Wki

Hoe het opzetten van een gezonde goudvis aquarium

Goudvissen zijn makkelijk te verzorgen, zolang je een goede omgeving voor hen om in te wonen Hier is hoe om te creëren en in stand houden van een gezonde goudvis aquarium.

Stappen

Hoe het opzetten van een gezonde goudvis aquarium. Installeer een filtersysteem.
Hoe het opzetten van een gezonde goudvis aquarium. Installeer een filtersysteem.
 1. 1
  Selecteer uw tank. Veel mensen kiezen om in kommen hun vis te zetten, maar deze simpelweg niet de capaciteit om een ​​goudvis te laten hebben. Als je het kunt veroorloven, proberen om minstens een 20-liter tank voor je eerste goudvis, plus nog eens 10 liter voor elke nieuwe vis te krijgen. Hoe meer ruimte je vissen hebt, hoe gezonder ze zullen zijn.
 2. 2
  Installeer een filtersysteem. Goudvissen produceren veel afval, dus een goede filter is nodig om ze gezond te houden. Er zijn vele soorten van filtratie, maar het meest effectief is de bio-wiel filter dat hangt aan de zijkant van de tank. Onderwaterrek filters worden alleen aanbevolen als je op een budget, of als je het houden van scherpte-gevoelige goudvissen (zoals de Bubble Eye). Buitenfilters zijn het beste voor grote tanks, want ze zijn een krachtigere versie van de bio-wiel filters.
  • U wilt dubbele filtratie voor de tank te bieden om het zo schoon mogelijk te houden. Bijvoorbeeld, als u een 20-liter tank, krijgen een filter geschikt voor 40 liter of twee filters geschikt voor 20 liter.
 3. 3
  Beslis over een verwarmingssysteem, indien nodig. De meeste goudvissen kunnen heel goed functioneren in onverwarmde water, maar tropische vissen kan een beetje warmer het nodig hebt. Voor alle niet-exotische goudvis, moet de temperatuur van het reservoir tussen 60 ° C en 72 ° C.
 4. 4
  Zet in je grind en decoraties. Deze zijn enigszins oppervlakkig toevoegingen ten opzichte van de filtratie en verwarming, maar zelfs het kleinste stukje scenery kan fleuren de hele tank.
 5. 5
  Vul nu uw tank met water behandeld met water conditioner. Start de filter en verwarming volgens hun aanwijzingen. In dit stadium kunt u ook alle levende planten je hebt toe te voegen, maar niet uw vis NIET toe te voegen voordat u het systeem voor een paar dagen om te controleren of het werkt.
 6. 6
  Cyclus je tank. Deze stap is cruciaal voor de gezondheid van uw vissen. Als je wilt om echt grondig, kunt u visvoer toevoegen en laat het ontleden in uw aquarium, waarin ammoniak in het water zal brengen en leiden tot gunstige bacteriën om te groeien.
 7. 7
  Test het water. Zodra uw water testen 0 voor ammoniak en nitriet, maar heeft nog steeds een bepaalde hoeveelheid nitraat, kunt u uw goudvis voegen.
 8. 8
  Voeg uw vissen aan de tank langzaam. Niet dumpen een stelletje goudvissen in je tank in een keer, want dit kan leiden tot stress op het biologische systeem van de tank. Voeg slechts een of twee vissen tegelijk, liefst met verscheidene weken tussen elke groep.
 9. 9
  Ze wekelijks water verversen en controleren op uw filter af. Zolang je de hygiëne van de tank te behouden, moet je geen probleem houden van uw vissen gezond te hebben.

Tips

 • Zorg ervoor dat de tank regelmatig schoon om bacteriële bloeien voorkomen.
 • Als je gaat om planten te gebruiken, zorg ervoor dat u kiest winterharde planten zoals Java mos en Anacharis. Goudvissen hebben de neiging om bladerenplant 'knabbelen. Winterharde planten zijn een heel goed idee, aangezien ze zuurstof en kleine hoeveelheden voedsel voor de goudvis.
 • Sommige soorten goudvissen zijn onverenigbaar met andere types. Je moet verschillende soorten scheiden in vier categorieën. Vijver-hardy goudvis (gemeenschappelijke goudvis, shubunkin, kometen), buitensporige goudvis (Orandas, zwarte heide), extreem buitensporige goudvis (ranchu, ei vis-, rug-minder vis), kan etc. Vijver winterharde niet worden gemengd met zeldzame, luxe kan niet worden gemengd met zeer mooie, enz. Ontdek de verschillende soorten en slechts goudvis mix van hun overeenkomstige groep.
 • Zet gravel nooit in je tank die kan vast in de keel van uw vissen. Pick grind die kleiner of groter is dan de keel van uw vissen.
 • Bij het toevoegen van uw vissen in een nieuwe tank, houd de zak in de tank voor ongeveer 20 minuten voordat het vrijgeven van hen in het water. Dit helpt de temperatuur stabiliseren.

Waarschuwingen

 • Water en elektriciteit gaan niet samen! Maak druppelen lussen met nabijgelegen snoeren zodat er geen water uit je tank krijgt in het stopcontact.
 • Goudvissen zijn koud water vissen. Ze niet mengen met tropische vissen! Indien uw tank goed is ingesteld voor tropische vissen, zal uw goudvis lijden (en vice-versa).
 • Niet water dumpen uit de viswinkel in uw tank. Dit water kan schadelijke organismen bevatten. Voorzichtig schep de goudvis, en het net in het water snel. Laat het uit zwemmen op zijn eigen.
 • Gebruik alleen versieringen bedoeld voor aquaria, en vergeet niet om stenen koken alvorens ze toe te voegen aan de tank.

Dingen die je nodig hebt

 • Fish tank
 • Filteren
 • Verwarmer
 • Bubbler
 • Thermometer (alleen te gebruiken thermometers bedoeld voor aquaria)
 • Grind
 • Water behandeld met water conditioner
 • Voedsel, vis net en decoraties
 • Algen scrubber
 • Grind vacuüm of sifon