Wki

Hoe je een paard te bestijgen

Als je eenmaal hebt dubbel gecontroleerd uw omtrek en vastgezet uw helm kinband, bent u klaar om te monteren. Hier is hoe.

Stappen

Hoe je een paard te bestijgen. Controleer omtrek van je paard.
Hoe je een paard te bestijgen. Controleer omtrek van je paard.
 1. 1
  Controleer omtrek van je paard. Controleer altijd omtrek van je paard voor de montage. De singel moet goed aansluiten, maar los genoeg om twee vingers in te passen tussen de singel en aan de zijkant van het paard. Rijden met een losse of strakke singel is gevaarlijk voor u en uw paard, dus het is erg belangrijk om omtrek van uw paard te controleren voordat u gaat rijden.
 2. 2
  Halt uw paard. Leg de teugels over zijn hoofd, zodat ze in de juiste positie wanneer u monteren. Als je een beginner bent, vraag een vriend om je paard te houden voor u terwijl u monteren.

Montage

 1. 1
  Staan aan de linkerkant van je paard. Dit is de kant die rijders traditioneel mounten vanaf. Die de teugels in je linkerhand, draai de beugel naar u toe met uw rechterhand. Zet uw linker voet in de stijgbeugel.
 2. 2
  Houd de taille van het zadel met je rechterhand. Heb je linkerhand op de schoft van je paard. Zachtjes stuiteren of twee keer op je rechtervoet, en dan opspringen eraf.
 3. 3
  Zwaai je rechterbeen omhoog en over de rug van het paard. Wees voorzichtig dat u uw paard schoppen met je teen! Omdat al uw gewicht op de linker stijgbeugel, vraag een vriend om op de juiste stijgbeugel houden.
 4. 4
  Laat je zakken in het zadel. Land zachtjes - niet flop of slam in het zadel en het nemen van de teugels in je handen. Trek voorzichtig aan de teugels om je paard te vertellen niet om vooruit te gaan en zet je voeten in de stijgbeugels.

Montage met behulp van een montage blok

Montageblokken zijn goede keuzes voor beginners, want ze geven u extra hoogte en voorkomen dat u van het trekken van de zadel naar links.

 1. 1
  Plaats het montageblok aan de linkerzijde van het paard. Vraag een vriend om je paard zijn plaats te houden, indien nodig. Klim op het montageblok en houd de teugels in je linkerhand.
 2. 2
  Zet uw linkervoet in de stijgbeugel. Afspringen uw juiste voeding en zwaai je rechterbeen omhoog en over de rug van het paard, zorg dat u uw paard porren.
 3. 3
  Verlaag jezelf voorzichtig in het zadel. Verzamel je teugels in je handen en zet je voeten in de stijgbeugels.

Montage door het verkrijgen van een been omhoog

Een vriend kan je een been omhoog te helpen monteren. Dit is handig als je een beginner bent, of hebben een groot paard.

 1. 1
  Leg je rechterhand op het zadel. Houdt de teugels in je linkerhand. Je vriend zal houden je linkerbeen.
 2. 2
  Beslissen wanneer je vriend hef je been. Bijvoorbeeld, kon u tot drie tellen. Terwijl je vriend stuwt je omhoog, til jezelf met je arm in het zadel.
 3. 3
  Als je level met het zadel, zwaai je rechterbeen over het. Zachtjes gaan zitten en nodig je stijgbeugels, terwijl je je rug recht en zet je voeten in de stijgbeugels.

Tips

 • Als je paard begint te bewegen terwijl je de montage, vertel hem "Whoa" en trek zachtjes aan de teugels.
 • Wees voorzichtig bij het monteren van een dartel of groen-brak paard, of een hengst. Als dit de situatie, kunt u altijd iemand bij je te helpen
 • Hebben een ervaren ruiter of instructeur naar je te kijken als je een onervaren ruiter. Fiets nooit alleen, voor het geval je valt af.
 • Na zadelen je paard, loop met hem naar de arena voor de montage. Sommige paarden zal een diep adem te halen, terwijl je ze zadelen, zodat de omtrek is los; lopen het paard en dan aandraaien het ervoor zal zorgen dat het genoeg is knus.
 • Gebruik uw gezonde verstand bij de behandeling van een paard.
 • Hoewel je misschien gedwongen worden te mounten vanaf de linkerkant, lopend onderzoek en vele terug specialisten suggereren dat je je paard moet leren van beide kanten en alternatieve regelmatig om asymmetrische spierontwikkeling te voorkomen om te worden gemonteerd.
 • Als het paard consequent ontwijkt zijn gemonteerd, breken elke stap en beloon het paard als ze stil staan.

Waarschuwingen

 • Controleer altijd uw singel!
 • Nooit alleen plonk zelf in het zadel, altijd langzaam lager jezelf erin.
 • Sommige paarden zijn erg gevoelig. Nadat je swing op het zadel, kunt u wilt verblijven staan ​​in de stijgbeugels, of in twee-punt voor een tweede.
 • Vergeet niet om laarzen te dragen met een hak en een ASTM / SEI gecertificeerd helm tijdens het rijden.

Dingen die je nodig hebt

 • Juiste paard tack (zadel, singel, zadeldek, hoofdstel, stijgbeugels)
 • Rijlaarzen
 • Helm
 • Een montageblok
 • Hulp