Wki

Hoe de zorg voor een hamster

Met de juiste hoeveelheid zorg en liefde, kan hamsters een geweldige hond, en je beste vriend te zijn.

Stappen

Hoe de zorg voor een hamster. Zorg ervoor dat u een leefgebied voor de hamster die adequaat is in de ruimte en geschikt voor de behoeften van de hamster te kopen.
Hoe de zorg voor een hamster. Zorg ervoor dat u een leefgebied voor de hamster die adequaat is in de ruimte en geschikt voor de behoeften van de hamster te kopen.

Het kopen van een kooi

 1. 1
  Zorg ervoor dat u een leefgebied voor de hamster die adequaat is in de ruimte en geschikt voor de behoeften van de hamster te kopen. Als je een kooi te kopen, in gedachten houden dat de meeste kooien verkocht voor hamsters zijn te klein en is het niet mogelijk om in al haar benodigdheden, samen met speelgoed en hebben nog voldoende ruimte voor de hamster te verkennen. Kooien verkocht voor ratten geschikt zijn voor de Syrische hamster. Syrische hamsters houden van klimmen en de tunnels die worden aangeboden in de reguliere kooien verkocht voor hamsters zijn over het algemeen te klein. Dwarf hamsters best ondergebracht in een glazen aquarium, zoals de meeste draadkooien ontworpen voor hamsters niet ontsnappen-proof door de grote ruimten tussen de balken (niet een kooi te kopen met meer dan 1 cm van ruimten tussen de staven).
 2. 2
  Je moet syrische hamsters alleen huisvesten, want ze zijn territoriaal vanaf ongeveer de leeftijd van 5-8 weken en zal vechten, vaak tot de dood of tot ten minste een ernstig gewond. Veel Dwerg hamsters kunnen samen worden gehuisvest, maar vergeet niet dat dodelijke gevechten elk moment kan optreden. Hamsters die zichzelf accepteren niet "spelen" met elkaar, ze leven op verschillende plaatsen in de kooi. Als de hamsters samen slapen, denk niet dat ze vrienden geworden, het is gewoon door instinct.
 3. 3
  De hamster heeft ruimte voor water, voedsel, speelgoed, en een oefening wiel geschikt is voor het specifieke type van de hamster die u wilt kopen. Op de grond, moet er een laag van minstens 3 centimeter van beddengoed zijn. Gebruik Carefresh, CritterCare of papiersnippers beddengoed. Houtkrullen zijn gewoon niet goed voor hamsters, omdat ze leiden tot veel gezondheidsproblemen en bevatten schadelijke oliën.
 4. 4
  De wielen die bij de kooi zijn over het algemeen te klein en is niet goed voor de rug van de hamster. Koop er een die is minimaal 20 cm voor een dwerghamster en 28cm voor een Syrische.
 5. 5
  Maak de kooi escape-vrij zeker van! Je zou er versteld van staan ​​hoe slim hamsters zijn bij het ontsnappen, het zijn net mini Houdini!. Zorg ervoor dat alle gaten zijn afgedicht (zelfs als aan de bovenkant van de kooi als hamsters zijn heel goed in het klimmen), en zorg ervoor dat er geen losse of verwijderbare onderdelen kunnen worden verwijderd door uw hammy.Make zeker van dat als je een kooi zorg ervoor dat ze niet kunnen passen zullen ze vast komen te zitten of kon ontsnappen
 6. 6
  Zorg ervoor dat je veel speelgoed voor de hamster te genieten. Speelgoed zoals toiletpapier rollen, lege tissue dozen, buizen, tunnels, nestkasten, PVC-buizen, oude slippers, hamster kauwen speelgoed, en oefenballen en wielen zijn leuk voor uw huisdier! De meeste hamster eigenaren geven gewoon de hamster een wiel en een bal van te genieten. Hierdoor zal de hamster gaan ongezonde gewoonten zoals stimulatie en / of kauwen van de staven van een kooi (indien gehuisvest in een kooi, die is) hebben. Hamsters moet veel meer dan wielen en ballen te bezetten. Zorg ervoor dat u het bovenstaande voor uw huisdier vermeld speelgoed gebruiken. Hebben genoeg speelgoed, zodat u ze kunt draaien en houd je hamster geïnteresseerd in speelgoed dat zijn opnieuw na een paar dagen van afwezigheid.

Het kiezen van een hamster

 1. 1
  Als je kunt krijgen een harige vriend naar de dierenwinkel, hamster fokker (als u op zoek bent naar een bepaalde kleur van de vacht van uw hammy) of dierenasiel om een pick out.
 2. 2
  Controleer het dier voorbij. Een gezonde hamster moet schone oren, een schone en droge bodem, net iets afgeronde buik, geen kale plekken of bulten hebben (behalve de geur klieren op zijn dijen, die veel beginnende eigenaars vergissing voor snijwonden of korsten), schoon, helder en zwart ogen, en gezonde tanden die niet zijn overwoekerd of opwaarts gekruld.
 3. 3
  Vraag naar de leeftijd van de hamster. Vrouwelijke hamsters ouder dan 8 weken zwanger zou kunnen zijn, en het is best om een ​​hamster te krijgen op de leeftijd van ongeveer 4 weken. U kunt raden of een hamster is jong of niet door de grootte; Syrische hamsters mei 5-7 centimeter bereiken in de lengte als volwassenen, dus als u de aankoop van een Syrische hamster is een beetje kleiner dan het zou moeten zijn. Campbell's Russische hamsters en Winter White Russische hamsters te bereiken 3-4 cm als volwassenen, dus als u koopt een van beide het zou waarschijnlijk niet meer dan 3 centimeter lang. Chinese hamsters kunnen groeien tot 4-5 centimeter lang, dus als u besluit om dit soort hamster moet waarschijnlijk kleiner zijn dan dit te kopen. Roborovski hamsters nauwelijks bereiken 3 centimeter in lengte als volwassenen dus een jong waarschijnlijk minder dan 2 centimeter lang moeten zijn.
 4. 4
  Als je de keuze hebt, ga dan naar de dierenwinkel later op de dag of vroeg in de avond. Dit is wanneer hamsters zijn het meest actief, en je kunt duidelijk zien persoonlijkheid van elke hamster's en kies degene die voor u geschikt is.
 5. 5
  Vraag de dierenwinkel werknemer over de hamster. Er is niet zoiets als een slechte vraag. Vraag hen over het geslacht, ras, leeftijd, enz. Maar ook beseffen dat de werknemer heeft vele andere hamsters te wonen, dus ze mogen alleen kennen de basisprincipes, zoals geslacht. Sommige PETCO en Petsmart winkels kunnen wat meer informatie te bieden dan andere lokale dierenwinkels hebben
 6. 6
  Doe je onderzoek vooraf. Ontdek welke hamster goed voor u is en of u aan te passen aan het verzorgen van het. Als u wilt een soort hamster die kunnen worden behandeld en gemakkelijk getemd, een Syrische hamster is uw beste keuze. Het is ook het beste voor een beginner hamster eigenaar. Dwerghamsters neiging om meer vluchtig van aard zijn en zijn sneller. Hun grootte en snelheid maakt ze moeilijker te hanteren dan Syrische hamsters.

De eerste paar dagen thuis

 1. 1
  Als eerste brengen van uw hamster huis, laat het met rust. Krijg je hamster thuis zo snel mogelijk, niet stoppen om een ​​kid's party of om een ​​vriend om je nieuwe hamster te tonen. Je eerste taak als eigenaar van de hamster is om het dier thuis zo snel mogelijk te brengen Zet uw nieuwe vriend in zijn kooi, met vers voedsel en water, en laat het zijn. Dit zijn de kritieke uur. De hamster kan enigszins gestresst en bereid te passen zijn, maar geven tijd.
 2. 2
  Bedek de kooi van de hamster met een lichte doek, zodat het kan de kooi of habitat privacy verkennen. Zorg ervoor dat er voldoende voedsel, water, en speelgoed de hamster bezig te houden voor een paar dagen, zoals u niet zal worden toegestaan ​​om te gaan in de buurt van de hamster tijdens haar herstelperiode. Als er kinderen, vrienden of gasten in het huis, zorg ervoor dat ze weten niet om de hamster te verstoren. Het negeren van de behoefte van de hamster te herstellen kan resulteren in een beet van de hamster die te wijten is niet op de hamster nastiness maar op de menselijke gebrek aan respect.
 3. 3
  Na ongeveer 2-3 dagen van het verlaten van je hamster alleen, kunt u beginnen om vrienden te worden. Bij het naderen van de kooi, spreek zacht om de hamster van uw aanwezigheid te waarschuwen. Je hamster kan nerveus op het eerste, maar vergeet niet dat hij of zij wordt nog niet gebruikt om u en laat je niet ontmoedigen. Beginnen de dingen die je dagelijks moet doen zoals het veranderen van voedsel en water, alsmede de vervanging van oud speelgoed en de invoering van nieuw speelgoed. Probeer ook om vieze bodembedekking te verwijderen. Uw hamster zal beginnen te wennen aan uw hand wezen in de kooi.
 4. 4
  Hebben korte temmen sessies vanaf de tweede week van je hamster het zijn in zijn nieuwe thuis. De meeste hamsters zijn actief tijdens de vroege tot de late avond en Syrische hamsters zullen zijn gedurende de nacht. Proberen om individuele routine van de hamster te leren en doen het temmen sessies als het meest actief. Hier zijn de stappen in het proces temmen.
  • Plaats uw hand in de kooi. Laat uw hamster snuiven het en verken het. Als de hamster bijt zachtjes en niet uit agressie, trek je hand terug, maar onmiddellijk opnieuw laten ontdekken uw hand. Dit zal helpen de hamster weten dat de hand is niets te bijten of te vrezen.
  • Plaats behandelt in uw hand; zaadmengsels zijn goed voor dit, omdat als een aanvulling op de pellet of blok-achtige voeding, hamsters houden van dit voedsel. Uw hamster moet gebruikt worden om klimmen naar uw hand te worden, leren dat de hand is iets te klimmen in.
  • Als je hamster is goede vooruitgang geboekt, probeer je hamster klim laat op je hand en bieden het behandelt direct na het heeft. Je hamster zal uw hand te zien als een goede zaak.
  • Deze keer, laat je hamster klimmen op uw hand, en door de hand langzaam af van de kooi vloer. Uw hamster kan worden eerst bang, maar spreek zacht en bieden het behandelt om het gevoel meer comfortabel. Ga op de grond tijdens deze stap, als je hamster kan te springen van je handen en kan een keer vallen van ongeveer 6-8 centimeter van de grond worden verwond.
 5. 5
  Vergeet niet dat sommige hamsters, zoals die dat niet zijn goed gefokt, hamsters die niet worden gebruikt voor het hanteren en individuen die negatieve ervaringen hebben gehad met de mens in het verleden zal extra tijd vergen. Het kan maanden duren om deze hamsters te temmen. Geef niet op en breng ze terug naar de fokker of de dierenwinkel, je weet niet waar het volgende zal eindigen. Alleen door naar de volgende stap in het proces temmen als het klaar is.
 6. 6
  Respecteer haar slaapcyclus. Hoewel hamsters zijn nachtdieren, ze doen shuffle rond een aantal in de dag, om voedsel en dergelijke krijgen. Hoewel het wakker mag lijken, het is niet in de stemming om te spelen, tenzij je zien dat het anders aanvoelt.
 7. 7
  Houd andere mensen tot een minimum beperkt. Het is belangrijk dat de hamster alleen obligaties met u voor nu, want het zal veel vrienden later hebben. Maar nu, het moet weten dat je het een metgezel en je zal nooit schaden.

Eten en water

 1. 1
  Hebben altijd water klaar en beschikbaar. Hamsters niet veel water te drinken helemaal niet, maar wanneer ze dat doen dorst krijgt, is het belangrijk dat water beschikbaar is. Zet het niet in een schotel, zoals de hamster gemakkelijk kan verdrinken of boos de kom. Gebruik in plaats daarvan een fles water of een dispenser. Verander het elke dag indien mogelijk het water vers te houden, of eenmaal per dag maximaal 3.
 2. 2
  Zorg ervoor dat de hamster weet wanneer het zal worden gevoed. Ofwel een kom met voedsel beschikbaar is geregeld, of voer het op hetzelfde tijdstip iedere dag. Geef een Syrische 15gr alledaagse en de dwerg 8gr.
 3. 3
  De beste type voerbak te gebruiken is aardewerk of metaal, zoals een plastic zal gemakkelijk worden gekauwd door de hamster en je zult gewoon moeten blijven krijgen van een nieuwe!
 4. 4
  Gebruik versterkte pellets of block-type eten. Zaadmengsels laat de hamster te kieskeurig en het smakelijker, minder gezonde producten te selecteren. Bieden de pellets of blokken als de belangrijkste of hoofdvoedsel, en bieden het zaadmengsel als een aanvulling. Zorg ervoor dat de hamster heeft een goede verhouding van pellets of blokken opgenomen voor het aanbieden van het zaadmengsel.
 5. 5
  Verspreid het voedsel rond de kooi en verbergen in speelgoed en tunnels. Maak uw hamster zoek het op. Als u het in een kom, kan je hamster overgewicht en minder geïnteresseerd in lichamelijke activiteit geworden.
 6. 6
  Laat de hamster de meeste vormen van menselijk voedsel niet voeden. Dit omvat zaken zoals snoep, pasta, rauw vlees / vis, suiker, desserts, enz.
 7. 7
  Regelmatig voeden verwennerijen als twee of drie keer per week. Hamster favorieten zijn wortelen, komkommer, appels, bananen, paprika's, tomaten, sla, selderij, boerenkool, boerenkool en paardebloem greens en een overvloed aan andere groenten en fruit (maar geen citrus). Sommige voedingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt in een hamster dagelijkse voeding. Hamster traktaties zijn ook verkrijgbaar bij alle dierenwinkels, zoals yoghurt chips, hamster chocoladedruppels of blokken hout dat de hamster houdt om op te kauwen.
  • Voor het voeden van een appel:
   • Neem een ​​appel uit en schil het.
   • Snijd deze in kleine vierkantjes / driehoekjes.
   • Zet het in de voerbak of neem je hamster uit en laat ze de appel.
   • Als je hamster bijt op de kooi neem een ​​splinter van appel en het zal haar aandacht te nemen uit de kooi en aan het voedsel.
   • Plaats geen pindakaas of enige vorm van dip omdat pindakaas is dik en kleverig, en geloof het of niet, het is een verstikkingsgevaar opleveren voor hamsters.

Onderhouden huis van je hamster

 1. 1
  Kooien moet regelmatig worden schoongemaakt. Gebruik geen andere dan afwasmiddel en zelfs daarna goed uitspoelen na met koud, niet-zeepwater zeep. Zelfs de kleinste spoor van andere soorten zeep (zoals met de hand wassen) kan fataal zijn voor je harige vriend. Als je wat moet gebruiken, gebruik speciale hamster of knaagdier schoonmaken zeep die je kunt kopen van alle respectabele dierenwinkels.
 2. 2
  Oude strooisel mogen niet worden hergebruikt. In plaats daarvan, kunnen goedkope bedden te vinden op de meeste supermarkten en moet worden vervangen wanneer de kooi schoon is. Een andere goede beddengoed is versnipperd weefsel, je kon ook gebruik maken van versnipperd papier handdoek. Gebruik geen krant, omdat de hamster zal de inkt af te likken het en dit is ernstig ziek zal maken. Gebruik nooit houtkrullen, omdat ze ongezond voor hamsters.
 3. 3
  Een kleine hamster huis is noodzakelijk. Hamsters genieten van hun privacy net zo veel als wij doen. Ze vaak enthousiast over een gekanteld boter kom met een vermelding gat erin, of een huis vervaardigde onderdak.
 4. 4
  Weglaten speelgoed en dingen voor je harige vriend te doen. Een blok hout houdt hun tanden scherp, terwijl het verstrekken van uren van vermaak. Een wc-papier rollen geeft hen iets om op te kauwen en ze houden ervan om doorheen kruipen. Een oude vod geeft hen iets om op te kauwen en te gebruiken voor een nest. Soms kan je zelfs kleine takken te nemen van bomen voor je harige vriend om op te kauwen!

Tips

 • Hamsters moeten spelen, zet ze een box, zet speelgoed en traktaties in met hen en met hen spelen, laat ze je van ze houdt en ze zullen je liefde terug.
 • Hamsters houden taai speelgoed! Ze doen niet net als hen, maar ze zijn goed voor hen. Als hamsters niet iets te knagen op hebben, zullen hun tanden te lang te laten groeien, en dat zou betekenen dat je nodig zou kunnen hebben om het te nemen naar de dierenarts. Tanden hamsters 'zijn voortdurend groeien, dus geef ze iets om op te kauwen.
 • Hamsters houden van vers voedsel. Geef je hamster kleine stukjes paprika, broccoli, appel, courgette, wortel, roerei (gekookt, geen zout).
 • Goed gefokt Campbell's Russische hamsters, Winter Wit Russische hamsters en Syrische hamsters nemen weinig tot geen temmen helemaal. Ze zijn van nature vriendelijk en zelfverzekerd keer gebruikt om u en zijn nieuwe thuis. Chinese hamsters en Roborovski hamsters zijn veel moeilijker te temmen.
 • Hamsters niet tandartsen nodig. Melkpoeder zal bijna elk tandheelkundig probleem te genezen. Zo niet, zie een dierenarts.
 • Krijg een tandenborstel voor je hamster. Niet te borstelen zijn tanden, maar poetsen haar haar!
 • Wakker je hamster zachtjes.
  • Neem je traktatie. Kon een stuk van appel, banaan, wortel of een zonnebloemzaad zijn. Favoriete traktatie van uw hamster werkt het beste. Wat het ook is, zorg ervoor dat het veilig is voor je hamster en heeft een sterke, lekkere geur.
  • Zet de traktatie in je hand. Zet dan je hand in de buurt van uw hamster. Als het ruikt het behandelen, moet het wakker worden =) Laat het klim je hand en eet het behandelen, dus het zal niet meer chagrijnig zijn. Als je hamster is een lichte slaper, en tik zachtjes op zijn kooi en fluister zijn naam zachtjes in zijn harige oren.
 • Neem je zieke hamster naar de dierenarts. Vind een dierenarts die gespecialiseerd is in het behandelen indien mogelijk kleine dieren, maar elke dierenarts moet in staat zijn om u te helpen. Veterinaire zorg voor deze kleine jongens is veel minder duur zijn dan voor een hond of een kat - alleen de prijs van een gewone afspraak en vervolgens behandeling is meestal alleen maar antibiotica of een schot (30€ tot 75€ toppen). Uw kleine vriend zal je dankbaar voor zijn.
 • Weet hutten die gemakkelijk kunnen worden gekauwd niet krijgen, kunnen ze je hamster ziek als ze eten te veel van te maken.
 • Behandel uw hamster met liefde en zorg. NOOIT een hamster te kopen als u een hond, kat of kind (vooral een peuter). Het is niet veilig! Een hamster is een zeer tijdrovend huisdier en is niet geschikt voor een kind. Hamster kooien moeten minstens elke week schoongemaakt, de bedden elke dag. Hamsters moeten uit hun kooien voor oefening en ze willen routine. Ze zijn geen speelgoed. Kinderen vergeten dat.

Waarschuwingen

 • Hamsters kunnen natte staart krijgen en het kan ze doden als je ze niet zo snel mogelijk naar een dierenarts. Symptomen van natte staarten zijn: lethargie, gebogen houding, vloeistof of bloederige diarree, een natte, vuile anale gebied en de staart.
 • Geef nooit je hamster antibiotica maakte voor de mens - deze zullen doden
 • Diabetes bij dwerghamsters: Feeding dwerghamsters zoete dingen (zoals fruit) kan resulteren in de hamster steeds diabetes.
 • Poke nooit een hamster wanneer zal haar slaap-dit schrikken ze en zij zullen zullen> bijten en dan hangen op je vinger. Ook mag ze ageren waardoor ze moeilijker te temmen. Ageren>
 • Vrouwelijke hamsters hebben de neiging agressiever te zijn dan mannen, en ze produceren geuren wanneer in warmte.
 • Niet ooit bad je hamster Het zal hen leiden tot een belangrijke hoeveelheid stress en 95% van de hamsters zijn bang water.They ook zichzelf schoon door het likken van hen.
 • Ceder-en krullen schadelijk zijn hamsters, omdat de geur te sterk. Probeer Care vers of iets dergelijks (zoals critter zorg), zijn deze groot voor je hamster!

Dingen die je nodig hebt

  • Kooi
 • Hamster speelgoed
 • Speciale Hamster veilige Cage Cleaner
 • Hamster eten / traktaties
 • Voerbak
 • Water
 • Waterfles
 • Schaafsel
 • Tunnels
 • Toys
 • Hut / huis
 • Een plek om te slapen
 • Optioneel: Een oud laken. Als u wilt uw hamster laten op je bed wilt u misschien een plaat neer te zetten om het te beschermen tegen hamster uitwerpselen.
 • Uw hamster kan willen een laken over hun kooi 's nachts te helpen troosten.
 • Toiletpapier buizen (om op te kauwen en te spelen in)
 • Een hamster!