Wki

Hoe je het gras groeien van zaden

Heeft u een gloednieuwe gazon, of een bezaaid met kale plekken van vuil? De teelt van gras in een tuin biedt bodembedekkers en beschermt de bodem tegen erosie, in aanvulling op accentueren uw huis met natuurlijke schoonheid. Leer hoe u kiezen uit de juiste graszaad voor uw regio, planten het zaad correct, en help het groeien in een weelderig tapijt van gras.

Stappen

Hoe je het gras groeien van zaden. Onderzoek grassoorten die goed groeien in uw regio.
Hoe je het gras groeien van zaden. Onderzoek grassoorten die goed groeien in uw regio.

Kies een soort gras

 1. 1
  Onderzoek grassoorten die goed groeien in uw regio. Meest voorkomende grassen vallen in een van twee categorieën: koele seizoen grassen en warme seizoen grassen. Het is belangrijk om uit te vinden welke categorie het beste groeit waar u woont om ervoor te zorgen heb je het hele jaar door een gezond gazon.
  • Koele seizoen grassen zijn geplant in de zomer of vroege herfst, en ze hebben een krachtige groeiseizoen in het midden tot de late herfst. Deze grassen hebben de neiging om beter te groeien in de noordelijke gebieden met koude winters en milde zomers. Koele seizoen grassen zijn de volgende:
   • Kentucky bluegrass, een mooie, donkergroene gras dat goed in de schaduw groeit.
   • Rietzwenkgras, een onderhoudsvriendelijke gras dat is natuurlijk in textuur.
   • Engels raaigras, een medium-geweven gras dat goed in de volle zon groeit.
  • Warme seizoen grassen worden geplant in het voorjaar, en ze weelderig en gezond in de zomer groeien. Deze grassen groeien het best op plaatsen met te laat, zachte winters en hete zomers. Warme seizoen grassen zijn de volgende:
   • Bermuda gras, een fijne gras die beter in de volle zon dan schaduw doet.
   • Zoysia gras, een middellange-geweven gras dat tot beter dan de meeste warm-seizoen grassen in de winter houdt.
   • St. Augustine gras, een cursus gras die niet zal overleven tijdens koud weer.
 2. 2
  Beslissen wat voor soort gras beste zal groeien in uw tuin voorwaarden. De voorwaarden in uw tuin zal de gezondheid van uw gras beïnvloeden zo veel als het klimaat in uw regio. Honderden zaadsoorten zijn ontwikkeld om te groeien in specifieke omgevingen. Beschouw de volgende variabelen bij het kiezen van een soort gras:
  • Heeft uw tuin hebben goede drainage, of is het gevoelig voor het krijgen van uitgedroogd? Sommige zaden zijn ontworpen om te overleven in natte grond, en anderen zijn ontworpen om droogte bestand zijn.
  • Heeft uw tuin hebben veel schaduw, of krijgt het de volle zon? Kies een zaadje dat lijkt het beste te passen bij uw tuin voorwaarden.
  • Bent u het planten van gras voor decoratieve doeleinden, of wilt u in staat zijn om buiten te lopen op blote voeten? Sommige grassen zijn mooi, maar natuurlijk aanvoelt, en anderen zijn zacht en perfect voor loungen buiten.
  • Hoe vaak wilt u uw gazon te maaien? Sommige grassen groeien snel, en aandacht nodig elke week of twee, terwijl anderen alleen langer kan worden overgelaten.
 3. 3
  Bron uw graszaad. U kunt graszaad kopen thuis en tuin winkels of online. Zorg ervoor dat je koopt van een betrouwbare bron. Voor het ongetrainde oog, alle graszaad op elkaar lijkt, en wilt u ervoor zorgen dat je krijgt wat je betaald in plaats van een goedkopere soort graszaad of zelfs onkruidzaden.
  • Bereken hoeveel graszaad je nodig hebt. Elk type zaad geeft een ander bedrag van de dekking, dus nadat je de vierkante meters van de oppervlakte te berekenen waar je planten gras, praat met de verkoper in het huis en de tuin of gazon zorg winkel om te vragen hoeveel zaad je nodig hebt te kopen.
  • Wat zaad verkopers online graszaad calculators om u te helpen berekenen hoeveel zaad je nodig hebt.

Bereid uw grond voor het planten

 1. 1
  Tot aan de bovenste laag van de bodem. Opbreken van de toplaag zal het gemakkelijker maken voor het graszaad om wortel te schieten. Als u een groot gebied te bestrijken, kopen of huren van een bodem helmstok dat u kunt rollen over het gazon te breken van de bodem. Als u een kleiner gebied te dekken, kunt u een tuin hark te gebruiken of schoffel plaats.
  • Als je tot, breken grote pollen van vuil zodat de grond is vlak en tamelijk fijn.
  • Verwijder stenen, stokken en ander vuil uit het gazon.
  • Als u het toevoegen van meer zaad tot een gazon met kale plekken, gebruik dan een helmstok of tuin hark te breken van de grond in de kale plekken. Maai de rest van het gazon zo kort als je kunt.
 2. 2
  Waterpas de grond. Als er plekken in uw tuin die het zwembad met water als het regent, moeten ze worden uitgevlakt. Graszaad geplant er zal niet overleven als het water voor langere tijd. Niveau van de grond door het toevoegen van bovengrond aan de lage plaatsen en inkepingen. Voer de helmstok over het gebied om het zelfs uit rond de randen en meng het met de omliggende grond.
 3. 3
  Bemesten van de bodem. Gras groeit veel beter in bemeste grond, vooral als je werkt met een tuin die is beplant met gras in de loop der jaren. Koop een meststof speciaal gemaakt om u te helpen het gras te laten groeien.

Plant het zaad

 1. 1
  Strooi het zaad. Als u een groot gebied te bestrijken, huren of kopen van een gazon spreader of mechanische zaaimachine, welke graszaad gelijkmatig zal schieten in uw gazon. Als u een kleiner gebied te dekken, verspreid het over je gazon met de hand.
  • Gebruik de hoeveelheid zaad het gazon zorg expert in uw huis en tuin op te slaan, of het zaad rekenmachine u online gebruikt, vertelde u om te gebruiken. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid gras te gebruiken om ervoor te zorgen uw gazon groeit gelijkmatig.
  • Niet overseed het gazon. Weersta de verleiding om het gebruik van extra zaad door het verspreiden van het over het gazon. Overseeded gebieden zal dunner gras hebben, omdat zaailingen er zal moeten vechten voor beperkte voedingsstoffen.
 2. 2
  Bescherm de zaden met bovengrond. Spreid een dunne laag teelaarde over het gehele geplaatste gebied, met de hand of met behulp van een kooi roller. Pas geplante zaadjes moeten worden beschermd tegen de elementen tot ze wortel schieten.
 3. 3
  Water de bodem. Zet uw tuinslang hoofd van de instelling "mist" en licht water de bodem. Zorg ervoor dat het wordt grondig vochtig.
  • Gebruik geen sterke stroom van water, of je zou wast het graszaad weg.
  • Pas geplante zaadjes moeten dagelijks worden bewaterd tot het gras is ontsproten en gegroeid van een paar centimeter.
 4. 4
  Houd mensen en dieren af het gazon. De zaden moeten worden beschermd tegen vertrappen voor de eerste paar weken nadat ze zijn geplant. Overweeg het ophangen van een bord of met behulp van touw of vlaggen aan touw uit de omgeving. Als huisdieren en andere dieren lopen los in uw omgeving, kunt u zetten een tijdelijke afrastering om uw tuin te beschermen tegen schade.

Verzorgen van het gras

 1. 1
  Houd het water gegeven. Nadat het gras een paar centimeter hoog is gegroeid, is het niet nodig om elke dag worden besproeid. Water het diep een paar keer per week, zorg ervoor dat de bodem wordt grondig doorweekt.
  • Als het gras begint te draaien bruin of zoek droog, water het meteen om het terug tot leven te brengen.
  • Indien mogelijk, laat de natuur zorgen voor het gras. Geen water het na een zware regen, of het kan raken doordrenkt.
 2. 2
  Maai het gras. Grasmaaien daadwerkelijk helpt het dik en gezond groeien. Als het groeit te hoog, zal het krijgen rietvelden en taai. Maaien voor de eerste keer als het gras is 4 centimeter lang. Blijven maaien wanneer het gras deze hoogte bereikt.
  • Als je laat de grasresten op de werf na het maaien, zij fungeren als een natuurlijke mulch en helpen het gras te laten groeien sterker.
  • Overweeg het gebruik van een push kooimaaier, in plaats van een vermogen maaier. Push haspel maaiers zijn beter voor de gezondheid van uw gras, omdat ze knip deze netjes in plaats van te scheuren en versnipperen het, waardoor het meer vatbaar voor ziekten verlaat. Plus, push reel maaiers vertrekken gazons kijken professioneel onderhouden, en ze niet vervuiling uitstoten.
 3. 3
  Bemesten van het gazon. Na ongeveer zes weken, wanneer het gras gezond en lang, geef het een andere toepassing van kunstmest speciaal gemaakt om gras te laten groeien. Dit zal ervoor zorgen het blijft goed groeien voor de rest van het seizoen. Van plan om het te bevruchten aan het begin van haar groeiseizoen elk jaar.

Tips

 • Als je inzaaiing een fragmentarisch gazon, proberen om te bepalen waarom het gras is er niet in de eerste plaats. Is er een probleem met bodemerosie? Arme grond? Droogte? Vloed? Het antwoord op die vraag kan een enorm verschil in hoe je het gras zaaien proces benaderen maken. Een lokaal gevestigde gazon specialist kan u veel informatie over dit onderwerp.
 • Vogels houden om mensen uit te spreiden graszaden zien. Het betekent in wezen dat iedere breken je nemen, terwijl zaaien is een kans voor een feest voor gratis. Hoe eerder je het zaad naar beneden en onder een laag van de bodem, hoe meer kans je hebt van het houden van zaad in het aangewezen gebied.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor beloopbaar minimaliseren over de pas geplante gazon. Een £ 150 volwassen lopen over het kan gemakkelijk dwingen het zaad in de grond zo diep dat hij niet in staat zal zijn om te komen.

Dingen die je nodig hebt

 • Graszaad
 • Meststof
 • Bovengrond
 • Helmstok of het zaad spreader (optioneel)
 • Grasmaaier
 • Tuinslang