Wki

Hoe de zorg voor truien

Truien speciale zorg nodig hebben en meestal hebben ze kost je een beetje, dus het is de moeite waard het nemen van de moeite om ze te houden zo lang mogelijk. De meeste vezels, natuurlijke of kunstmatige, hebben speciale aandacht nodig bij in de vorm van een trui, om te garanderen dat je trui blijft op zoek super voor meerdere seizoenen te komen.

Stappen

Hoe de zorg voor truien. Verwijder pillen uit je truien regelmatig om ze op zoek toonbaar.
Hoe de zorg voor truien. Verwijder pillen uit je truien regelmatig om ze op zoek toonbaar.
 1. 1
  Vouw uw truien. Ze niet ooit hang omdat opknoping truien zal resulteren in een grotere trui dan de laatste keer dat je het op, of een misvormde profiel.
 2. 2
  Verwijder pillen uit je truien regelmatig om ze op zoek toonbaar. Pilling wordt veroorzaakt door wrijving tijdens het dragen en het is meer duidelijk over de ellebogen, onder de oksels en op de mouwen, maar kan overal op de trui. Aankoop van een hand-held depiller of een kleine elektrische scheerapparaat gemaakt voor ontpluizing. Of halen ze uit de hand in de voorkant van de TV.
 3. 3
  Verwijdert roos, hair & pluis regelmatig. Aankoop van een baby of een zachte haarborstel's kind van een supermarkt of drogisterij. De zachtheid van deze borstel zal u toelaten om snel borstel af van dit soort onaantrekkelijke trui metgezellen.
 4. 4
  Repareer de trui snel. Als een knop valt of een klein gaatje verschijnt, herstel van de trui op het moment dat je het te ontdekken. Zo niet, dan kan het gat groter of je kan gewoon schuiven de trui aan de achterkant van de kast, ontslaan als ondraagbaar voor zijn kleine fout.
 5. 5
  Geef uw favoriete trui een pauze. Draagt ​​het elke dag ook al heb je het geweldig vinden zal leiden tot het verliezen vorm te bouwen of moeilijk te verwijderen transpiratie vlekken. Afwisselen met andere truien of jassen.
 6. 6
  Wassen meeste truien met de hand. Tenzij de instructies vertellen u wassen in de machine een trui, nooit doen. Wollen truien moeten altijd worden gewassen met de hand in een zachte zeepoplossing. U kunt het draaien lauw water en zet een favoriete geparfumeerde zeep rond en rond in uw hand onder het water aan het water zeep maken, of u kunt zeep vlokken toevoegen. Zet indien mogelijk de trui binnenstebuiten te wassen en probeer niet om een ​​trui wringen, laat het afdruipen of rol overtollig water af in een handdoek. Wringen kan veroorzaken om zijn vorm te verliezen. Wees extra voorzichtig met truien met bijlagen, zoals kralen, borduurwerk enz.; gebruik dan koud water om de kleuren te voorkomen geborduurde labels lopen.
 7. 7
  Behandel cashmere & andere fijne was heel voorzichtig. Cashmere is mooi maar zijn aantrekkelijke zachtheid maakt het gevoelig voor pilling en gevoelig te verzorgen. Andere fijne vezels zijn mohair, angora en lamswol. Wash is in een zeer zachte oplossing zoals Woolite of Lux Flakes etc. Niet wringen - in plaats rollen in een grote, vochtminnende handdoek om overtollig vocht te verwijderen en vervolgens weglaten plat te drogen op een handdoek. Als u toegang tot een vlakke trui drogen apparaat hebt, gebruik het.
 8. 8
  Slaan truien zorgvuldig tijdens de zomermaanden. Gebruik geen mottenballen - ze ruiken erg slecht en zijn erg ongezond voor de mens. Gebruik ceder ballen, ceder zaagsel in kleine calico zakken, gemengde kruiden zakjes of droge laurierbladen tussen kleding lagen of vraag aan uw gezondheid voedsel op te slaan voor een veilig alternatief voor mottenballen. Houd kast schoon - stof-out en vacuüm aan het eind van elk seizoen.
 9. 9
  Was de trui u weg te zetten voor opslag. Dit is zeer belangrijk om te voorkomen die een vrije maaltijd voor motten. Zij zullen de uitnodiging te accepteren!
 10. 10
  Store truien droog. Of u nu het opslaan van uw truien voor een seizoen of voor een paar dagen, nooit zet de trui weg te vochtig. Hierdoor zal de groei van schimmel en schimmels bevorderen en dit kan niet worden verwijderd. Het kan ook verspreid naar omliggende kleding en zal slecht ruiken.

Tips

 • Als je een zeer zacht centrifugeren in de wasmachine, kun je het gebruiken voor minder delicate truien om het overtollige water na het spoelen verwijderen. Take care hoor! Doe dit niet met cashmere of breekbare truien (angora, lamswol, mohair etc.). En altijd plaats de trui in een wasserette kledingzak (zoals die gebruikt worden voor lingerie) of een kussensloop om onderdelen van de trui verstrikt te raken in de machine radertjes voorkomen.
 • Er zijn specialisten die uw truien (met inbegrip van kasjmier) zal wassen met de hand voor u en er zijn ook specialisten die truien zullen reweave. Controleer in het telefoonboek of op internet voor degenen in uw omgeving.
 • Aangezien veel goede truien zijn gemaakt van natuurlijke vezels, is het een handig idee om een ​​sjaal te dragen om je nek voor een buffer tussen je gezicht make-up en grime nek en de kraag van de trui te bieden. Het ziet er ook geweldig en houdt uw nek extra warm in de winter. Als een bonus, als je zijn zeer gevoelig voor wol of een andere vezel die de trui is gemaakt van, kan de sjaal dienen als een buffer tussen de huid en de trui. Dit is vooral handig voor coltrui of hoge kraag stijlen.
 • Kleding motten zijn donker (de lichtere liever uw pantry). Controleer voor hen geregeld. Als je ze te vinden, lucht alle kleding buiten, stofzuigen de basis van de kast, schrobben de muren en check voor kleding met gaten. Verwijder kleding met gaten en was deze. Repareren indien mogelijk. Zo niet, doneren voor gebruik als lompen.
 • Het is altijd een goed idee om je deodorant droog of te stellen vóór het opzetten van je trui, te helpen voorkomen deodorant vlekken.
 • Wees voorzichtig bij het gebruik opbergdozen, zoals kartonnen dozen. Enerzijds zijn dit voorkeur plastic geven omdat ze de natuurlijke vezels ademen. Aan de andere kant, ze trekken knagers zoals motten en muizen op zoek naar voedsel en nestmateriaal. Indien u wenst te gebruiken, controleer ze regelmatig tijdens de opslag. Of probeer een ceder beklede borst of koffers.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig met het gebruik van plastic voor opslag. Als het zorgt ervoor dat de trui te zweten (no pun intended) en de vezels kunnen breken. Als de kunststof in contact met zonlicht, kan de chemische stoffen in de kunststof aan de vezels van de trui reageren en of vlekvorming of de kleur. Wees vooral voorzichtig met wit - afhankelijk van de stof, kunt u wellicht beter af wikkelen witte truien in lichtblauw vloeipapier eerst te weren verkleuring. Natuurlijk voorkomen dat je zijdepapier nat, of je hebt blauwe vlekken!
 • Vermijd het gebruik van vacuüm plastic zakken - de dichtheid van deze zakken zorgt ervoor dat de trui om uit te gaan van de vorm en de persen te hard op de vezels, die kunnen beginnen te breken.
 • Ijzer truien met zorg. Als u nog niet uitgewrongen je trui en je hebt gedroogd plat, moet het rimpel-vrij en in goede vorm en niet in de noodzaak van een strijkijzer. Als het echt nodig een strijkijzer, gebruik dan een vochtige, dikke pluizige handdoek over de bovenkant van het en een lage-instelling op het ijzer. Strijken alleen die delen die het echt nodig hebben en je kan voorzichtig kneden wol na het strijken te helpen terug te gaan in vorm. Niet strijken als het etiket zegt geen strijken.
 • Niet in de droger truien. Om dezelfde reden moet je ze niet op te hangen - de hitte en tuimelende beweging zal de truien te vervormen.
 • Vermijd het dragen van sieraden met stukken die vangen en fragiele truien. De sieraden kunnen trekken draden en maken de trui lelijk. Verwijder altijd sieraden voordat u een trui en alleen zet het op na het aantrekken van de trui.
 • Spuit op uw parfum voordat op je trui - parfum is sterk en kunnen de vezels van je trui verzwakken. Zorg ervoor dat het volledig droog is voordat u op uw trui.
 • Verzorg schoen geuren die uw truien. De meer natuurlijke de vezel, des te groter de neiging aan geuren op. Als je schoenen en truien in dezelfde kast bewaren, zorgen ervoor dat uw schoenen schoon zijn en relatief geurvrij. Of maskeren de geur met kruiden of andere geparfumeerde zakjes.