Wki

Hoe je beton af

Er is meer aan beton dan alleen maar uit te gieten en het kijken naar het uitharden. Hier is wat je moet weten om te vormen en glad verse beton tot een aantrekkelijk, duurzaam oppervlak.

Stappen

Hoe je beton af. Level beton als je giet met een dekvloer board (een straight 2x4 ongeveer 1 meter.
Hoe je beton af. Level beton als je giet met een dekvloer board (een straight 2x4 ongeveer 1 meter.
 1. 1
  Level beton als je giet met een dekvloer board (een straight 2x4 ongeveer 1 meter. Langer dan de breedte van het trottoir). Start nivelleren het beton zodra je klaar bent met gieten. Rest de dekvloer bord op de formulieren en het gebruik van een zagende beweging terwijl u het bord naar het einde van de pour. Vul lager gelegen gebieden met vers beton en herhaal dekvloer over hetzelfde gebied.
 2. 2
  Teken een stier vlotter dan het verse beton onmiddellijk na screeding te dwingen naar beneden aggregaat en verhogen crème (gravel-vrij beton) nabij het ​​oppervlak voor het afwerken. Werken in de tegenovergestelde richting van de dekvloer en duw de stier wegdrijven van u, iets optillen van de voorste rand, trek het dan terug bij het tillen de achterkant.
 3. 3
  Wacht tot eventuele bloeden water verdwijnt en de hand drijven het oppervlak met een magnesium vlotter, te beginnen bij het ​​begin van de pour. Gebruik vegen moties, het opheffen van de voorrand van de vlotter lichtjes.
 4. 4
  Rond over de buitenhoeken met een rand tool. Gebruik een heen-en-weer gaande beweging in een 1 - tot 2-ft. gebied, het opheffen van de voorrand op elke pas en werk je weg naar beneden de stoep rand. Strijk eventuele ribbels met de mag vlotter.
 5. 5
  Gesneden in veldbegrenzingsvoegen elke 5 tot 6 ft. Met een groover. Plan uw snijdt door de lengte van het vloeipunt en gelijkmatig verdelen zodat alle segmenten zijn ongeveer even lang. Tijdens de eerste pas, gebruik dan een rechte plank loodrecht gehouden om de formulieren voor het begeleiden van de Groover.
 6. 6
  Zachtjes rusten de bezem aan de andere kant van de stoep en trek deze langzaam naar u toe en uit de rand van de vorm. Werk je weg naar het einde van de stoep, overlappende vorige sweeps ongeveer 6 inch Als klompen van beton start bijeenkomst of u voelt de textuur is te ruw, het beton is nog te nat om bezem. Ga over broomed gebieden met de mag vlotter te glad uit merken, en probeer het opnieuw in 15 minuten.
 7. 7
  Om een sterke stoep die niet zal schaal hebben, spall of crack, betrekking hebben op de stoep met plastic zeilen na brooming. In op de concrete zodra uw vingertop laat niet langer een indruk.
 8. 8
  Afgewerkt.

Tips

 • Zorg ervoor dat je een paar helpers opgesteld voor grote klussen. Beton verhardt snel, vooral op warme dagen.

Waarschuwingen

 • Draag lange rubberen laarzen als je moet waden in nat beton.
 • Draag handschoenen (rubber handschoenen zijn de veiligste inzet).
 • Natte beton op de huid kan alles van lichte roodheid tot derdegraads veroorzaken, permanent ontsierende chemische brandwonden. Een paar druppels van beton is niet gevaarlijk, maar praktijken zoals het werken in beton-doorweekte kleren, beton gevulde laarzen of handschoenen nat met beton sap te vermijden.