwegend bruin of rood. Er zijn een flink aantal rassen in de wereld die zwart-witte stieren en koeien hebben: het Holstein ras is slechts een van hen, en toevallig de meest populaire en bekende van deze rassen. Hetzelfde geldt voor vaste-bruin of rood vee: Veel commerciële en hybride vleesvee worden vaak gevonden om constant rood of bruin.
   • Als een zaak van de feiten, kan stieren en koeien (niet te ossen, kalveren en vaarzen te noemen) elke kleur behalve roze, paars, groen en blauw. Ze kunnen wit, bruin, zwart, geel, oranje, rood, grijs, en elke variatie (vaak met wit) van elk van deze kleuren, waaronder roan, gespikkeld, fragmentarisch, puntige, witte gezichten, rug-gestreept of wit- tailed. Belgisch blauw vee, bijvoorbeeld, worden niet genoemd omdat ze zijn echt blauw, maar omdat ze vaak een blauw-roan kleur die maakt ze lijken smokey-blauw vanwege de mix van zwarte en witte haren in de vacht van deze ras.
 3. 3
  Wees je bewust van de anatomische en fysiologische verschillen tussen elk type runderen. Deze verschillen zijn als volgt:
  • Koeien: De beste manier om te vertellen als een rund of vee-beest is inderdaad een koe is te kijken tussen de achterpoten en zien als een uier aanwezig is. Een uier is een pink bag-achtige orgaan dat vier spenen (cilindrische "knoppen" die naar beneden hangen van de uier) die melk genereert voor een jong kalf te drinken heeft. Koeien zie je misschien een kalf hebben aan hun zijde, behalve voor de meeste melkkoeien of vleeskoeien die net zijn loskomen uit worden gespeend van hun kalveren. Koeien zijn meestal glad uit het hoofd helemaal naar beneden om de tailhead, zonder schouder toppen (zoals stieren hebben) en niet zo veel bespiering rond de schouders en heupen als stieren doen. Bos indicus koeien (die de losse huid en lang hebben slappe oren) een bult op hun schouders, maar het is veel minder dan die gedefinieerd in stieren van dezelfde soort van runderen. Als je kijkt onder de staart (als je niet kunt zien wanneer de staart wordt zwiepende vliegen weg of voor een of andere reden, is gehouden aan de zijkant), zal je een spleet ziet met een voorhuid opknoping vaststelling van het. Dit is waar de vulva is gevestigd, het gebied waar koeien (en vaarzen) plassen uit, aanvaarden de penis van de stieren worden gefokt, en waar hun kalveren worden geboren uit. Alle koeien hebben dit en het is een beetje meer gedefinieerde en groter dan in koeien vaarzen. Vulvae bevinden zich onder de anus.
  • Stieren: stieren zijn meestal enorme beesten. Wanneer ze behoren tot de herder, is het vrij gemakkelijk om het uitzoeken van de stier bij de kudde vanwege zijn grotere omvang en mannelijkheid in vergelijking met de meer vrouwelijk uitziende koeien of vaarzen die hij bij. Niet alle stieren hebben hoorns. De enige manier je echt gaat om te zeggen of het een stier of niet is te kijken om te zien of er een grote voetbal-vormige zak opknoping neer tussen zijn achterpoten. Dit is relatief eenvoudig om te zien wanneer u krijgt een side-view van hem (behalve wanneer het achterbeen dichtst bij u vooruit en niet terug is verschoven), als je achter hem, en als hij loopt. Ze hebben ook een schede of behaarde voorhuid op hun onderstrepen (in het midden van de buik en parallel aan de grond; dit gebied wordt de navel genoemd) waar hun penis is gehuisvest. De meeste scheden zijn meer bepaald in stieren dan in ossen, en veel stieren kunnen een roze vlezige uitstulping worden blootgesteld uit de schede hebben. Dat is het einde van de penis. Koeien en vaarzen niet over deze mantel; sommige kunnen sommige losse huid opknoping uit hetzelfde gebied hebben, maar anderen zullen dit niet hebben. Stieren hebben meestal een grote, zeer gespierde crest om hun nek of schouders (met Bos taurus vee zoals Angus, Simmental, of Texas longhorn, is het gevonden op de hals), en zijn meestal zeer gespierd op hun schouders, nek en hun achterhand dan koeien zijn. De meesten zullen een groot, hoekig uiterlijk hebben, met hun voor-en achterpoten bredere set (verder uit elkaar gehouden) dan koeien, vanwege de bespiering in de borst en schouders. In het Bos indicus rassen, stieren hebben meestal een bol-vormige bult over hun schouders, veel meer gedefinieerd en uitgesproken ter stieren dan bij koeien.
  • Steers: Steers hebben soortgelijke conformatie kwaliteiten als stieren doen, behalve dat ze missen dat sac tussen hun benen en hun navel of schede is veel minder gedefinieerd. Toch stuurt nog steeds de haren opknoping vaststelling van het midden van de buik, en dit is, net als stieren, waar hun penis is gehuisvest en waar ze plassen uit. Deze kleine haar is vrijwel de enige manier om te vertellen als dit dier je bent op zoek naar een te sturen. Ossen verschijnen meestal meer vrouwelijk dan stieren doen, ontbreekt het kenmerkende gespierde bult en de diepte over de nek en schouders. Soms, als ossen en vaarzen wonen samen, de enige manier om te vertellen als het dier je bent op zoek naar een te sturen is als de vulva afwezig. Als er niets anders onder de staart, behalve de anus, en het dier heeft geen testikels, dan is het een te sturen. Ossen worden niet geboren als ossen, worden ze geboren als stierkalveren en zijn gemaakt in ossen door het proces van castratie.
  • Vaarzen: Dit zijn meestal jonge vrouwen die een) werden geboren als vrouwtjes (vaak genoemd vaarskalveren) en b) behouden vrouwelijke eigenschappen, zoals koeien doen. Vaarzen zijn meestal jonger dan koeien, en vaak, naar een ervaren cattleperson, een vaars of een eerste drachtige vaars kan gemakkelijk worden onderscheiden door het opmerken van de jeugd van het dier en haar omvang in relatie tot oudere, meer volwassen koeien. Deze soorten vee zijn meestal degenen die nog steeds groeien verleden toen ze hun eerste kalf, en bereiken volle rijpheid van de tijd dat ze 3 of 4 jaar oud. Vaarzen hebben geen sac tussen hun benen, noch hebben zij de schede en weinig haar opknoping neer typerend voor stieren en ossen. Ze hebben bijna geen uier, net kleine tepels die moeilijk te zien tussen de achterpoten, behalve als je geknield dicht naast haar zijn. Ze hebben een vulva onder de staart (die onder de anus), maar is kleiner en iets minder gedefinieerd dan in volwassen koeien. De uier en de vulva toename in grootte zowel als de vaars, die is gefokt, is het punt te kalven. Zelfs dan, de uier is typisch kleiner dan vaarzen in koeien.
 4. 4
  Ga een bezoek aan een boerderij of landhuis aan de anatomische verschillen, zoals hierboven beschreven te leren. Dit zal u helpen te leren om te weten wat te zoeken en hoe het verschil tussen de stieren, koeien, ossen en vaarzen goed te onderscheiden.
  • Bij het lopen langs het hek of bij het vee, kalm en rustig. Laat je niet opgewonden, gespannen of angstig, om hen, en als zij komen tot u, wees niet ongerust als ze zijn van nature nieuwsgierige dieren. Als je merkt dat je krijgt gespannen of bang voor ze, lopen uit de weide of kraal naar waar ze niet kunnen gaan en proberen te ontspannen.
   • Pas op voor degenen die poot de aarde bij u, gooien hun hoofden heen naar u, u benaderen agressief, grommen naar je, of rimpel hun neus op je af. Maar degenen die terug van u of gewoon graag om u te volgen zijn degenen die een) respecteren uw ruimte en u accepteert als The Boss, en b) net als menselijk gezelschap en denk dat je traktaties voor hen, respectievelijk.
  • Als je niet kan bezoek aan een boerderij of landhuis, vind foto's op het internet om u te helpen de verschillen te leren. U kunt een afbeelding zoekopdracht doen via uw favoriete zoekmachine, of kijk naar foto's geplaatst door andere veehouders en-vrouwen die frequent verschillende openbare vee of vee fora, zoals Cattletoday.com of Backyardherds.com.

Tips

 • Altijd onthouden om te kijken tussen de benen, onder de staart of in de onderbuik als je niet zeker weet of een dier is een koe, een stier, een vaars of een te sturen.
 • Vaak is het beter om foto's die zijn geplaatst in een boek, een tijdschrift of online dan uit te gaan naar een boerderij of landhuis te kijken naar iemands vee bestuderen. Op die manier heb je een betere kans om de foto zo lang als je wilt studeren, en hoeven niet te jagen of volg een dier rond dat moe wordt van je staren de hele dag.

Waarschuwingen

 • Let op dat vaarzen en ossen moeilijk uit elkaar te houden, vooral als ze samen in dezelfde stal of wei gezet kan worden.
 • Wees erg voorzichtig rond stieren. Stieren zijn meestal gevaarlijke dieren, vooral als geplaagd of uitgelokt, of als ze zin je bent een gevaar voor hun koeien kudde. Vaak is het het beste om een ​​stier te bekijken op de andere kant van de schutting of in de auto als de boerderij die je ziet is naast de weg.
 • Wees ook voorzichtig rond koeien en kalveren. Koeien krijgen nogal beschermend van hun kalveren, vooral wanneer het de richting van een persoon die ze niet vertrouwd bent met (zoals jij), en rekent als je te dicht bij hun baby komen. En ja, er zijn veel koeien die hoorns hebben ook, dus kijk uit voor hen.