Wki

Hoe je deeg kneden

Kneden deeg leidt tot de ontwikkeling van gluten en helpt bij het gelijkmatig verdelen gassen die worden geproduceerd door de gist. Dit schept de voorwaarden voor het produceren van poreuze en sponsachtige - met andere woorden, heerlijk - op basis van gist brood. Lees verder om te leren hoe je deeg kneden als een professional.

Stappen

Hoe je deeg kneden. Bereid een oppervlak voor het kneden.
Hoe je deeg kneden. Bereid een oppervlak voor het kneden.

Haal het deeg klaar om te kneden

 1. 1
  Bereid een oppervlak voor het kneden. Het is het gemakkelijkst om deeg te kneden op een vlakke ondergrond die omhoog komt tot het niveau van je taille. Bereid een aanrecht, tafel, of een andere stabiele ondergrond voor het kneden door het schoonmaken met warm water en zeep, daarna veeg het volledig droog met een handdoek. Strooi bloem over het droge ondergrond, zodat het deeg niet blijft plakken wanneer het tijd is om te kneden.
  • Sommige recepten oproep voor het kneden van het deeg in een kom. In deze gevallen wordt het deeg meestal alleen moet worden gekneed een minuut of twee. Voor recepten die een kneden periode van meer dan drie minuten, van plan om een ​​vlakke ondergrond te gebruiken.
  • Als u niet wilt dat het deeg kneden direct bovenop uw tafel of aanrecht, kunt u uw werkblad lijn met bakpapier bestrooid met bloem. Speciale anti-aanbak oppervlakken ontworpen om te helpen bij het kneden van deeg zijn te koop bij het bakken winkels.
 2. 2
  Combineer de ingrediënten voor uw deeg. Gebruik het in de u gebruikt vermeld bedrag ingrediënt. Basisingrediënten van het deeg gewoonlijk meel, gist, zout en water. Meng de ingrediënten goed met een houten lepel in voorbereiding voor het kneden.
  • Als losse meel wordt nog steeds vasthouden aan de zijkanten van uw mengkom, het deeg is nog niet klaar om te kneden. Roer met een lepel totdat alle ingrediënten gecombineerd.
  • Als u problemen ondervindt bij het verplaatsen van de houten lepel door het deeg, het is klaar om te worden gekneed.
 3. 3
  Draai het deeg op uw het werkoppervlakte. Dump het uit de kom rechtstreeks op de vlakke ondergrond u bereid. Het moet vormen een losse, kleverige bal. Het deeg is nu klaar om te worden gekneed.

Kneden van het deeg

 1. 1
  Was uw handen voordat kneden. Kneden vereist werken het deeg tussen je blote handen, hen zo wassen en droog ze goed af voordat u begint. Verwijder uw ringen en andere sieraden die gekneld kunnen raken in het deeg en rol je mouwen op, zodat ze niet plakkerig krijgen. Omdat je werkt met een met bloem bestoven werkblad, kunt u om uw kleding te beschermen met een schort.
 2. 2
  Verzamel het deeg in een stapel. Wanneer u voor het eerst een duik je handen in het deeg, zal het kleverig en moeilijk te verzamelen. Ga je gang en werken het deeg met je handen, de vorming van het in een bal, op te drukken en hervormen. Blijven doen tot het deeg niet meer zo plakkerig, en het mogelijk te vormen tot een bal zonder het deeg uit elkaar valt.
  • Als het deeg niet lijkt haar kleverigheid te verliezen, strooi meer bloem over de top en werk het in het deeg.
  • U kunt veeg je handen met bloem om het deeg te houden van steken te veel.
 3. 3
  Punch het deeg. Druk op de hielen van je handen in het deeg, duwen iets naar voren. Dit is de zogenaamde "ponsen" het deeg en helpt de gluten gaan werken. Blijf dit doen totdat het deeg is licht verend.
 4. 4
  Kneed het deeg. Vouw het deeg in tweeën en rock naar voren op de hielen van je handen om het plat te strijken. Draai het deeg lichtjes, vouw deze dubbel, en rock in het weer met de hielen van je handen. Herhaal dit voor 10 minuten, of zolang het recept vertelt je het deeg moet worden gekneed.
  • Het kneden proces moet ritmisch en stabiel. Niet te langzaam werken; verwerken elk deel van het deeg snel, nooit laten rusten te lang tussen afslagen.
  • 10 minuten is een lange tijd om een ​​fysieke taak herhalen. Als je moe bent, moet iemand anders stap in en blijven de kneedproces.

Weten wanneer je moet stoppen met kneden

 1. 1
  Denk aan de textuur. Het deeg begint plakkerig en klonterig, maar na 10 minuten kneden het glanzend en glad moet zijn. Het moet plakkerig aanvoelt met een elastisch gevoel. Als eventuele klontjes of plakkerig overblijven, blijven kneden het deeg.
 2. 2
  Testen of de deeg zijn vorm. Vorm het deeg tot een bal en laat het vallen op het werkoppervlak. Heeft de bolvorm intact blijven? Als het deeg klaar is, moet het te houden zijn vorm.
 3. 3
  Knijp het deeg. Deeg wordt steviger als je het kneden, net als kronkelende een veer maakt meer kronkelende moeilijker. Knijp een beetje deeg tussen je vingers. Als het klaar is, zal het voelen als een oorlel. Als het deeg wordt gestoken, moet deze automatisch terug in vorm.
 4. 4
  Verder het recept. De meeste recepten instrueren om het deeg rijzen op een warme plaats voor een paar uur na de eerste kneden klaar is verhuurd. Zodra het is verdubbeld in omvang, kan het nodig zijn om het deeg te slaan neer en kneed het nog een paar minuten, dan laat het rijzen opnieuw vóór het bakken.
  • Als u gekneed het deeg tot het was stevig, veerkrachtig en glanzend, moet uw brood een knapperige korst met een zachte, taai interieur.
  • Als het deeg is niet goed gekneed, zal het brood blijken taai, dichte en een beetje plat.

Tips

 • Koele, droge handen zijn het beste voor het kneden.
 • Voeg meel nodig om het deeg blijven kleven. Over het algemeen, als u het maken van brood, je hebt genoeg meel toegevoegd wanneer het deeg stopt meestal vasthouden aan het bestuur. De hoeveelheid zal variëren enigszins afhankelijk van de vochtigheid in het brood. Als u het maken van iets anders, zoals koekjes, voeg bloem volgens het recept plus net genoeg aan de buitenkant om te voorkomen dat het plakken te slecht.
 • Een deegschraper kan opruimen gemakkelijker te maken. Alles met een straight, maar tamelijk botte kant zal doen.
 • Time je kneden, vooral als het recept suggereert een tijd. 20 minuten kan lijken als een lange tijd doen hetzelfde repetitieve activiteit. Niet knippen kort.
 • Voor eenvoudiger opruimen, vooral met kleverige deeg, draag latex wegwerphandschoenen bij het kneden.
 • Probeer niet om het deeg te scheuren, maar uitrekken.
 • Onderscheid tussen broodmeel (voor recepten met gist) en gebak meel (voor recepten zonder gist). De voormalige helpt u gluten bouwen. Het onderscheid is belangrijker voor volkoren meel dan voor wit of ongebleekt meel.
 • Voor alle gebak niet met gist, moet je waarschijnlijk kneed alleen genoeg om een ​​soepele, gelijkmatige consistentie te verkrijgen en de ingrediënten volledig mengen. Voor brood, je wilt gluten te bouwen, maar gluten in recepten zonder gist kan ze moeilijk maken.
 • Het is erg moeilijk om over-kneed met de hand. Het is zeker mogelijk om over-kneed met een mixer, dat wel.