Wki

Hoe je betta vis ziekten te genezen

Als je ooit naar een vis winkel, zult u waarschijnlijk al gemerkt kleine, kleurrijke in eenzame plastic bekers. Dit zijn de prachtige aquarium vissen Betta splendens of de Siamese kempvissen. Helaas zijn deze vissen vaak verscheept van het land van herkomst in de Aziatische in onhygiënische omstandigheden. Met al deze extra stress, bettas gevoelig zijn voor sommige schadelijke ziekten. Hier is hoe u uw huisdier genezen.

Stappen

Hoe je betta vis ziekten te genezen. Verwijderen uit medebewoners en plaats in een kleinere tank.
Hoe je betta vis ziekten te genezen. Verwijderen uit medebewoners en plaats in een kleinere tank.
 1. 1
  Verwijderen uit medebewoners en plaats in een kleinere tank. Dit geldt alleen als de betta is gehuisvest met andere vis-en meestal zijn ze niet. Dit proces staat bekend als een quarantaine, en is bedoeld om de verspreiding van de ziekte naar andere vissen te voorkomen. Zelfs als uw Betta is niet met andere vissen, kan de ideale eigenaar vis hebben de vis in een grote tank. Ziekten zijn zeer moeilijk te behandelen in zulke grote tanks, en de vis moet in een USED, kleinere tank geplaatst worden.
 2. 2
  Identificeer de ziekte en dienovereenkomstig te behandelen.
  • Ammonia Vergiftiging - Dit wordt veroorzaakt door uncycled tanks of kommen. Symptomen zijn onder meer rood of ontstoken kieuwen en hijgend aan de oppervlakte. Dit kan worden voorkomen door gebruik te maken van een en fietsen je tank voordat het toevoegen van uw vis. Om te leren over fietsen, zie je Betta kan ook ook symptomen zoals:. Vastgeklemd vinnen, verlies van eetlust, en misschien zitten aan de onderkant moeite om te ademen.
  • - Dit kan worden geïdentificeerd als kleine witte hobbels op het lichaam van de vis. Het kan gemakkelijk worden behandeld door commercieel beschikbare behandeling. Maar zorg ervoor dat u het water eerst te veranderen voor het beste resultaat. Voor meer diepgaande informatie over het behandelen van ich, zie Behandel een vis met ich. Uw vis misschien ook krassen zichzelf met de rotsen of planten met deze aandoening. U kunt ook behandelen met een beetje zout, maar pas na meer onderzoek omdat er te veel fataal zijn voor uw vissen kan zijn.
  • Chloor Vergiftiging - negatieve effecten Chloor kan niet ongedaan gemaakt worden. Het is dan ook de hoogste prioriteit om uw water te behandelen met water conditioner.
  • Bacteriële infectie kan worden behandeld door de aankoop van een Gram negatieve antibacteriële vis medicatie Uitgaande van het voorgestelde dosering op de fles, en waardoor de tank in een donkere kamer, omdat de licht breken de stof.
  • Watten ziekte is een Gram-negatieve bacteriën die kunnen worden geïdentificeerd door een slijm-achtige bekleding op de huid van de vis. Het kan worden behandeld met 4 theelepels zeezout de gallon in de tank.
  • Vibrosis kan worden behandeld door Gram negatieve behandeling.
  • Zuurvaste ziekte wordt veroorzaakt door zuurvaste bacteriën. Symptomen zijn rood gekleurde staven in de huid uitstrijkje. Deze letsels zijn praktisch onomkeerbaar. Euthanaseren vis in de juiste manier om het te redden van een lange, pijnlijke dood.
  • Fluwelen Ziekte is zichtbaar als stoffig gouden vlekken op het lichaam. Om het te behandelen de temperatuur te verhogen tot 85F en voeg een anti-parasitaire medicatie zoals Aquari Sol.You kan ook de behandeling van het op dezelfde manier als ich.
  • Fin Kwalen die bevatten, worden best behandeld door ervoor te zorgen dat uw vis heeft een geschikte tank omgeving. Zorg voor planten en decoraties voor uw betta te rusten op, rusten op de bodem van de tank is een van de belangrijkste oorzaken van vinrot. Gebruik warm, schoon water en vermijd decoratie die vinnen kon scheuren. Als dit niet werkt, kunt u een in de winkel gekochte product toe te voegen. Wanneer de vin wordt beschadigd, de aanbevolen zodat het water zo schoon mogelijk risico op infectie.
  • Dropsy is een combinatie van symptomen, waaronder een verhoogde schalen en een opgeblazen gevoel als gevolg van een bacteriële infectie. Hoewel er geen remedie voor waterzucht, Maracyn 2 en schoon water kunnen helpen.
  • Tuberculose Maak je geen zorgen, u kunt dan namelijk een huidinfectie, maar niets erger. Als je een grote hoeveelheid dode vissen in uw tanks, kan het tuberculose zijn. Er is geen genezing, zal je waarschijnlijk moeten beginnen vanaf nul met een nieuwe tank en nieuwe apparatuur. Tuberculose kan nabootsen veel vis overlijdt en terwijl is zeer zeldzaam voor vissen, kan nog steeds gebeuren.
  • Katoen Mond-Deze vreselijke ziekte zal de vis effect als volgt:
  • Er zal een witte vlek of grijze coating op de mond te
  • De witte snel zal groeien totdat je arme vis zal zien als een spin verpakt haar mond als een vlieg
  • De vis wordt lusteloos en zal niet in staat zijn om zijn mond te ademen of te gebruiken op enigerlei wijze (ernstige)
  • Als dit niet meteen behandeld mond van uw vissen zullen wegrotten
  • "Zwem Blatter overlijden" Swim Blatter overlijden is een overlijden wanneer het zwemmen Blatter niet goed werkt. Niemand weet precies de oorzaak is. Ze denken dat het wordt veroorzaakt door vloeistoffen invoeren van het zwemmen Blatter. U kunt het voeden van een erwt. magnetron het voor 15 sec en schil te snijden hem dan naar betta hapklare. U kunt dit overlijden voorkomen door het voeren van uw betta een heide dieet.
 3. 3
  Zodra het is zeker dat de vis is genezen, terug naar zijn oorspronkelijke woning. Zorg ervoor dat u het reinigen van de filter cartridge en behandel de hele tank voor een dag of twee, gewoon om te doden alle resten.
  • Ontsmetten van de tank na besmettelijke uitbraken om toekomstige uitbraken van dezelfde ziekte te voorkomen. Verplaatst eerst alle vissen om uw quarantaine tank, zodat je de originele tank kan schoonmaken. U krijgt een schone zeef moet het grind inch spoelen Spoelen grind en andere tank items in zeer heet water. Neem de lege tank en zet de verwarming, filter, netten, om het even wat plastic in, vul het met kraanwater en voeg een aquarium ontsmettingsmiddel. Laat het zitten voor een paar dagen en dan spoel het uit. Reset de tank omhoog, voeg nieuwe filter cartridges, of filter media veranderen, en fietsen je tank weer in gebruik genomen.
 4. 4
  Het voorkomen van toekomstige uitbraak van een ziekte door het maken van wekelijkse water verversen, het leveren van een goede voeding, en in quarantaine alle vissen voordat ze te laten komen in contact met een reeds gevestigde betta aquarium. Voor meer diepgaande ziektepreventie technieken, zie Hoe een vis te voorkomen van het krijgen van ziek. Het is ook aanbevolen om te fietsen je tank voordat de vis.

Tips

 • Gebruik altijd pekelgarnalen netten bij betta vis verplaatsen. Standaard vis netten kan vangen en scheur delicate vinnen van een betta's.
 • Preventie is het beste medicijn. Niet over-voer, houdt het water schoon, gebruik geen schoonmaakmiddelen (of laat ze drijven in de tank per ongeluk) en houd de juiste temperatuur.
 • Behandel bettas alvorens te overwegen euthanasie, ze vaak terug te vinden!
 • Hebben de hieronder vermelde bij de hand meds, dus je kunt pronto behandelen.

Waarschuwingen

 • Gebruik een preventieve med elke keer dat je het water veranderen, maar geen behandelingen tenzij uw Betta is ziek.
 • Gebruik alleen medicijnen gemaakt voor bettas
 • Als uw beta heeft een dodelijke ziekte niet doorspoelen! Maak de afgelopen dagen de beste en probeer je best om het te behandelen.

Dingen die je nodig hebt

 • Methyleenblauwactieve
 • Anti parasitaire
 • Anti schimmel
 • Ampicilline (good on Gram + en Gram-bacteriën)
 • Medicijnen voor meerdere ziekten (Maracyn 1 en 2)