Wki

Hoe de zorg voor gerbils

Gerbils zijn geweldig, die hun eigenaren veel liefde en vermaak te geven. De slechte kant is dat ze nodig hebben om in topvorm actieve en grappig te zijn. Gerbils vrij gemakkelijk om gezond en zijn niet vatbaar voor ziekten. Indien een dier wordt rustig en lusteloos, ondanks de uitstekende zorg, haasten hem of haar meteen naar de dierenarts. Kleine dieren met een snelle stofwisseling hebben de neiging om snel te sterven aan infectie of ziekte.

Stappen

Hoe de zorg voor gerbils. Zoek een gerbil redding of een eerlijke fokker.
Hoe de zorg voor gerbils. Zoek een gerbil redding of een eerlijke fokker.
 1. 1
  Zoek een gerbil redding of een eerlijke fokker. Reddingen krijgen vaak nesten in te wijten aan dierenwinkels mis-geslachtsbepaling knaagdieren, zodat je ze als baby nog kan krijgen. Daarnaast reddings-of fokker dieren zijn waarschijnlijk gezonder en socialer dan dierenwinkels, evenals niet het risico lopen dat ondersteunende knaagdier boerderijen
 2. 2
  Krijgen meer dan een. Gerbils mag nooit alleen worden gehouden, maar volwassenen kunnen alleen worden ingevoerd om volwassenen via de split-cage methode, zodat je nodig hebt om ze te krijgen als nestgenoten. Mannetjes zijn gelukkiger in maximaal vier, maar meisjes hebben meer kans om declan in het latere leven zijn dus beter in paren.
 3. 3
  Zorg voor huisvesting.
  • De beste habitat voor een gerbil is een grote glazen bak, zodat u kunt vullen met een minimum van 6 centimeter van een fatsoenlijke substraat zoals megazorb, finacard, Carefresh of bedexcel voor uw gerbil te graven inch # * Gebruik nooit zaagsel of iets grenen of ceder gebaseerd als ze ernstige ademhalingsproblemen kan veroorzaken.
  • Voeg een laag hooi - dit helpt bij de ondersteuning van hun netwerk van tunnels en kauwen helpt hun spijsvertering.
  • Hamster kooien zijn saai en nutteloos om een ​​gerbil, moeten ze ruimte te graven.
  • U kunt uw tank uit te breiden met een draad topper. Dit is erg handig omdat hiermee een plek voor een zandbad en water waar ze niet zullen worden besmet. Het geeft ook een goede plek voor een essentiële solid-based wiel en nuttige items zoals opknoping nesten en hangmatten.
 4. 4
  Zorg voor een goed dieet. De eerste stap in de goede zorg is een goede voeding. Net als wij, gerbils hebben behoefte aan een uitgebalanceerd dieet van groenten, eiwitten, vetten en bepaalde vitamines.
  • Geef ze een goed uitgebalanceerd gerbil voedsel, met veel verschillende soorten voedsel erin.
  • Meelwormen, zonnebloempitten, aap noten en gierst sprays maak een lekkere occasionele traktatie voor gerbils.
  • Aanvulling van hun gedroogd voedsel met verse, gezonde groenten zoals broccoli, wortelen en erwten en suikermaïs.
  • U hoeft niet kommen nodig. Scatter voeren is makkelijker voor u en beter voor uw gerbils als het stimuleert hun natuurlijk instinct om te foerageren.
 5. 5
  Ook een fles water. Krijg een met een mooie metalen tuit. Het helpt als het duidelijk is plastic, zodat u kunt zien hoe vol het is met een oogopslag. Het hangt keurig uit een mesh deksel op een glazen aquarium of door de tralies van uw topper.
 6. 6
  Verzin een manier voor hen om te oefenen. Oefening is ook belangrijk voor de gezondheid geen huisdier. Gelukkig gerbils zijn van nature actief, je hoeft alleen maar om hen te voorzien van de ruimte en tal van hoeken en gaten, waarin ze uren van activiteit kan hebben.
  • Een solide basis wiel, zoals de middelgrote silent spinner is een uitstekende oefening.
 7. 7
  Moedigen hun actieve geest. Gerbils genieten houden van zichzelf mentaal bezig met taken zoals het graven van tunnels of het maken van een nest. Ze brengen uren systematisch versnipperen karton, stro en scheuren van weefsel tot een comfortabel bed te maken.
 8. 8
  Geef uw gerbil wat liefde. Emotioneel, gerbils bijzondere aandacht behoeven. In het wild leven ze in groepen, dus houd tenminste twee. Maar kies twee die aan elkaar zijn opgevoed, van hetzelfde geslacht, en nooit te scheiden voor langere tijd. Het is soms mogelijk om gerbils een ergonomisch cage methode proces voeren, maar het is niet voor de onervaren.
 9. 9
  Meer informatie over wat uw gerbil behoeften. Zoals met elk type van huisdier dat je niet eerder hebt gehad, moet u overwegen te investeren in een boek en doe veel onderzoek op hun gezondheid, gewoonten, en de kosten van onderhoud voordat u het huisdier koopt.
 10. 10
  Kweek niet tenzij je heel goede reden en ervaring in het houden als huisdier eerste. Eerste keer gerbil eigenaren moeten de drang recht in de fokkerij te gaan verzetten. Verantwoordelijk fokken is een grote onderneming en zal eigenlijk kost je geld in plaats van geld te brengen inch En terwijl de gedachte van het hebben van schattige kleine baby's gerbil lijkt aantrekkelijk, bedenk dan dat gerbils tot 11 pups in een nest kan hebben. Verder, gerbils nature rechts paren na de bevalling, dus als de mannelijke en vrouwelijke zijn samen in de tank je nog een nestje op de manier als het eerste nest opgroeit hebben.
 11. 11
  Behandel uw gerbil genoeg dat hij is tam. Tot slot is het belangrijk om uw dier te temmen, zodat hij handelbaar genoeg om op te staan ​​om dagelijkse inspectie. Zorg ervoor dat u alleen ophalen van uw gerbil in zijn maag (en heel zachtjes). Nooit door zijn staart of huid. Wanneer je met hem speelt, kijk dat zijn ogen zijn helder en vrij van slijm, dat zijn neus is niet bloederig, dat hij geen beten van andere gerbils, dat zijn ademhaling is niet raspende en dat zijn tanden zijn niet overwoekerd of gebroken.

Tips

 • Veel plezier bouwen van een omgeving voor hen. U kunt krullen en hooi en strooisel te gebruiken om verschillende gebieden te maken voor hen om te spelen inch U kunt gebruik maken van papieren handdoek buizen en kartonnen dozen van verschillende afmetingen en verbinden ze op. Dozen van macaroni, vuilniszakken, frisdrank verpakkingen, ontbijtgranen, en meer kan helpen breken de eentonigheid van de kooi. Misschien wilt u kleine gaatjes knippen in de zijkanten van de dozen die zijn net groot genoeg voor de gerbils om hun tanden rond te krijgen. Immers, ze moeten een deel van het werk te doen en het bevorderen van kauwen en houden hun tanden versleten. Wees niet verbaasd als u uw gerbils herschikken van de dozen naar hun smaak. Het is leuk om te zien hoe ze bewegen en het verbeteren van hun leefomgeving.
 • Overweeg de aanschaf van een paar stukken hout voor je tank. Sommige goeden zijn de halve en de blokken met gaten geboord in hen. Probeer uw gerbils geven een verscheidenheid van dingen om te communiceren met in hun tank. Verschillende texturen, kleuren en vormen zullen allemaal houden je huisdier vermaken en zorgen voor veel vermaak voor u. Je moet altijd voorzichtig en gezond verstand bij het ophalen items om te zetten in de tank, en begrijpen dat gerbils kauwen alles, dus geen glas of metaal dat ze konden potentiële kauwen en te breken. Niet hout dat is behandeld, of die splinters gemakkelijk kopen.
 • Lijn hun kooi met Aspen of Carefresh beddengoed. Heb ceder, den, kattenbakvulling, zaagsel, etc. niet gebruiken
 • De verf zal hen wellicht doden.
 • Ook al is het goed hen dingen te knagen op te geven, zorg ervoor dat geen van deze dingen worden geverfd, gelakt, gepolijst, enz., omdat er mogelijk schadelijke chemicaliën in de beits, verf of vernis.
 • Schoon hun woonruimte uit elke keer in een tijdje.
 • Zorg ervoor dat het water dagelijks veranderen, om de groei van bacteriën te voorkomen.
 • Gerbils zijn sociale dieren en moeten niet alleen gehouden worden, anders krijgen ze depressief en hebben een kortere levens. Twee gerbils van hetzelfde geslacht is de beste setup. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, mannen zijn eigenlijk meer volgzaam dan vrouwtjes.
 • Neem de zonnebloempitten van hun voedsel en gebruik ze om de hand-train uw gerbils.
 • Houd uw gerbils tanden gezond door te zorgen dat ze genoeg hard hout te knagen op de dagelijkse.
 • Geef de gerbils een gevarieerd gerbil voedsel, met niet al te veel mesten zonnebloempitten. De meer verschillende soorten zaden, korrels, pellets enz. hoe beter. Hutch Klub is een groot merk.
 • Zorg ervoor om wat hout kauwers hebben zo hun tanden niet haveloze zal groeien.
 • Hou ze in de gaten!
 • Niet kopen hamster kooien met plastic tunnels. De beste kooi is een aquarium tank met een draad topper. Dit zal ruimte voor een dikke laag strooisel, waar ze kunnen ontspannen en te graven.
 • Hoe meer ruimte gerbils in hun behuizingen, zullen de minder ze worden gebogen op ontsnapping.

Waarschuwingen

 • Gerbils mag nooit gemengd worden met andere knaagdieren. Ze zijn zeer territoriaal en zullen vechten tot de dood.
 • Als u ter plaatse kleine zwart / rode insecten genaamd "mijten" breng uw huisdier naar de dierenarts.
 • Gebruik niet de 'fluff' nestmateriaal uit dierenwinkels. Voeten gerbils 'kan verstrikt in het krijgen en kunnen ze niet verteren als ze slikken. Probeer ze actief te houden.
 • Vermijd sleuven hamster wielen als uw gerbil zal zijn handelsmerk staart afgehakt door de bars hebben of breken zijn voeten. Probeer een stevige kunststof wiel. Er zijn nu nieuwe mesh wielen die een betere loopvlak voor de voeten toe te staan ​​en te voorkomen staart blessures.
 • Gebruik geen ceder of grenen houtkrullen voor beddengoed, ze veroorzaken ademhalingsproblemen. Aspen werkt goed.
 • Gerbils doos en worstelen voor de lol, maar soms gevechten draaien smerig. Als er bloed wordt getrokken, moet u deze onmiddellijk te scheiden. Inderdaad zal het een gevecht tot de dood geworden.
 • Te veel verse groenten en fruit kan geef ze buikjes overstuur. Vermijd greens en fruit met een hoog watergehalte, zoals sla of watermeloen.
 • Pick-up gerbils zorgvuldig. Kies nooit een gerbil door het huid of staart. Zelfs niet de basis van de staart. Beide manieren schadelijk zijn voor de gerbil en je zou zelfs trek de staart af - dit staat bekend als degloving en kan zeer pijnlijk zijn.
 • Uw gerbil zal moeten gaan naar de dierenarts onmiddellijk als hij kijkt aftands (het betekent dat hij is te ziek om zichzelf bruidegom), als hij niet eet, (het betekent zijn tanden zijn te lang of gebroken), als hij niet spelen met de andere gerbils of indien hij in zeer slechte diarree.
 • Houd gerbil bij een temperatuur tussen 20 en 25 ° C (68-77 F). Bij hoge temperaturen drogen ze heel snel.
 • Geef niet toe aan uw gerbil piggish aflaten, ze houden van pinda's, zonnebloempitten. Een dieet met veel vet en suiker kan drastisch verkorten de levensduur.
 • Gerbils hoeven niet te worden gebaad. Ze zelf schoonmaakt zeer efficiënt en nooit ruiken. Echter, ze genieten zandbaden met Chinchilla zand (geen stof).
 • NOOIT introduceren een gerbil om nog een enkele gerbil zonder split kooi en NOOIT introduceren een gerbil een gevestigde paar of groep - het zal worden gedood.
 • Modulaire systemen zoals rotastak Habitrail en zijn niet geschikt voor gerbils, evenmin zijn hamster kooien. Zij moeten ruimte hebben om te graven.

Dingen die je nodig hebt

 • Een goede gerbil voedsel
 • Een rechtopstaande waterfles
 • groot aquarium
 • esp of Care vers strooisel (niet ceder of grenen)
 • stro, karton of weefsel te gebruiken voor het nest
 • een stuk onbehandeld hout voor het kauwen
 • een verstoppen, een kartonnen of houten doos