Wki

Hoe de zorg voor een huisdier rat

Muizen te saai voor u? Misschien moet je proberen met tamme ratten. Ze maken grote huisdieren! Ratten zijn "de lagere onderhoudskosten hond" in de dierenwinkel wereld genoemd! Ze zijn lief, slim, vriendelijk, sociaal en actief - evenals zeer vermakelijk - en je kunt leren hoe je zorg voor hen door middel van de volgende instructies.

Stappen

Hoe de zorg voor een huisdier rat. Krijg je huisdier ratten.
Hoe de zorg voor een huisdier rat. Krijg je huisdier ratten.
 1. 1
  Krijg je huisdier ratten. Het krijgen van ten minste twee van hetzelfde geslacht (tenzij ze zijn gesteriliseerd / gecastreerd) wordt sterk aanbevolen, en de meeste goede fokkers / winkels / reddingen zal niet toestaan ​​dat je er een rat, tenzij je bewijs dat je er al een hebt in huis te hebben. Het is ook belangrijk je twee omdat ratten eenzaam en zelfs depressief als ze niet nog een rat maatje om mee te spelen en knuffelen. Ratten zijn het best verkregen van een fokker of een hulpverlener. Ze hebben een meer intieme kennis van de ratten in hun zorg en kan u helpen bij de "juiste" een te vinden. Altijd grondig alle redders / fokkers onderzoek voordat het kiezen van uw huisdier. Dierenwinkel ratten zijn meestal van "molens" en weinig rekening wordt gehouden met hun gezondheid. Als je besluit om te kopen bij een dierenwinkel, vermijd ratten met de volgende problemen: rode afscheiding rond de ogen en neus, lawaaierige ademhaling, open wonden, lethargie, bewolkt ogen, of loopneus kak. Geslachten kan worden gemengd in dierenwinkel rattenkooien, en terwijl je in eerste instantie koopt twee ratten, een paar weken op de weg kunt u een verrassing te krijgen!
 2. 2
  Zoek een dierenarts die kennis van heeft, en ervaring met, knaagdieren. Het is belangrijk om dit te doen voor of direct nadat je je ratten, dus als u een noodgeval je geen tijd hoeft te bladeren door het telefoonboek op zoek naar dringende kleine-dierenklinieken verspillen. Kijk onder dierenartsen voor advertenties die zeggen dat ze exotische of broekzak huisdieren te behandelen. U kunt ook de dierenwinkel wat dierenarts ze gebruiken vragen.
 3. 3
  Koop een grote kooi met massieve vloeren, niveaus en hellingen. Draad vloer is pijnlijk voor uw rat. Voor elke rat, moet er een minimum van 2 vierkante meter zijn, maar 2,5 vierkante meter of meer is beter. Vul uw kooi met speelgoed, hangmatten, plekjes, nestmateriaal, evenals de benodigdheden (flesje water en een etensbak). Ratten houden van bezig te zijn en zal spelen met speelgoed terwijl u weg bent.
  • De dwarsijzer mag niet meer dan 1/2 inch (gaas kan worden gebruikt om hiaten) te verzegelen en de staven zelf moeten poedercoating rat urine voorkomen corroderen de staven te zijn. Ratten zijn uitstekende springers en klimmers en moet in staat zijn om hun acrobatiek in hun kooi te voeren zonder vliegen door de tralies.
 4. 4
  Houtsnippers en houtkrullen (dennen en ceder) zijn stoffig en bevatten oliën die kunnen leiden tot infecties van de luchtwegen. Gebruik een hennep, doek of papier beddengoed. Vlies (absorberend, en zal niet rafelen) en handdoeken (misschien rafelen, maar meer absorberend) zijn een goede inzet, maar je moet ze een paar keer per week om te veranderen. Een ander goed alternatief voor spaanders is 'Carefresh', een geregenereerde cellulose beddengoed, of gerecycleerde kranten beddengoed zoals Yesterday's News.
 5. 5
  Breng tijd door met je ratten. Hoe meer aandacht je geeft, hoe meer gebonden, actieve, gezonde en vriendelijke je rat te zijn. Een rat is een eenzame rat en dit kan leiden tot gedragsproblemen. Tenzij uw rat is agressief, ze zijn best niet alleen gelaten. Het is raadzaam om uw ratten krijgen uit dezelfde plaats op hetzelfde moment, om problemen te verminderen met in quarantaine of het vaststellen ervan. Rat introducties kan moeilijk zijn vooral met territoriale mannelijke ratten. Een goede plek voor introducties is een grote doos of een bad.
 6. 6
  Het hoofdvoedsel van uw rat moet bestaan ​​uit lab blokken of een zelfgemaakte graan mix, (je kunt opzoeken een zogenaamde "dieet suebee's") en, afhankelijk van de kwaliteit van het lab blokken, hondenvoer. De rest moet worden aangevuld met verse en bevroren fruit, groenten, gekookte bonen, zaden etc. Vermijd het geven van citrus sappen aan mannelijke ratten, zoals een chemische stof in de schil (die meestal in de commerciële sap van citrusvruchten) bindt met een proteïne in hun nieren, en veroorzaakt kanker. Verse citrus is prima, zolang je elke huid en merg (het witte spul) vóór het voeden mannelijke ratten te verwijderen. Vrouwtjes hebben dit probleem hebben. Als je moet aanschaffen commerciële rat eten ervan bewust zijn dat de maïs en alfalfa pellets zijn onverteerbaar en kleine zaden zal waarschijnlijk gaan niet opgegeten. Veel dierenartsen raden Oxbow Regal Rat, Mazuri of Harlan Teklad lab blokken, waarvan de meeste kunnen worden gekocht in bulk online.
 7. 7
  Maken voedsel beschikbaar. Ratten zullen stoppen met eten wanneer ze vol zijn. Het kopen van pre-en-klare "rat mixen" is niet per se de beste keuze als sommige ratten eet alleen de stukken die ze genieten en laat de rest. "Lab blokken" zijn "voedingswaarde volledige" en kan worden aangevuld met vers fruit, groenten, droog brood, yoghurt. Ratten verveeld met het eten van het zelfde ding elke maaltijd en kan weigeren om te eten. Senior hondenvoer (die een lager vetgehalte heeft) kan een goede aanvulling op hun normale dieet te zijn.
 8. 8
  Bij het ​​kopen van ratten voedsel, zorgen ervoor dat het niet alleen zaden en noten! Deze mixen bevatten te veel eiwit en vet voor ratten. Ook voor zorgen dat de maïs is niet de nummer een ingrediënt in de mix als te veel kan bijdragen tot kanker. In plaats van het zoeken naar een goede mix rat, kunt u ervoor kiezen om een ​​zelfgemaakte mix zoals suebee's (zie externe links) maken.
 9. 9
  Schoon hun kooi vaak! Daily "spot-checks" helpen handhaven van een schone kooi, en ten minste wekelijks reinigingen zal zorgen voor een gezonde ratten. Agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel, kunnen schaden hun gevoelige luchtwegen. Detailhandel huisdier-vriendelijk product zoals Nil-Geur goed werken, net als azijn. U kunt zelfs nestje train je rat om dingen makkelijker op je maakt. (Zie 'Tips'.)
 10. 10
  Laat uw ratten blootgesteld aan extreme veranderingen of wissels temperatuur. Ratten moeten worden gehouden tussen 65 en 75 graden Fahrenheit. Als het een bijzonder warme dag, geef uw ratten met een aantal leuke, ondiepe (1/2 ") water om mee te spelen in, op een koude dag, een lekker warme deken.
 11. 11
  Denk aan het onderwijs van uw rat een paar trucjes! Ratten zijn zeer intelligent, en kan vele trucs, zoals door een hoepel springen, draaien in een cirkel, opstaan, en zelfs het geven van een handdruk allemaal op gesproken commando te leren. Leer trucs door te beginnen langzaam, belonen, en het versterken met traktaties en lof indien correct gedaan. Geen negatieve bekrachtiging. Het is slecht huisdiereigenaren en zal de rat verwarren..

Tips

 • Ratten niet allemaal slapen door de nacht of de hele dag. Zij zijn noch nachtdieren noch overdag. Plaats ze slapen ongeveer een uur per keer, steeds gaan slapen en wakker weer omhoog. Ze zijn actief op alle momenten van de dag met dutjes tussendoor. Ze kan soms nogal luidruchtig, maar het is meestal niet lang, noch is het ondraaglijk. U kunt ervoor kiezen om ze te bewaren in een aparte vanuit uw slaapkamer kamer.
 • Heb eiwit in hun dieet niet overdrijven, kan dat leiden tot (onder andere) een nare uitslag.
 • Ratten zijn gevoelig voor mijten en de huid parasieten. Als uw rat begint te schurftige kijken of zie je kleine oranje specs bewegen op hem, hij heeft mijten. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met een spot-on vlooien behandeling voor kittens die gemakkelijk verkrijgbaar bij een dierenarts. Revolutie is aan te bevelen, zoals sommige vlooien behandelingen, zoals Frontline schadelijk ratten kunnen zijn.
 • Opleiding van een rat te komen op commando is makkelijk en handig. Ze kunnen worden getraind met positieve versterking met voedsel beloningen. Gemeenschappelijke voedsel beloningen zijn Rice Krispies, zonnebloempitten, roomkaas op vinger, enz. Dit kan worden gebruikt om ontbrekende ratten vinden en is iets wat een eigenaar moet de tijd nemen om te doen.
 • Ratten houden van andere ratten! Een paar, of zelfs de groep, van ratten van hetzelfde geslacht (tenzij ze zijn gesteriliseerd / gecastreerd) zal resulteren in gelukkiger, gezonder huisdieren, terwijl een eenzame rat vervelen, timide, aanhankelijk kan worden, of lijden aan depressie en neurologische problemen.
 • Een gelukkig en tevreden rat zal "brux" door chippen hun tanden op elkaar. Soms hun ogen bug out een beetje als ze echt hard bruxing, maar maak je geen zorgen! Dit is net als een kat spinnen, betekent dit dat uw rat houdt van je, en het helpt hen te slijten hun tanden.
 • Het geven van uw ratten touwen te klimmen, zullen doolhoven op te lossen en dingen te kauwen ze erg gelukkig maken.
 • Een goede methode voor het schoonmaken van kooien om de geur te verwijderen is om een ​​spray fles witte azijn en een spray fles peroxide gebruiken. Spuit eerst de azijn op de kooi, dan is het peroxide, en maak hem schoon met een papieren handdoek. Dit zal geur te verwijderen en desinfecteer de kooi goedkoop.
 • Elke keer als je gaat om tijd met uw huisdier, of zelfs voeden, probeer dan fluiten, klikken op je tong, of het maken van een ander soort geluid. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat u hetzelfde geluid de hele tijd, elke keer als je gaat met je rat in contact te komen. Dit zal helpen uw huisdier associëren wie je bent en vertrouwd te raken met je sneller. Zij zullen meer gezellig met u en kan zelfs beginnen komt naar je toe wanneer laten uit hun kooi. Echter, het geven van een traktatie elke keer kan ervoor zorgen dat ze het geluid associëren met voedsel, dus gebruik behandelt spaarzaam.
 • Ratten willen verbergen, zodat een klein doosje laat je rat een plek om te slapen en te verbergen.
 • Vrouwelijke ratten hebben de neiging om meer actief. Als u wilt dat uw rat te zitten op je schoot te aaien sessies, krijg een mannetje.
 • U kunt uw rat trainen om een ​​kattenbak te gebruiken. Zet de pan in de hoek ze het meest gebruikt en in een kleine hoeveelheid van de vieze bodembedekking. Als de rest van de kooi schoon is, zal ze ingaan op waar het toilet ruikende gebied is. Gebruik een ander nest in de pan dan wat er in de kooi om hen te helpen onderscheiden van de omgeving. Dit werkt alleen voor hun vaste afvalstoffen, doordat ze gebruikmaken van urine voor communicatie en zal niet beperken waar ze plassen. Vrouwen hebben de neiging om zwerfafval trein beter dan mannen.
 • Praat met je ratten. Ze het leuk vinden.
 • Geef je rat iets om op te kauwen, zoals een wc-papier rollen. Ze houden van het gebruik van de gekauwd stukken in hun nest.
 • Het is een misvatting dat ratten krijgen stuntelen voet uit draad vloeren en planken. Het komt eigenlijk van het lopen in de urine en ontlasting de hele dag.
 • Eten maken een puzzel, wikkel een hapje in wat keukenpapier of karton, bijvoorbeeld.
 • Dit is het belangrijkste van alles: Start sparen voor dierenarts rekeningen! Ratten lijkt misschien weinig onderhoud huisdieren, maar ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen. De meest voorkomende gezondheidsproblemen zijn luchtweginfecties, (breng ze naar de dierenarts als ze niezen en piepen!) Mijten, (microscopisch kleine bugs die kleine korsten veroorzaken om te verschijnen op uw rat, en maakt ze jeuken!) Abcessen, (cysten, gemakkelijk behandeld, maar je moet misschien antibiotica!) en tumoren. (Meisjes zijn vatbaarder voor hen dan jongens, maar als je ze castreren het vermindert hun kansen op het krijgen van tumoren.)
 • Ratten houden van traktaties. Verse groenten en fruit, gezonde granen, en babyvoeding zijn enkele van hun favorieten. Ratten tolereren geen lactose goed.
 • Mannetjes kunnen gemakkelijk worden onderscheiden van vrouwtjes door de aanwezigheid van hun grote testikels. Ze zijn ook groter in omvang.
 • Vind een exoten dierenarts die gespecialiseerd is in kleine zoogdieren. Ze zijn hun gewicht in goud waard. Houden hun nummer bij de hand in geval van nood.

Waarschuwingen

 • Ratten hebben een slechte rep. Mensen kunnen handelen echt vreemd, gemiddelde, vernederende en gebruteerde-out als het gaat om je ratten. Wees klaar voor.
 • Ratten hebben snel en ernstige reacties op suiker. Zij zullen hyper moet je het aan hen.
 • Geef nooit een rat door hun kooi. Open altijd de deur en laat ze stukjes voedsel te nemen van uw handen. Voederen door de kooi kan ervoor zorgen dat ze alles associëren buiten als voedsel. Ze kunnen proberen en bijten wat er ook gebeurt te poetsen door de kooi, waaronder: mensen, kleding, en andere huisdieren. Rattenbeten kan alleen maar schrikken of ze kunnen heel ernstig zijn. Als het voeden door de tralies is nodig een uniek geluid elke keer dat je eten en alleen wanneer je voedsel te bieden te bieden. Afwisselend noise / eten en geen lawaai / vinger zal hen helpen te leren om te likken of zachtjes knabbelen je vinger in plaats van het te behandelen als ware het voedsel.
 • Kies nooit uw rat door de staart! Gebruik altijd twee handen om ze op te halen. Pak ze rond het midden met de ene hand en met de andere hand op de scoop hun achterkant. Als het absoluut noodzakelijk je ze ophalen bij hun staart, grijpen ze aan de basis van hun staart. Het maakt het minder pijnlijk voor de rat en de staart zal niet breken.
 • Ratten zijn heel slim en kan krijgen in ruimtes zou je niet denken dat ze kunnen. Houd in de gaten op hen wanneer ze uit. Ze vinden het leuk om te springen uit dingen, ook.
 • Ratten kauwen op alles! Houd snoeren, schoenen, kleding en andere dingen die je niet wilt gekauwd op hun best als ze uit hun kooi.
 • Vermijd de drang van paring uw rat en het gebruik van het nageslacht voor gen-knockout experimenten.
 • Altijd strooisel op de vloer van de kooi om urine te absorberen. Als rat voeten blootstelling aan urine hebben verlengd, kunnen zij Bumblefoot ontwikkelen. Bumblefoot is duidelijk door open zweren en irritatie op de voeten.
 • Ratten kunnen vaak ziek en zijn duur om te behandelen. Ze kunnen veel geld kosten om te houden, dus bereid zijn om het uit te geven.
 • Wees voorzichtig met katten en honden. Een huiskat kan een rat te onderzoeken als een interessante nieuwe gezinslid, maar een rat zal een kat als wat het is te zien: een roofdier. De rat kan heel goed besluiten dat de beste verdediging is een goede aanval.
 • Als u niet wilt dat uw vrouwtjes zwanger te raken NIET mannen en vrouwen te houden in dezelfde kooi bij elkaar, tenzij het mannetje is gecastreerd of het meisje is gesteriliseerd. Anders zal je meer ratten sneller hebben!
 • Misschien wilt u een knaagdier wiel te installeren in de kooi. Sommige ratten zullen het gebruiken, sommige niet. Veel ratteneigenaars beweren dat het wiel schade van de rat terug. In tegenstelling tot hamsters, wordt de wervelkolom van een rat niet ontworpen om op die manier het kan problemen veroorzaken, vooral als het wiel is te klein buigen. Een wiel van een volwassen rat moet ten minste 15 cm in diameter. Als uw rat doet gebruik een loopwiel, vermijd wielen gemaakt met draad als hun voeten en staarten gemakkelijk verward kan worden in hen en ernstig letsel veroorzaken. Massieve kunststof wielen zijn veiliger en kan extra beweging zorgen.
 • Voer niet uw rat plakkerige voedingsmiddelen (pindakaas, karamel, marshmallows, etc.) of koolzuurhoudende dranken in grote hoeveelheden. Ze kunnen niet braken, wat leidt tot verstikking gevaren, en zijn niet in staat om gas opbouw los.
 • Voedsel dat niet is verzegeld in een zak of heeft gaten in de zak moeten worden bevroren voor een paar uur voor het serveren het aan uw huisdier. Soms onmerkbaar, onschadelijke insecten kunnen afdrijven in daar en invriezen zal uw huis van ongenode gasten te bevrijden.
 • Ratten kunnen erg timide, of agressief, wanneer u voor het eerst mee naar huis (dit geldt met name voor de pet-store ratten). Wees geduldig bij de omgang met hen.
 • Ratten neiging om andere dieren als of roofdieren of voedsel, en ze kunnen kleinere knaagdieren doden.
 • Als je een albino rat (wit met rode ogen) zeker zijn om hem te houden of haar uit de buurt van de zon. De zon sterke stralen zijn schadelijk voor de albino's en kunnen hun ogen beschadigen.