Wki

Hoe je het geslacht van een betta vis te bepalen

Bettavissen maken grote huisdieren. Deze mooie vissen zijn intelligent en zullen vaak band met hun verzorgers. Als fokkers doorgaan met meer spectaculaire genetische lijnen te creëren, kan het moeilijk zijn om mannetjes van vrouwtjes te vertellen. Hier zijn enkele richtlijnen.

Stappen

Hoe je het geslacht van een betta vis te bepalen. Vergelijk vis uit dezelfde genetische lijn.
Hoe je het geslacht van een betta vis te bepalen. Vergelijk vis uit dezelfde genetische lijn.
 1. 1
  Denk aan je bron. De overgrote meerderheid van de betta vis in dierenwinkels worden commercieel gekweekt mannelijke veiltailbetta of crowntail bettas. Als u op zoek bent op een vis in een dierenwinkel en het heeft een lange, mooie staart, is de kans groot dat het een mannetje. Vrouw dierenwinkel bettas neiging heel duidelijk te zijn in vergelijking met korte vinnen en gedempte kleuren. Wees voorzichtig als je probeert om vrouwtjes te vinden, hoewel, zoals sommige dierenwinkels zal onrechte bestempelen kortvinnige mannetjes als vrouwtjes, ervan uitgaande dat alle bettas met korte vinnen zijn vrouw.
 2. 2
  Vergelijk vis uit dezelfde genetische lijn. Als je probeert om geslacht te identificeren binnen een spawn, kunt u de vissen met elkaar te vergelijken. Vrouwtjes zullen over het algemeen kortere vinnen, een kleinere body, en meer ingetogen kleur dan de mannetjes. Deze verschillen worden duidelijker met de leeftijd, en de meeste volwassen mannetjes vinnen die 2-4 maal zo lang als de vrouwtjes hebben. Wanneer de bettas zijn nog jong, maar de mannetjes en vrouwtjes ziet er zeer vergelijkbaar.
 3. 3
  Kijk voor het ei plek. Vrouwelijke bettas moet een kleine witte vlek op hun onderzijde die soms steekt iets uit. Dit is niet altijd zichtbaar op alle vrouwen.
 4. 4
  Krijgen de vissen te flakkeren. Mannelijke bettas hebben wat is een 'baard' die zal ontvouwen van de kieuwen als ze flare genoemd. Vrouwtjes niet over deze functie. Om ze te krijgen voor het afvangen, het bezit van een kleine spiegel voor de vis. Probeer deze langer niet te doen dan een paar minuten, het affakkelen te veel kunnen hun vinnen of stress veroorzaken rippen.
 5. 5
  Wachten voor de vissen om te groeien. Het bepalen van het geslacht van jonge vis kan heel moeilijk zijn, maar zodra de mannetjes volwassen leeftijd bereiken worden ze zeer verschillend van de vrouwtjes, en je moet gemakkelijk in staat zijn om ze te identificeren door hun indrukwekkende vinnen. Als ze groeien, zullen mannen de neiging om meer agressieve neigingen weer, terwijl de meeste vrouwen vreedzaam zullen leven met hun broers en zussen (mits ze hebben sinds de geboorte samen geweest).

Tips

 • Nauwkeurig geslachtsbepaling bettas is een vaardigheid die zich ontwikkelt met de praktijk. Ervaren fokkers kunnen soms spotten mannelijke bettas als ze zo weinig als 3/4 "lang! De meeste mannelijke Betta's zullen vinnen dat de hele onderste gedeelte van het lichaam te dekken. Vrouwtjes zijn soms slechts de helft.

Waarschuwingen

 • Best gekweekt in aparte tanks als ze willen om eenzame het merendeel van de tijd.
 • Terwijl vrouwelijke Betta's kunnen samen worden gehouden, mannetjes niet samen gehouden. Wees voorzichtig om zowel mannen als vrouwen te gebruiken bij het maken van community tanks, maar niet meer dan een mannelijke beta in het. Wees niet wreed en alleen zet mannelijke Betta's samen in een gemeenschap tank. Een van dan wordt opgehaald op en sterven als je dat doet.