Wki

Hoe je gevaarlijke zeedieren in Australische wateren te identificeren


Australiërs willen buitenlandse bezoekers over de gevaarlijke dieren op de loer op het land en in het water te plagen. Helaas is dit gevoel voor humor is een coping mechanisme voor degenen die wonen in een land geteisterd door giftige en ronduit gevaarlijke beestjes. Voordat u venture in de wateren voor de kust van Australië, zijn je een land-lubbing Aussie stedeling of een happy-go-lucky toerist een bezoek aan Australië, kan het nuttig zijn om te weten wat om op de uitkijk voor...

Stappen

Hoe je gevaarlijke zeedieren in Australische wateren te identificeren. Begrijp de gevaren en evenwicht deze met gezond verstand.
Hoe je gevaarlijke zeedieren in Australische wateren te identificeren. Begrijp de gevaren en evenwicht deze met gezond verstand.
 1. 1
  Begrijp de gevaren en evenwicht deze met gezond verstand. De gevaren in Australische wateren zijn echt en dat is niet eens om rip stromingen en hoge golven die weg nietsvermoedende rots hoppen toeristen vegen vermelden. Een aantal giftige zeedieren bewonen Australische wateren en het kennen van hun gewoonten kan helpen om u te beschermen tegen ontmoetingen te houden, wat betekent dat het perfect mogelijk is om tot een regeling waar u uw activiteiten op het water kunt genieten zonder te worden benadeeld door de bewoner wilde dieren komen.
 2. 2
  Kijk uit voor blauw geringde octopus. Deze mooie maar dodelijke diertje woont in rock zwembaden en andere nog steeds gebieden van water rondom kust van Australië. Ze zijn ook bekend om een ​​huis te maken binnen drankblikjes en andere verpakkingen die hun weg naar de bodem van meren, kunstmatige water ruimten en dergelijke, dicht bij de stranden, zoals in Adelaide's strandwatergebied. Als per ongeluk vertrapt of opgehaald, dit schepsel toebrengt een vrij pijnloze beet. Helaas, de toxine is zeer dodelijk en snelwerkend. Om dit te vermijden, niet pikken iets dat kan ophopen deze octopus - rotsen in rock zwembaden, blikjes liggen in water of andere verpakkingen. Provoceren het nooit en kijken waar je loopvlak. Als gebeten, onmiddellijke ziekenhuisopname vereist is, met de mond-op-mondbeademing moeten ademen ophouden in de interim - mond-op-mond kan een slachtoffer in leven te houden. Plaats de druk op de wond, als voor een slangenbeet. Opmerking: De blauwe octopus is vaak moeilijker te herkennen dan men zou denken. In aanvulling op de mogelijkheid om zich te camoufleren om zich te mengen in hun omgeving, hun ringen en naamgenoot zijn niet zo levendig als mensen denken - in ieder geval niet totdat ze klaar zijn om te bijten. In rust, een blauw geringde octopus 'ringen zijn vaak erg dun en kan lijken bijna zwart, afhankelijk van de lichtomstandigheden. De blauwe neon dat vaak wordt weergegeven in foto's verschijnt alleen als een laatste waarschuwing.
 3. 3
  Pas op de doos kwallen. Doos kwallen zijn te vinden in het noorden van Australië's kustlijn. Deze kwal heeft lange tentakels die reiken ongeveer 3 meter lang. Deze tentakels bevatten een zeer giftige gif dat binnen enkele minuten van contact kan doden. Om dit schepsel te vermijden, gehoorzamen de borden. De meeste stranden zal worden aangegeven wanneer deze wezens neerdalen massaal en je zou er goed aan doen om uit het verblijf van het water - New Scientist bestempeld deze wezens als geen "domme oceaan drifters" maar "snelle, actieve roofdieren die jagen en doden [vis] met een ongelooflijke snelheid en brutaliteit. " Hun seizoen is gewoonlijk oktober-mei, dus wees vooral voorzichtig in deze tijd. Onmiddellijk medische hulp als gestoken en vertel hen is het een doos kwallen prikken, zodat de ambulance of levensreddende club personeel tegengif kan brengen. Gebruik azijn om de stingers die niet hebben ontslagen neutraliseren en houd de angel "zwaartekracht neutraal" - als het te hoog is, zal het te dragen naar het hart sneller en als te laag, zal het swelling.Apply ledemaat druk immobilisatie veroorzaken indien nodig. Cold packs kan pijn voor bewuste slachtoffers te verlichten.
 4. 4
  Vermijd de stonefish. Stonefish zijn meesters in de kunst van de camouflage. Ze zijn te vinden in de tropische kust van Queensland en de Northern Territory. Steen vissen hebben 13 giftige stekels langs de rug die intense pijn veroorzaken bij contact. De meeste ontmoetingen zijn ongeluk, zoals steltlopers loopvlak op hen zonder het te weten. Vermijd de stonefish door niet waden met blote voeten, kijken waar je je voeten zet en zich bewust van waar stonefish bekend te verblijven. Indien gestoken, onmiddellijk medische hulp. In de tussentijd, helpen een slachtoffer door het plaatsen van de steek in heet water (zo heet als het slachtoffer kan verdragen) en mond-tot-mond als het slachtoffer stopt met ademen. Niet vernauwen beweging van het gif in dit geval.
 5. 5
  Zorg weg te houden van de pijlstaartrog. Pijlstaartroggen zijn meestal heel Australië, en van invloed kan zijn zwemmers, duikers, kajakkers en andere nietsvermoedende waterliefhebbers. Ze zijn bodembewoners meestal, neigt te voeden met het zand oppervlak. Vaak kunnen ze niet worden gezien als ze zitten onder het zand, met een oog misschien ronddwalen. Over het algemeen, pijlstaartroggen zijn niet agressief, maar ze zijn uitgerust om zichzelf te beschermen. Stingray verwondingen kunnen omvatten snijwonden van de weerhaak aan het einde van zijn staart, samen met het potentieel voor infectie, hevige pijn en ademhalingsproblemen of andere reacties bij gevoelige personen. Vermijd pijlstaartrog ontmoetingen door voorzichtig waar u uw voeten en niet provoceren iemand die je tegenkomt zwemmen in uw omgeving, direct en zonder paniek te stappen. Sleep je voeten langs de onderkant als je het water in te gaan. Het slijpen van het zand kan worden gevoeld door pijlstaartroggen en zullen ze weg te zwemmen. Dit wordt aangeduid als "de pijlstaartrog shuffle." Onmiddellijk medische hulp indien gestoken.
 6. 6
  Ga niet zwemmen met haaien. Australische kustlijn is een toevluchtsoord voor vele haaien en, in het bijzonder voor de grote witte haai en de grijze verpleegster haai. Een aantal haaien zijn vermeld als bedreigde soorten in Australië. Om uit te houden van de weg van de haaien, gezond verstand gebruiken en weg te houden van gebieden die bekend staan ​​haaien vergeven. Zwem met andere mensen en vermijd zwemmen in vuil of troebel water. Als je ziet een school vissen gedraagt ​​zich vreemd, kan dit een indicatie van de aanwezigheid van haaien zijn en je moet onmiddellijk te verlaten. Vermijd zwemmen in diepe kanalen, met huisdieren, of in de buurt van mensen vissen (het aas zal de haaien te trekken).
 7. 7
  Vermijd het oppakken van schelpen als je niet weet wat ze behoren. Kegel schelpen bevatten uiterst giftige slakken. Als je niet weet wat de schelp behoort, is het waarschijnlijk niet veilig om het op te rapen. Als u gestoken door een kegel shell, zoek dan onmiddellijk medische hulp.
 8. 8
  Vermijd het aanraken van een Portugese man van de oorlog (blauwe fles kwallen) op het land of gaan in de buurt van een in water. Deze kwallen kunnen nog steeds steken een mens of een dier, ook al is het al dood. De angel kan mild tot extreme pijn. De steek is afhankelijk van de kwal de grootte en hoeveelheid betrokken tentakels. Blauwe fles kwallen reizen in groepen van 1000, en is het verstandig om uit het verblijf van het water, zeker als je ziet een pak van hen. Portugese krijgsman tentakels gemiddeld 33 meter lang, en krijgt ongeveer 3 m breed.

Tips

 • Blijf rustig als je een haai en proberen om naar de wal snel, maar soepel.
 • Leer kinderen vroeg wat te voorzichtig zijn en altijd herinneren hen niet halen rotsen, schelpen, blikjes etc. als ze niet weten wat er zou kunnen worden in een rots zwembad of andere gebieden van een strand. Houd een dicht oog op jonge kinderen en de dingen die ze spelen met. Altijd toezicht zwemmen en neem geen risico's met kinderen als er een mogelijkheid van een ontmoeting met een van deze wezens kunnen zijn.
 • Draag geen juwelen of glanzende voorwerpen. Deze reflecteren het licht, trekken de aandacht, en kunnen fungeren als een lokmiddel om haaien.

Dingen die je nodig hebt

 • Stevige schoenen voor rock pool waden
 • Locals of surf redders voor informatie
 • Medische voorraden in geval van nood (azijn, bandages etc.)