Wki

Hoe de zorg voor verweesde kittens minder dan drie weken oud


Het verzorgen van pasgeboren kittens die wees zijn geworden kan zeer lonend zijn, maar het is uitdagend.

Het meest uitdagende aspect met pasgeboren kittens is ze levend en gezond te houden als de moeder is niet in de buurt of is gewond geraakt. Mensen zijn nooit goede vervangers voor een moederkat en verzorging en voeding van zeer jonge kittens is een full-time baan.

Stappen

Hoe de zorg voor verweesde kittens minder dan drie weken oud. Altijd in gedachten houden deze primaire overwegingen.
Hoe de zorg voor verweesde kittens minder dan drie weken oud. Altijd in gedachten houden deze primaire overwegingen.

Aan de slag

 1. 1
  Altijd in gedachten houden deze primaire overwegingen:
  • Jonge kittens kunnen niet reguleren van de lichaamstemperatuur en warm worden gehouden.
  • Pasgeboren en zeer jonge kittens drinken formule of melk van hun moeder. Periode.
  • Hun blaas en darmen moeten gestimuleerd worden een paar keer per dag, zodat ze kunnen plassen en poepen omdat ze in eerste instantie niet dit doen op hun eigen.
  • Hun immuunsysteem zwak zijn zonder melk van een moeder die essentieel antilichamen geeft, dus altijd uw handen te wassen en houden de omgeving van de kittens 'zo schoon mogelijk.
  • Begrijp dat je nodig hebt om te werken rond de klok als ze baby kittens. Vraag om hulp van vrienden het gedaan te krijgen als je niet kan omgaan met de planning. Door ongeveer vier weken moeten ze niet nodig zo veel aandacht, maar baby's moeten de klok rond zorg. Als je een vier weken oude kitten, is het klaar om de wereld te ontmoeten met open ogen en vereist minder zorg dan dit artikel is bedoeld.

Houden ze veilig en warm

 1. 1
  Houd het nest samen in een schone droge ruimte. Ze doen beter samen, zoals ze lichaamswarmte en fysiek contact kunnen delen.
 2. 2
  Bereid een ruimte voor hen, dat is zo schoon als je het kan maken, maar nog steeds comfortabel.
  • Gebruik een doos, pet carrier, of wasmand geplaatst in een rustige, afgelegen gebied zonder tocht.
  • Lijn het nest met warme zachte dekens en zorg ervoor dat ze worden schoongemaakt ongeveer een keer per dag met schoon water en zeep en gebruik een kleine hoeveelheid bleekmiddel.
  • Spoel de dekens grondig en zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat ze te vervangen. Het helpt om een ​​paar sets hebben dus de dekens kan roteren, terwijl de andere sets worden gereinigd. Vergeet niet om uw handen te wassen voor de behandeling van de kittens.
 3. 3
  Houd de kittens warm. Zeer jonge kittens kunnen hun temperatuur niet regelen, dus het is essentieel dat u hen warm te houden de meeste van de tijd.
  • Een eenvoudig ding dat werkt is een warmtelamp boven het nest, maar niet te dicht bij hen! Zorg ervoor dat de ene kant van het nest is koeler, zodat de kittens kan de hitte te ontsnappen, indien het wordt te veel.
  • Een huisdier verwarming pad ingesteld op de laagste stand onder het nest je bouwen voor hen zal ook werken, maar zorg ervoor dat er een koud gebied in het geval ze te warm.
  • In geval van nood, vult een schone sok met ongekookte witte rijst, afhechten het einde, en een magnetron voor 60 seconden. Zorg ervoor om te testen dat het niet te warm is voordat het in met de kittens. Dit zal regelmatig moeten worden opgewarmd om warmte te behouden.
 4. 4
  Luister naar huilen. Een kitten dat schreeuwt om meer dan een paar minuten is in de problemen, en de meest waarschijnlijke boosdoener is koud. Als je ze hoort huilen, zeker om hun warmtebron onmiddellijk controleren.

Feeding baby kittens

 1. 1
  Get some kitten formule zo snel als je kunt. Bewegen snel. Het houden van nieuwe kittens gehydrateerd en goed gevoed is even belangrijk als het houden ze warm. De meeste dierenwinkels en big-box winkels met huisdier afdelingen zal de basis moeten verpleegkundige een nieuwe kitten. Zie de tips secties voor noodgevallen formule recepten als je niet meteen naar de winkel.
 2. 2
  Bereid de formule. Volg de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat het warm is, tussen de kamer en de lichaamstemperatuur. Niet heet!
 3. 3
  Voeden de kittens.
  • Perforeren de tepel op de fles, dat wordt geleverd met de formule je mengen aan het uiteinde. Het gat moet groot genoeg zijn dat, wanneer ondersteboven houdt, druppelt de formule langzaam uit, maar niet dribbelen continu. Pas het gat zoals zo de kittens kan verpleegkundige eenvoudig nodig is, zonder verstikking.
  • Voeden altijd kittens op hun buik, het nabootsen van de positie die ze zou natuurlijk verpleegster inch Probeer kleermakerszit en zet het katje in je schoot van u af, met zijn poten op je benen. Houd het flesje op een hoek van 45 ° om te voorkomen dat de kitten zuigen lucht. Het kitten zal in het algemeen achterhalen van de tepel op de fles en verpleegkundige tot deze vol is en de tepel verwerpen dan. Dit betekent, "Stop met het proberen om me te voeden!"
  • Doe dit totdat elk kitten wordt gevoed. Zij zullen heel hongerig toen u voor het eerst besluit om dit nemen. Niet alleen bent u het voeden van de kitten, bent u hydrateren het op hetzelfde moment.
  • Als een kitten zal niet verpleegkundige, probeer te wrijven haar voorhoofd en streelde de rug, het nabootsen van de moeder van het wassen van de kitten. U kunt ook proberen wrijven een kleine hoeveelheid Karo stroop op de kitten's mond.
 4. 4
  Burp de kittens als u een menselijke baby zou doen. Plaats het kitten op je borst, schoot of schouder en zachtjes de rug wrijven en dep met 2 vingers totdat hij boert. Doe dit na elke voeding.
 5. 5
  Onderhouden een regelmatig voedingsschema.
  • Pasgeborenen onder een week nodig om de 2-3 uren wordt toegevoerd, zelfs in het midden van de nacht. Op twee weken kunt u voedingen afnemen om elke 4-6 uur, en na 3 weken elke 6-8 uur totdat ze volledig gespeend. Tijdens de eerste weken kan het nuttig zijn om een ​​partner te voedingen uit te schakelen, zodat je wat slaap kunt krijgen.
 6. 6
  Blijf op de hoogte van hun gewicht. Kittens moeten gestaag gewichtstoename tijdens hun eerste paar maanden. Als een kitten stopt met het verkrijgen van gewicht, of is het verliezen van gewicht, is er iets mis is en het kan nodig zijn om een ​​dierenarts te zien.

Het stimuleren van darmen en blaas

Een pasgeboren kitten kan niet weg op zijn eigen, en vereist stimulatie van de blaas en darmen na elke voeding. Ze zullen niet klaar zijn om te beginnen met het uitzoeken van een kattenbak totdat ze ten minste drie weken oud.

 1. 1
  Was uw handen grondig.
 2. 2
  Leg een schone deken in je schoot en de beker terug van het kitten in de hand.
 3. 3
  Stimuleren van het kitten genitale gebied door zachtjes te wrijven met een tissue of een watje. De kitten moet plassen na elke maaltijd, en moet poepen minstens een keer per dag.
 4. 4
  Besteed aandacht aan kleur en consistentie van urine en stoelgang, omdat deze kan een goede indicator van de algehele gezondheid. Een gezond kitten moet stevig zijn, maar niet hard, bruine ontlasting zonder bloed of slijm, en lichtgele urine. Elke vreemde kleur of consistentie die langer duurt dan een dag is zorgwekkend, en de kitten moet een dierenarts zo snel mogelijk.
 5. 5
  Opruimen eventuele rommel en vuil beddengoed vervangen. U wilt er zeker van om de kittens schoon, warm en droog te houden. Als de kittens vuil tussen de voedingen, moet u ze voorzichtig schoon met een warm, vochtig washandje en droog ze.

Ontwikkelingen te zoeken

Jonge kittens veranderen zeer snel, hier zijn enkele van de mijlpalen die je moet zien in de eerste paar weken:

 1. 1
  Pasgeborenen hebben gesloten ogen en oren, en kan niet bewegen erg goed op hun eigen. Ze kunnen niet reguleren hun lichaamstemperatuur en moeten nauwlettend worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze zijn warm en gevoed.
 2. 2
  Na twee weken van de ogen en oren zal openen, maar de kittens zal niet erg goed in het gebruik ervan nog niet. Ze beginnen te bewegen op hun eigen, en kan beginnen met het reguleren van hun lichaamstemperatuur, maar nog steeds toegang tot een warmtebron nodig.
 3. 3
  Ongeveer vier weken de kittens zal beginnen steeds kleine katten. Ze zijn meestal klaar om te beginnen met spenen en zal rommelig pogingen te maken bij gebruik van de kattenbak. Ze zullen beginnen te spelen met elkaar en socialiseren met mensen. Hun nest moeten worden opgewaardeerd tot een besloten ruimte met een kattenbak, bed, en ruimte om te spelen, als een grote hond krat of een walk-in closet. Als ze niet hebben gezien een dierenarts nog, nu is het tijd om ze te nemen voor een examen, ontworming, en de eerste ronde van de vaccinaties. Als zij kwam van buiten, zorg ervoor om ze getest op FIV en andere besmettelijke ziekten voordat ze bloot te stellen aan andere huisdieren of pleeg kittens. De zorg voor de kittens is veel leuker vanaf hier op!

Tips

 • Houd een ouderwetse wekker door de kittens (NIET ingesteld - dat ook verrassend voor hen zou zijn) Het tikken van de klok zal de kittens van de hartslag van hun moeder te herinneren, en zij zullen vertroost worden door het. Ze zijn in een onbekende omgeving met mensen die ze niet vertrouwd zijn met, en ze weten niet waar hun moeder is. Ze kunnen al het comfort dat ze kunnen krijgen gebruiken!

Emergency formule

Deze recepten kunnen worden gebruikt als je niet kunt krijgen naar de winkel voor formule onmiddellijk, maar moet een vervanger voor kitten formule voor meer dan een paar voedingen niet, omdat ze niet zorgen voor een volledige voeding.

 • Als u ontdekt een nest van pasgeboren verweesde kittens en kan niet de zorg die ze nodig hebben of niet weet dat sommige mensen die u zal bijstaan, dan krijgen ze naar de lokale Humane Society of uw lokale dierenasiel zo snel mogelijk. De Humane Society of het plaatselijke dierenasiel zal weten hoe je het beste zorgen voor verweesde kittens in de Europa als je niet beschikt over de middelen.
 • Formule 1
  • 8 gram gehomogeniseerd volle melk
  • 2 eierdooiers
  • 1 theelepel slaolie
  • 1 druppel vloeistof pediatrische vitaminen (optioneel)
  • Goed en warm mengen vóór het voeden
 • Een persoon die probeert baby kittens te slaan nodig heeft om dit te weten: Als de kittens zijn slechts een paar dagen oud en je probeert de zorg voor hen, zijn blij als je slaan een paar. Als je verliest een of twee, dan is niet de schuld zelf te veel. Dit niet gemakkelijk te doen. Het is de menselijke equivalent van het proberen om een ​​pasgeboren persoon op te slaan zonder de zorg van de moeder. Het is helemaal goed te doen, maar als je verliest een of twee wanhoop niet. Pasgeboren kittens waren nooit bedoeld om te worden verzorgd door de mens.
 • De beste plek voor een pasgeboren kitten is met zijn moeder. Verwilderde kittens moeten worden gelaten met hun moeder tot 4 weken oud zijn, indien mogelijk. Observeer het nest om zeker te zijn wordt weeskinderen of verlaten voordat je probeert ze zelf te verhogen, soms de moeder is op de loer niet ver weg. Verlaten kittens zullen zijn vies en voortdurend huilen van kou en honger.
 • Dierenasielen zijn vaak goede plekken om te gaan voor advies en goedkope dierenarts zorg, en kan u helpen bij de woningen vindt voor de kittens als ze oud genoeg zijn. Sommige zelfs hebben gewijd vrijwilligers die kittens verhogen totdat ze kunnen worden goedgekeurd, deze flesvoeding veteranen zijn van onschatbare waarde bronnen.
 • Formule 2
  • 1 kan gecondenseerde melk
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels Karo siroop
  • Meng goed en bewaar in de koelkast, tot meng de helft van de gewenste formule hoeveelheid voeden met een gelijke hoeveelheid kokend water.
 • Was uw handen voordat u ze elke keer weer. Gebruik een antibacteriële zeep en er zeker van te schrobben gedurende ten minste 30 seconden, of gebruik een kleine hoeveelheid waterloze handdesinfecterend na het wassen om bacteriën te doden. Houd een baggy shirt in de kitten ruimte aan meer dan gooi je kleren om het risico van verspreiding van ziektekiemen uit je andere huisdieren naar de kittens, of vice versa te minimaliseren. Vergeet niet, kittens die niet de antilichamen niet ontvangen in de melk van hun moeder zijn ongelooflijk gevoelig voor ziekten en infecties.
 • Menselijke baby formule, samengesteld om de normale sterkte te verdubbelen.
 • Veel steden hebben goede programma's te castreren en onzijdig zwerfdieren.

Waarschuwingen

 • Ziekten en parasieten worden vaak overgedragen van moeder op kitten, dus als je niet weet hoe gezond de moeder was, isoleren van de kittens van andere dieren totdat ze kunnen worden getest op parasieten, ziekten en andere besmettelijke aandoeningen.
 • Zelfs met de beste zorg, kunnen zeer jonge kittens sterven zonder de zorg van hun moeder.