Wki

Hoe je broek strijken

Zelfs met de huidige kreukvrije stoffen en informele werkplekken, soms moet je een broek strijken, en tenzij je woont bij je moeder of een echtgenoot met een wat vrije tijd, die eigenlijk weet hoe te strijken, je gaat te hebben om te weten hoe het zelf te doen. Gelukkig, deze stappen maken het gemakkelijk om scherpe ogende broek te krijgen in een mum van tijd.

Stappen

Hoe je broek strijken. Schakel het strijkijzer en zet deze op de gewenste temperatuur.
Hoe je broek strijken. Schakel het strijkijzer en zet deze op de gewenste temperatuur.
 1. 1
  Stel de strijkplank. U kunt broek strijken op zowat elk vlak oppervlak, maar voor het beste resultaat (en om te voorkomen verzengende uw eettafel) gebruiken een strijkplank. Stel de strijkplank op een comfortabele hoogte en zorg ervoor dat de benen zijn vergrendeld.
 2. 2
  Lees de instructies. De meeste broeken hebben het strijken instructies op het label (meestal bevindt zich in de achterkant van de taille of langs het been naad). Deze zal u vertellen de juiste temperatuur voor de ijzer-en zal u adviseren over eventuele extra verzorgingstips u nodig heeft om te weten. Als de instructies zeggen niet aan de broek strijken, luisteren ze.
 3. 3
  Schakel het strijkijzer en zet deze op de gewenste temperatuur. Stel de strijkbout om de temperatuur aanbevolen op de zorg instructies. Laat het opwarmen om het te krijgen tot de gewenste temperatuur.
 4. 4
  Plaats de broek op de strijkplank. Vouw de broek in de helft zodat een been is op de top van de andere, en leg de broek plat op de top van de strijkplank lengterichting.
 5. 5
  Strijken een been per keer. Vouw een been omhoog, zodat het de taille overlapt. Strijk de andere been door zich op een kleine sectie per keer, weergegeven werken vanuit het zakgebied de manchet. Strijkt neer het been in een cirkelvormige beweging; shim het ijzer naar beneden het been soepel.
 6. 6
  Vouw het andere been terug naar beneden en strijk het als u de eerste deed. Zorg ervoor dat de binnennaden van de benen zijn opgesteld met elkaar (de broek moeten perfect worden gevouwen in de lengte).
 7. 7
  Draai de broek om en strijk de andere kant van elk been, een voor een.
 8. 8
  Ijzer in een vouw. Als u wenst een vouw aan de voorkant van het elk been van de broek die niet komen met ingebouwde plooien, kunt u strijken een inch
  • Leg de broek op de strijkplank als hierboven, en werken op elk been afzonderlijk.
  • Pas de inseam en de zijnaad, zodat zij direct op elkaar. Dit zal ervoor zorgen dat de vouw in het midden.
  • Strijkt neer het been om de vouw te creëren. Ijzer als hierboven, gaan over de lijn van de vouw een paar keer en zorg ervoor om te blijven de ijzeren bewegen om te voorkomen dat verzengende.
  • Maak een meer permanente vouw door het mengen van 1 deel water op 1 deel witte azijn en het sproeien van de oplossing op een dunne doek. Strijk de broek door de stof - hoeft de oplossing niet spuiten direct op de broek. Ijzer totdat het doek droog is, verwijder de doek en laat de broek droog in plaats op de strijkplank.
 9. 9
  Schakel het ijzer, en laat deze afkoelen voordat u het opbergt.
 10. 10
  Vouw de broek lengte en leg ze netjes op een hanger als je niet van plan om ze meteen aan te trekken.

Tips

 • Sommige stoffen en kleuren, vooral donkere broek of wollen broek, kan een glans te ontwikkelen tijdens het strijken. Om deze glans te voorkomen, lag een lichte handdoek over de broek als je ze strijken, en gewoon strijken de handdoek. Spray de handdoek met water voor het leggen van het over de broek.
 • Als er hardnekkige kreuken uit een vorige strijken, spuit een beetje water op de vouwen en strijken ze uit.
 • Houd een spray fles water bij de hand om u te helpen met bijzonder hardnekkige rimpels. Zelfs spray een lichte nevel van water over de lengte van de broek, of spuit een beetje hier en daar als dat nodig is.

Waarschuwingen

 • Strijkijzers en persen zijn heet genoeg om ernstige brandwonden of brand veroorzaken. Wees voorzichtig wanneer ze actief zijn, en zeker niet om ze te laten op onbeheerd achter.
 • Zorg ervoor dat het ijzer voortdurend in beweging houden om te voorkomen verzengende de broek.

Dingen die je nodig hebt

 • Broek
 • Een ijzeren
 • Een strijkplank
 • Een spray fles gevuld met water / Zetmeel