Wki

Hoe een draagbare generator aansluit op een huis

Een draagbare generator levert meestal noodstroomvoorziening om een ​​huis als de belangrijkste voedingsbron, in het bijzonder, dat uit het nationale elektriciteitsnet gaat uit. Dus, is het niet per se om stroom te leveren aan alle apparaten in het huis, maar slechts tot essentiële diensten zoals verlichting, TV, koelkast, etc, maar niet per se naar fornuizen, airconditioners en droogtrommels onder anderen. Draagbare generatoren zijn ofwel diesel-aangedreven of benzineauto. Dit laatste komt vaker vanwege zijn lichte gewicht en een laag geluidsniveau level.S

Stappen

Hoe een draagbare generator aansluit op een huis. Bepaal de essentiële apparaten in het huis kun je niet zonder.
Hoe een draagbare generator aansluit op een huis. Bepaal de essentiële apparaten in het huis kun je niet zonder.
 1. 1
  Bepaal de essentiële apparaten in het huis kun je niet zonder. Een benzine aangedreven generator met een vermogen van ongeveer 2.2KW zal dienen voor verlichting, TV, ventilatoren en een koelkast of vriezer. Het nominale vermogen wordt meestal geschreven op het lichaam van de generator en het is dat de macht van de generator continu kan leveren voor 12 uur.
 2. 2
  Bedrading. Twee methodes zijn beschikbaar voor gebruik. De eerste is een beetje duur, maar veiliger, terwijl de tweede methode is goedkoop, maar niet zo veilig, maar niet dodelijk zijn als de hoofdschakelaar van de woning werkt.

Methode 1

 1. 1
  Benodigde materialen: omschakelaar (ongeveer 60AMPs), een lengte van 2,5 mm, 3-aderige flexibele kabel, een junction-box of 16Amp socket, een stekker die past in het stopcontact, controlelampje of bol.
 2. 2
  Op te zetten: Zet de omschakelaar op de muur bij de verdeelkast stroomnet in huis. Sluit de omschakelaar naar de verdeelkast lichtnet. Sluit vervolgens de draden brengen kracht in het huis aan een uiteinde van de omschakelaar, terwijl aan de andere kant je de 2.5mm flexibele kabel aansluiten. Voer de 2.5mm kabel buiten het huis waar de draagbare generator wordt gehouden, meestal in de veranda aan de achterkant van het huis. Sluit dit uiteinde van de flexibele kabel (na het afsnijden van ongeveer een meter lang) naar de socket. Bevestig de contactdoos op de buitenmuur. Bevestig een uiteinde van de meter lengte flexibele kabel aan de stekker. Dit zal worden aangesloten op het stopcontact wanneer dat nodig is. Het andere uiteinde moet worden aangesloten op de stekker die wordt geleverd met de generator. Steek dit deel van de draagbare generator. Dan bent u klaar om noodstroom te leveren aan het huis. Het lampje wordt aangesloten op het lichtnet aan te tonen wanneer de stroom is verkrijgbaar bij het nationale elektriciteitsnet.

Methode 2

Belangrijke opmerking van een bezorgde lezer: de hieronder beschreven methode is gevaarlijk en illegaal - NIET DOEN! De correcte en legale manier om het te doen is om een ​​transfer switch of interlock voor het elektrische paneel te installeren.

 1. 1
  Methode 2 is heel simpel. In plaats van de generator aansluiten op de wandcontactdoos die u zojuist hebt geïnstalleerd, hoeft u alleen de stekker in een van de bestaande stopcontacten in het huis, maar heel belangrijk, je uit de belangrijkste stroomonderbreker overschakelen van het nut om het huis. Als dit niet gebeurt, kan twee slechte dingen gebeuren: (1) uw generator zal sturen elektrische stroom terug door het hulpprogramma elektrische leidingen, en zal elektrocuteer de reparateur een poging om de stroomstoring te verhelpen, en (2) wanneer de stroom wordt hersteld door het nationale net, zal het uw draagbare generator vernietigen en kan zelfs brand veroorzaken.