Wki

Hoe de zorg voor een huis konijn

Iedereen heeft gehoord van konijnen, leuke, energieke bundels van plezier en speelsheid. Maar het huis konijn is een rage die is nog maar net begonnen. Het is de beste manier om de zorg voor uw konijn - het zal worden behandeld als een van de familie. Huis konijnen hebben een levensverwachting van 8-12 jaar, terwijl konijnen die in de buitenlucht hokken wonen hebben een levensverwachting van 1-3 jaar. Ze kunnen rennen rond het hele huis, en geniet zo veel vrijheid en beweging als een kat of hond. Maar je moet het goed te doen, zodat iedereen, met inbegrip van het konijn, zal veilig zijn, gelukkig en gezond. Dit artikel vertelt u hoe precies dat te doen.

Inhoud

 • 1 Steps
  • 1.1 Nieuwe Rabbit
   • 1.1.1 Voordat u koopt een konijn
   • 1.1.2 Het krijgen van een Kit (Babykonijn)
   • 1.1.3 Het kiezen van een volwassen konijn
   • 1.1.4 Rechte nadat je het Konijn
   • 1.1.5 Verbondenheid met Uw Konijntje
  • 1.2 Basisvoorzieningen
   • 1.2.1 Voeding
   • 1.2.2 Toys
 • 2 Tips
 • 3 Waarschuwingen
 • 4 Zie ook Googles

Stappen

Hoe de zorg voor een huis konijn. Meer informatie over konijnen.
Hoe de zorg voor een huis konijn. Meer informatie over konijnen.

Nieuwe konijn

Voordat u een konijn kopen

 1. 1
  Meer informatie over konijnen. Kleine feiten kan een groot verschil maken. Leer van betrouwbare bronnen, zoals een paar boeken, of officiële websites. Maar vergeet niet mensen herhalen de oude konijntje mythen, die in de volgende stap.
 2. 2
  Gescheiden feit van fictie. Er zijn nog steeds veel mythes over konijnen. De meest voorkomende (en mogelijk gevaarlijke) zijn:
  • Konijnen hebben geen bedrijf nodig. Deze is absolute onzin. Konijnen moeten gezelschap hebben. Als je niet denkt dat je kunt een hoop tijd (minimaal 3 uur) met hem door te brengen elke dag, overweeg dan om twee konijnen.
  • Konijnen zijn gelukkiger buiten. De waarheid is precies het tegenovergestelde. Buiten, het is gevaarlijk, soms koud / warm / regenachtige / winderige, en je konijn kan mogelijk sterven van schrik, dit kan gebeuren als ze extreem bang.
  • Konijnen zijn zeer onderhoudsarm. Dit is de slechtste reden mogelijk om een konijn te krijgen. Ze vereisen hetzelfde niveau van zorg als katten. Ze vereisen een waterbak, een hoogwaardige konijn eten, groene groenten elke dag, speelgoed, zo veel oefening als een hond, en een kattenbak, niet tot bedrijf te noemen. Ook sterilisatie / castratie van uw huisdier (wat absoluut noodzakelijk is, tenzij je weet dat je zal fokken van uw huisdier in de toekomst en je weet dat je een goede woningen voor de kits) kost meer dan sterilisatie / castratie van een kat of een hond.
  • Konijnen zijn best gevoed met een all-pellet dieet. Dit is verkeerd. Alle konijnen moet constant zijn, de klok rond toegang tot vers hooi (hooi is het beste voor volwassen konijnen) minstens 3 grote handenvol verse, gevarieerde groene groenten elke dag, en een beperkte hoeveelheid pellets. Voorkom dat het konijn rond de klok toegang tot pellets, waarschijnlijk omdat ze zwaar en ongezond worden. Vermijd ook konijn voedingsmiddelen met felle kleuren, noten, zaden en vruchten in hen, zoals deze zijn meestal hoog in suiker en koolhydraten.
  • Konijnen hebben geen oefening nodig hebt. Ze moeten zo veel oefening als een kat of een hond-kleine konijnen moeten net zoveel oefenen als grotere. Herinner moeten ze ook mentale stimulatie, die kan worden voorzien van speelgoed en een verscheidenheid van voedingsmiddelen, alsmede die met begeleiders.
  • Konijnen genieten geknuffeld. Konijnen uitzien schattige kleine balletjes van pluis, en dus de meeste mensen gaan ervan uit dat ze genieten geknuffeld en geknuffeld. Dit is verkeerd, konijnen hebben meer kans om bang van te worden eigenlijk geknuffeld. Een paar konijnen zullen tolereren geaaid voor langere tijd, en de meeste zullen genieten van het voor korte periodes, soms zelfs happen je als je stopt, maar zullen ze worden bang als je ze oppakt, knuffelen ze, en ze kussen.
 3. 3
  Bepaal wat voor soort konijn u wilt. Bepaal of u wilt een stamboom, een man of een vrouw, een volwassene of een kit (baby) en hoe groot konijn. Als u wilt dat een stamboom, beslissen welk ras je wilt. Vergeet niet om betrouwbare onderzoek bronnen te gebruiken. Het internet is meestal uw beste weddenschap.
 4. 4
  Bepaal wat voor soort plaats waar je wilt je konijn te krijgen van. Een opvangcentrum? Een fokker? Een dierenwinkel? Misschien heb je een vriend die konijn heeft onlangs kits (baby konijnen) gehad.
 5. 5
  Zoek een goede dierenarts. Dit is een cruciale stap. Wil je je konijn geven een check-up als je hem koopt, sterilisatie / castratie hem zodra hij oud genoeg is, krijgt zijn vaccinaties gedaan, en hebben iemand in een noodsituatie om te zetten, alsmede om hem te hebben gecontroleerd-up elk jaar. Zoek een dierenarts die veel ervaring heeft gehad met konijnen en kleine dieren, zoals hun zorg is anders dan die van katten en honden, en operaties zijn meer onhandig en moeilijk. Als je onzeker met een dierenarts te voelen, ze niet te kiezen.
 6. 6
  Kopen alle apparatuur. Op deze manier, wanneer je nieuwe huisdier thuis komt, zal alles helemaal klaar, en hij kan worden verplaatst recht in met een minimum aan gedoe. Je hebt nodig:
  • Een 'thuisbasis'. Je huis konijn zal veel tijd doorbrengen buiten zijn thuisbasis, maar hij moet ergens veilig, die volledig is "zijn" om in te slapen en zich terug te trekken als hij voelt zich geïrriteerd of onveilig. Dit kan een kooi (zorg ervoor dat het groot en kan hij gemakkelijk in en uit te krijgen) of een hond pen zijn.
  • Beddengoed. Experimenteer met verschillende soorten strooisel, zoals stro of kranten. Zien wat het beste werkt voor uw nieuwe konijn.
  • Een kattenbak. Je zou willen experimenteren met kattenbakken als je konijn komt. Sommige konijntjes liever dozen met deksels, of de zijkanten kan te hoog of te laag zijn voor hem. Hier krijg je een kat kattenbak, en zorg ervoor dat het groot genoeg is voor het konijn om comfortabel te liggen in. Zoals u al hebt besloten ruwweg welke maat je wilt, mag dit niet al te moeilijk. Echter, als onzeker, kunt u de kattenbak te krijgen na het krijgen van het konijntje, want je zal moeten wachten om te zien wat zijn voorkeur "toiletbezoek spot" is toch. Het is ook een goed idee om meerdere boxen te krijgen, zoals het konijn kunnen draaien rond het hele huis en mag niet de moeite om helemaal naar de andere kant van het huis, als hij gewoon zijn zaken goed te doen, waar hij zal zijn.
  • Nestje. Experiment. Sommige konijnen liever silica kattenbakvulling, sommigen de voorkeur papiersnippers, sommigen de voorkeur houtkrullen (geen grenen of ceder), sommigen de voorkeur stro of hooi. Maar zorg ervoor dat het niet klonteren en het wordt niet gemaakt van klei, want deze kunnen uw konijn schadelijk indien ingeslikt of ingeademd inch
  • Een kom voor voedsel. Zorg ervoor dat het zwaar (keramiek is meestal het beste) als de meeste konijntjes willen tip hun voedsel kommen voorbij. Zorg er ook voor de zijkanten zijn hoog genoeg om het voedsel in te houden, maar laag genoeg voor je konijn om comfortabel te eten.
  • Een fles water of een kom. Soms krijg je een van deze met de kooi, maar het is nog steeds een goed idee om er een te krijgen, voor het geval dat. Het is natuurlijker voor je konijn te drinken uit een kom, hoewel deze kunnen worden omgestoten, in tegenstelling tot de waterfles. De fles water kan vervelend zijn voor je konijn.
  • Beddengoed. Probeer meeste houtkrullen te vermijden, als je konijn te kunnen ademen door een ongeval. Als je houtkrullen moet krijgen, voorkomen dat ceder en pijnbomen, en andere geurende krullen. Andere opties zijn versnipperd papier, stro en hooi.
  • Voedsel. Zoek een goede kwaliteit, no-additieven, niet-geurende food. Pellet voedingsmiddelen zijn meestal het beste, als het dieet van uw konijn zal worden aangevuld met andere dingen, zoals hooi en groente. Vermijd vitaminen als aanvulling op het dieet van uw konijn. Gezonde konijnen eigenlijk hebben ze niet nodig.
  • Toys. Krijg een verscheidenheid van speelgoed. U kunt een aantal zelf te maken, maar zorg ervoor dat je speelgoed dat verschillende doelen hebben, zoals verschillende konijnen genieten van verschillende speeltjes. Probeer op te nemen:
   • Een graven speelgoed. Dit kan een kartonnen doos gevuld met geraspte krant, stro, hooi of weefsels zijn. Je kon het bestrooi met kleine traktaties (een klein stukje appel, banaan, een ongezoete ontbijtgranen zoals een enkele Cheerio, enz.).
   • Een kauwen speelgoed. Het beste wat je kunt krijgen is een takje van onbehandeld appel hout. U kunt ook een tak van een andere boom, maar zorg ervoor dat het niet giftig eerst, en laat het drogen gedurende ten minste 6 maanden. Appelboomhout echter niet deze behandeling. Maar zorg ervoor dat het is schoon en onbehandeld.
   • Een stuk speelgoed met spaties in te gaan. Voor kleine konijnen, een toiletrol is groot. U kunt natuurlijk ook een grote kartonnen doos en snijd bunny-sized gaten erin op verschillende hoogtes.
  • Hay. Wellicht het allerbelangrijkste in het leven van een konijn eigenaar. Het konijn kan eten, gebruik het als strooisel, graven in het, zelfs gebruiken als kattenbak! Dus het is belangrijk om goed hooi te gebruiken. Voor volwassenen, hooi is altijd het beste. Voor echt jonge konijnen, alfalfa is goed.
  • Een reis-box. Dit heeft u nodig bij het ​​ophalen van het konijntje en als je naar de dierenarts. Zorg ervoor dat het groot genoeg is voor je konijn om rond te lopen in
 7. 7
  Maak iedereen in het huis op de hoogte van hoe het konijn te behandelen. Dit is vooral belangrijk als je jonge kinderen hebt. Maak iedereen beseffen dat konijnen haat wordt opgepikt, en laten zien hoe te kunnen halen een konijn, als konijnen kunnen strijden en breken hun eigen rug, waardoor een fatale verlamming, bij verkeerd opgepikt. Maak iedereen beseffen dat ze niet menselijk voedsel moeten achterlaten in het bereik van het konijn, en ze mag nooit jagen, slaan of schreeuwen tegen het konijn.
 8. 8
  Konijn bewijs het huis. Dit betekent ervoor zorgen dat er geen schade kan mogelijk komen om het konijn toen hij huppelt rond het huis. Konijnen kunnen draden kauwen. Zorg ervoor dat uw elektrische snoeren, computer draden en kabels zijn bedekt of niet toegankelijk.
 9. 9
  Krijgen sommige hellingen. Je konijn, zijnde een huis konijn, wordt de toegang tot bijna overal toegestaan. Dit geldt ook voor banken en fauteuils, hoewel hij niet moet worden toegestaan ​​op oppervlakken waar voedsel wordt bereid of gegeten.

Het krijgen van een kit (baby konijn)

 1. 1
  Ga naar de plaats waar je ervoor kiest om je konijn te krijgen van. Neem de tijd, op zoek rond de hele plaats. Wanneer u een nestje je van het uiterlijk van vinden, vraag de fokker / dierenwinkel eigenaar / vriend als je de ouders kunnen zien. Bij een opvangcentrum, kan dit niet mogelijk zijn, echter.
 2. 2
  Kijk naar de ouders, het kennis nemen van hun grootte, kleur, temperament en gezondheid. Vergeet niet dat zij aangeven hoe groot het konijn zal zijn als hij groot is, alsook welke kleur hij zal zijn, wat zijn oren zal zijn als, en zijn persoonlijkheid, evenals andere dingen. Misschien spelen met de ouders om te zien hoe ze zich gedragen eerste hand.
 3. 3
  Vraag de eigenaar van de ouders over hun persoonlijkheid en temperament. Het is mogelijk dat ze handelen anders met u, want u bent een vreemdeling, of omdat ze een nestje van kits te verzorgen.
 4. 4
  Als ouders lijken als het soort konijn je wilt, kijk naar de kits. Check hun gezondheid, levendigheid, activiteit en speelsheid. Probeer ze ervan bewust dat je er nog niet te maken.
 5. 5
  Check hun gezondheid. De kits dienen:
  • Hebben schone, heldere ogen, die geen slijm hebben, een korst, enz. in of in de buurt van hen.
  • Hebben schone oren, onbelemmerd door was, en ze moeten niet stinken.
  • Hebben schone, ontward bont, en geen teken, vlooien en andere parasieten op hun huid. Check ze allemaal voorbij. Ze moeten niet overal slecht ruiken.
  • Ze moeten niets hebben in de vacht rond hun anus. Als ze dat doen, het is een suggestie van grote gezondheidsproblemen, en is het misschien een goed idee om te kijken naar een ander nest te zijn.
  • Ze moeten niet slap en niet reageren, maar ze moeten niet al te springerig / Trembly ofwel.
 6. 6
  Observeren hoe ze op je reageren. Niet kiezen voor het konijn dat cowers tegen de moeder, zelfs als je medelijden met het. Het zal hartzeer en verdriet veroorzaken aan jullie beiden later. Het beste is om het konijn dat springt naar u toe en snuift u kiest.
 7. 7
  Kies uw favoriete konijntje! Zorg ervoor dat het gezond, gelukkig en vol vertrouwen. Anders dan dat, het is puur uw keuze.
 8. 8
  Zet uw favoriete konijntje in een reis-doos. Het moet wat water hebben in het voor hem te drinken.

Het kiezen van een volwassen konijn

 1. 1
  Ga naar waar je ervoor kiest om je nieuwe huisdier te krijgen uit. Voor volwassen konijnen, opvangcentra zijn meestal het beste, omdat ze vaak zwerfvuil-opgeleide, gesteriliseerd / gecastreerd en al gezondheid gecontroleerd. Ook krijg je voldoening krijgt van het opslaan van een konijntje dat een slechte start in het leven kan hebben gehad.
 2. 2
  Kijk naar alle volwassen konijnen. Controleren om ervoor te zorgen dat ze gelukkig lijken, en zorg ervoor dat ze ook gezond.
  • Zij moeten schoon, heldere ogen. Er mag niets boven slijm of een knapperig stof in of nabij het ​​oog.
  • Hun oren moeten schoon en ontstopt door was of vreemde voorwerpen. Controleer voor oormijt en zorg ervoor dat de oren niet ruiken.
  • Hun vacht moet schoon en ontward. Check hun huid voor parasieten zoals teken, vlooien, etc. Zorg ervoor dat ze niet overal ruiken op hun lichaam.
  • Er mogen geen vreemde voorwerpen in het algemeen anale gebied. Dit kan een indicatie van ernstige gezondheidsproblemen.
  • Ze moeten niet slap en niet reageren, maar zorg ervoor dat ze niet al te springerig of beven niet.
 3. 3
  Kies uw favoriete konijntje. Neem de tijd, vergeet niet, wordt u besteden de komende 8 jaar of zo van je leven met dit konijn. Wanneer u vindt uw favoriete konijntje, vraag de eigenaar over zijn persoonlijkheid en gewoonten.
 4. 4
  Spelen met het konijn. Zoek uit of hij je leuk vindt. Vergeet niet dat hij zal handelen iets anders dan gebruikelijk met u, want u bent een vreemdeling.
 5. 5
  Controleer om te zien of hij zijn inentingen heeft gehad en is gesteriliseerd / gecastreerd. Als hij heeft, zal het bespaart u een hoop tijd en geld. Zorg ervoor dat hij alle noodzakelijke inentingen gehad.
 6. 6
  Vragen wat voor soort voedsel dat hij wordt gevoed en wat zwerfvuil hij gebruikt. Het is het beste om door te gaan met het zelfde, als hij terughoudend om de kattenbak / eten anderszins gebruik kan zijn. U kunt het geleidelijk veranderen, mengen in een beetje van uw favoriete eten / nest op een moment. Vraag zijn leeftijd.
 7. 7
  Als het konijn lijkt gezond en gelukkig, zet hem in een reis-doos. Het moet wat water in hebben.

Recht nadat je het konijn

 1. 1
  Neem je nieuwe huisdier direct naar de dierenarts als je kunt. Indien dit niet mogelijk is, gaan naar de volgende stap en hem zo spoedig mogelijk. Krijg hem nagekeken om ervoor te zorgen dat hij heeft geen gezondheidsproblemen kreeg, en alle vragen die je hebt. Als het een volwassen konijn en hij is nog niet gesteriliseerd / gecastreerd of gevaccineerd, het gedaan te krijgen. Houd in gedachten dat na sterilisatie / castratie, hij zal waarschijnlijk blijven de nacht bij de dierenarts.
 2. 2
  Neem uw ​​huisdier thuis. Probeer niet te aaien hem / haar of pak hem / haar gewoon nog; hem simpel gezegd in zijn thuisbasis, die moet alles klaar zijn, met alles op zijn plaats. Hebben een kattenbak in het, voor het geval, maar vergeet niet dat hij misschien niet de plaats waar het is.
 3. 3
  Let op hem. Kijk uit waar hij zijn zaken doet, en vergeet die plaats. Voor nu, laat het daar. Kijk hoe hij reageert op het speelgoed, welke hij geniet het meeste, welke hij volledig voorbij. Natuurlijk kan hij gewoon zitten in een hoekje voor een paar minuten, dan eten, dan gaan liggen. Maak hem niet storen, ongeacht wat hij doet.
 4. 4
  Laat hem in zijn thuisbasis voor een paar dagen. Elke dag, tijd vinden om naast het konijn zitten en praat met hem in een lage, rustige stem. Start om zwerfvuil-train hem.
 5. 5
  Zorg ervoor dat u regelmatig te trimmen klauwen uw huisdier konijn. Op deze manier als u of iemand hem wil houden of laat hem vrij lopen, zal hij niet per ongeluk veroorzaken geen schade.

Binding met je konijn

 1. 1
  Zodra hij schijnt gebruikt om je met hem te praten, sluit alle deuren van de kamer van de thuisbasis is in. Als een ingang heeft geen deur, een manier vinden om tijdelijk te blokkeren.
 2. 2
  Laat je konijn uit zijn thuisbasis. Hoeft hem niet optillen uit; net de deur van het te openen. Zitten in het midden van de kamer, het doen van iets rustig, zoals lezen, luisteren naar rustige muziek, schrijven, etc. Misschien hebben sommige gezonde groenten (wortelen, broccoli, spinazie, etc.) met je mee.
 3. 3
  Laat uw bunny hop rond op zijn gemak. Laat hem niet tot u komen, en niet bewegen te veel. Hij zal uiteindelijk hop naar u, nieuwsgierig. Toen hij doet, laat hem je ruiken, dan biedt een klein stukje (misschien zo groot als een miniatuur) van plantaardige. Als hij lijkt voorzichtig, stil te blijven, misschien praat rustig. Ga niet te snel te verplaatsen. Als hij komt, sla de volgende stap.
 4. 4
  Wachten. Als hij nog steeds niet de groente nemen, simpel gezegd het naar beneden en ga terug naar uw activiteit, hem negeren. Als hij komt uiteindelijk tot het eten, laat hem dan opeten, bieden nog een klein stukje. Als hij komt dan om het te eten, stil te blijven, rustig praten.
 5. 5
  Toen hij klaar was met eten, langzaam beroerte hem op zijn hoofd. Als hij blijft nog steeds of verlaagt zijn hoofd op de grond, blijven gaan. Als hij flinches of loopt weg, stoppen en ga terug naar uw activiteit. Als hij je bijt, piepen luid, zoals in bunny taal geeft dit aan pijn, en het zal hem duidelijk dat hij je pijn doen.
 6. 6
  Blijven gaan. Af en bieden hem een ​​klein stukje groente, hem af en toe een beroerte, die hem af en toe volledig negeren. Als hij kopstoten je, hij wil aandacht! Beroerte hem als hij dit doet.
 7. 7
  Herhaal dit om de paar dagen.
 8. 8
  Behandel uw huisdier konijn met liefde en tedere zorg. Leer meer over je konijn: is je konijn altijd op zoek naar aandacht en houdt wordt opgehaald, of is ze een verlegen en liever wordt gespeeld met op haar niveau? Toon hen u houden van hen door te spelen met hen en hen te voeden hun favoriete lekkernijen.

Basisbehoeften

Voedsel

 1. 1
  Zorg ervoor dat hij een constante bron van hooi. Dit is een waardevolle bron van vezels, moet voeding een konijn.
 2. 2
  Bij de introductie van nieuwe groenten / fruit, geef hem een klein stukje eerst om ervoor te zorgen dat het niet boos zijn gevoelige maag.
 3. 3
  Geef traktaties zelden, en zorg ervoor dat ze gezond zijn. De meeste winkel-bracht traktaties zijn eigenlijk ongezond. Enkele goede traktaties zijn:
 4. Een ongezoete, volkoren granen, zoals een cheerio.
Een klein stukje fruit, zoals appel, banaan, sinaasappel (ontdoen van de schil) of papaja.
4
Voer hem ananas. Het bosrijke gedeelte in het midden is het beste, omdat de meeste mensen toch niet bevalt, en het is echt helpt voorkomen en genezen van haarballen. Kauwtabletten papaya tabletten zijn een goede preventieve voor haarballen ook.
5
Zorg ervoor dat minstens een groente elke dag bevat vitamine A.
6
Geef ze voedsel en vers water elke dag. Het is ook een goed idee ze elke dag te geven een snelle wasbeurt, en de fles water elke week of zo grondig te reinigen.

Toys

 1. 1
  Als het moeilijk kan zijn om goede kwaliteit konijn speelgoed te koop in de meeste plaatsen (de Europa heeft echter een enorme variëteit), is het best om in de gaten te houden voor vogel speelgoed, kattenspeeltjes, zelfs baby speelgoed, of maak uw eigen. Maar zorg ervoor dat ze stoer, zoals konijn tanden kan kauwen door de meeste dingen met gemak.
 2. 2
  Bieden een verscheidenheid van speelgoed. Met de tijd, kunt u leren wat speelgoed je konijn het meest geniet.
 3. 3
  Hebben veel speelgoed, maar slechts een paar rond te houden voor je konijn om mee te spelen. Draai ze om de paar dagen om het vers te houden.
 4. 4
  Merken dat hun favorieten, en experimenteren met verschillende soorten speelgoed, gezonde snacks, en voedsel, zoals wortel strips, gehalveerde bananen, appelschijfjes en selderij stokken.

Tips

 • Als u van plan om een ​​man en een vrouw, moet je steriliseren en castreren ze. Vergeet niet dat zelfs nestgenoten zal fokken met elkaar, en vrouwelijke konijnen kunnen geslachtsrijp op zo jong als vier maanden geworden. Als je dat niet doet, zullen de mannetjes overal spuiten en zal proberen te paren met een verscheidenheid van soorten.
 • Konijnen hebben een verkorte levensduur. Idealiter is het een goed idee om ze naar de dierenarts maandelijks, of bi maandelijks. Wanneer een konijn ziek wordt, heb je meestal niet veel tijd om hem beter te krijgen.

Waarschuwingen

 • Schrikken nooit uw konijn, als ze kunnen last hebben van fatale hartaanvallen.