Wki

Hoe je een aloe vera plant trimmen

Terwijl een aloë plant niet wordt bijgesneden op een manier die typisch zijn voor andere planten, zijn er enkele gebruik, snoeien en controlemethoden te volgen om een ​​gezonde aloë plant te behouden. Leren die vertrekt om te vertrekken en die te verwijderen en wanneer ze te verwijderen. Snoeien van een aloë vera plant kan worden gedaan om de gezondheid van planten, de groei en aantrekkelijke uitstraling te bevorderen.

Stappen

Hoe je een aloe vera plant trimmen. Verwijderen van een blad van een aloë vera plant goed.
Hoe je een aloe vera plant trimmen. Verwijderen van een blad van een aloë vera plant goed.
 1. 1
  Verwijderen van een blad van een aloë vera plant goed. Gebruik een scherp mes om een ​​blad uittreksel uit de aloë plant aan de basis, in de buurt van de bodem. Selecteer een van de buitenste bladeren zoals ze zijn de oudste en bevatten de meeste gel. Met het mes voorzichtig alle thorned randen gesneden uit het uiteinde van het blad. Deze bladeren kunnen worden opengesneden en gebruikt voor medicinale doeleinden. In het geval u geen gebruik maken van alle gel uit het blad, wikkel de resterende blad in een hersluitbaar zakje en bewaar het in de koelkast totdat je aloë gel weer nodig.
 2. 2
  Houd een gezonde plant. Verwijder eventuele opgedroogde, dode of beschadigde bladeren. Ongezonde bladeren die sterk verkleurd kan worden verwijderd. Plagen of ziekte kan de plant infecteren, waardoor de noodzaak van bladeren worden verwijderd. Anders, slechte verlichting of voorzichtig met te weinig of te veel water zijn oorzaken voor het blad verwijderen.
 3. 3
  Controle aloë vera plant grootte door het verwijderen van sukkels. Nieuwe groei is iets aloe vera plant eigenaren hebben te maken met, vooral met goed verzorgd planten, met het oog op een sterke, gezonde plant te behouden. De nieuwe groei neemt energie weg van de moeder of het belangrijkste deel van de plant. Wanneer de nieuwe, kleine blaadjes krijgen tot ongeveer 3 - 5 centimeter lang, verwijder ze - met wortel en al - uit de pot. De meeste van de tijd, kun je gewoon trek ze omhoog uit het vuil met geen schade aan de planten. U kan nodig zijn om de VN-pot van de gehele plant, opsplitsen de kluit en scheiden de kleine planten van de moeder plant om beschadiging van de planten te voorkomen. Deze vermindering proces zal de grootte van uw aloe vera plant geknipt en beheersbaar te houden.
 4. 4
  Snoei aloë plantenwortels. Bij het verpotten een aloë vera plant, knip de meeste van de lange wortel af. Dit zorgt voor eenvoudiger verplanten, maar het maakt het ook voor de plant om een ​​sterker wortelstelsel teruggroeien voor de nieuwe pot. Water zachtjes totdat de plant zich heeft aangepast aan zijn nieuwe thuis - dit kan enkele weken duren.
 5. 5
  Focus groei op de groene bladeren door het afknippen bloemstelen vlak nadat ze klaar bloei en voordat ze vallen zaden. Omdat bloemen zelden voordoen op aloë geteeld als kamerplant, als u uw aloë vera plant binnenshuis groeien, zul je waarschijnlijk niet te maken hebben met deze stap.