Wki

Hoe de zorg voor hardhouten vloeren

Weten hoe je hardhouten vloeren schoon is erg belangrijk. Gravel en vuil is de vloek van hardhouten vloeren. Zelfs fijn vuil zoals kamerplant bodem kunnen krassen en markeer de vloer indien niet onmiddellijk verwijderd. Hardhouten vloer zorg kan meer werk zijn, maar als iemand in uw huishouden heeft allergieën, dan hardhouten vloeren maakt het leven veel meer ademend. Daarom vegen en afstoffen is een regelmatig een keer per week routine, of na elke gebeurtenis die vuil en zand achterlaat.

Stappen

Hoe de zorg voor hardhouten vloeren. Gebruik normale huishoudelijke afstoffen en reinigingsmiddelen.
Hoe de zorg voor hardhouten vloeren. Gebruik normale huishoudelijke afstoffen en reinigingsmiddelen.

Wat niet te doen

 1. 1
  Gebruik normale huishoudelijke afstoffen en reinigingsmiddelen. Zij zullen blijvende schade veroorzaken. Gebruik alleen producten die specifiek ontworpen voor hardhout.
 2. 2
  Gebruik water om de vloer dweilen, zal dit zeker leiden tot blijvende schade. U kunt een vochtige doek gebruikt om gemorste vloeistoffen maar nooit giet water direct op de vloer te 'dweilen' de vloer.
 3. 3
  Gebruik geen ammoniak
 4. 4
  Gebruik nooit was op een vloer met een urethaan of andere glanzende afwerking.
 5. 5
  Niet meubels slepen wanneer u het verplaatst - Gebruik voelde contacten onder meubels benen te krassen en groeven te voorkomen.

Te voorkomen en te beschermen hardhouten vloeren

 1. 1
  Stofzuigen voorkeur vegen omdat het de vuil en stof tussen de platen worden getrokken. Gebruik een stofzuiger met een kale vloer bevestiging, niet een vacuüm klopper bar, die het hout kunnen beschadigen.
 2. 2
  Gebruik glasgordijnen of jaloezieën om uw vloer te beschermen tegen de verkleuring veroorzaakt door directe zonnestralen.
 3. 3
  Houd schoenen met hoge hakken in goede staat van onderhoud en vermijd het gebruik van naaldhakken of gewoon vergeet niet om altijd schoenen uitdoen bij de voordeur. Houd een paar slippers, zodat u gemakkelijk kunt lopen vanaf de voordeur naar een andere kamer.
 4. 4
  Houd nagels geknipt op huisdieren.
 5. 5
  Gebruik katoen karpetten en matten in gebieden met veel verkeer en de sites van regelmatige lozingen. Verplaats de tapijten vaak zo dat deze gebieden van de vloer blijven dezelfde kleur als de blootgestelde vloer.
 6. 6
  Rubber en vinyl matten en vloerkleden val water onder hen.
 7. 7
  Gemorst product onmiddellijk opruimen met een papieren handdoek of droge doek. Een vochtige doek kan worden gebruikt voor kleverige morsen Onmiddellijk daarna droog plaatse.

Tips

Voor kleine specifieke gebieden van schade

 • Brandplekken: licht zand het gebied, met een vochtige doek te halen de korrel, en dan Refinish zoals gewenst.
 • Krassen en gutsen: Conceal ondiepe krassen met bijpassende hout stopverf of een stopverf stok. Nadat het gebied is droog, zand en Refinish.
 • Water merken: Verwijder de beschermende afwerking; wrijf de merken met een fijn stuk staalwol. Herhaal dit indien nodig, schoon, en vervolgens Refinish.

Repareren van hardhouten vloeren

 • In de meeste gevallen, wanneer uw olie-en gewaxte houten vloeren oppervlakte schade hebben geleden, moet je naar de finish te verwijderen met een was of olie stripper voor herstel van de schade. Na het voltooien van de reparatie, u vervolgens opnieuw wax of re-olie het gebied. Als de schade groot is, kan het best zijn om een ​​professional inhuren, tenzij je echt begrijpen hoe de vloeren te herstellen en opnieuw de finish.
 • Naar aanleiding van de juiste zorg en onderhoud routines en tips zal uw hardhouten vloeren op zoek naar mooi en verbeteren elke kamer. Daarnaast hardhouten vloeren helpen verminderen allergieën en astmatische problemen.